Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλείσιμο βαλβίδων!

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Κλείσιμο βαλβίδων!

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 05 Οκτ, 2014 10:43

Στο θεμα μου τωρα με το τι εδρες και βαλβιδες πρεπει να μπουν για να γινει μια σωστη δουλεια.
Ο ενας μου ειπε βαζουμε ξανα κανονικες εδρες και βαλβιδες,ο αλλος μου ειπε στελιτες και τιτανια ειναι τριχες και βαζουμε μονο εδρες ατσαλινες(240 ευρω οι εδρες!),καποτε ειχα διαβασει για στελιτη και ξαναβρηκα το αρθρο,υπαρχει κανεις που κανει αυτη την δουλεα εδω Ελλαδα και βαζει εδρες και βαλβιδες απο στελιτη?
http://www.sbintl.com/tech_library/arti ... rsions.pdf
Απο αυτα που διαβασα καταλαβα οτι δεν παιζουν ρολο μονο τα υλικα που θα βαλουμε στιε εσδρες και βαλβιδες αλλα χρειαζονται και διαφορες τεχνικες απο τον μηχανουργο για να γινει σωστη η δουλεια για να καψουμε σωστα και χωρις μελοντικα προβληματα το lpg,πρωτα λεει οποσδοιποτε βαζουμε πιο φαρδιες εδρες απο τις μαμα για καλυτερο διαμοιρασμο της θερμοτητας ,μετα λεει για το υλικο των βαλβιδων και εδρων και παλι στο τελος λεει οτι παρολου και αν γινουν ολες αυτες οι εργασιες παλι μπορει να γινει η στραβη αν δεν πειραξουμε το αβανς για να καιει υγραεριο(αληθειαι πηραζει κανεις εγκαταστατης το αβανς ?) και να εχουμε σωστα μιγματα!

"While these are
techniques to aid the rebuilder, the parts manufacturers can do their
part to help the valves and seats survive. One action taken is to
upgrade the materials the valves and seats are made from. Valves for
LPG engines are specifically designed to withstand the extra wear
experienced with the use of LPG fuels. The valve faces need to be
protected as do the seat contact surfaces. In the case of valves, the
addition of hard facing materials, usually Stellites, is considered
essential in preventing valve failures. In some cases the valve head can
be made from a nickel based super alloy such as Inconel. This alloy
flexes less than regular exhaust material thus preventing wear due to
valve head bending. In some cases, 454 GM for example, both of these
techniques are required to provide acceptable service life. The valve
can also be internally cooled with sodium if required. The valve seat in
the head also needs some attention. If the head was not designed to
run on LPG, the valve seats need to be inserted with a material
specifically designed for gaseous fuel use. These seats are very hard
even at operating temperatures. They are generally made with a high
Nickel and/or Stellite content to withstand the corrosive and abrasive
action present in LPG fueled engines.
It is often after sales service that can make the difference to engine
survival. When an engine has been converted to LPG use and the
cylinder head has been built specifically for the fuel, it can still fail
without attention to both the ignition system and the fuel mixture. The
distributor must be recurved to provide total advance of 36 at
1000 RPM (15" of vacuum) and total advance of 42 at 3000 RPM.
Initial timing can be advanced about 10% but if this is done, an equal
amount must be removed from the total advance curve. The fuel
delivery system is also important. Most LPG systems require a 2%
oxygen exhaust content to ensure adequate cooling in the combustion
chamber. Unlike gasoline engines, a rich LPG mixture overheats the
valves and seats causing seat recession. The only way to ensure the
correct fuel mixture is to use an exhaust gas analyzer.
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 05 Οκτ, 2014 11:44

Το αμάξι αυτό δεν κάνει για αέριο...έχει φίλος το ίδιο και παρότι το αμάξι δεν πάει πάνω από 100 km του έβγαλε 2 φορές καπάκι..Τώρα βέβαια παρέδωσε πινακίδες οπότε το αμάξι κάθετε..έχουν άλλοι δύο φίλοι σε civic 1.8 αέριο εδώ και 100.000 km και τίποτα,τα αμάξια πηγαίνουν όπως με την βενζίνη..το ένα το πίνει το αίμα,το άλλο πιο νορμάλ..βασικά αυτο το μοτέρ και των Nissan το αντίστοιχο είναι μόνο για καλή βενζίνη...λες και από πλαστικό έφτιαξαν τα μέταλλα

Στάλθηκε από το X9006 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 05 Οκτ, 2014 16:14

Για πες λεπτομεριες φιλε tsopirs(μιλαμε για το πρωτο Crv παντοτε),οταν λες 2 φορες εκανε καπακι στα ποσα χλμ με υγραεριο εκανε επισκευη καπακιου,και οι επισκευες που εκανε ηταν με κανονικες εδρες και βαλβιδες η ενισχυμενες?
Βοηθα με λεπτομερειες φιλε μην ξαναριξουμε λεφτα (που δεν υπαρχουν!) τσαμπα ξανα!
(και΄γω πανω απο 100-110 και 3,500 στροφες σχεδον ποτε!)
valsam

Δημοσίευσηαπό chrisd » Κυρ 05 Οκτ, 2014 16:42

Ρε Valsam ειχα μερες να μπω και αυτο το θεμα σου ηταν κεραυνος.
Και σου ελεγα βγαλτο το γ@@@@νο το υγραεριο να ξενοιασεις εδω και καιρο δεν ακουγες.

Λοιπον περα απο την πλακα τωρα θα πω αυτα που εχω γραψει εκατονταδες φορες.Οτι πληρωνεις περνεις φιλε μου.
Αντι να εβαζες λοιπον ΜΟΝΟ υγρο ψεκασμο στο Honda σου προτιμησες την φτηνη λυση και τωρα θα τα σταξεις χοντρα.
Τα Honda εχουνε παρα πολυ μικρες ανοχες και δεν ειναι για πολλα-πολλα.Εμενα το corolla αν θυμαμαι καλα οι βαλβιδες εχουνε διακενο οι εισαγωγης 25+-5 και οι εξαγωγης 30+-5.
Εσενα αν θυμαμαι καλα ειναι καπου 15+-5
Επειδη το ιδιο Μα@@κια συστημα με εσενα(δεν με ακουσε για ICOM) εχει και ο πατερας μου σε C200 compresor mercedes οπως στρωσατε θα κοιμηθητε.
Ετσι λοιπον τωρα θα δωσεις ξανα οσα εδωσες για το υγραεριο σε επισκευη θα εχεις το ιδιο Μ@@@σμενο συστημα και μετα απο 20.000 χλμ ξανα μανα.
Οσο για αυτο το συχαμα που λεγεται λαδιερα καλυτερα ειναι να βαζεις το λαδι με καποιον τροπο κατευθειαν στο ντεποζιτο του υγραεριου και θα μπορεις να δουλεψεις το Honda και σαν διχρονο χωρις βαλβιδες πλεον.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 05 Οκτ, 2014 17:22

Εγώ θα πω για τον μάστορα που είναι κορυφή και δεν βάζει υγραέριο στο αυτοκίνητο του γιατί χαλάει και όταν του λες για επισκευή με ενισχυμένα μέταλλα ούτε ξέρει τι γίνετε.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 05 Οκτ, 2014 18:56

chrisd έγραψε:Ρε Valsam ειχα μερες να μπω και αυτο το θεμα σου ηταν κεραυνος.
Και σου ελεγα βγαλτο το γ@@@@νο το υγραεριο να ξενοιασεις εδω και καιρο δεν ακουγες.

Λοιπον περα απο την πλακα τωρα θα πω αυτα που εχω γραψει εκατονταδες φορες.Οτι πληρωνεις περνεις φιλε μου.
Αντι να εβαζες λοιπον ΜΟΝΟ υγρο ψεκασμο στο Honda σου προτιμησες την φτηνη λυση και τωρα θα τα σταξεις χοντρα.
Τα Honda εχουνε παρα πολυ μικρες ανοχες και δεν ειναι για πολλα-πολλα.Εμενα το corolla αν θυμαμαι καλα οι βαλβιδες εχουνε διακενο οι εισαγωγης 25+-5 και οι εξαγωγης 30+-5.
Εσενα αν θυμαμαι καλα ειναι καπου 15+-5
Επειδη το ιδιο Μα@@κια συστημα με εσενα(δεν με ακουσε για ICOM) εχει και ο πατερας μου σε C200 compresor mercedes οπως στρωσατε θα κοιμηθητε.
Ετσι λοιπον τωρα θα δωσεις ξανα οσα εδωσες για το υγραεριο σε επισκευη θα εχεις το ιδιο Μ@@@σμενο συστημα και μετα απο 20.000 χλμ ξανα μανα.
Οσο για αυτο το συχαμα που λεγεται λαδιερα καλυτερα ειναι να βαζεις το λαδι με καποιον τροπο κατευθειαν στο ντεποζιτο του υγραεριου και θα μπορεις να δουλεψεις το Honda και σαν διχρονο χωρις βαλβιδες πλεον.

Δηλ. αν εβαζα ICOM δεν θα ειχα κανενενα προβλημα λες!
Μ@@@σμενο συστημα το europegas oscar can sas με hana μπεκ δηλ.?
Οποιος δεν βαζει ICOM κανει μ@λακια γιατι ολα τα υπολοιπα ειναι για τα μπαζα!
Βαλω δεν βαλω ενιχυμενα μεταλα στην επισκευη αν δεν βαλω ICOM σε 20.000 χλμ παλι τα ιδια θα εχω δηλ. λες?
Μαλιστα ,σε ευχαριστω για την βοηθεια σου φιλε!
valsam

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 05 Οκτ, 2014 19:02

gakost έγραψε:Εγώ θα πω για τον μάστορα που είναι κορυφή και δεν βάζει υγραέριο στο αυτοκίνητο του γιατί χαλάει και όταν του λες για επισκευή με ενισχυμένα μέταλλα ούτε ξέρει τι γίνετε.

Ειπα οποιος θελει ισχυει ακομη το στοιχημα,μια κασα μπυρες ,αν εισαι Θεσ/νικη παμε απο το συνεργειο να δεις με τα ματια σου αν εχει κανεις τους υγραεριο περασμενο στο αυτοκινητο του,και μολις φτασουμε θα καταλαβεις για ποιον μαστορα μιλαω,ειναι και "φιρμα" και τιμημενος στο κυκλωμα των μηχανικων, πανελληνιος παρακαλω!
valsam

Δημοσίευσηαπό maevius » Κυρ 05 Οκτ, 2014 19:24

Λοιπον επειδη τρελλαινομαι με αυτα που διαβαζω το 10 % του χρονου που εφαγε στο φορουμ για εκθεσεις ιδεων και τσακωμους να αφιερωνε να ασχοληθει για το συστημα η τον μαστορα η την καταλληλοτητα του αυτοκινητου θα ειχε ποοοολυυυυυ λιγοτερα προβληματα. Ακομα και τωρα εκθειαζει τον μαστορα που εκαψε βαλβιδες στα 20.000 χλμ...........και κλασσικα ειρωνεια κλπ .στη Θεσνικη εντωμεταξυ υπαρχουν οι 3 παλιοτεροι εμπειροτεροι υγραεριζηδες στην Ελλαδα.............Λαγκαδα - Γιαννιτσων κλπ........να μην κανουμε και διαφημιση.............αλλα που χρονος για ψαξιμο με το ιντερνετ και τα φορουμ και τις παπαρολογιες........ακουω πχ μπεκ hanna και νομιζω οτι ειναι θαυματουργα σαν το νερο του καματερου απο μονα τους δεν κανουν τιποτα αμα ψεκαζουν στον χαμο χαχαχααααα..........η επιστημη σηκωνει ποδια και χερια
Τελευταία επεξεργασία από maevius και Κυρ 05 Οκτ, 2014 21:32, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό NickSt » Κυρ 05 Οκτ, 2014 20:23

Δεν ήθελα να πάρω μέρος στο θέμα , αλλά ακούγονται κάποια πράγματα που θέλουν τουλάχιστον αντίλογο . Πρώτα απόλα - πέρα απο τις προσωπικές αντιπαραθέσεις που είχαμε κατά καιρούς - λυπάμαι ειλικρινά για αυτό που έπαθε ο Valsam και του εύχομαι να βρεί την καλύτερη λύση . Αυτό όμως που θέλω να επισημάνω , είναι για το σύστημα που φοράει και ο chrisd πιο πάνω το χαρακτηρίζει μ@@@@κία . Με αυτό το σύστημα φίλε chrisd , το οποίο φοράω και εγώ και μάλιστα δίχως τα μπέκ της Hana αλλά της Valtek , έχω κάνει ήδη 56000 χλμ και δεν έχει κάνει κίχ..μόνο αλλαγή φιλτράκια 2 φορές ( Fiat Stilo 1,6 ).Σε ίδιο αυτοκίνητο , ίδιο σύστημα περασμένο στον ίδιο εγκαταστάτη έχει "γράψει" περισσότερα απο 135000 χλμ δίχως κανένα απολύτως πρόβλημα ..σωστό ρύθμισμα και τίποτα άλλο . Δέν είναι το σύστημα υπεύθυνο , είναι το συγκεκριμμένο μοντέλο της Honda του Valsam που είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για μετατροπή σε υγραέριο ..κοιτάξτε τις black list των εταιρειών κατασκευής συτημάτων και θα το διαπιστώσετε..
NickSt

Δημοσιευσεις: 651

Δημοσίευσηαπό chrisd » Κυρ 05 Οκτ, 2014 21:21

Φυσικα και εμενα με στεναχωρησε αυτο που επαθε ο Valsam,θα ηταν ντροπη αν ελεγα το αντιθετο ,αλλα απο την αλλη ρε παιδια καθε αμαξι θελει και το συστημα του πως να το κανουμε.
Οι περισοτεροι τρεξανε ολοι μπουγιο και βαλανε υγραεριο σε ανθρωπους που δεν ειχανε καμοια σχεση με το επαγγελμα.
Την εμπειρια την αποκτησαν πολλοι κανοντας πειραματοζωα τους πελατες και αν γινοταν το μπαμ σου ελεγε μετα ααααααα δεν ειναι δικο μου σφαλμα αλλα του Ερμη που ηταν αναδρομος.
Επι του θεματος λοιπον δεν ξερω αν τελικα συμφερει Valsam να κανεις την επισκευη και μετα να κρατησεις το αεριο.
Οι σκεψη η δικια σου πια ειναι?
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 58 επισκέπτες