Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με βαλβίδες σε astra h twin

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα με βαλβίδες σε astra h twin

Δημοσίευσηαπό Qgas » Δευτ 28 Απρ, 2014 22:02

fotisly έγραψε:δεν νομιζω να ειναι ετσι!!εχουνε φθορα με διαφορετικα συστηματα σε περιπου ιδια χλμ και χωρις λαμπακια,που ειδικα τα opel ειναι ευαισθητα στο να σ αναψει λαμπακι σε λαθος μιγμα!!
στον ταυτοχρονο ψεκασμο βενζινης η σε ταξιδι να το γυριζεις ανα χ χλμ κ λιγο βενζινη ισως ειναι μια καλη λυση!!

Εινσι ακριβώς ετσι φθορά εχει το φτωχο μεγάλη κσι το πολυ πλουσιο μείγμα . Λαμπάκι δεν εχω πάντως σε Opel Astra ακόμα σωστα μείγματα και λιπανση εινσι το μυστικό εχεις αμαξι με Prins , ρώτα ανα υπαρχει αμαξι με valve care και καμένες βαλβίδες .. Θα σου πω μονο κατι ..

Στον εγκέφαλο που φοράς στο Silverline εχει αλγοριθμο για το αβανς του αεριου και αρκετές διορθώσεις ΝΟΧ .. Με εξαιρετική ρύθμιση αβανς για υγραεριο οπου οι εγκαταστατης μπορει να φτιάξει ακριβώς το αμαξι ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό fotisly » Δευτ 28 Απρ, 2014 23:51

μπορει να ειναι κ ετσι!το prins το εχω λιγα χλμ και ολα ο.κ αλλα και σε αλλο αμαξι που δεν ειναι black list!!
το icom το εβαλα ως ακριβο και καλο συστημα.τοτε που ηταν ως σωτηριος ο υγρος ψεκασμος και στα φορτε του!
απο εκει και περα το skoda δουλευει μεχρι 4600στρ υγραεριο κ μετα γυριζει βενζινη.
το opel απο 4000+ απο την αρχη ειχε αρκετα χαμηλοτερη αποδοση απ οτι με βενζινη ενω στις 2000στρ καλυτερο τιναγμα με υγραεριο!!
για πολυ πλουσιο μιγμα ή πολυ φτωχο δεν νομιζω γιατι εχω μια αυξηση καταναλανωσης σε λιτρα με το υγραεριο καπου 25%!!
να φτωχαινει μετα της 4000στρ ισως,αλλα πως μπορει να γινετε αυτο αφου ο εγκεφαλος κλεβει δεδομενα απο τον εγκεφαλο του αυτοκινητου που αναλογα τα φορτια δινει κ αναλογες δεδομενα που μεταφραζονται σε αναλογο μιγμα!
οσες φορες ειχα παει στον εδω αντιπροσωπο icom μ ειχε πει δεν υπαρχει καμια λυση και δεν μπορει να επηρεασει αλλο το συστημα,μονη αλλαγη που ειχαμε κανει ηταν να βαλουμε ζιγκλερ c2 δλδ μεγαλυτερης διαμετρου!!
απο τρομπα κ.λ επαρκει το συστημα για μεχρι 180αλογα και το δικο μ να ειναι το πολυ 150 και ατμοσφαιρικο!!
εδω και 2 χρονια περιπου εκλεισε η αντιπροσωπεια icom στα γιαννενα και δεν υπαρχει κανενας να δει το συστημα που να το ξερει,δεν μιλαω για μαστορους ξερολες αλλα για υπευθυνους!
σε e-mail που εχω στειλει στην σελιδα του μπιρμπου στην αθηνα δεν εχω παρει καμια απαντηση για το ποιος πλεον στα γιαννενα!!
τι πιστευεις οτι μπορει να φταιει στην περιπτωση μου και αν ξερεις λογο επαγγελματος ποιος θα μπορουσε να δει συστημα icom!!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τρί 29 Απρ, 2014 00:31

Κατεβάσε το στο Στάθη τον μπιρμπο να στο φτιάξει η στον Κώστα . Κατι δεν παει καλά ..
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό gianniszafirab » Παρ 16 Μάιος, 2014 06:53

papoys έγραψε:Θάθελα να ρωτήσω.Το να το γυρνάς στη βενζίνη κάθε μία ώρα στο έχει πει κάποιος ειδικός ή είναι δική σου
επιλογή??

Επίσης για πόση περίπου ώρα το αφήνης να δουλεύει στη βενζίνη.??

καλημέρα το γυρνάω κάθε 1 ώρα για 5 λεπτά και άμα πηγαίνω με 140 η150 το γυρνάω κάθε 30 λεπτά για 5 λεπτά βέβαια προτιμώ την αλλαγή στα διόδια να δουλεύει στο ρελαντί
gianniszafirab

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό gianniszafirab » Παρ 16 Μάιος, 2014 06:59

gianniszafirab έγραψε:
papoys έγραψε:Θάθελα να ρωτήσω.Το να το γυρνάς στη βενζίνη κάθε μία ώρα στο έχει πει κάποιος ειδικός ή είναι δική σου
επιλογή??

Επίσης για πόση περίπου ώρα το αφήνης να δουλεύει στη βενζίνη.??

καλημέρα το γυρνάω κάθε 1 ώρα για 5 λεπτά και άμα πηγαίνω με 140 η150 το γυρνάω κάθε 30 λεπτά για 5 λεπτά βέβαια προτιμώ την αλλαγή στα διόδια να δουλεύει στο ρελαντί

από συμβουλή μηχανικού οπελ για να ρίχνει την θερμοκρασία στον θάλαμο καύσης
gianniszafirab

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Παρ 16 Μάιος, 2014 22:52

Δεν καταλαβαινω πως βοηθαει αυτο, οταν θα ξαναγυρισει σε υγραεριο η θερμοκρασια θα ξανα ανεβει αμεσα.Η θερμοκρασια πεφτει για τα λιγα λεπτα μονο που ειναι γυρισμενο σε βενζινη.
Θελει κατα την διαρκεια της καυσης υγραεριου ταυτοχρονος ψεκασμος βενζινης για την πραγματικη πτωση θερμοκρασιας.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 17 Μάιος, 2014 08:10

Αφού του το είπε ο μηχανικός. 8-)
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό ApLeRiX » Σάβ 17 Μάιος, 2014 09:11

Δε ξέρω αν ισχύει ή όχι... αλλά σύμφωνα με εξουσιοδοτημένο εγκαταστάτη ( με άδειες , διπλώματα κτλ κτλ κτλ ) Ιταλός κατασκευαστής συστήματος , έχει στείλει τεχνική οδηγία , σύμφωνα με την οποία , ακόμα και σε συστήματα με παράλληλο ψεκασμό βενζίνης , θα πρέπει να γυρίζει το αυτοκίνητο σε βενζίνη λίγα χλμ πριν την ακινητοποίησή του ( σβήσιμο κινητήρα ) , εφόσον όμως έχει διανύσει μεγάλες αποστάσεις κινούμενο μόνο με υγραέριο ( πχ 100-200 ή παραπάνω συνεχόμενα χλμ). Ο λόγος ; Ασφαλώς και όχι η διαφορά περί θερμοκρασίας καύσης ή δε ξέρω τι , αλλά επειδή το υγραέριο "καθαρίζει" εντελώς βαλβίδες και έδρες και ΜΕΤΑ το σβήσιμο του κινητήρα δημιουργούνται οι φθορές.
Πρακτικά βενζίνη και λαδιέρα δημιουργεί μια "μπίχλα" που οι ειδικοί ονομάζουν προστατευτικό φιλμ και οι βαλβίδες τη βγάζουν καθαρή...

Λόγια εγκαταστάτη ( επίσημου όπως λέω... όχι μαγαζί τρύπα ) , όχι δικά μου .

Δε ξέρω αν ισχύει το παραπάνω , αλλά αν ισχύει απορώ τι προσφέρει ένα σύστημα υγρού ψεκασμού ... Αφού πλέον δε μιλάμε για θερμοκρασίες κτλ :crazy:

Με αυτές τις @@ριες που ακούω , τελικά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το καλύτερο σύστημα θα είναι αυτό που θα έχει υγρό ψεκασμό , με παράλληλη έγχυση βενζίνης και λαδιέρα =))
ApLeRiX

Δημοσιευσεις: 20

Πρόβλημα με βαλβίδες σε astra h twin

Δημοσίευσηαπό LPGas » Κυρ 18 Μάιος, 2014 08:09

Τίποτα δεν προσφέρει το συςτημα υγρού ψεκασμού στην προστασία των βαλβίδων. Εχει αναλυθεί το θέμα σε παλιότερα posts, οτι η τα πρόσθετα που οταν καίγονται προστατευτούν τις βαλβίδες, λοιπόν απο το υγραέριο είτε αυτο ψεκαζεται σε υγρή ή αέρια μορφή. Αυτο που δεν αντιλαμβάνομαι βέβαια ειναι πως μπορει να συνεχίζεται η φθορά μετα το σβήσιμο του κινητήρα. Αφου παύει να υπάρχει κινηση άρα και φθορές...
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό NickSt » Κυρ 18 Μάιος, 2014 13:56

Διρθώστε με αν κάνω λάθος..
Το γύρισμα στην βενζίνη λίγο πρίν το σβήσιμο του κινητήρα νομίζω ότι καθόλου δεν σχετίζεται με προστασία βαλβίδων
αλλά σχετίζεται απόλυτα με τα fuel trims...
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 49 επισκέπτες