Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα σε υγραεριοκίνητο Opel Corsa - ρετάρισμα

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Κυρ 06 Απρ, 2014 10:11

gakost :

Είμαι σίγουρος οτι αυτά που δείχνω στη φωτογραφία μου έδειξε σπασμένα , τώρα αν δεν έπιασα καλά την ορολογία ή την μετέφερα λάθος , είναι πιθανόν. Ξαναλέω οτι από μηχανολογικά είμαι στο μηδέν.

Το θέμα τώρα είναι , και παρακαλώ για την απάντησή σας υπεύθυνα έστω και με πμ :

Εκτός από κακή ρύθμιση υγραερίου , τι άλλο μπορεί να προκαλέσει τέτοια βλάβη σε αυτοκίνητο σαν το δικό μου . Ρωτάω διότι ο εγκαταστάτης του lpg εξ αρχής σχεδόν μου είχε πει οτι είναι πολύ πιθανόν τον πρόβλημα να είναι σε κορμό ή ελατήρια. Οταν τον ρώτησα ποιά μπορεί να είναι η αιτία , μου είπε από κακή βενζίνη ( βρήκε , λέει , νερά και σκουριά στο ντεπόζιτο ) . Είναι δυνατόν να προκάλεσε κάτι τέτοιο τη ζημιά ; Η τέλος πάντων κάτι άλλο πλην υγραερίου ( ή κακής ρύθμισης αυτού ; )
jojo77

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό kyriak » Κυρ 06 Απρ, 2014 11:56

Η βλάβη είναι αποκλειστικά από το αέριο όπως και όλες οι βλάβες που παθαίνουν όσοι έχουν κάνει εγκατάσταση , βέβαια τα τζιμάνια εδώ δεν πρόκειται να το παραδεχτούν αυτό και θα σου πουνε ότι φταίει ο καιρός , ότι περνάς έξω από κάποιο βενζινάδικο στην καθημερινή σου διαδρομή και σε μάτιασε ο βενζίνας κτλ και κάποιοι θα βγουν και θα πουν ότι έχουν κάνει άπειρα km χωρίς πρόβλημα και θα ζητανε από τον αντμιν να διαγράψει το μήνυμα μην το δουν αυτοί που θελουν να βάλουν υγραέριο, ή να διαγράψει και έμενα κτλ κτλ …θα τα δεις . .. .
Όμως αν δεις τα εκ μελέτης επιστημονικά δεδομένα για το lpg που κάποιοι εξαφανίζουν αμέσως ειδικά από εδώ, οι φθορές που βγάζουν τα υγραεριοκίνητα είναι :
1.Οξείδωση στις βαλβίδες,έδρες βαλβίδων, η οποία είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί με κάποιοι τρόπο μιας και οφείλεται στο είδος καύσης που κάνει το lpg , και πρόσθετα τύπου έξτρα βενζίνη απλά καθυστερεί το φαινόμενο , έξτρα λίπανση τίποτα ουσιαστικό και φθείρει και τον καταλύτη και sensor L ποιο γρήγορα τελικά.
2.Σπασμένα ελατήρια λόγω μεγάλων θερμοκρασιών ( συνέπεια της ασύμμετρης διαστολής ) αυτό που έπαθες εσύ.
3.Οξείδωση στην ένωση κορμό με κεφαλή
4.Μεγάλες φθορές στην μπιέλα , γιατί πέραν από όλα τα αλλά το lpg έχει μεγαλύτερο χρόνο καύσης με αποτέλεσμα να ασκούνται αντίρροπες δυνάμεις στο πιστόνι δηλ. για να το καταλάβεις ενώ το πιστόνι αρχίζει να ανεβαίνει προς τα επάνω το lpg δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την καύση και το πιέζει προς τα κάτω, με αποτέλεσμα να ασκεί αντίθετη δύναμη στην μπιέλα , γι αυτό τα περισσότερα lpg στο ρελαντί ακούγονται σαν diesel , και όχι γιατί φταίνε τάχα τα μπεκ όπως παραμυθιάζουν οι εγκαταστάτες τα θύματα. ( αυτό το φαινόμενο συνεισφέρει και στην αύξηση της θερμοκρασίας στον κινητήρα γενικότερα)
5.Θα μπορούμε να μιλάμε για ώρες αλλά αυτά νομίζω σου φτάνουν για να βγάλεις μια σφαιρική άποψη.

Υ.Γ. με τον όρο οξείδωση εννοούμε αυτό που φαίνεται στον μακρόκοσμο ως κάψιμο με συνέπεια την απώλεια υλικού .
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 06 Απρ, 2014 12:27

kyriak έγραψε:Η βλάβη είναι αποκλειστικά από το αέριο όπως και όλες οι βλάβες που παθαίνουν όσοι έχουν κάνει εγκατάσταση , βέβαια τα τζιμάνια εδώ δεν πρόκειται να το παραδεχτούν αυτό και θα σου πουνε ότι φταίει ο καιρός , ότι περνάς έξω από κάποιο βενζινάδικο στην καθημερινή σου διαδρομή και σε μάτιασε ο βενζίνας κτλ και κάποιοι θα βγουν και θα πουν ότι έχουν κάνει άπειρα km χωρίς πρόβλημα και θα ζητανε από τον αντμιν να διαγράψει το μήνυμα μην το δουν αυτοί που θελουν να βάλουν υγραέριο, ή να διαγράψει και έμενα κτλ κτλ …θα τα δεις . .. .
Όμως αν δεις τα εκ μελέτης επιστημονικά δεδομένα για το lpg που κάποιοι εξαφανίζουν αμέσως ειδικά από εδώ, οι φθορές που βγάζουν τα υγραεριοκίνητα είναι :
1.Οξείδωση στις βαλβίδες,έδρες βαλβίδων, η οποία είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί με κάποιοι τρόπο μιας και οφείλεται στο είδος καύσης που κάνει το lpg , και πρόσθετα τύπου έξτρα βενζίνη απλά καθυστερεί το φαινόμενο , έξτρα λίπανση τίποτα ουσιαστικό και φθείρει και τον καταλύτη και sensor L ποιο γρήγορα τελικά.
2.Σπασμένα ελατήρια λόγω μεγάλων θερμοκρασιών ( συνέπεια της ασύμμετρης διαστολής ) αυτό που έπαθες εσύ.
4.Μεγάλες φθορές στην μπιέλα , γιατί πέραν από όλα τα αλλά το lpg έχει μεγαλύτερο χρόνο καύσης με αποτέλεσμα να ασκούνται αντίρροπες δυνάμεις στο πιστόνι δηλ. για να το καταλάβεις ενώ το πιστόνι αρχίζει να ανεβαίνει προς τα επάνω το lpg δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την καύση και το πιέζει προς τα κάτω, με αποτέλεσμα να ασκεί αντίθετη δύναμη στην μπιέλα , γι αυτό τα περισσότερα lpg στο ρελαντί ακούγονται σαν diesel , και όχι γιατί φταίνε τάχα τα μπεκ όπως παραμυθιάζουν οι εγκαταστάτες τα θύματα. ( αυτό το φαινόμενο συνεισφέρει και στην αύξηση της θερμοκρασίας στον κινητήρα γενικότερα)
5.Θα μπορούμε να μιλάμε για ώρες αλλά αυτά νομίζω σου φτάνουν για να βγάλεις μια σφαιρική άποψη.

Υ.Γ. με τον όρο οξείδωση εννοούμε αυτό που φαίνεται στον μακρόκοσμο ως κάψιμο με συνέπεια την απώλεια υλικού .

kyriak ανοιξες παλι τους ασκους του Αιολου!
Σε αυτα που λες το νουμερο 1) και νουμερο 4) πιστευεις οτι πειραζοντας το αβανς και κανοντας το ετσι οπως πρεπει για να καιει υγραεριο πετυχαινουμε την εξαλειψη αυτον τον 2 ζημιων που αναφερεις?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Κυρ 06 Απρ, 2014 12:49

Όταν μια συζήτηση γίνεται με επιχειρήματα είναι πάντα χρήσιμη . Ο kyriak απάντησε με επιχειρήματα και τον ευχαριστώ γι αυτό . Αν υπάρχουν άλλες γνώμες παρακαλώ πολύ να δοθούν , έστω και με προσωπικό μήνυμα , αν δεν θέλει κάποιος να μπεικ σε δημόσια συζήτηση . Υπόσχομαι πλήρη εχεμύθεια . Αλλά ο μόνος τρόπος να αντικρουστεί ο κυριάκ αν κάνει λάθος είναι με διάλογο και όχι με απαγορεύσεις .

Μέχρι στιγμής , αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι πρέπει να πάω στον εγκαταστάτη και να γίνει φασαρία. Αν κάνω λάθος , βοηθήστε να το αποφύγω
jojo77

Δημοσίευσηαπό LPGas » Κυρ 06 Απρ, 2014 13:12

Το αυτοκινητο σου δεν δούλεψε ποτε σωστα σύμφωνα με τις περιγραφές σου. Γί´αυτο υπεύθυνος ειναι ο εγκατάστασης σου και οχι το υγραέριο. Σε πολλές χώρες του εξωτερικού πωλούνται Opel με εγκατεστημένο το σύστημα εργοστασιακά. Αυτοί οι κινητήρες δεν έχουν καμία διάφορα απο τους υπόλοιπους πλην ενδεχομένως στο υλικό των εδρών. Οπότε η ζημιά στο πιστονι οφείλεται πιθανόν στην κακή λειτουργία του κινητήρα με υγραέριο. Τα υπόλοιπα ισοπεδωτικα σχόλια και οι γενικολογίες περί υγραερίου μας βρίσκουν παντελώς αντίθετους.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 06 Απρ, 2014 13:22

kyriak έγραψε:Η βλάβη είναι αποκλειστικά από το αέριο όπως και όλες οι βλάβες που παθαίνουν όσοι έχουν κάνει εγκατάσταση , βέβαια τα τζιμάνια εδώ δεν πρόκειται να το παραδεχτούν αυτό και θα σου πουνε ότι φταίει ο καιρός , ότι περνάς έξω από κάποιο βενζινάδικο στην καθημερινή σου διαδρομή και σε μάτιασε ο βενζίνας κτλ και κάποιοι θα βγουν και θα πουν ότι έχουν κάνει άπειρα km χωρίς πρόβλημα και θα ζητανε από τον αντμιν να διαγράψει το μήνυμα μην το δουν αυτοί που θελουν να βάλουν υγραέριο, ή να διαγράψει και έμενα κτλ κτλ …θα τα δεις . .. .

αστερι μου εσυ, η καυση ξεκιναει παντα πριν το Α.Ν.Σ. η λεγομενη προπορεια η αβανς, εκτος αν εννοεις οτι το lpg καγεται και μετα το Κ.Ν.Σ. βρε πανηβλακα αν ηταν ετσι θα ακουγες σκασιματα στην εξατμηση (γιατι η τελικη καυση θα γινοταν μεσα στην εξατμηση) οπως κανει και οταν καουν οι βαλβιδες εξαγωγης.

jojo77 έγραψε:Όταν μια συζήτηση γίνεται με επιχειρήματα είναι πάντα χρήσιμη . Ο kyriak απάντησε με επιχειρήματα και τον ευχαριστώ γι αυτό . Αν υπάρχουν άλλες γνώμες παρακαλώ πολύ να δοθούν , έστω και με προσωπικό μήνυμα , αν δεν θέλει κάποιος να μπεικ σε δημόσια συζήτηση . Υπόσχομαι πλήρη εχεμύθεια . Αλλά ο μόνος τρόπος να αντικρουστεί ο κυριάκ αν κάνει λάθος είναι με διάλογο και όχι με απαγορεύσεις .

Μέχρι στιγμής , αυτό που καταλαβαίνω είναι οτι πρέπει να πάω στον εγκαταστάτη και να γίνει φασαρία. Αν κάνω λάθος , βοηθήστε να το αποφύγω

διαβασε λιγο τον Κυριακο και θα καταλαβεις τα επιχειρηματα του, επιπεδο καροτου, Κυριακο γιατι εχεις καιρο να το αναφερεις?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 06 Απρ, 2014 14:35

kyriak έγραψε: γι αυτό τα περισσότερα lpg στο ρελαντί ακούγονται σαν diesel , και όχι γιατί φταίνε τάχα τα μπεκ όπως παραμυθιάζουν οι εγκαταστάτες τα θύματα.

Για τα υπόλοιπα ας μιλήσουν άλλο που είναι ειδικοί. Για τον θόρυβο σαν πετρέλαιο είναι από τα μπεκ το έχω δει με τα μάτια μου, με καλύτερη στήριξη φεύγει ο θόρυβος όπως και η αλλαγή με διαφορετική μάρκα, δεν είναι όλα το ίδιο θορυβώδη. Ο τρόπος λειτουργίας τους δημιουργεί θόρυβο αφού στην ουσία είναι ένα έμβολο που πάει πάνω κάτω οπότε δημιουργείτε θόρυβος.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό jojo77 » Κυρ 06 Απρ, 2014 15:34

Σε μηχανολογική συζήτηση δεν θα μπω μιας και δεν έχω τις γνώσεις .

Εμένα ένα με ενδιαφέρει τώρα και θα το ξαναπώ και ας γίνω κουραστικός . Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο αυτοκίνητο λόγω του υγραερίου .Το αν φταίνε οι κακές ρυθμίσεις ή το υγραέριο αυτό καθ αυτό (ακόμα και με σωστές ρυθμίσεις) είναι το θέμα διαφωνίας.

Άρα ο εγκαταστάτης που πουλάει παπατζιλίκι όταν μου λέει οτι έφταιγε η βενζίνη , το νερό η σκουριά και δεν ξέρω γω τι άλλο .
Τέτοια ζημιά δεν θα είχε βγεί αν δεν είχε γίνει η μετατροπή .

Άρα θα πρέπει να πάω να τα πούμε ένα χεράκι .

Επειδή δεν θέλω να αδικήσω κανέναν και επειδή δεν θέλω να μου ανέβει το αίμα στο κεφάλι (πράγμα που θα γίνει γιατί αν πάω θα πάω για να τσακωθώ ) , αν τα λέω λάθος ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ.
jojo77

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 06 Απρ, 2014 16:58

jojo77 έγραψε:Σε μηχανολογική συζήτηση δεν θα μπω μιας και δεν έχω τις γνώσεις .

Εμένα ένα με ενδιαφέρει τώρα και θα το ξαναπώ και ας γίνω κουραστικός . Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο αυτοκίνητο λόγω του υγραερίου .Το αν φταίνε οι κακές ρυθμίσεις ή το υγραέριο αυτό καθ αυτό (ακόμα και με σωστές ρυθμίσεις) είναι το θέμα διαφωνίας.

Άρα ο εγκαταστάτης που πουλάει παπατζιλίκι όταν μου λέει οτι έφταιγε η βενζίνη , το νερό η σκουριά και δεν ξέρω γω τι άλλο .
Τέτοια ζημιά δεν θα είχε βγεί αν δεν είχε γίνει η μετατροπή .

Άρα θα πρέπει να πάω να τα πούμε ένα χεράκι .

Επειδή δεν θέλω να αδικήσω κανέναν και επειδή δεν θέλω να μου ανέβει το αίμα στο κεφάλι (πράγμα που θα γίνει γιατί αν πάω θα πάω για να τσακωθώ ) , αν τα λέω λάθος ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ.

δεν εχω εικονα του αυτοκινητου σου για να σου πω αν φταιει το υγραεριο ή οχι, αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι ακριβως την ιδια βλαβη μπορει να παθεις και χωρις υγραεριο μονο με βενζινα αν για καποιο λογο δεν εχεις σωστα μειγματα στην βενζινη (αντλια βενζινης, μπεκ, αισθητηρας λ, μαπ, εγκεφαλος) ή σωστο ρευμα στην υψιλη ταση (πολλαπλασιαστης, εγκεφαλος).
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Κυρ 06 Απρ, 2014 18:06

1) Ποιο στοιχείο/υποπροϊόν της καύσης του LPG ή του ίδιου του LPG προκαλεί την οξείδωση που αναφέρεις; Τουλάχιστον η wikipedia και 2-3 άλλες σελίδες που βρήκα διαφωνούν με αυτό που λες.
2) Ισχύει γενικά σαν αιτία -> αποτέλεσμα. Αν κινείται το αμάξι με lean μίγμα συνέχεια που ανεβάζει πολύ τις θερμοκρασίες, μια τέτοια ζημία είναι πιθανή, ανεξάρτητα το καύσιμο.
3) Παρομοίως με το 1.
4) Αν δεχτούμε αυτό που λες, δηλαδή στο ρελαντί η καύση να προκαλεί πίεση και μετά το ΚΝΣ, στις 2πλάσιες/3πλάσιες κτλ στροφές θα έσπαγε η μηχανή από αντίθετες πιέσεις, κάτι σαν τα πυράκια αλλά από την αντίθετη μεριά. Επίσης θα ήταν προφανέστατη μια απίστευτη απώλεια δύναμης που θα την καταλαβαίναμε όλοι. Δεδομένου ότι ανεβάζουμε στροφές χωρίς πρόβλημα ή κάτι αντιληπτό τέτοιας μορφής, μάλλον αυτό που λες δεν ισχύει για πίεση μετά το ΚΝΣ. Αυτό που μπορεί να ισχύει είναι η θερμοκρασία των καυσαερίων του LPG που μπορεί να είναι πιο αυξημένη.
5) Με σωστά στοιχεία ναι, τα παραπάνω, πλην του 2 που δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο του LPG, δεν ακούγονται και τόσο σωστά.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 68 επισκέπτες