Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λειτουργία icom jtg προβλήματα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: λειτουργία icom jtg προβλήματα

Δημοσίευσηαπό panosagrinio » Παρ 01 Ιουν, 2012 15:17

antonis8via έγραψε:Φίλε Πάνο,

είχα ΑΚΡΙΒΩΣ παρόμοια προβλήματα με λόξξυγγες, δισταγμούς στα απότομα γκάζια πάνω στις μέγιστες ροπές (εμένα είναι ευκολότερο να εντοπίσω το φάσμα της μέγιστης ροπής καθώς τούρμπο) και... ενώ για 1000 χλμ δεν έκανε κιχ, ξαφνικά μου έσπαγαν τα νεύρα στις προσπεράσεις.

Δηλαδή ακριβώς αυτά που παρατηρείς εσυ.
Ο Μπίρμπος (Στάθης με το παληκάρι τo Borris το ψηλό με το audi) μου το είπανε ότι έχει θέμα όλος ο όμιλος με τους μπουζοπολλαπλασιαστές αλλά επειδή έχω δικό μου διαγνωστικό εγώ ήμουνα δύσπιστος.
Ούτε λαμπάκια, ούτε σφάλματα, μόνο δισταγμούς και λόξξιγγες οπότε δεν ήθελα να πάω να σκάσω για 4 πολλαπλασιαστές κοντά 210 ευρώ για original και 160 για ιμιτασιόν.
Στη βενζίνη δεν έκανε κιχ!!
Μετά απο άλλα 1000 χλμ άρχισε να κάνει ψιλο-ρεταρίσματα και στη βενζίνη.
Τότε αγόρασα ένα καινούργιο και άρχισα να τον σκατζάρω απο μπουζί σε μπουζί και δοκιμές..μέχρι που διαπίστωσα ότι στο 3ο κύλινδρο... μόλις έβαλα το καινούργιο πολλαπλασιαστή...το πρόβλημα μειώθηκε θεαματικά.
αλλαξα πολλαπλασιαστή εδώ και πολύ καιρό όταν υπήρχε έντονο πρόβλημα και μάλιστα τότε είχε διορθωθεί κατά πολύ αλλά όχι να εξαλειφθει. είχα βάλει έναν μάρκας νομίζω ήταν valeo . Πριν 1 μήνα, δεν θυμάμαι ακριβώς το διάστημα, άλλαξε πάλι πολλαπλασιαστή κ έβαλε ενα καινούργιο αλλά μία άλλη μάρκα χωρίς να διορθωθεί το πρόβλημα.

Αλλαξα και τους υπόλοιπους 3 και ΤΕΛΟΣ φίλε.... ως δια μαγείας δεν με ξαναενόχλησε εδώ και 9.000 χλμ.

Πιστεύω ακράδαντα ότι το πρόβλημα είναι ηλεκτρικό, έχεις 1, 2 ή 4 πολλαπλασιαστές;

εμένα ο πολλαπλασιαστής είναι ένα εξάρτημα μασίφ που πηγαίνει και κάθεται/ κουμπώνει πάνω στα μπουζί, δεν έχει μπουζοκαλώδια

τσέκαρε μπουζοκαλώδια, πολλαπλασιαστές και μπουζί
στην αλλαγή μπουζί που έχω σέρβισ σε λίγα χιλίομετρα ακόμα σκέφτομαι να βάλω μπουζί για υγραέριο,
, νομίζω στο icom τσάμπα ψάχνεις το πρόβλημα είναι στα ηλεκτρικά σου.

Ρίξε τηλέφωνο στο Μπίρμπο, ζήτα το Στάθη, μακάρι να βρεις τη λύση.

περιπου σε 20 μέρες θα είμαι αθήνα για μία εβδομάδα γιατί δίνει το παιδί μου εξετάσεις/αθλήματα για τις στρατιωτικές σχολές και θα κάνω επίσκεψη εκεί.σιγουρα από την εμπειρία και μόνο που έχουν θα βρουνε λύση. Όσο για τον αισθητήρα λ τον έχω επίφοβο να μου την κάνει την ζημιά αυτός. θα δούμε
Φοβάμαι μήπως θες και λ αισθητήρα λόγω χιλιομέτρων και τρελλαίνεται το μοτερ.

Πάντως πιστεύω ακράδαντα ότι είναι κάτι πάρα πολύ απλό και θα βρεις την άκρη.
καλή τύχη.

χθες έκανα κάτιπου μου πρότεινε κάποιος φίλος από το φόρουμ. Εβγαλα τον πόλο της μπαταρίας για 10 λεπτά , στην συνέχεια το δούλεψα με βενζίνη χθες και σήμερα και κάποια στιγμή έβαλα πάλι το υγραέριο να δουλέψει. τώρα κάνει ελάχιστες διακοπές, σίγουρα πολύ λιγότερες από προχθές και το αμάξι δουλεύει πιο "ορεξάτο"...

θα δούμε .. Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την βοηθειά σου
και την άκρη θα την βρούμε σιγουρα για το τι φταίει
panosagrinio

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό zep » Σάβ 02 Ιουν, 2012 08:33

Φίλε Πάνο, πρέπει να λύσεις πρώτα όλα τα προβλήματα στην βενζίνη και μετά να ψάξεις το υγραέριο όπως είπαν και οι υπόλοιποι φίλοι πριν.
Και να πας το αμάξι στον Στάθη, μην ξεχνάς οτι είναι εγκαταστάτες υγραερίου και ναι μέν έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία σε όλα τα μηχανικά πολλών αυτοκινήτων και μπορούν άνετα να κάνουν πλήρη επισκευή, δεν παυει ο χρόνος σου να είναι περιορισμένος στην Αθήνα όπως και ο δικός τους με άλλες επισκευές υγραερίου και το αμάξι να πρέπει να παραμείνει μέσα και εφόσον έχουν τον χρόνο να το ψάξουν καλά και να βρούν και τυχόν ανταλλακτικά όπως αισθητήρες Λ ή οτι άλλο χρειαστεί.

Καλό είναι το αμάξι να το φέρεις "φτιαγμένο" για να σου ρίξει μια ματιά στο υγραέριο και είμαι σίγουρος οτι θα σου κάνει την βέλτιστη ρύθμιση.
Κατα τα άλλα η γνώμη μου είναι να πας σε κανα άλλο συνεργείο που θα ψάξουν το αμάξι και τα ηλεκτρικά του με το πολύμετρο στους συνήθεις υπόπτους για αυτά τα προβλήματα.
Δεν υπάρχει μαγική λύση σε "μπελαλίδικες" βλάβες σαν την δική σου και θέλει να λερώσουν τα χεράκια τους για να βρούνε τι έχει.Το να κουμπώσω φύσα και να μου πει απο μόνο του τι έχει....μην περιμένεις και πολλά πράγματα.
Δλδ το ότι ανάβει check και σβήνει απο μόνο του, δεν κρατά βλαβη ο εγκέφαλος κ.α, δείχνει οτι είναι βλάβη που συμβαίνει "υπο συνθήκες".
Εφόσον έχει γίνει σέρβις στο αμάξι δλδ βαλβίδες σίγουρα, φίλτρα, μπουζί κ.α κοίτα τα υπόλοιπα με λειτουργία μόνο στην βενζίνη:
1. Αισθητήρα Λ (και μόνο τα χλμ που έχεις και τις κ@λ@βενζίνες που παίζουν, είναι Νο 1 ύποπτος.Μπορεί να παίζει καλά στο ρελαντί αλλα όταν είσαι στον δρόμο, να κάνει τα δικά του)
2. Έλεγχο καλωδιώσεων και συνδεσμολογίας με την πλεξούδα του υγραερίου.Μην ξεχνάς ότι το icom παίρνει "σήμα" απο τα injectors της βενζίνης και παρεμβάλεται δικιά του πλεξούδα ενδιάμεσα απο μέσω όμως της οποίας δίνει ρεύμα και στα μπέκ βενζίνης όταν είσαι γυρισμένος σε αυτή.Μήπως θέλει ενα κοίταγμα;
3. Αισθητήρα θέσης στροφάλου.Είναι υπεύθυνος για κακή εκκίνηση μηχανής ή και καθόλου, αλλά παρουσιάζει και στολάρισμα στις υψηλές στροφές, σπάνια μεν , αλλα δεν αποκλείεται.Μετριέται και αυτός πανευκολα με κλειδί μηχανής ΟΝ και μετρώντας με ένα πολύμετρο στις επαφές του όπως και όλα τα υπόλοιπα , πολλαπλασιαστές, injectors, αισθητήρα θερμοκρασίας αέρα εισαγωγής κ.α. Αν δεν βρίσκεις σωστό μηχανικό, κάντο μόνος σου...έτσι για την πάρτη σου. Δες παράδειγμα..έχει και χαλαρωτική μουσική..http://www.youtube.com/watch?v=H5rfWyLSfyI&feature=related και άλλα χρήσιμα...http://www.youtube.com/watch?v=7aT4S1lIBAY&feature=related
4. Δείτε και την αντλία βενζίνης και injection με τους αισθητήρες τους μετρώντας τους και τι πίεση φέρνει.Ποτέ δεν ξέρεις...

Τέλος, νομίζω οτι παρόλο το ρεσετ του εγκεφάλου, δεν νομίζω οτι θα λυθεί το πρόβλημα...Μάλλον θα αρχίσει πάλι να "μπουκώνει" απο σφάλματα απο λάθος μετρήσεις κάποιου αισθητήρα και θα οξύνεται το πρόβλημα όπως πριν.Εύχομαι να βγάλεις άκρη γρήγορα και ανέξοδα...
Τελευταία επεξεργασία από zep και Σάβ 02 Ιουν, 2012 18:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 02 Ιουν, 2012 10:10

zep έγραψε:2. Έλεγχο καλωδιώσεων και συνδεσμολογίας με την πλεξούδα του υγραερίου.Μην ξεχνάς ότι το icom παίρνει "σήμα" απο τα injectors της βενζίνης και παρεμβάλεται δικιά του πλεξούδα ενδιάμεσα.Μήπως θέλει ενα κοίταγμα;

Πολυ σωστος. Τα ιδια ειχε παθει και αλλος με icom, οταν μια φυσα που περνει σημα απο τα μπεκ βενζινης δεν ειχε κουμπωσει καλα. Κοιταξε ολες τις φυσες αν ειναι καλα κουμπωμένες.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τρί 03 Ιούλ, 2012 08:59

το έχουμε ξαναπει πολλές φορές, πρώτα λύνουμε όλα τα προβλήματα και μετά..όταν και μόνο όταν το αμάξι είναι ΤΕΛΕΙΟ, τότε
κάνουμε μετατροπές σε LPG!!
Αλλιώς είναι βέβαιο ότι θα μας περιμένει τεράστια ταλαιπωρία και απογοήτευση.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό panosagrinio » Τετ 18 Ιούλ, 2012 12:02

Καλημέρα σας.

Τελικά το πρόβλημα μετά από επίπονη προσπάθεια του συνεργείου σιτροεν που πήγα το αυτοκίνητο το πρόβλημα έχει λυθεί και οι υποπτοι ήταν τρεις.
1. Έγινε καθαρισμός πεταλούδας και λιπάνθηκε ένα σημείο εκει που καταλήγει η ντίζα γκαζιού; έτσι μου είπε στο συνεργείο.Διαπίστωσα ότι πάτημα του γκαζιού ήταν πολύ μαλακό μετά.
2. 'Εγινε αλλαγή στα μπουζί με καινούργια μιας και ήταν στο όριο για το σέρβις του αυτ/του.
3. Έγινε σε κάποιες φίσες κουμπωμα ξεκούμπωμα δηλαδή κάτι σαν "μπαινε - βγαίνε' .

Το αυτοκίνητο γ@@@ει πλέον ξανά χωρίς προβλήματα.

Εγω πιθανολογώ ότι επειδή το έκανε κάτω από τις 2000 στροφές πρέπει να ήταν το πρόβλημα στην πρώτη αιτία που γράφω.

Όταν ήρθα στην Αθήνα η επίσκεψη από τον "Σταθη" ήταν πολύ καλή κ είπαμε αρκετά πράγματα κ μπράβο τους που δουλεύουν άψογα και με συνέπεια.

Πάντως σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για την βοήθεια κ τον χρόνο σας.
Παναγιώτης
panosagrinio

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 18 Ιούλ, 2012 12:52

panosagrinio έγραψε:1. Έγινε καθαρισμός πεταλούδας και λιπάνθηκε ένα σημείο εκει που καταλήγει η ντίζα γκαζιού; έτσι μου είπε στο συνεργείο.Διαπίστωσα ότι πάτημα του γκαζιού ήταν πολύ μαλακό μετά.
2. 'Εγινε αλλαγή στα μπουζί με καινούργια μιας και ήταν στο όριο για το σέρβις του αυτ/του.
3. Έγινε σε κάποιες φίσες κουμπωμα ξεκούμπωμα δηλαδή κάτι σαν "μπαινε - βγαίνε' .

Ευχάριστο το οτι βρηκες ακρη Πανο και τωρα θα ευχαριστηθεις το αμαξακι σου.
Παντα λεμε πριν πουμε οτι οφειλεται κατι στο συστημα υγραεριου να εχουμε σιγουρευτεί οτι το αμαξι δουλευει καλα στη βενζινη καθως και να ειναι κοπλε απο σερβις.

1)Η πεταλουδα παιζει πολυ μεγαλο ρολο. Αν δεν ειναι καθαρη δεν ''τραβαει'' αερα σωστα τ'αμαξι και μπορει να σου κανει απο σκορτσαρισματα μεχρι σβησίματα, ειδικα οταν δουλευεις υγραεριο και χωρις απαραιτητως πριν να εκανε κατι με βενζινη.
Εγω καθαριζω παντα πεταλουδα καθε 15.000 (με υγραεριο) πλεον και υπαρχει απιστευτη διαφορα στη λειτουργια του κινητηρα !!! Δουλευει πολυ ποιο στρωτα και αθορυβα.
Το καθαρισμα της πεταλουδας καλο ειναι να συνδιαζεται με αλλαγη ΦΙΛΤΡΟΥ ΑΕΡΟΣ ή εστω καθαρισμα αυτου :thumbup:

2)Τα μπουζι, ΠΑΝΤΑ αυτα που προτείνει ο κατασκευαστης και αλλαγη ΠΑΝΤΑ στην ωρα τους.

3)Αν καταλαβα, βρεθηκαν φίσες που δεν κουμπωναν καλα ? Αν ναι, να εισαι σιγουρος οτι και αυτο επαιζε ρολο.

Καλους δρομους!!!
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό tgi » Σάβ 21 Ιούλ, 2012 00:50

panosagrinio έγραψε:Καλημέρα σας.

Τελικά το πρόβλημα μετά από επίπονη προσπάθεια του συνεργείου σιτροεν που πήγα το αυτοκίνητο το πρόβλημα έχει λυθεί και οι υποπτοι ήταν τρεις.
1. Έγινε καθαρισμός πεταλούδας και λιπάνθηκε ένα σημείο εκει που καταλήγει η ντίζα γκαζιού; έτσι μου είπε στο συνεργείο.Διαπίστωσα ότι πάτημα του γκαζιού ήταν πολύ μαλακό μετά.
.........

Πάνο, απο ότι κατάλαβα έχεις και εσύ Citroen αυτοκίνητο.
Επειδή και εμένα μου κανει πολλές φορές τα λεγόμενα "λαγουδάκια" και το μονο που δεν έχω κάνει ειναι καθαρισμός πεταλούδας, μπορείς να μου πείς πως γινεται ο καθαρισμός για να τον κανω εγώ και να δώ αν έχει βελτίωση?
Το ψάχουμε με τον "Σταθη" το θέμα. αν λυθεί με αυτόν τον τρόπο, τότε να πάω να του το πώ!
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Δημοσίευσηαπό sdaoulas » Δευτ 30 Ιούλ, 2012 15:03

παιδια εχω ενα προβλημα (δεν ξερω αν εχει υποθει ξανα). Το προβλημα το εχω εδω και 2 χρονια, δλδ απο την 1η μερα που περασα το ICOM.

Δεν πέρνει μπροστα το αμαξι αμεσως, με τη μια. Θελει 2 μιζιές ή καμια φορα και 3 μιζιες. Αν παταω γκαζι και βαλω μπρος ε τοτε μπορει να παρει και με την πρώτη. Εννοειται οτι με βενζινη το αμαξι ειναι τσακμακι, περνει αμεσως. Και πριν πειτε οτιδηποτε, το αμαξι καθε 10.000χλμ κανει σερβις (λαδια,φιλτρα,μπουζι) και Tuneup 163 και 164 καθε 10.000χλμ επισης. Δλδ απο συντηρηση ειναι ΑΡΙΣΤΟ.
fly...
Άβαταρ μέλους
sdaoulas

Δημοσιευσεις: 63

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Δευτ 30 Ιούλ, 2012 15:27

Στέλιο είναι γνωστό πρόβλημα τον συστημάτων της icom όταν σβήνει ο κινητήρας μένει μια ποσότητα στα μπεκ τα οποία σιγά σιγά την χάνουν λόγω στεγανοποιησης με αποτέλεσμα στην επόμενη εκινηση μετά από πολύ ώρα το αμάξι να συμπεριφερεται σαν μπουκωμενο.. Η λύση είναι πριν σβήσει να το γυρνάς σε βενζίνη...

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό sdaoulas » Δευτ 30 Ιούλ, 2012 15:36

tsopirs έγραψε:Στέλιο είναι γνωστό πρόβλημα τον συστημάτων της icom όταν σβήνει ο κινητήρας μένει μια ποσότητα στα μπεκ τα οποία σιγά σιγά την χάνουν λόγω στεγανοποιησης με αποτέλεσμα στην επόμενη εκινηση μετά από πολύ ώρα το αμάξι να συμπεριφερεται σαν μπουκωμενο.. Η λύση είναι πριν σβήσει να το γυρνάς σε βενζίνη...

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2

Γιωργο μονο αυτη η λυση υπαρχει; Βαριεμαι να το γυριζω καθε λιγο σε βενζινη και μετα ξανα τα ιδια.
fly...
Άβαταρ μέλους
sdaoulas

Δημοσιευσεις: 63

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 44 επισκέπτες