Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα εκκίνησης

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Απ: Πρόβλημα εκκινησης........

Δημοσίευσηαπό carlitofj » Τρί 17 Σεπ, 2013 20:32

apagogeas έγραψε:
carlitofj έγραψε:Πολύ καλησπέρα σας παιδιά!
Πριν 1,5 περίπου χρόνο κι εγώ τοποθέτησα σύστημα υγραεριού Landi 5ης γενιάς. Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω για να σας πω την αλήθεια :(
Λοιπόν όλα καλά και όλα ωραία, τα πάντα άψογα στο αυτοκίνητο και στην λειτουργία του μέχρι που πριν 2 μήνες περίπου άρχισε να κάνει κουλά στην εκκίνηση. Σημείωση ότι το αμάξι παίρνει μπροστά με βενζίνη και μετά αφού πιάσει θερμοκρασία γυρνάει στο αέριο. Συγκεκριμένα όταν κρυώσει το αμάξι και μείνει πολύ ώρα δεν παίρνει μπροστά με την πρώτη. Με την 2η μιζιά όμως παίρνει απροβλημάτιστα όπως έπαιρνε πάντα. Είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι η 2η δεν έχει ποτέ πρόβλημα παρά μόνο στην πρώτη. Επίσης στην πρώτη προσπάθεια, παίρνει μπροστά σχεδόν πάντα απλά ρετάρει στις 1000 στροφές και περιμένω 5 περίπου δευτερόλεπτα και ανεβάζει στροφές. Από εκεί και έπειτα το αμάξι δεν έχει κανένα πρόβλημα είτε δουλέψει με βενζίνη είτε με υγραέριο. Επίσης στην πρώτη φορά αν με το που γυρίσω τον διακόπτη για να πάρει μπροστά τον αφήσω για να σβήσει απευθείας τότε πάλι με την 2η παίρνει κατευθείαν.
Σήμερα λοιπόν πήγα για το σέρβις το αμάξι και μου είπαν ότι μάλλον είναι η αντλία βενζίνης. Επειδή εμένα μου φαίνεται περίεργο είπα να κάνω κι εδώ μία ερώτηση ως οι ειδικοί στην υγραεριοκίνηση. Είναι θέμα υγραερίου ή αντλίας?

Υ.Γ το αμάξι μου είναι astra gtc 1.4

Κάποτε που διάβαζα πολλά για LPG πριν κάνω την εγκατάσταση, έπεσε το μάτι μου και σε κάτι τέτοια προβλήματα που ανέφεραν. Τυπική αιτία με βάση αυτά που διάβαζα για αυτό που αντιμετωπίζεις είναι κάποια μορφή "διαρροής" υγραερίου ή βενζίνης από τα μπεκ - "κατουράει" δηλαδή - στο θάλαμο αφού έχει κλείσει η μηχανή. Όταν πας να βάλεις μπροστά την επόμενη, είναι ακόμη πολύ πλούσιο το μίγμα και δε μπορεί να πάρει με την πρώτη αλλά με τη δεύτερη μιζιά έχει φύγει το πολύ και παίρνει χωρίς πρόβλημα. Έλεγξε επίσης και τα trims που μπορούν να προκαλέσουν το ίδιο.

Δούλεψα το αμάξι για 2-3 χιλιόμετρα με βενζίνη χωρίς ν'ανοίξω καθόλου υγραέριο και πήρε κατευθείαν την επόμενη μέρα. Θα κάνω κι άλλα χλμ επειδή 2-3 δε μου λένε τίποτα και βλέπω αναλόγως. Υγραέριο μου βρωμάει. Σε τέτοια περίπτωση τι πρέπει να κάνω;

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
carlitofj

Δημοσιευσεις: 3

Re: Πρόβλημα εκκινησης........

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τρί 17 Σεπ, 2013 22:24

αν αφησεις να κανει check για 30δευτερολεπτα δηλαδη να στειλει αρκετο καυσιμο θα παρει μπρος αλλα θα ρεταρει;
ενημερωσε μας αν το βρεις το ιδιο ακριβως μου κανει, μεχρι πριν επαιρνε με την πρωτη και τωρα παιρνει με τη δευτερη μονο αν κανει check παιρνει με την πρωτη αλλα ρεταρει
κανω διαφορες δοκιμες αλλαξα φιλτρο βενζινης πριν 1 μηνα, σημερα εβαλα 20Ε βενζινη μηπως στρωσει και μετα ψαχνομαι απο υγραεριο
στην εγκατασταση υγραεριου απλα παρατηρησα οταν αφαιρεσα τα ψιλα τα σωληνακια καυσιμου απο τα μπεκ ξεκουμπωσαν πολυ ευκολα ενω σε ενα κυκλωμα καυσιμου το σωστο ειναι αυτα τα σωληνακια να μπαινουν σφιχτα και να βγαινουν σφιχτα και οχι να μπαινουν χαλαρα και να κρατιουνται απο ενα σφιχτηρα, σκεφτομαι μηπως δημιουργειται θεμα με την υποπιεση και το κανει αυτο οταν λειτουργει με βενζινη η επειδη τα σωληνακια υγραεριου εχουν μηκος 12mm μεχρι την εισαγωγη οταν σβηνω με υγραεριο οτι ποσοτητα μενει να πηγαινει στους κυλινδρους και να παιρνει μπρος τα πρωινα με πλουσιο μειγμα
antonis132

Δημοσιευσεις: 479

Δημοσίευσηαπό rogerius » Παρ 20 Σεπ, 2013 08:38

To idio provlima me Vialle: gia 2 xronia aprovlimatisto ksekinima me "mish" miza. Prin 3-4 mhnes hthele 5-6 devterolepta mizarisma sthn proth mizia gia na parei h eperne panta me thn devterh mizia.

Kia ti den epsaksa...Den mporousa na pistepso oti xanoun ta mpeck gaziou....

Evala ena Liqui Moly Injector Cleaner sto rezervoir venzinis, opos diavasa kapou (milame gia trelo psaksimo...oti mporei na fantastei kaneis) kai meta apo 800km me gazi kai 200 me venzinh, tora einai opos palia: pernei mpros me thn 1/2 mizia (ftou, ftou mhn to matiakso0 edo kai 28 ekkiniseis kryes.

Den leo oti "avth einai h lysh", alla gia 12 E aksizei thn dokimh.

Pistevo den einai to gazi xalia alla h venzinh prepei na einai poly xalia. To ti "peirakh" xthpaei me 100 Shell V Power, den legete (se elaxisto boost, mhn po katholou).
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό carlitofj » Κυρ 06 Οκτ, 2013 04:01

Εγώ πάντως έκανα καμιά 300αριά χιλιόμετρα με βενζίνη και τώρα πλέον όλα επανήλθαν στα φυσιολογικά τους. Το αμάξι παίρνει μπροστά απροβλημάτιστα. Να μην το ματιάξω. Ας ελπίσω ότι θα συνεχίσει έτσι.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
carlitofj

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Κυρ 06 Οκτ, 2013 18:01

αρα παρολο που κινουμαστε με υγραεριο καλο ειναι να αλλαζουμε το φιλτρο βενζινης για να μενει το κυκλωμα καυσιμου(βενζινης) καθαρο επειδη παρολο που κλεινουν τα μπεκ βενζινης ανακυκλωνει-φιλτραρει τη βενζινη αφου αλλα την επιστρεφουν στο ρεζερβουαρ απο το φιλτρο βενζινης(επιστρεφομενα) ενω αλλα απο την μπεκιερα και το καυσιμο φιλτραρεται ξανα και ξανα
στο δικο μου τελικα εφταιγε ο αισθητηρας θερμοκρασιας που διαβαζε ο εγκεφαλος βενζινη για τα πρωινα ρεταρισματα, διαβαζε θερμοκρασιες -20 ενω ειχαμε 12-20βαθμους και εμπλουτιζε το μειγμα με φουλ καυσιμο για τα πρωτα 1-2λεπτα
antonis132

Δημοσιευσεις: 479

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Κυρ 06 Οκτ, 2013 23:17

Εγώ παρατήρησα κάτι περίεργο, εκτός του ότι τον χειμώνα ο κινητήρας ανάβει πιο "ζωηρά" και φαίνεται ζωντανός και δυνατός και το καλοκαίρι κάνει κάποιες δυσλειτουργίες...
το περίεργο είναι πως άμα αφήσω το κλειδί στη θέση ON για αρκετά δευτερόλεπτα, πχ για κάνα λεπτό, τότε θα θέλει περισσότερο μιζάρισμα από το κανονικό.
Πχ το πρωί τελείως κρύο με 15 βαθμούς θα πάρει στο τσακ με μιση μιζια, άμα αφήσω το κλειδί στο ON για πάνω από 30δευτ μπορεί να θέλει και το διπλάσιο χρόνο μιζας για να πάρει.
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 06 Οκτ, 2013 23:54

giorgos3924 έγραψε:Εγώ παρατήρησα κάτι περίεργο, εκτός του ότι τον χειμώνα ο κινητήρας ανάβει πιο "ζωηρά" και φαίνεται ζωντανός και δυνατός και το καλοκαίρι κάνει κάποιες δυσλειτουργίες...
το περίεργο είναι πως άμα αφήσω το κλειδί στη θέση ON για αρκετά δευτερόλεπτα, πχ για κάνα λεπτό, τότε θα θέλει περισσότερο μιζάρισμα από το κανονικό.
Πχ το πρωί τελείως κρύο με 15 βαθμούς θα πάρει στο τσακ με μιση μιζια, άμα αφήσω το κλειδί στο ON για πάνω από 30δευτ μπορεί να θέλει και το διπλάσιο χρόνο μιζας για να πάρει.

πέφτει η πίεση στο κύκλωμα της βενζίνης με το κλειδί στο on. Με το που γυρίζεις το κλειδί στο on δουλεύει λίγο η αντλία και σηκώνει πίεση στο κύκλωμα για να είναι έτοιμο να πάρει μπρος και μετά από 1-2 δευτερόλεπτα σταματάει αν δεν βάλεις μπρος. Θεωρητικά υπάρχει αντεπίστροφη βαλβδίδα που δεν επιτρέπει την πίεση να πέσει, αλλά χαλάει κάποιες φορές
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δυσκολια εκκινησης

Δημοσίευσηαπό rover214 » Πέμ 24 Οκτ, 2013 11:09

Λοιπον ηρθε και η δικη μου στιγμη να αναφερω το πρωτο μου προβλημα και μαλιστα για το δευτερο αυτοκινητο που δεν εχει υγραεριο.
Εδω και μερικες μερες το πρωι οταν ειναι κρυο παιρνει μπρος και μετα κανει να παει να σβησει,ανεβαινει κοντα στις 1500 στροφες,ξαναπεφτει και μετα απο μερικα ανεβοκατεβασματα για 4 δευτερολεπτα,ολα ειναι οκ.Ολη την υπολοιπη μερα δεν εχει κανενα θεμα και πηγαινει κανονικα χωρις κοψιματα η τιποτα αλλο.Το διαγνωστικο δε δειχνει κανενα σφαλμα.Στην αρχη σκεφτηκα υγρασια αλλα το ελεγξα και δεν υπαρχει θεμα.
Πειτε καμια ιδεα τι αλλο να κοιταξω πριν καταφυγω στο συνεργειο.το αυτοκινητο ειναι corsa opc 2008.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Re: Δυσκολια εκκινησης

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 24 Οκτ, 2013 11:51

rover214 έγραψε:Λοιπον ηρθε και η δικη μου στιγμη να αναφερω το πρωτο μου προβλημα και μαλιστα για το δευτερο αυτοκινητο που δεν εχει υγραεριο.
Εδω και μερικες μερες το πρωι οταν ειναι κρυο παιρνει μπρος και μετα κανει να παει να σβησει,ανεβαινει κοντα στις 1500 στροφες,ξαναπεφτει και μετα απο μερικα ανεβοκατεβασματα για 4 δευτερολεπτα,ολα ειναι οκ.Ολη την υπολοιπη μερα δεν εχει κανενα θεμα και πηγαινει κανονικα χωρις κοψιματα η τιποτα αλλο.Το διαγνωστικο δε δειχνει κανενα σφαλμα.Στην αρχη σκεφτηκα υγρασια αλλα το ελεγξα και δεν υπαρχει θεμα.
Πειτε καμια ιδεα τι αλλο να κοιταξω πριν καταφυγω στο συνεργειο.το αυτοκινητο ειναι corsa opc 2008.

1ον. βαλε και σε αυτο υγραεριο για να μην εχεις προβληματα. :lol:
2ον. τι αυτοκινητο ειναι.
3ον. βαλβιδα θερμοκρασιας, καθαρισμα πεταλουδας, βασικη ρυθμιση ρελαντι αν γινετε, συμπιεση, τραβαει απο καπου αερα (σωληνες αερα, υποπιεσεις, φλαντζα εισαγωγης).
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Re: Δυσκολια εκκινησης

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Πέμ 24 Οκτ, 2013 17:49

Όταν στα κανει αυτά δουλεύουν και οι 4 κύλινδροι;

ΥΓ. Θα συμφωνήσω με τον Ηλία στο 1. :lol:
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;