Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με βαλβίδες σε astra h twin

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα με βαλβίδες σε astra h twin

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Δευτ 19 Μάιος, 2014 01:14

Sorry Valasam, αλλά όλα είναι σχετικά! Αυτές οι γενικεύσεις πέρα από τις εντυπώσεις που προκαλούν δεν προσφέρουν τίποτα άλλο. Δεν αναφέρουν τι σύστημα φορούσαν, τι ρύθμιση είχαν και σε τι οδηγικές συνθήκες δοκιμάστηκαν. Αυτό που έπαιξε καταλυτικό ρόλο να βάλω υγραέριο είναι ότι από φίλους και αξιόπιστα άτομα με πολλά χιλιόμετρα και με ποικίλα οχήματα δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα! Σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι με προβλήματα, αλλά ακόμα και χωρίς μετατροπές οχήματα βγάζουν βλάβες, άλλα περισσότερο, άλλα λιγότερο όπως με αντίστοιχες γενικεύσεις λέγεται διαχρονικά ότι τα ιαπωνικά είναι σκυλιά και π.χ. τα ιταλικά ότι καίνε λάδια και είναι ζημιάρικα, ωστόσο δεν αποτελεί σοβαρό κριτήριο αυτό γιατί δεν προκύπτουν ασφαλή συμπεράσματα!
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Re: Απ: Πρόβλημα με βαλβίδες σε astra h twin

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 19 Μάιος, 2014 02:13

dimoskats έγραψε:Οπότε εγώ με παράλληλους ψεκασμούς βενζίνης σταθερά 2% κ αυξανόμενα ανάλογα τα φορτία κ λαδιέρα να στάζει 6-8 σταγόνες τ λεπτό έχω εξασφαλιστεί;-)

Πως την βλεπεις την JLM φιλε? Την ρυθμιζεις καθε τοσο? Στο φερνει 50ml καθε 50 λιτρα καυσιμου? Εχεις βαλει με διακλαδωτη?
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Re: Απ: Πρόβλημα με βαλβίδες σε astra h twin

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Δευτ 19 Μάιος, 2014 02:34

gkazakias έγραψε:
dimoskats έγραψε:Οπότε εγώ με παράλληλους ψεκασμούς βενζίνης σταθερά 2% κ αυξανόμενα ανάλογα τα φορτία κ λαδιέρα να στάζει 6-8 σταγόνες τ λεπτό έχω εξασφαλιστεί;-)

Πως την βλεπεις την JLM φιλε? Την ρυθμιζεις καθε τοσο? Στο φερνει 50ml καθε 50 λιτρα καυσιμου? Εχεις βαλει με διακλαδωτη?

Διακλαδωτή δεν έχω, παρά μόνο μία παροχή στο πάνω μέρος του σωλήνα λίγο μετά την πεταλούδα. Δεν χρειάζεται εκ νέου ρύθμιση αν έχει ρυθμιστεί σωστά και έχεις σφίξει το κόντρα παξιμάδι, ωστόσο παρατηρώ μια διακύμανση στην παροχή του υγρού που εξαρτάται κυρίως κατά την γνώμη μου από την θερμοκρασία, όσο πιο καυτά είναι κάτω από το καπό (ζέστη και συνεχές σταμάτα ξεκίνα στην κίνηση με ντάλα ήλιο) και συνεπώς ενδεχομένως και μια αύξηση της υποπιέσης πιο συγκεκριμένα έχω δει ελάχιστο με κρύο κινητήρα 4 στ./λεπτό και μέγιστο 10στ./λεπτό, συνήθως είναι στις 6-8 στ. Σε συνθήκες ταξιδιού η αναλογία είναι μικρότερη από 10ml ανά 10λιτρα υγραερίου, ενώ στην πόλη είναι λιγάκι μεγαλύτερη! Δεν έχω κρατήσει ακριβή δεδομένα, αλλά χοντρικά το μισό λιτρο μου βγάζει 5,5-6x1000 km.
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό ApLeRiX » Δευτ 19 Μάιος, 2014 08:38

αν και έχουμε χαλάσει εντελώς το θέμα και ίσως θα έπρεπε να μεταφερθούν όλα όσα γράφουμε.

Το προηγούμενο ποστ του valsam θεωρώ πως είναι πολύ γενικευμένο . Δε ξέρω αν γνωρίζετε το spritmonitor. Είναι ένα Γερμανικό site στο οποίο καταγράφεις καταναλώσεις. Υπάρχουν άπειρα αυτοκίνητα ευπαθή , θεωρητικά , με πολλά πολλά χλμ τα οποία συνεχίζουν να έχουν συστήματα και στα οποία οι ιδιοκτήτες τους συνεχίζουν να καταγράφουν καταναλώσεις.

πχ έχω δει honda accord με Κ24 ( αυτόν με τα 190+ εργοστασιακά άλογα) με LPG και 167.000χλμ... Αν κάνεις 167.000χλμ σε τέτοιο αυτοκίνητο στην Ελλάδα το κάνεις ολόκληρο απόσβεση 2-3 φορές , όχι μόνο μια βλάβη στη κεφαλή και τις βαλβίδες ή/ και στους λ.
ApLeRiX

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 19 Μάιος, 2014 10:38

O dimoskats έγραψε:
Οπότε εγώ με παράλληλους ψεκασμούς βενζίνης σταθερά 2% κ αυξανόμενα ανάλογα τα φορτία κ λαδιέρα να στάζει 6-8 σταγόνες τ λεπτό έχω εξασφαλιστεί;-)

Kαι με αυτο που ποσταρα ηθελα να του πω του dimoskats φιλε ApLeRiX ,δηλ. οτι ποτε δεν ξερεις!
Και εγω εχω δει στην Σαμαρινα αυτοκινητο σαν το δικο μου Honda Crv 1 gen που εκανε χωρις λαδιερες και ψεκασμους βενζινης πανω απο 100,000 χλμ παρολου που το αυτοκινητο ειναι σε μπλακ λιστ εχω ομως καί φιλο ομως που δευτερη φωρα τωρα εκανε επισκευη βαλβιδες-εδρες σε ford maverick με λαδιερα με ψεκασμο βενζινης παρολου που πριν απο 1μιση χρονο στην προηγουμενη επισκευη ειχαν βαλει ενισχημενες εδρες-βαλβιδες!
Με λιγα λογια πιστευω πως κανενας εγκαταστατης δεν μπορει να του πει με σιγουρια του dimoskats οτι θα ειναι καλυμενος και για ποσο!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό papoys » Δευτ 19 Μάιος, 2014 18:34

Κατά πως φαίνονται μέχρι τώρα τα πράγματα οι βαλβίδες είναι το μεγάλο ερωτηματικό στην υγραεριοκίνηση.
Κανείς δεν ξέρει πότε θα του χτυπήσουν την πόρτα.
Αν μπορούσε κάποιος να δώσει κάποια λύση σε αυτό πρόβλημα πιστεύω πως η υγραεριοκίνηση θα απογειωνόταν.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 19 Μάιος, 2014 19:09

Η λυση ειναι απλη, και υπαρχει στα μηχανουργεια. Δεν ειναι και τρομερο κοστος, αλλοι τα πετανε σε αηδιες τα λεφτα.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 20 Μάιος, 2014 07:07

Πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να σου εγγυθεί ότι οι καινούργιες βαλβίδες δεν θάχουν πρόβλημα τουλάχιστον
για 150.000 χιλ. τα οποία θεωρώ έναν καλό αριθμό.

Αν υπήρχε κάτι τέτοιο και κάποιος που ήθελε να κάνει αλλαγή από βενζίνα σε υγραέριο,γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση
βλάβης,ή και πριν τη βλάβη θα μπορούσε να βάλει τις συγκεκριμένες βαλβίδες πιστεύω ότι θάταν ένα καλό βήμα στην
υγραεριοκίνηση.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό valsam » Τετ 21 Μάιος, 2014 01:35

Παλι θα με κατηγορησουν αλλα στ@ρχιδια μου πραγματικα,σημερα για αλλη μια φορα ημουν στο συνεργειο (μου)της honda και παλι ενα outlander με κατεβασμενο καπακι για επισκευη ,"τι θα γινετε ρε παιδια καθε μερα εδρες βαλβιδες ?" ρωταω με χιουμορ και η απαντηση (μιας και ειναι φιλοι)"σαν τις μυγες πεφτουν "!
Μονιμα πια οσες φορες και να παω ενα τουλαχιστον αυτοκινητο με κατεβασμενο καπακι,κανονικοτατο παρτυ κανουν (ολοι οι εμπλεκομενοι με το υγραεριο) γι'αυτο πολλες αληθειες πια μονο κλεφτα και μεσες ακρες μπορει να παρει κανεις!
Ακομη και η λυση της επισκευης με ανθεκτικοτερες εδρες βαλβιδες μετα την ερωτηση που εκανα για το forester του φιλου που του ξαναεβγαλε ζημια ηταν πληρη απογοητευση,"εχει τυχει και σε'μας ", η τα κατι "εφταιγε το μηχανουργιο" η τα "ισος και το συστημα να μην ηταν ρυθμισμενο σωστα η μαπα" πραγματικα με απογοητευσαν εντελος!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό maevius » Τετ 21 Μάιος, 2014 12:22

Ε τι περιμενεις...ξηλωσε το να σωθεις.........τι αλλο περιμενεις;;;;;
Ξηλωσε το και μετα γραψε οτι γουσταρεις. Αλλα να το φορας και να "διαπιστωνεις " οτι κανει ζημια και να συνεχιζεις να το φορας ξερεις πως λεγεται;;; ε;;;;;
Μετα θες και να μη σε λεμε τρολλ
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 45 επισκέπτες