Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Renault Trafic - Πέμπτη φορά αντλία βενζίνης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Renault Trafic - Πέμπτη φορά αντλία βενζίνης

Δημοσίευσηαπό astam » Κυρ 30 Αύγ, 2015 21:15

Ο νέος εγκέφαλος της Landirenzo, που εφοδιάζει τo νεο σύστημα landirenzo omegas 3.0 αλλά και το lovato easy fast c-obd, έχει τη δυνατότητα απενεργοποίησης την αντλίας καυσίμου. Λογικά θα το έχουν και άλλες εταιρείες αλλά και αν δεν το έχουν σιγά σιγά θα το αποκτήσουν. ;)
Ίσως μέχρι τώρα δεν είχαν ασχοληθεί (έστω και αν είναι τόσο απλό στην πράξη), όπως π.χ. μέχρι πρίν το 2012 περίπου δεν είχαν ασχοληθεί με τους ψεκασμούς βενζίνης. Ίσως γιατί πολλά αυτοκίνητα κόβουν από μόνα τους την αντλία όταν "πιάσουν" μια συγκεκριμένη πίεση. who knows...
Οι εγκαταστάτες ίσως να μην βάζουν το ρελεδάκι γιατί δεν το εμπιστεύονται (μη γίνει καμία στραβή και τους πάνε μέσα) ίσως μερικοί να το κάνουν και για μείωση κόστους (όπως μερικοί δεν βάζουν το "εγκεφαλάκι" για την προσομοίωση του δείκτη βενζίνης στα αυτοκίνητα που χρειάζεται).
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό NickSt » Κυρ 30 Αύγ, 2015 22:00

Έχεις δίκιο για τους εγκαταστάτες , δεν το έγραψα σωστά και το διορθώνω ζητώντας τους συγγνώμη ...

Το σωστό είναι : γιατί δεν το τοποθετούν οι εγκαταστάτες ??? ...
Προφανώς γιατί " κάτι δεν κολλάει " , όπως γράφεις και εσύ με άλλα λόγια...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Re: Απ: Renault Trafic - Πέμπτη φορά αντλία βενζίνης

Δημοσίευσηαπό astam » Δευτ 31 Αύγ, 2015 00:29

Νικολα εμεις αφου δεν ειμασυε εγκαταστατες μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε.

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Ford Mondeo '04 1.8
Landirenzo Evo
astam

Δημοσιευσεις: 166

Δημοσίευσηαπό NIKOSSIN » Δευτ 31 Αύγ, 2015 07:36

Ο τύπος του ρελέ είναι Nagares /54-12 , 12V-40A/15A την αντλια την κόβει αμέσως μετά την ενεργοποίηση του υγραερίου. Στο δικό μου αυτοκίνητο λειτουργεί κανονικά και πάλι εχθές που το δοκίμασα σε ταξίδι στο Μαρμαρι Εύβοιας δεν με προβλημάτισε πουθενά. Ο μάστορας όταν τον ρώτησα μου είχε πει ότι αυτό το προβλέπουν μόνο ορισμένα νέα συστήματα και ότι έτσι όπως τοποθετήθηκε άμα χαλάσει η κολλήσει η αντλία θα ενεργοποιηθεί. Γιατί το βασικό ρελέ της αντλιας είναι ενεργοποίημενο .
NIKOSSIN

Δημοσιευσεις: 21

Re: Απ: Renault Trafic - Πέμπτη φορά αντλία βενζίνης

Δημοσίευσηαπό NickSt » Δευτ 31 Αύγ, 2015 19:38

astam έγραψε:Νικολα εμεις αφου δεν ειμασυε εγκαταστατες μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε.

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Απόλυτα συμφωνώ , μόνο υποθέσεις και ερωτήματα αναμένοντας απάντηση...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό NIKOSSIN » Τετ 02 Σεπ, 2015 19:38

Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον tgi για το κυκλωμα που μου εστειλε.
NIKOSSIN

Δημοσίευσηαπό NIKOSSIN » Τετ 07 Οκτ, 2015 09:32

Επανέρχομε στο θέμα τοποθετησης ρελε που κοβει την αντλια βενζινης. Τον εχω δοκιμασει πανω απο 15 φορες σε αυτο το διαστημα, αφηνω το αυτοκινητο να μεινει απο υγραεριο και η μεταβαση στην βενζινη γινεται χωρις να το καταλαβαινεις, το εχω δοκιμασει το αυτοκινητο πηγαινοντας με λιγα χλμ περιπου 50-60 και στα 120-140.
NIKOSSIN

Δημοσίευσηαπό manoliss » Τετ 07 Οκτ, 2015 10:55

NIKOSSIN έγραψε:Επανέρχομε στο θέμα τοποθετησης ρελε που κοβει την αντλια βενζινης. Τον εχω δοκιμασει πανω απο 15 φορες σε αυτο το διαστημα, αφηνω το αυτοκινητο να μεινει απο υγραεριο και η μεταβαση στην βενζινη γινεται χωρις να το καταλαβαινεις, το εχω δοκιμασει το αυτοκινητο πηγαινοντας με λιγα χλμ περιπου 50-60 και στα 120-140.

koita σε ΄ποσο χρονο κοβει την αντλια.....αυτό σε ενδιαφερει διοτι αν την κοβει μετα από 1 λεπτο οκ αν την κοβει μετα από 10 λεπτα δεν κανεις τοτε και πολλα πραγματα.....
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό NIKOSSIN » Τετ 07 Οκτ, 2015 12:35

Την αντλια την κοβει αμεσως μολις ενεργοποιηθη το υγραεριο.
NIKOSSIN

Δημοσίευσηαπό KOSTASVS » Τρί 16 Αύγ, 2016 01:57

tgi έγραψε:
cmax έγραψε:Εχω τοποθετησει ρελε εδω και 1 χρονο. Δεν εχω κανενα προβλημα και δεν υπαρχουν ουτε κοψιματα στις αλλαγες καυσιμου. Σαν να μην υπαρχει ενα πραμα.

Κά εγώ επίσης. Κανένα πρόβλημα

ΕΧΩ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΝΤΛΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ .ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ EMAIL kostasvasis2121@hotmail.com

mod: Δε γράφουμε με κεφαλαία
KOSTASVS

Δημοσιευσεις: 1

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 60 επισκέπτες