anemar έγραψε:...Πηγα σημερα και εκανε εκ νεου μια ρυθμιση (ουτε μισο λεπτο) οπου ρυθμισε να γυρναει σε βενζινη νωριτερα. Βαζοντας τα λιτρα της δεξαμενης ρυθμιζει αυτοματα το ποτε θα γυρναει,αλλα σε μενα εκανε το προβλημα που περιεγραψα πριν οποτε το ρυθμισε να γυρναει νωριτερα. Μενει να επαληθευτει καθως τωρα εχω γεματο ντεποζιτο και πρεπει να περιμενω για να το τσεκαρω. ΕΛπιζω να τελειωσα και με αυτο το θεμα (το θεμα της πληρωσης λυθηκε με αντικατασταση του ανταπτορα)
...
Goliath έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα Hyundai Matrix 1.6 και προχθές τοποθέτησα σύστημα της Landirenzo, στη Viagas. Την πρώτη φορά που τελείωσε ή ήταν προς τα τελειώματα το αέριο, έκανε το εκνευριστικό "μπιπ-μπιπ" χωρίς να σταματάει. Σταμάτησε ο ήχος μόνο όταν πάτησα εγώ το κουμπί για να γυρίσει σε βενζίνη. Μα αφού υποτίθεται πως γίνεται αυτόματα, δεν θα έπρεπε να γυρίσει μόνο του και να βγάλει και το σκασμό;
Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι και στο δικό μου εμφανίστηκαν σκορτσαρίσματα όταν ήταν γυρισμένο σε αέριο. Πάω λοιπόν άμεσα και το φουλάρω. Όλα καλά, γέμισε στα 30 lt πρώτο γέμισμα. Αφού πήγα σπίτι και έμεινε σταματημένο για καμιά ώρα, το παίρνει η γυναίκα μου. Μετά από 10χλμ περίπου, άναψε αυτό το...περιβόητο λαμπάκι.Engine check λοιπόν ΚΑΙ σε μένα. Όπως καταλαβαίνετε, τρελαμένος, βρήκα το συγκεκριμένο forum, κάτι που θα έπρεπε να έχω κάνει πολύ νωρίτερα. Επειδή τα λεφτάκια μου τα έσκασα cash και με αυτά που διάβασα μου έχει σηκωθεί η τρίχα (το "πορτοκαλί λαμπάκι" δεν είναι αστείο, σου μένει ο κινητήρας στο χέρι αν το αγνοείς), σας ερωτώ:
-Υπάρχει τελικά σύστημα απροβλημάτιστο;
-Γιατί δεν λένε εξαρχής πως διάφορα λαμπάκια θα αναβοσβήνουνε; Δεν συνειδητοποιούνε στην τελική πως είμαστε λαός δικομανής;
-Η ένδειξη φτωχού μίγματος που διάβασα σε διάφορα posts,είναι και υπέυθυνη για το "Engine check";
-Απευθύνομαι κατά τη γνώμη σας στη Hyundai ή στη Viagas όσον αφορά τη διάγνωση; Μιλάω συγκεκριμένα για διάγνωση, γιατί τελικά τη ρύθμιση θα την κάνει ο εγκαταστλατης προφανώς.
-Είναι δυνατόν να μην έχει η εταιρία το "σωστό" λογισμικό;
Συγνώμη αν κούρασα, αλλά έχω εκνευριστεί. Τα λεφτά μας όταν τα ζητάνε, τα ζητάνε ΤΩΡΑ. Οι υπηρεσίες τους,ΓΙΑΤΙ δεν είναι αντίστοιχες;
DaKancho έγραψε:Ο λόγος που τα συστήματα παρουσιάζουν τόσα προβλήματα είναι οτι αυτοί που παριστάνουν τους μάστορες μπορεί να μην έχουν διαβάσει καν τις οδηγίες τοποθέτησης, και αυτό όταν τυχαίνει να γνωρίζουν οτι υπάρχουν και οδηγίες τοποθέτησης.
Επειδή το επίπεδο των μαστόρων στο Ελλαδιστάν είναι αυτό που είναι, συνήθως τους παρέχεται από τον εισαγωγέα κάποια "εκπαίδευση" δηλαδή τους δείχνουν πώς μπαίνει το σύστημα και μετά οι "εκπαιδευμένοι" πλέον μάστορες "εκπαιδεύουν" τους υπόλοιπους άσχετους που εργάζονται στο συνεργείο.
Αυτά για το μηχανολογικό μέρος του πράγματος, που είναι και το απλούστερο, χρειάζεται δηλαδή να βιδώσουν μεταξύ τους μερικά εξαρτήματα χωρίς να τα καταστρέψουν.
Μετά πάμε στο ηλεκτρολογικό μέρος, αυτό συνήθως το αναλαμβάνει ένας σε κάθε συνεργείο που, όντας λίγο πιο έξυπνος από τους υπόλοιπους, καταφέρνει να συνδέει καλώδια χωρίς να τα βάζει ανάποδα, όπως νάναι κτλ.
Βέβαια το δύσκολο έρχεται αργότερα, με την λεγόμενη ρύθμιση, εκεί τα συστήματα παρέχουν αυτόματη ρύθμιση και αυτό είναι και το μόνο που γίνεται (όσο και αν γίνεται). Για παραπάνω επεμβάσεις χρειάζονται εκτεταμένες θεωρητικές γνώσεις που οι μάστορες δεν διαθέτουν, επίσης χρειάζεται ικανότητα μελέτης ειδικών οδηγιών που ανέρχονται σε πολλές δεκάδες σελίδες, ικανότητα χειρισμού πολύπλοκου λογισμικού ρύθμισης, επίσης χρειάζεται να αφιερωθεί χρόνος.
Οπότε, θεωρητικό υπόβαθρο δεν υπάρχει, να διαβάσουν οδηγίες δεν ξέρουν (ή δεν θέλουν, ή δεν τις καταλαβαίνουν), ικανότητα χειρισμού πολύπλοκου λογισμικού ρύθμισης δεν υπάρχει, και τέλος δεν υπάρχει ούτε και χρόνος (λόγω της αρπαχτής).
Έτσι διαπιστώνεται συχνά (εδώ μέσα, και αλλού) οτι είναι ανίκανοι να ρυθμίσουν ακόμα και ένα φλοτέρ, και ούτε καν να μιλήσουμε για μίγματα κτλ που όλα γίνονται στην τύχη (τόφτιαξα, μάλλον εντάξει είναι, πάρτο και αν έχει πρόβλημα ξαναφέρτο) και η ζωή συνεχίζεται στο Ελλαδιστάν.

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 44 επισκέπτες
|
|
|