Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

anavei lampaki kinitira ????

Δημοσίευσηαπό AGCarisma » Σάβ 18 Ιουν, 2011 18:22

gia sas kai apo mena .. 8a i8ela ti gnwmi sas .. exw Mitsubishi CARISMA 2004 kai kit 4hs genias ths AG (me pneymona kai ladiera)..edw kai 7 mines kinoume me igraerio kai exw symplirwsei 8000 km... tous 2 prwtous mines den eixa provlima .. twra omws anavei to lampaki kinitira synexeia kai fovamai mipws mou katastrepsi kinitira h kati allo sto aytokinito, min pa8w zimia .. ti mporei na ftaiei gi'ayto ?? kai ti prepei na kanw ?? kai eyxaristo s'olous gia to site .....
AGCarisma

Δημοσιευσεις: 5

Re: anavei lampaki kinitira ????

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Σάβ 18 Ιουν, 2011 20:28

πάνε ρε φιλαράκι στην αντιπροσωπεία σου να σου πουν για ποιο λογο ανάβει, να δουν τι σφάλμα βγάζει και μετά βλέπεις και κάνεις...
α και γράψε ελληνικά μας βοηθάει όλους ;-)
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Re: Πορτοκαλί λαμπάκι κινητηρα

Δημοσίευσηαπό anemar » Κυρ 19 Ιουν, 2011 23:25

anemar έγραψε:...Πηγα σημερα και εκανε εκ νεου μια ρυθμιση (ουτε μισο λεπτο) οπου ρυθμισε να γυρναει σε βενζινη νωριτερα. Βαζοντας τα λιτρα της δεξαμενης ρυθμιζει αυτοματα το ποτε θα γυρναει,αλλα σε μενα εκανε το προβλημα που περιεγραψα πριν οποτε το ρυθμισε να γυρναει νωριτερα. Μενει να επαληθευτει καθως τωρα εχω γεματο ντεποζιτο και πρεπει να περιμενω για να το τσεκαρω. ΕΛπιζω να τελειωσα και με αυτο το θεμα (το θεμα της πληρωσης λυθηκε με αντικατασταση του ανταπτορα)
...

Πρωτο αδειασμα σημερα μετα τη νεα ρυθμιση και επιτελους κανενα προβλημα,ουτε λαμπακι ουτε τιποτα. 3 μπιπ και μεταβαση στην βενζινη χωρις κανενα κομπιασμα. Οταν ξαναγεμισα πηρε 39 λιτρα,ενω μεχρι προτινως επαιρνε 41-41,5 (52αρα δεξαμενη) αλλα με το προβλημα που ειχα αναφερει.Μακαρι να μην βγαλει κατι αλλο απο δω και περα.
[url="Alfa 147 1.6 Vialle LPFi"]http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=20&t=334&start=10#p4342[/url]
anemar

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό NikosS » Δευτ 20 Ιουν, 2011 20:26

Πάνε να σου κάνουν την ρύθμιση και αλλου, η συνεργαζόμενη εταιρία που τοποθέτησες την υγραεριοκίνηση έχει και άλλους συνεργάτες που θα σου κάνουν σωστή ρύθμιση εάν έχουν τα σωστά μηχανήματα. Πρέπει να έχουν μηχανάκι μέτρησης καυσαερίων και Λάμδα, βασικά και να σου κάνουν σωστή ρύθμιση στον δρόμο. Και εμένα στο συνεργείο που έβαλα δεν είχαν απο την αρχή τον απαραίτητο εξοπλισμό γιανα κάνουν σωστή ρύθμιση και μου έβγαζε συνεχεια φτωχό μείγμα καυσίμου, πήγα σε άλλη συνεργαζόμενη και σου το κάνουν δωρεάν και απο τότε δεν αντιμετοπίζω πρόβλημα. Βασικά το μεγάλο πρόβλημα είναι και με την αναλογία βουτάνιο-προπάνιο που έχουμε στην Ελλάδα που παραμένει χειμώνα-καλοκαίρι σε λάθος αναλογίες. Ελπίζω στο μέλλον να διορθωθεί και αυτό. Προσοχή μή ρύθμιση του ψεκασμού, μπορεί να σου κάνει και πρόβλημα στον καταλύτη.
Honda Civic 1.6cc , Kit-Versus
NikosS

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό Goliath » Τρί 21 Ιουν, 2011 21:42

Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα Hyundai Matrix 1.6 και προχθές τοποθέτησα σύστημα της Landirenzo, στη Viagas. Την πρώτη φορά που τελείωσε ή ήταν προς τα τελειώματα το αέριο, έκανε το εκνευριστικό "μπιπ-μπιπ" χωρίς να σταματάει. Σταμάτησε ο ήχος μόνο όταν πάτησα εγώ το κουμπί για να γυρίσει σε βενζίνη. Μα αφού υποτίθεται πως γίνεται αυτόματα, δεν θα έπρεπε να γυρίσει μόνο του και να βγάλει και το σκασμό;
Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι και στο δικό μου εμφανίστηκαν σκορτσαρίσματα όταν ήταν γυρισμένο σε αέριο. Πάω λοιπόν άμεσα και το φουλάρω. Όλα καλά, γέμισε στα 30 lt πρώτο γέμισμα. Αφού πήγα σπίτι και έμεινε σταματημένο για καμιά ώρα, το παίρνει η γυναίκα μου. Μετά από 10χλμ περίπου, άναψε αυτό το...περιβόητο λαμπάκι.Engine check λοιπόν ΚΑΙ σε μένα. Όπως καταλαβαίνετε, τρελαμένος, βρήκα το συγκεκριμένο forum, κάτι που θα έπρεπε να έχω κάνει πολύ νωρίτερα. Επειδή τα λεφτάκια μου τα έσκασα cash και με αυτά που διάβασα μου έχει σηκωθεί η τρίχα (το "πορτοκαλί λαμπάκι" δεν είναι αστείο, σου μένει ο κινητήρας στο χέρι αν το αγνοείς), σας ερωτώ:
-Υπάρχει τελικά σύστημα απροβλημάτιστο;
-Γιατί δεν λένε εξαρχής πως διάφορα λαμπάκια θα αναβοσβήνουνε; Δεν συνειδητοποιούνε στην τελική πως είμαστε λαός δικομανής;
-Η ένδειξη φτωχού μίγματος που διάβασα σε διάφορα posts,είναι και υπέυθυνη για το "Engine check";
-Απευθύνομαι κατά τη γνώμη σας στη Hyundai ή στη Viagas όσον αφορά τη διάγνωση; Μιλάω συγκεκριμένα για διάγνωση, γιατί τελικά τη ρύθμιση θα την κάνει ο εγκαταστλατης προφανώς.
-Είναι δυνατόν να μην έχει η εταιρία το "σωστό" λογισμικό;
Συγνώμη αν κούρασα, αλλά έχω εκνευριστεί. Τα λεφτά μας όταν τα ζητάνε, τα ζητάνε ΤΩΡΑ. Οι υπηρεσίες τους,ΓΙΑΤΙ δεν είναι αντίστοιχες;
Goliath

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 21 Ιουν, 2011 23:29

Goliath έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα Hyundai Matrix 1.6 και προχθές τοποθέτησα σύστημα της Landirenzo, στη Viagas. Την πρώτη φορά που τελείωσε ή ήταν προς τα τελειώματα το αέριο, έκανε το εκνευριστικό "μπιπ-μπιπ" χωρίς να σταματάει. Σταμάτησε ο ήχος μόνο όταν πάτησα εγώ το κουμπί για να γυρίσει σε βενζίνη. Μα αφού υποτίθεται πως γίνεται αυτόματα, δεν θα έπρεπε να γυρίσει μόνο του και να βγάλει και το σκασμό;
Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι και στο δικό μου εμφανίστηκαν σκορτσαρίσματα όταν ήταν γυρισμένο σε αέριο. Πάω λοιπόν άμεσα και το φουλάρω. Όλα καλά, γέμισε στα 30 lt πρώτο γέμισμα. Αφού πήγα σπίτι και έμεινε σταματημένο για καμιά ώρα, το παίρνει η γυναίκα μου. Μετά από 10χλμ περίπου, άναψε αυτό το...περιβόητο λαμπάκι.Engine check λοιπόν ΚΑΙ σε μένα. Όπως καταλαβαίνετε, τρελαμένος, βρήκα το συγκεκριμένο forum, κάτι που θα έπρεπε να έχω κάνει πολύ νωρίτερα. Επειδή τα λεφτάκια μου τα έσκασα cash και με αυτά που διάβασα μου έχει σηκωθεί η τρίχα (το "πορτοκαλί λαμπάκι" δεν είναι αστείο, σου μένει ο κινητήρας στο χέρι αν το αγνοείς), σας ερωτώ:
-Υπάρχει τελικά σύστημα απροβλημάτιστο;
-Γιατί δεν λένε εξαρχής πως διάφορα λαμπάκια θα αναβοσβήνουνε; Δεν συνειδητοποιούνε στην τελική πως είμαστε λαός δικομανής;
-Η ένδειξη φτωχού μίγματος που διάβασα σε διάφορα posts,είναι και υπέυθυνη για το "Engine check";
-Απευθύνομαι κατά τη γνώμη σας στη Hyundai ή στη Viagas όσον αφορά τη διάγνωση; Μιλάω συγκεκριμένα για διάγνωση, γιατί τελικά τη ρύθμιση θα την κάνει ο εγκαταστλατης προφανώς.
-Είναι δυνατόν να μην έχει η εταιρία το "σωστό" λογισμικό;
Συγνώμη αν κούρασα, αλλά έχω εκνευριστεί. Τα λεφτά μας όταν τα ζητάνε, τα ζητάνε ΤΩΡΑ. Οι υπηρεσίες τους,ΓΙΑΤΙ δεν είναι αντίστοιχες;

Καλωσήρθες στην παρέα μας.
Το πορτοκαλί λαμπάκι κινητήρα είναι προειδοποιητικό και έχει ανάψει σχεδόν σε όλους όσους έχουν συστήματα σαν το δικό σου (και το δικό μου) όπου εγκαθείστατε ένα γενικό σύστημα και προγραμματίζεται από τον εκάστοτε εγκαταστάτη για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Το ότι έχει ανάψει σημαίνει απλά οτι το σύστημα θέλει σωστότερη ρύθμιση. Δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα καταστραφεί ο κινητήρας άμεσα. Τα προβλήματα ξεκινάνε αν το αγνοήσεις και δεν πας στον εγκαταστάτη να στο διορθώσει σύντομα ή αν δεν μπορεί να στο διορθώσει και μια στο σβήνει και την άλλη ανάβει.Καλύτερα κινήσου με βενζίνη μέχρι να πας να στο διορθώσουν για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Όλοι οι εγκαταστάτες έχουν διαγνωστικά για όλα τα αυτοκίνητα και μπορούν να διαβάσουν το κωδικό σφάλματος οπότε θα δει αν το λαμπάκι είναι λόγω φτωχού μείγματος (κατά 99%) και δεν χρειάζεται να πας στην Hyundai. Θέμα ρύθμισης είναι και τα σκορτσαρίσματα ή κάποια άλλη δυσλειτουργεία σε σχέση με την βενζίνη και θεραπεύονται με τη σωστή ρύθμιση. Όσον αφορά την μετάβαση από αέριο σε βενζίνη σε περίπτωση που μείνεις πρέπει να είναι αυτόματη χωρίς δική σου παρέμβαση και φαντάζομαι ότι και αυτό είναι θέμα προγραμματισμού. Όσον αφορά τα απροβλημάτιστα συστήματα, το σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι έχεις λιγότερες πιθανότητες να ταλαιπωρηθείς με συστήματα που έρχονται προγραμματισμένα από το εργοστάσιο για το δικό σου συγκεκριμένο αυτοκίνητο όπως πχ Vialle LPI χωρίς να είναι δεδομένο όμως. Δεν είναι παράξενο να χρειαστείς κανα δυό επισκέψεις τον εγκαταστάτη μέχρι να στρώσει εντελός το σύστημα. Το ότι δεν στο είπαν από την αρχή μάλλον είναι παράλειψη τους. Οι περισσότεροι εγκαταστάτες από προσωπική πείρα αλλά και από όσο έχω διαβάσει μετά από κάποια χιλιόμετρα θέλουν να ξαναδούν το αυτοκίνητο για έναν τυπικό επανέλεγχο ακόμα και αν δεν υπάρχουν προβλήματα (εννοείτε δωρεάν). Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην στο σβήσει το λαμπάκι απλα και σου πει είναι οκ τυχαίο ΄γεγονός ή ότι μπορεί να συμβαίνει καμιά φορα και δεν είναι τίποτα. Αν γίνει σωστή ρύθμιση δεν ανάβει κανένα λαμπάκι και κίνησε όπως με βενζίνη. Αναμμένο λαμπάκι = πρόβλημα και πρόβλημα = έλεγχος και διόρθωση και μην ακούς λύσεις τύπου βγάλε την μπαταρία και ξαναβάλτην ή πάρε από το ebay διαγνωστικό να το σβήνεις μόνος σου. Εκεί είναι που πας ολοταχώς προς άλλες καταστάσεις δυσάρεστες. Όπως έχω ξαναπεί το λαμπάκι ανάβει γιατί κάτι θέλει φτιάξιμο και όχι για να σε πρήζει να πηγαίνεις να το σβήσεις.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό Goliath » Τετ 22 Ιουν, 2011 09:40

Ευχαριστώ για την απάντηση, συμφωνώ απόλυτα. Πάω άμεσα στον εγκαταστάτη. Όταν βλέπω αναμένα λαμπάκια στο πρότινος άψογο αυτοκίνητό μου, μου ανάβουν...τα λαμπάκια μου! Είμαι τόσο εκνευρισμένος, που βλέπω να γίνεται όπως το ανέκδοτο με το γρύλο...
Goliath

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Τετ 22 Ιουν, 2011 15:25

Ο λόγος που τα συστήματα παρουσιάζουν τόσα προβλήματα είναι οτι αυτοί που παριστάνουν τους μάστορες μπορεί να μην έχουν διαβάσει καν τις οδηγίες τοποθέτησης, και αυτό όταν τυχαίνει να γνωρίζουν οτι υπάρχουν και οδηγίες τοποθέτησης.

Επειδή το επίπεδο των μαστόρων στο Ελλαδιστάν είναι αυτό που είναι, συνήθως τους παρέχεται από τον εισαγωγέα κάποια "εκπαίδευση" δηλαδή τους δείχνουν πώς μπαίνει το σύστημα και μετά οι "εκπαιδευμένοι" πλέον μάστορες "εκπαιδεύουν" τους υπόλοιπους άσχετους που εργάζονται στο συνεργείο.

Αυτά για το μηχανολογικό μέρος του πράγματος, που είναι και το απλούστερο, χρειάζεται δηλαδή να βιδώσουν μεταξύ τους μερικά εξαρτήματα χωρίς να τα καταστρέψουν.

Μετά πάμε στο ηλεκτρολογικό μέρος, αυτό συνήθως το αναλαμβάνει ένας σε κάθε συνεργείο που, όντας λίγο πιο έξυπνος από τους υπόλοιπους, καταφέρνει να συνδέει καλώδια χωρίς να τα βάζει ανάποδα, όπως νάναι κτλ.

Βέβαια το δύσκολο έρχεται αργότερα, με την λεγόμενη ρύθμιση, εκεί τα συστήματα παρέχουν αυτόματη ρύθμιση και αυτό είναι και το μόνο που γίνεται (όσο και αν γίνεται). Για παραπάνω επεμβάσεις χρειάζονται εκτεταμένες θεωρητικές γνώσεις που οι μάστορες δεν διαθέτουν, επίσης χρειάζεται ικανότητα μελέτης ειδικών οδηγιών που ανέρχονται σε πολλές δεκάδες σελίδες, ικανότητα χειρισμού πολύπλοκου λογισμικού ρύθμισης, επίσης χρειάζεται να αφιερωθεί χρόνος.

Οπότε, θεωρητικό υπόβαθρο δεν υπάρχει, να διαβάσουν οδηγίες δεν ξέρουν (ή δεν θέλουν, ή δεν τις καταλαβαίνουν), ικανότητα χειρισμού πολύπλοκου λογισμικού ρύθμισης δεν υπάρχει, και τέλος δεν υπάρχει ούτε και χρόνος (λόγω της αρπαχτής).

Έτσι διαπιστώνεται συχνά (εδώ μέσα, και αλλού) οτι είναι ανίκανοι να ρυθμίσουν ακόμα και ένα φλοτέρ, και ούτε καν να μιλήσουμε για μίγματα κτλ που όλα γίνονται στην τύχη (τόφτιαξα, μάλλον εντάξει είναι, πάρτο και αν έχει πρόβλημα ξαναφέρτο) και η ζωή συνεχίζεται στο Ελλαδιστάν.
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 23 Ιουν, 2011 04:26

DaKancho έγραψε:Ο λόγος που τα συστήματα παρουσιάζουν τόσα προβλήματα είναι οτι αυτοί που παριστάνουν τους μάστορες μπορεί να μην έχουν διαβάσει καν τις οδηγίες τοποθέτησης, και αυτό όταν τυχαίνει να γνωρίζουν οτι υπάρχουν και οδηγίες τοποθέτησης.

Επειδή το επίπεδο των μαστόρων στο Ελλαδιστάν είναι αυτό που είναι, συνήθως τους παρέχεται από τον εισαγωγέα κάποια "εκπαίδευση" δηλαδή τους δείχνουν πώς μπαίνει το σύστημα και μετά οι "εκπαιδευμένοι" πλέον μάστορες "εκπαιδεύουν" τους υπόλοιπους άσχετους που εργάζονται στο συνεργείο.

Αυτά για το μηχανολογικό μέρος του πράγματος, που είναι και το απλούστερο, χρειάζεται δηλαδή να βιδώσουν μεταξύ τους μερικά εξαρτήματα χωρίς να τα καταστρέψουν.

Μετά πάμε στο ηλεκτρολογικό μέρος, αυτό συνήθως το αναλαμβάνει ένας σε κάθε συνεργείο που, όντας λίγο πιο έξυπνος από τους υπόλοιπους, καταφέρνει να συνδέει καλώδια χωρίς να τα βάζει ανάποδα, όπως νάναι κτλ.

Βέβαια το δύσκολο έρχεται αργότερα, με την λεγόμενη ρύθμιση, εκεί τα συστήματα παρέχουν αυτόματη ρύθμιση και αυτό είναι και το μόνο που γίνεται (όσο και αν γίνεται). Για παραπάνω επεμβάσεις χρειάζονται εκτεταμένες θεωρητικές γνώσεις που οι μάστορες δεν διαθέτουν, επίσης χρειάζεται ικανότητα μελέτης ειδικών οδηγιών που ανέρχονται σε πολλές δεκάδες σελίδες, ικανότητα χειρισμού πολύπλοκου λογισμικού ρύθμισης, επίσης χρειάζεται να αφιερωθεί χρόνος.

Οπότε, θεωρητικό υπόβαθρο δεν υπάρχει, να διαβάσουν οδηγίες δεν ξέρουν (ή δεν θέλουν, ή δεν τις καταλαβαίνουν), ικανότητα χειρισμού πολύπλοκου λογισμικού ρύθμισης δεν υπάρχει, και τέλος δεν υπάρχει ούτε και χρόνος (λόγω της αρπαχτής).

Έτσι διαπιστώνεται συχνά (εδώ μέσα, και αλλού) οτι είναι ανίκανοι να ρυθμίσουν ακόμα και ένα φλοτέρ, και ούτε καν να μιλήσουμε για μίγματα κτλ που όλα γίνονται στην τύχη (τόφτιαξα, μάλλον εντάξει είναι, πάρτο και αν έχει πρόβλημα ξαναφέρτο) και η ζωή συνεχίζεται στο Ελλαδιστάν.

Aυτα τα κανουν οι αλεξιπτωτιστες που βρηκαν την ευκαιρια και ειναι ο κανονας. Παλια μαγαζια με χρονια στο κουρμπετη δεν πεφτουν σε τετοιες λουμπες. Επισης σημερα υπαρχουν ελαχιστοι(ισως μετρουμενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου) νεοι ανθρωποι(εγκαταστατες) που ειναι μορφωμενοι και ΜΕΛΕΤΟΥΝ συνεχως.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό nick_grande » Πέμ 23 Ιουν, 2011 22:11

Και στο δικο μου αυτοκινητο που εχω το Prins vsi οταν αδειαζει η δεξαμενη κανει το κλασσικο μπιπ, μπιπ, γυριζει σε βενζινη αλλα το μπιπ, μπιπ δεν σταματαει αν δεν πατησω το κουμπι, πολυ σπαστικο. Σε ερωτηση που εκανα στο μαστορα, γιατι το κανει αυτο ενω θα επρεπε να χτυπησει 2-3 φορες και μετα να συνεχισει κανονικα την λειτουργια του με βενζινη χωρις να με πριζει, η απαντηση του ηταν οτι ετσι ειναι σχεδιασμενο απο την Prins να λειτουργει. Το καλο ειναι οτι οτι μετα απο 7-8 ρυθμισεις, αρνηση του συστηματος να γυριζει παντα αυτοματα απο βενζινη σε αεριο, κοψιματακια, ρεταρισματα, σβησιματα στις χαμηλες στροφες, αλλαγη πολλαπλασιαστη, μπουζι, θερμοστατη δεν μου εχει αναψει το λαμπακι του κινητηρα :-BD
nick_grande

Δημοσιευσεις: 25

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 58 επισκέπτες