Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λειτουργία icom jtg προβλήματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: λειτουργία icom jtg προβλήματα

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τετ 02 Μάιος, 2012 17:50

Aρα δεν ειναι ο Μπιρμπος εστι για να μου φυγει και εμενα η περιεργεια.
η ρυθμιση διακενου βαλβιδων ειναι ενας ελεγχος τον οποιο προτεινουν οι περισοτεροι κατασκευαστες αυτοκινητων.Πχ στο corolla μου η toyota λεει καθε 90.000 χλμ ελεγχος.τωρα αν εχεις καυσιμο την βενζινη και λιγο μεγαλυτερο διακενο να εχεις δεν τρεχει κατι,το υγραεριο ομως φιλε μου δεν συγχωρει τετοιο λαθος.εκει ναι θα παρεις οπωσδηποτε βαλβιδες εξαγωγης στο χερι.μιας και οι βαλβιδες δεν κλεινουν στον σωστο χρονο και προλαβαινει να περασει φωτια απο μεσα τους.
Ενα αλλο θεμα με τα υγρου ψεκασμου συστηματα ειναι οτι πρεπει να ψεκαζουνε ακριβως πισω απο την βαλβιδα και οχι χυμα μεσα στην πολλαπλη γιατι παλι θα διμηουργηθει ζημια(και μαλλον εκει την πατησες εσυ)
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να κατεβασεις καπακι και να βαλεις ενισχυμενες βαλβιδες για να μην εχεις ξανα προβληματα.αφου πρωτα γινει ελεγχος του υγραεριου.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 02 Μάιος, 2012 19:47

chrisd έγραψε:Aρα δεν ειναι ο Μπιρμπος εστι για να μου φυγει και εμενα η περιεργεια.
η ρυθμιση διακενου βαλβιδων ειναι ενας ελεγχος τον οποιο προτεινουν οι περισοτεροι κατασκευαστες αυτοκινητων.Πχ στο corolla μου η toyota λεει καθε 90.000 χλμ ελεγχος.τωρα αν εχεις καυσιμο την βενζινη και λιγο μεγαλυτερο διακενο να εχεις δεν τρεχει κατι,το υγραεριο ομως φιλε μου δεν συγχωρει τετοιο λαθος.εκει ναι θα παρεις οπωσδηποτε βαλβιδες εξαγωγης στο χερι.μιας και οι βαλβιδες δεν κλεινουν στον σωστο χρονο και προλαβαινει να περασει φωτια απο μεσα τους.
Ενα αλλο θεμα με τα υγρου ψεκασμου συστηματα ειναι οτι πρεπει να ψεκαζουνε ακριβως πισω απο την βαλβιδα και οχι χυμα μεσα στην πολλαπλη γιατι παλι θα διμηουργηθει ζημια(και μαλλον εκει την πατησες εσυ)
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να κατεβασεις καπακι και να βαλεις ενισχυμενες βαλβιδες για να μην εχεις ξανα προβληματα.αφου πρωτα γινει ελεγχος του υγραεριου.

Πολλά Toyota έχουν μηχανικές βαλβίδες γι'αυτό και θέλουν έλεγχο. Τα περισσότερα αυτοκίνητα γενικά έχουν υδραυλικές οπότε δεν ασχολείσαι σε προγραμματισμένα διαστήματα. Σε περιπτώσεις με μη αυτόματα ρυθμιζόμενες ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ η τήρηση του ελέγχου με ότι καύσιμο και να έχει κανείς άσχετα με το γεγονός ότι κανείς δεν το κάνει για να γλιτώσει το κόστος. Το πρόβλημα προκύπτει κυρίως γιατί υποχωρεί η έδρα της (φαγώνεται) οπότε δεν σφραγίζει τον κύλινδρο = χαμηλή συμπίεση = προβλήματα , χαμηλή απόδοση, ρεταρίσματα κλπ. Υπάρχει διαδικασία να μετρήσει ο φίλος τον κύλινδρο πριν μπει στην διαδικασία να ανοίξει καπάκι όπως επίσης μπορεί να μετρήσει τα διάκενα με φίλερ.

Τέστ συμπίεσης εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=X_tbksFYhl4
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό samsok12 » Τετ 02 Μάιος, 2012 22:59

gakost έγραψε:
chrisd έγραψε:Aρα δεν ειναι ο Μπιρμπος εστι για να μου φυγει και εμενα η περιεργεια.

Πολλά Toyota έχουν μηχανικές βαλβίδες γι'αυτό και θέλουν έλεγχο. Τα περισσότερα αυτοκίνητα γενικά έχουν υδραυλικές οπότε δεν ασχολείσαι σε προγραμματισμένα διαστήματα. Σε περιπτώσεις με μη αυτόματα ρυθμιζόμενες ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ η τήρηση του ελέγχου με ότι καύσιμο και να έχει κανείς άσχετα με το γεγονός ότι κανείς δεν το κάνει για να γλιτώσει το κόστος. Το πρόβλημα προκύπτει κυρίως γιατί υποχωρεί η έδρα της (φαγώνεται) οπότε δεν σφραγίζει τον κύλινδρο = χαμηλή συμπίεση = προβλήματα , χαμηλή απόδοση, ρεταρίσματα κλπ. Υπάρχει διαδικασία να μετρήσει ο φίλος τον κύλινδρο πριν μπει στην διαδικασία να ανοίξει καπάκι όπως επίσης μπορεί να μετρήσει τα διάκενα με φίλερ.

Τέστ συμπίεσης εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=X_tbksFYhl4

ακριβως αυτο το τεστ συμπιεσης εκανε ο μηχανικος και ο ενας ο κυλινδρος ειχε την μιση συμπιεση σε σχεση με τους αλλους!
ευχαριστω παντως για τις απαντησεις!
samsok12

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό samsok12 » Τετ 02 Μάιος, 2012 23:01

θα το προτεινω στον μηχανικο αυτο με τις βαλβιδες...
samsok12

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό antoine » Τετ 02 Μάιος, 2012 23:06

ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΚΕΦΑΛΗΣ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΜΜΕΝΗΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1000 ΕΥΡΩ!!!!! ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ Κ... ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΧΩ ΜΕ 1000 ΕΥΡΩ ΟΧΙ ΒΑΛΒΙΔΕς ΘΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΕΜΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΖΙΝΕΤΑ ΒΑΣΕΩΣ-ΜΠΙΕΛΩΝ.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΡΕΩΝΟΥΝ-ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ.

mod: Δε γράφουμε με κεφαλαία
antoine
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 09 Μάιος, 2012 14:49

στη περιοχή των "εξουσιοδοτημένων" που χρεώνουν
για 2 γνήσια ζευγάρια μπροστινά τακάκια 165 ευρώ "μόνο"...και για δισκόπλατω κάνα 500άρι υλικά + εργασία.

Χαλάς τη πιάτσα αδελφέ.... με τις τιμές που λές... :silent: :silent: :silent:
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό antoine » Παρ 11 Μάιος, 2012 22:42

ΔΕΝ ΧΑΛΑΩ ΚΑΜΜΙΑ ΠΙΑΤΣΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΛΑ ΖΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΔΩ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ!
antoine
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό antoine » Παρ 11 Μάιος, 2012 22:47

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΑΝ ΛΕΣ 165 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΕΤ ΤΑΚΑΚΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΩΔΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ-ΜΑΡΚΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ .ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ
antoine
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 17 Μάιος, 2012 23:42

για ρίξε τηλεφωνάκι σε εξουσιοδοτημένα opel, vw, alfa, και ρώτα πόσο έχουν τα μπροστά τακάκια ενός astra ας πούμε...ή golf 1.6 ...

δε λέω ότι δε βρίσκεις και σε άλλη μάρκα, αλλα μιλάω για τα "original"
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό panosagrinio » Πέμ 31 Μάιος, 2012 10:08

Καλημέρα
Γρ'αφτηκα σε αυτό το φόρουμ προσπαθώντας να βρώ μία λύση στο αυτοκίνητο που έχω σύστημα τοποθετήσει σύστημα icom.
Εχω ενα σιτροεν ξαρα 1.6 του 2004 στασιον. Τοποθέτησα υγραέριο τον 10/2010 τότε είχα 166.000 χιλ. Τώρα έχω 217.000 χιλ. Είμαι επαρχία και η τοποθέτηση έγινε στην επαρχια. Στην αρχή το αυτοκίνητο πήγαινε "αέρας" κάτι σαν ελβετικό ρολόι. Το μοναδικό πρόβλημα ήταν σε υψηλές στροφές σε εθνι΄κή οδο όταν πήγαινα, έκανε μερικά κοψίματα, λόξυγγα στην απότομη επιτάχυνση αλλά αμηλιταίο και μη αξιολογήσιμο.
Καποια στιγμή (περίπου στα 180.000χιλ) κ μπορώ να πω εμφανίστηκε απότομα το πρόβλημα, σε επιτάχυνση άρχισε να έχει κοψίματα, λόξυγγα με αποτέλεσμα να έχει αχρηστευθεί στην κυριολεξία η προσπέραση.
Στον συνεργείο της σιτροεν αλλάξε τότε τον πολλαπλασιαστή και το προβλημα αποκαταστάθηκε στο 90%, έκτοτε όμως παραμένει ό λόξυγγας, κοψίματα σε χαμηλές στροφές και συγκεκριμένα έως 1800-2000.Εάν είναι φορτωμένο το αυτοκίνητο το πρόβλημα είναι εντονότερο μέχρι τις 2000 στροφές. Απο τις 2000 στροφες και πάνω σπάνια μου το κάνει.
Λαμπακι μηχανής αναβει πολλές φορές φορές αλλά χωρίς στην διαγνωση να δείχνει βλάβη εκτός από μία φορά προσφάτως που έδειξε μια βαλβίδα που βρίσκεται πάνω στο ινζεκτιον και η οποία αλλάχτηκε αλλά το πρόβλημα παραμένει ούτε είχε διαφορά. από το συνεργείο σιτροεν μου λένε δεν υπάρχει πρόβλημα παρόλο που το προβλημα το κάνει κ στην βενζίνα αλλά πολύ πιο ηπιότερο. Να σημειωθεί ότι δεν βάζω στο ίδιο πρατήριο υγραέριο αλλά σε διαφορετικά και σε όλη την ελλάδα μπορώ να πω.
το αυτοκίνητο είναι δικό μου δηλαδή δεν είναι λιζινγκ κ το είχα αγοράσει καινούργιο το 2004. Το οδηγώ μόνο εγώ και θεωρώ ότι κάνω ήπια όδήγηση. Η δουλειά μου είναι προνομιούχος δημόσιος υπάλληλος των 800 € δηλαδή δεν έχω σχέση με συνεργείο εγκατάστασης κτλ
Η πίεση του υγραερίου σε μία βαλβίδα που το μετράει αν δεν κάνω λάθος κυμαίνεται από 3 έως 3,5 το μέγιστο.
Μπουζί χρησιμοποιώ αυτά που προβλέπει η σιτροέν για το συγκεκριμμένο τύπο αυτ/του και όχι για υγραέριο.
Όταν κάνει έλεγχο με τον υπολογιστή του δείχνει συνέχεια πλούσιο μείγμα.
Το πρόβλημα υπήρχε πριν αλλάχθει η αντλία υγραερίου.

Ο εγκαταστάτης του υγραερίου έχει υπερβάλει ευατόν για να λύσει αυτό το πρόβλημα αλλα δυστυχώς τίποτα.
Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει τα εξής με την παρακάτω σειρά:

1. Αλλαγή μπεκ είχε τα πράσινα κ βάλαμε μπλε.
2. Αλλαγή "εγκεφάλου" σε νεότερη έκδοση (όταν γυρίζει σε υγραέριο κάνει μπίπ)
3. κάποια στιγμή χάλασε η αντλία υγραερίου που ηταν η παλιά ελαττωματική της icom και βάλαμε καινούργια αλλά διαφορετική και όπως μου σύστησε ο εγκαταστάτης πολύ πιο καλύτερη και με μεγαλύτερη πίεση. Στα 200.000 χιλ περίπου. Εδώ άδειασε όλη η δεξαμενή από το υγραέριο αλλιώς δεν μπορούσε να αλλαχθεί (εδώ πλήρωσα την διαφορά της αντλίας επειδή η δεύτερη ήταν πιό ακριβή σε σύγκριση με την αρχική που ήταν στην εγγύηση)
4. Στον πρώτο κύλινδρο κόλλησε ένα μπέκ και το αλλάξαμε κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι στα πόσα χιλιόμετρα.
5. λαμπακι μηχανής με ένδειξη βλάβης σε μια βαλβίδα βαλβίδα πάνω στο ινζέκτιον. Αλλάχθηκε αλλά δεν διόρθωσε το πρόβλημα ούτε το ελλάτωσε
6. Καθαρισμός με σπρέι της πεταλούδας του ινζεκτιον.
7. Κάποια στιγμή άναψε λαμπάκι μηχανής (από τις πολλές φορές που ανάβει σταν χριστουγενιάτικο δέντρο) και έβγαλε βλάβη ότι φταίει ο πολλαπλασιαστής ο οποίος αλλάχθηκε αλλά το πρόβλημα παραμένει το ίδιο.
8. στα μπλέ μπέκ αλλάξαμε σταδιακά τα ζιγκλέράκια από c6 τα κατεβάσαμε σε c1 χωρίς αποτέλεσμα.

Για όλα τα παραπάνω δεν μου έχει ζητήσει ο εγκαταστάτης ούτε ευρώ εκτός την διαφορά αντλίας υγραερίου.
Στην περιοχή ο συγκεκριμμένος εγκαταστάτης θεωρείται ένας από τους καλύτερους μαστόρους.

Έχω παρατηρήσει το εξής.
ψιλορετάτισμα κάνει κάποιες φορές στο ρελαντί
Πάνω στο ινζεκτιον έχει μία φίσσα με σωληνάκι που διακλαδίζεταισε δύο και από την μία μεριά κάνει εισρόφηση τις αναθυμιάσεις της μηχανής και από την άλλη καταλήγει στην βαλβίδα κανίστρου ντεπόζιτο βενζίνας. Βγάζοντας αυτό το φισσάκι εκτος τότε το αυτοκίνητο δουλεύει πολύ καλά κ με σχεδόν ελάχιστες έως καθόλου διακοπές, λοξυγγα κτλ.
Είτε είναι μισοάδειο το ντεπόζιτο υγραερίου είτε είναι γεμάτο παραμένει το πρόβλημα με την ίδια ένταση.
Η εκτιμησή μου είναι ότι το πρόβλημα είναι στο αυτοκίνητο αλλά δεν είναι θέμα υγραερίου, είναι βενζίνας διότι το πρόβλημα υπάρχει και στην βενζίνα αλλά πιο ήπιο όπως έγραψα παραπάνω.

Κάπου διάβασα για έλεγχο διακένου βαλβίδων, δεν ξέρω τι είναι αλλά δώστε λεπτομέρειες να το ελέγξω.

Εάν κανονίσω να το φέρω Αθήνα στον Μπίρμπο η εκτιμησή σας είναι ότι θα το λύσει το πρόβλημα.
Το ρωτάω γιατί χρειάζομαι κάπου 100-120€ έξοδα να έρθω Αθήνα και σαν προνομοιούχος ΔΥ των 800 ευρώ θα με πονέσει πάρα πολύ η τσέπη.

Οποιαδήποτε βοήθεια, συμβουλή δεκτή. Επιπλέων διευκρινήσεις στην διαθεσή σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Παναγιώτης
panosagrinio

Δημοσιευσεις: 8

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 40 επισκέπτες