antonis8via έγραψε:Φίλε Πάνο,
είχα ΑΚΡΙΒΩΣ παρόμοια προβλήματα με λόξξυγγες, δισταγμούς στα απότομα γκάζια πάνω στις μέγιστες ροπές (εμένα είναι ευκολότερο να εντοπίσω το φάσμα της μέγιστης ροπής καθώς τούρμπο) και... ενώ για 1000 χλμ δεν έκανε κιχ, ξαφνικά μου έσπαγαν τα νεύρα στις προσπεράσεις.
Δηλαδή ακριβώς αυτά που παρατηρείς εσυ.
Ο Μπίρμπος (Στάθης με το παληκάρι τo Borris το ψηλό με το audi) μου το είπανε ότι έχει θέμα όλος ο όμιλος με τους μπουζοπολλαπλασιαστές αλλά επειδή έχω δικό μου διαγνωστικό εγώ ήμουνα δύσπιστος.
Ούτε λαμπάκια, ούτε σφάλματα, μόνο δισταγμούς και λόξξιγγες οπότε δεν ήθελα να πάω να σκάσω για 4 πολλαπλασιαστές κοντά 210 ευρώ για original και 160 για ιμιτασιόν.
Στη βενζίνη δεν έκανε κιχ!!
Μετά απο άλλα 1000 χλμ άρχισε να κάνει ψιλο-ρεταρίσματα και στη βενζίνη.
Τότε αγόρασα ένα καινούργιο και άρχισα να τον σκατζάρω απο μπουζί σε μπουζί και δοκιμές..μέχρι που διαπίστωσα ότι στο 3ο κύλινδρο... μόλις έβαλα το καινούργιο πολλαπλασιαστή...το πρόβλημα μειώθηκε θεαματικά.
αλλαξα πολλαπλασιαστή εδώ και πολύ καιρό όταν υπήρχε έντονο πρόβλημα και μάλιστα τότε είχε διορθωθεί κατά πολύ αλλά όχι να εξαλειφθει. είχα βάλει έναν μάρκας νομίζω ήταν valeo . Πριν 1 μήνα, δεν θυμάμαι ακριβώς το διάστημα, άλλαξε πάλι πολλαπλασιαστή κ έβαλε ενα καινούργιο αλλά μία άλλη μάρκα χωρίς να διορθωθεί το πρόβλημα.
Αλλαξα και τους υπόλοιπους 3 και ΤΕΛΟΣ φίλε.... ως δια μαγείας δεν με ξαναενόχλησε εδώ και 9.000 χλμ.
Πιστεύω ακράδαντα ότι το πρόβλημα είναι ηλεκτρικό, έχεις 1, 2 ή 4 πολλαπλασιαστές;
εμένα ο πολλαπλασιαστής είναι ένα εξάρτημα μασίφ που πηγαίνει και κάθεται/ κουμπώνει πάνω στα μπουζί, δεν έχει μπουζοκαλώδια
τσέκαρε μπουζοκαλώδια, πολλαπλασιαστές και μπουζί
στην αλλαγή μπουζί που έχω σέρβισ σε λίγα χιλίομετρα ακόμα σκέφτομαι να βάλω μπουζί για υγραέριο,
, νομίζω στο icom τσάμπα ψάχνεις το πρόβλημα είναι στα ηλεκτρικά σου.
Ρίξε τηλέφωνο στο Μπίρμπο, ζήτα το Στάθη, μακάρι να βρεις τη λύση.
περιπου σε 20 μέρες θα είμαι αθήνα για μία εβδομάδα γιατί δίνει το παιδί μου εξετάσεις/αθλήματα για τις στρατιωτικές σχολές και θα κάνω επίσκεψη εκεί.σιγουρα από την εμπειρία και μόνο που έχουν θα βρουνε λύση. Όσο για τον αισθητήρα λ τον έχω επίφοβο να μου την κάνει την ζημιά αυτός. θα δούμε
Φοβάμαι μήπως θες και λ αισθητήρα λόγω χιλιομέτρων και τρελλαίνεται το μοτερ.
Πάντως πιστεύω ακράδαντα ότι είναι κάτι πάρα πολύ απλό και θα βρεις την άκρη.
καλή τύχη.
χθες έκανα κάτιπου μου πρότεινε κάποιος φίλος από το φόρουμ. Εβγαλα τον πόλο της μπαταρίας για 10 λεπτά , στην συνέχεια το δούλεψα με βενζίνη χθες και σήμερα και κάποια στιγμή έβαλα πάλι το υγραέριο να δουλέψει. τώρα κάνει ελάχιστες διακοπές, σίγουρα πολύ λιγότερες από προχθές και το αμάξι δουλεύει πιο "ορεξάτο"...
θα δούμε .. Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την βοηθειά σου
και την άκρη θα την βρούμε σιγουρα για το τι φταίει