Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρετάρισμα και κόμπιασμα κινητήρα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Ρετάρισμα και κόμπιασμα κινητήρα

Δημοσίευσηαπό alfaromeakias » Κυρ 15 Απρ, 2012 10:32

Καλή σας μέρα και χρόνια πολλά! Εδώ και 1.5 χρόνο περίπου,έχει βάλει η κοπέλα μου υγραέριο στο αμάξι της,ένα 206 1.6 16v . Το αμάξι πρέπει να πώ πως δούλευε πάντα ρολόι,όμως απο τότε που μπήκε το υγραέριο άλλαξαν όλα.Το αμάξι ρετάρει,ειδικά στις χαμηλές στροφές,και καθώς περνάει ο καιρός χειροτερεύει.Το πάμε και το ξαναπάμε για ρύθμιση,κάθε φορά που το πέρνουμε δουλεύει για 1 μέρα καλύτερα και μετά ξανά τα ίδια.Κάποια στιγμή μας άλλαξε και τη μπεκιέρα,επειδή μερικές λέει είχαν βγεί ελλατωματικές,απο τότε ξεκίνησε να έχει παρόμοιο πρόβλημα και όταν είναι γυρισμένο σε βενζίνη,ενώ πρίν δεν το είχε,δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να του έκανε.

Δοκιμάσαμε να πάμε και σε κάποιον άλλο υγραεριατζή να το βάλει στον εγκέφαλο και να μας πει τη γνώμη του,και μας είπε πως εμφανίζετε μια βλάβη,κάτι με τον αισθητήρα πίεσης,μας το έσβησε και μας είπε πως λογικά το ίδιο κάνει και ο άλλος κάθε φορά.Μας είπε επίσης πώς το οτι εμφανίζεται αυτή η βλάβη,είναι μάλλον λόγω της κακής ρύθμισης του υγραερίου,και πως και να αλλάξουμε τον αισθητήρα πίεσης πιθανότατα θα ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα,και για τη βενζίνη που δεν δουλεύει πια ολόσωστα είπε ότι επηρεάζει οι εγκέφαλος του υγραερίου.Επίσης μας είπε οτι το κιτ είναι βουλγάρικο και πολωνικό μαζί,πάντρεμα.Τον ρωτήσαμε αν μπορεί να μας το ρυθμίσει αυτός και μας είπε ότι χρειάζεται το πρόγραμμα και το καλώδιο του κίτ.

Πρίν ξανασχοληθούμε με το πρόβλημα,ξεκινάει ξαφνικά και δεν καίει ο τρίτος κύλινδρος,καθόλου με υγραέριο,ανάβει το antipolution και η ένδειξη για τον καταλύτη,σταματάμε και σβήνουμε το αμάξι.Το βάζουμε μπροστά ένω το γύρισαμε σε βενζίνη,και με το ζόρι φτάσαμε σπίτι.Πέρνουμε το εγκαταστάτη τηλέφωνο,το πάμε απο εκεί,μας λέει πως απλά δεν δούλεψε για λίγο ο τρίτος κύλινδρος,και πως εμφανίζει ακόμη δυο βλάβες που δεν ξέρει τι είναι(να σημειώσω πως έχει συνεργείο,και για peugeot).Μας είπε ότι δεν μπορεί να φτίαξει το υγραέριο άν δεν φτιάξουμε πρώτα το αμάξι όταν δουλεύει με βενζίνη,πως μπορεί να φταίει ο πολλαπλασιαστής,ο αισθητήρας λάμδα,τα μπουζοκαλώδια ή δεν ξέρει τι άλλο.Είπε πως δεν μπορεί να ασχολείτε με αυτό το αμάξι κάθε λίγο και λιγάκι,και πως δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο.Του ζήτησα το πρόγραμμα και το καλώδιο,και μου είπε οτι δεν μου τα δίνει,αν θέλω να του πώ κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο να στείλει το πρόγραμμα,όμως απο εκεί και πέρα δεν θα μου αλλάξει τίποτα,και ότι αν μου δώσει εμένα πρόγραμμα και καλώδιο μπορεί να πάθω ζημιά και εγώ και αυτός.

Αυτό που δεν είπα,είναι πως οι αποδείξεις που μας έκοψε για την εγκατάσταση,ήταν σύνολο καμιά 80ρια ευρώ!!!!!Θα κόψει με μειωμένο φπα είχε πεί.......

Άν μπορείτε να βοηθήσετε,να μας κατευθύνετε κάπως,πώς μπορούμε να κινηθούμε,αν ξέρετε κάτι παραπάνω για αυτά τα προβλήματα,έχουμε σκεφτεί ακόμη και να βάλουμε καινούριο εγκέφαλο σε άλλο εγκαταστάτη,για να γλυτώσουμε απο όλη αυτή την ταλαιπωρία,δεν ξέρουμε όμως αν γίνετε,και αν έτσι θα ξεμπερδέψουμε.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
alfaromeakias

Δημοσιευσεις: 7

Re: ρεταρισμα και κομπιασμα κινητηρα

Δημοσίευσηαπό chrisd » Κυρ 15 Απρ, 2012 11:22

Χρονια πολλα Χριστος Ανεστη.

Για αρχη θα ηταν καλο να ξεραμε ποιος ειναι ο αλητης αυτος που δεν μπορει να ασχολειται αλλο με τις μαλ@κιες που εκανε ο ιδιος?
Κατα δευτερον απειλη οτι θα κανεις καταγγελια στο ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγη.
κατα τριτον τηλεφωνο στο 1517(ΣΔΟΕ)και καταγγελια για μη χορηγηση αποδειξης.
και 4ον κατεμε βρες καποιο μαστορη της προκοπης και κοιτα να βρεις λυση πριν κλαις(ισως και να την επαθες ηδη)το μοτερ σου.

Αληθεια τι συστημα/εξαρτηματα αεριου φορας?
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό alfaromeakias » Κυρ 15 Απρ, 2012 11:47

Δεν έχω ιδέα τι φοράει πάνω! Μπορώ να κάνω κάτι με κάποιον άλλο μάστορα χωρίς να έχω το πρόγραμμα και το καλώδιο? Μπορώ τελικά να αλλάξω εγκέφαλο?
alfaromeakias

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 15 Απρ, 2012 13:29

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δεις την μάρκα του συστήματος και αυτό που σε ενδιαφέρει είναι ο εγκέφαλος:
α) Ρίξε μια ματία στο βιβλιαράκι οδηγιών του συστήματος
β) Άνοιξε το καπώ και δες την μάρκα από τον εγκέφαλο
γ) Ρώτα τον εγκαταστάτη
δ) Η δήλωση συμόρφωσης που σου έδωσε για να περάσεις ΚΤΕΟ αναφέρει αναλυτικά την μάρκα από όλα τα επιμέρους συστήματα. Δες αν έχεις αντίγραφο

Μόλις βρεις την μάρκα βρίσκεις τα στοιχεία επικοινωνίας της αντιπροσωπείας , επικοινωνείς και σε παραπέμπουν σε συνεργάτη τους για την σωστή ρύθμιση. Θα πρέπει να σε καλύψει η εγγύηση για τα ανταλλακτικά αν βρεθεί κάποιο ελαττωματικό. Εργασία μάλλον θα αναγκαστείς να πληρώσεις και είναι στην διακριτική ευχέρεια τους να σε καλύψουν μιας και θα πας σε άλλον μάστορα από αυτόν που στο εγκατέστησε και λογικό είναι να θέλει να πληρωθεί για την δουλειά του.

Αν δεν υπάρχει αντιπροσωπεία και απλά κάποιοι κάνουν εισαγωγή ψάξε να βρεις άλλα συνεργεία που τοποθετούν το ίδιο σύστημα , θα έχουν και το καλώδιο και το λογισμικό να σε βοηθήσουν.

Το λογισμικό μπορείς να το βρεις στο ιντερνετ πολλές εταιρείες το δίνουν στο site τους και το καλώδιο μπορείς να το αγοράσεις επίσης από το ιντερνετ.

Αν δεν μπορέσεις να βρεις άκρη να δουλέψει ή στοιχίζει ακριβά το να γίνει σωστή δουλειά (πχ ακόμη και αλλαγή συστήματος) ή έχει γίνει κάποια ακριβή ζημιά στο αυτοκίνητο , ρίξε μια ματιά στην ασφάλεια σου αν έχεις κάλυψη για νομική προστασία συνενοήσε μαζί τους να κάνεις δήλωση νομικής προστασίας όπου η ασφαλιστική πληρώνει τα έξοδα του δικηγόρου και της νομικής διαδικασίας. Αυτό το τελευταίο πάντως να ξέρεις είναι πολλλλυυυυ χρονοβόρο και ψυχοφθόρο και θα σου πρότεινα να το κάνεις αν πραγματικά έχεις εξαντλήσεις τις άλλες επιλογές. Προσωπικα πιστεύω είναι προτιμότερο να δώσεις 100-200 € και να έχεις ένα αυτοκίνητο που να δουλεύει παρά να τραβιέσαι στα δικαστήρια για χρόνια με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Καλά ξεμπερδέματα και χρόνια πολλά σε όλους
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Κυρ 15 Απρ, 2012 17:29

Οτι μαρκα και να φορας αν πας σε πραγματικα εξουσιοδοτημενο εγκαταστατη θα σου βαλει καινουργιο κιτ και θα σου το προγραμματισει χωρις κοστος αφου λογικα εχεις ακομη εγγυηση 2 χρονια.
Αν δεν βρισκεις εγκαταστατη παρε τηλ. την ιδια την εταιρια ή στειλε mail το αποτελεσμα θα ειναι παλι θετικο 100%.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό chrisd » Κυρ 15 Απρ, 2012 20:06

Ποιο ειναι το ονομα του εγκαταστατη για να ξερουμε?
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

Δημοσίευσηαπό alfaromeakias » Κυρ 15 Απρ, 2012 20:47

Σε εξουσιοδοτημένο που να βάζει το ίδιο κίτ? Θα μου το αλλάξουν άλλοι λέτε χωρίς κόστος? Και αν δεν είναι ακριβώς κίτ,αλλά έχει πάρει ο τύπος τα φθηνότερα κομάτια που βρήκε και τα πάντρεψε? Αφού ο επόμενος που επισκεύτηκα είπε πως είναι βουλγάρικο σε συνδιασμό με πολωνικό.Και το τηλέφωνο της εταιρίας που θα το βρώ?

Ίσως μια λύση για να σιγουρευτούμε πως φταίει το υγραέριο είναι να αποσυνδέσουμε για μερικά χιλιόμετρα τον εγκέφαλο του υγραερίου?Να το κάνω?

Θα ψάξω όλα όσα μου είπατε,ήσαστε πάρα πολύ κατατοπιστικοί και σας ευχαριστώ γι αυτό!

Την Τρίτη θα πάω να το βάλω στον εγκέφαλο να σιγουρευτώ πως δεν έχει κάτι το αμάξι,και άν και μετά απο αυτό ο εγκαταστάτης δεν κάνει ότι πρέπει,θα σας πώ και το όνομα του αν επιτρέτε.
alfaromeakias

Δημοσίευσηαπό alfaromeakias » Κυρ 15 Απρ, 2012 20:58

To καλό είναι πως μόλις βρήκαμε το χαρτί του κτεο! Γράφει (αρίθμ.178 της 24/1/2011) ως και τον αρίθμ. Ε 10850002/10 ΔΤΕ . Αυτός είναι άρα ο αριθμός του κίτ ?
alfaromeakias

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 15 Απρ, 2012 23:13

alfaromeakias έγραψε:Σε εξουσιοδοτημένο που να βάζει το ίδιο κίτ? Θα μου το αλλάξουν άλλοι λέτε χωρίς κόστος? Και αν δεν είναι ακριβώς κίτ,αλλά έχει πάρει ο τύπος τα φθηνότερα κομάτια που βρήκε και τα πάντρεψε? Αφού ο επόμενος που επισκεύτηκα είπε πως είναι βουλγάρικο σε συνδιασμό με πολωνικό.Και το τηλέφωνο της εταιρίας που θα το βρώ?

Κάθε κομμάτι έχει εγγύηση κανονικά από τον αντιπρόσωπο του. Έστω ότι ο εγκέφαλος είναι Χ μάρκα και ο πνέυμονας ψ. Αν ο εγκέφαλος είναι χαλασμένος θα στον καλύψει η Χ ανριπροσωπεία , αν είναι ο πνεύμονας θα στον καλύψει η ψ κοκ. Το είναι βουλγάρικα Πολωνικά ή κογολέζικα δεν έχει διαφορά, αν δεν είναι χαλασμένα-ελαττωματικά θα δουλέψουν κανονικά ( με την προϋπόθεση ότι είναι ρυθμισμένα σωστά μιας και το αυτοκίνητο από ότι καταλαβαίνω δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα (άμεσος ψεκασμός, turbo κλπ). Μάθε τις μάρκες και ψάξε στο ιντερνετ να δεις τους αντιπρόσωπους, στην ανάγκη στείλε email στην κεντρική εταιρεία όπου και να είναι (Πολωνία - Ιταλία ή όπου αλλού) και θα σου πούνε.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό chrisd » Δευτ 16 Απρ, 2012 09:20

Ξανα ρωταω το ονομα του εγκαταστατη ποιο ειναι?
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 75 επισκέπτες