Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Περίεργη κατανάλωση (ICOM, Grand Vitara)...

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Περίεργη κατανάλωση (ICOM, Grand Vitara)...

Δημοσίευσηαπό nikolas15 » Σάβ 20 Οκτ, 2012 16:03

Καλησπέρα σε όλους σας και καλώς σας βρήκα.
Εχω και εγω 5ης γενιας ICOM σε GRAND VITARA 2,4.
Βάζω εδω και 2 χρόνια στο ίδιο πρατήριο χωρίς κανένα πρόβλημα.
έχω αυτονομία γύρω στα 400 χιλμ πριν την ρεζερβα οπου αναβει το κόκκκινο λαμπακι.
Κατανάλωση γύρω στα 14 λιτρα/100 χιλμ
Η διαδρομές και η χρήση παντα η ίδια.
Στο προτελευταιο γεμισμα αναψε το κοκκινο λαμπάκι στα 370 χιλ....
"Περίεργο..." σέφτηκα.
Ξανα γέμισα, μηδένισα το trip, πήγα μεχρι Ελ. Βενιζέλος και γύρισα, με πολύ ...μα πάρα πολύ σηντηρητκή οδήγηση σε σημείο που ο υπολογιστής κατανάλωσης του αυτοκινήτου (.....ξέρω ότι δεν είναι ακριβής, μιας και φτάχτηκε γοα βενζίνη κλπ) έδειξε μ.ο. 10.8 λιτρα στο οποίο εγω προσθέτω εμπειρικά + 2 λίτρα απο αυτό που δείχνει....οποτε αναμενω να έχω γύρω στα 13 λίτρα /100 χιλμ.

Η απόσταση απο Περιστέρι σε Αεροδρόμιο και επιστροφη ήταν ακριβώς 102 χιλ.
Με το που επιστρέφω, με 102 χιλ πάω και ξαναγεμίζω....
Ξέρετε με ποσα γέμισα? 17 Λίτρα!!!!
Αμέσως είπα στον υπάλληλο εκει ότι τέτοια κατανάλωση ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ και πόσο μάλλον σε ενα τόσο στρωτο και έυκολο ταξίδι με μ.ο. ταχύτητας τα 95 χιλ/ωρα στην Αττική Οδό....

Κατι μου λέει ότι δεν πάει καλά....
Τώρα το αυτοκίνητο μου φταίει (....δύσκολο....) το καύσιμο (.....χμ.....το μιγμα?...) η τρόμπα του πρατηρίου (....μου εδειξε οτι σε πρόσφατο ελεγχο, αποδειχτηκε ακριβεστατη...)

Εσείς τι λέτε?

Ευχαριστω για την υπομονή σας...
nikolas15

Δημοσιευσεις: 2

Re: Περίεργη κατανάλωση (ICOM, Grand Vitara)...

Δημοσίευσηαπό chrisd » Σάβ 20 Οκτ, 2012 17:04

Eφοσον εδω και 2 χρονια εχεις σταθερη καταναλωση 14 λιτρα/100 και ξαφνικα πηγε στα 17 ειναι θεμα υγραεριου για μενα.
Χωρις να θελω να κανω διαφημιση μιας και πηγες μεχρι Βενιζελο πηγαινε αδειος στα καλυβια στην Shell φουλαρε και ξαναμετρα τα χιλιομετρα σου.
εγω με δικο του παντα μειγμα εχω καταναλωση γυρω στα 8,5-9 λιτρα ενω σε αλλο βενζιναδικο εχω δει καταναλωση 11+ λιτρα.
Επισης καλο θα ηταν να εκανες μια βολτα(αν δε πηγες τελευταια)στον εγκαταστατη σου να μετρησει τους παλμους της βενζινης με παλμογραφο μηπως χρειαζεται καλιμπραρισμα το αεριο.εχω με μεγαλυτερους καλιμπρατορους μου ελεγε το trip 9 και εκαιγε 10+ λιτρα/100.οταν πηγα και ρυθμιστηκε ξανα οτι γραφει το τριπ αυτα καιω.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό lyggas » Σάβ 20 Οκτ, 2012 20:51

Κάθε φθινόπωρο το ίδιο συμβαίνει και σε μένα. Από ότι έχω καταλάβει είναι θέμα μείγματος. Δηλαδή το θερινό μείγμα καταναλώνεται πολύ γρήγορα όταν πέφτει η θερμοκρασία περιβάλλοντος.
΄Οταν διατίθεται στην αγορά το χειμερινό μείγμα που έχει με περισσότερο προπάνιο, η κατανάλωση πέφτει πάλι σε φυσιολογικά επίπεδα.
SUZUKI GV 1.6 (60.000 χλμ. με ICOM JTG)
lyggas

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό nikolas15 » Κυρ 21 Οκτ, 2012 19:44

Επανέρχομαι στο θέμα....
Μετα απο 70 χιλ απο το γεμισα, αρχισε να τρεμοπαίζει το πρωτο πρασινο λαμπάκι πληρωσης εκει που συνήθως σβήνει στα 100 χλμ
Θα δω που θα σβήσει ακριβώς και θα επανέλθω...
nikolas15

Δημοσιευσεις: 2

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 50 επισκέπτες