Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Βενζίνη σε BMW E36 316

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Βενζίνη σε BMW E36 316

Δημοσίευσηαπό marioboni » Τρί 29 Ιαν, 2013 23:29

Το σύστημα Lovato
Τα χιλιόμετρα 6.000+
Το αμάξι BMW E36 316 με 280.000χλμ
Ως τώρα με 2-3 τροποποιήσεις, κυρίως για την έναρξη σε υγραέριο όλα good

Επειδή δεν είχα προσέξει τόσο την κατανάλωση μου σε βενζίνη θεωρούσα πως είμαι οκ, αφού δεν είχα σύγκριση με άλλους

Προ Υγραερίου η κατανάλωση μου ήταν χοντρικά με μέση χρήση στα 9λ/100χλμ
Μετά υγραερίου εποχή είμαι περίπου +1λ/100χλμ αλλά και κατανάλωση βενζίνης περίπου στα 10λ/500-600χλμ. Αυτό στο περίπου είναι σε λίτρα +3λ/100χλμ κατανάλωση απότι πριν(αν δεν κάνω λάθος)

Ο εγκαταστάτης μου είχε ρυθμίσει να ψεκάζει και βενζίνη από τις 3.000στρ. αν και είχα την εντύπωση πως ήταν μετά τις 4.000στρ.Αυτό έγινε μου είπε προληπτικά για λόγους ασφαλείας για να ρίχνει την θερμοκρασία στον θάλαμο καύσης
Σήμερα πέρασα από το μαγαζί του και είδαμε πως ήταν στις 3.000 ο ψεκασμός βενζίνης τελικά

Τελικά μου έβγαλε τελείως την βενζίνη και μου επισήμανε να μη το "σπάω" που λέμε μετά τις 4.000στρ συχνά αν και το μοτέρ μου γενικά δεν έχει τέτοια προβλήματα.Το άλλο που μου είπε επίσης είναι πως υπάρχει ρύθμιση έτσι κι αλλιώς μέσα στον εγκέφαλο πως αν δει αύξηση θερμοκρασίας ψεκάζει και βενζίνη
Έχοντας κάνει περίπου 100χλμ από εκείνη την ώρα νοιώθω το αμάξι να ανοίγει πιο αεράτα(σαν να ήταν μπουκωμένο πριν), αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου

Είναι σωστό να μη ψεκάζει τελείως βενζίνη?Αν όχι γιατί?
Να το ρυθμίσουμε αλλιώς?Πως?
marioboni

Δημοσιευσεις: 2

Re: Βενζίνη σε BMW E36 316

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 29 Ιαν, 2013 23:51

marioboni έγραψε:Το σύστημα Lovato
Τα χιλιόμετρα 6.000+

Επειδή δεν είχα προσέξει τόσο την κατανάλωση μου σε βενζίνη θεωρούσα πως είμαι οκ, αφού δεν είχα σύγκριση με άλλους

Μετά υγραερίου εποχή είμαι περίπου +1λ/100χλμ αλλά και κατανάλωση βενζίνης περίπου στα 10λ/500-600χλμ. Αυτό στο περίπου είναι σε λίτρα +3λ/100χλμ κατανάλωση απότι πριν(αν δεν κάνω λάθος)

Ο εγκαταστάτης μου είχε ρυθμίσει να ψεκάζει και βενζίνη από τις 3.000στρ. αν και είχα την εντύπωση πως ήταν μετά τις 4.000στρ.Αυτό έγινε μου είπε προληπτικά για λόγους ασφαλείας για να ρίχνει την θερμοκρασία στον θάλαμο καύσης
Σήμερα πέρασα από το μαγαζί του και είδαμε πως ήταν στις 3.000 ο ψεκασμός βενζίνης τελικά

Τελικά μου έβγαλε τελείως την βενζίνη και μου επισήμανε να μη το "σπάω" που λέμε μετά τις 4.000στρ συχνά αν και το μοτέρ μου γενικά δεν έχει τέτοια προβλήματα.Το άλλο που μου είπε επίσης είναι πως υπάρχει ρύθμιση έτσι κι αλλιώς μέσα στον εγκέφαλο πως αν δει αύξηση θερμοκρασίας ψεκάζει και βενζίνη

δεν ισχυει αυτο.

Έχοντας κάνει περίπου 100χλμ από εκείνη την ώρα νοιώθω το αμάξι να ανοίγει πιο αεράτα(σαν να ήταν μπουκωμένο πριν), αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου

αν εχεις εμπιστοσυνη στον εγκαταστατη σου, το καλυτερο θα ηταν να ακολουθησεις τις συμβουλες του.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 30 Ιαν, 2013 00:08

marioboni έγραψε:Το σύστημα Lovato
Τα χιλιόμετρα 6.000+

Ολα είνσι σχετικά τα 3 λίτρα βενζινης ειναι υπερβολή , θα μπορούσε να βάλει απο τις 3000 στροφές να ψεκαζει 2-4 MS δεν υπαρχει μείωση η αύξηση θερμοκρασίας , λογικα ήταν πολυ πλούσιο για αυτο σου φαινετε αεράτο τώρα,

δλδ μην λέμε ότι θέλουμε τα συστηματα Prins που έχουν εκατομυρια χιλ χωρις σταγόνα βενζίνης δεν έχουν προβληματα αυξημένων θερμοκρασιών.

Τα σύστηματα που βασίζονται στην ΑΕΒ όπως το λοβάτο δίνουν εξαιρετικές δυνατότητες παραμετροποιησης στον έγκαταστστη τους αν ασχοληθεί , το αμάξι σου αν δεν εχει φτωχά μείγματα δε καταλαβαίνει τίποτα ...ακόμα και να καταργήσεις τη βενζίνη. ( άλλο ένα πλεονεκτημα των συστημάτων που βασίζονται στην ΑΕΒ που επιλέγεις εκκίνηση με υγραέριο πάντα με το ειδικό κλειδί )
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό marioboni » Τετ 30 Ιαν, 2013 00:17

δεν ανέφερα 3 λίτρα μόνο βενζίνη αλλά μεικτή κατανάλωση
Δεν είναι αναγκαστικό να έχει αυξημένη θερμοκρασία αλλά ΑΝ έχει παραπάνω ψεκάζει βενζίνη μου είπε.Οι στροφές ήταν στα 3.000 αλλά δεν πρόσεξα τα ms
Το αμάξι μου τώρα που το έκανα μια βόλτα...στα 140χλμ/ώρα είχε με υγραέριο πριν την αλλαγή την σημερινή σχεδόν 4.500στροφές και τώρα είναι στα 4.100-4.200 και είναι πιο "ήσυχο"
marioboni

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 30 Ιαν, 2013 00:45

marioboni έγραψε:δεν ανέφερα 3 λίτρα μόνο βενζίνη αλλά μεικτή κατανάλωση
Δεν είναι αναγκαστικό να έχει αυξημένη θερμοκρασία αλλά ΑΝ έχει παραπάνω ψεκάζει βενζίνη μου είπε.Οι στροφές ήταν στα 3.000 αλλά δεν πρόσεξα τα ms
Το αμάξι μου τώρα που το έκανα μια βόλτα...στα 140χλμ/ώρα είχε με υγραέριο πριν την αλλαγή την σημερινή σχεδόν 4.500στροφές και τώρα είναι στα 4.100-4.200 και είναι πιο "ήσυχο"

για το ποσα χιλιομετρα θα βγαλει στις ποσες στροφες υπευθυνο ειναι το σαζμαν, το διαφορικο και η διαμετρο των ελαστικων, αν δεν μεταβαλεις κατι απο αυτα τα 3, ειτε με υγραεριο, ειτε με βενζινα, ειτε με οποιαδηποτε καυσιμο, οπως και ειτε ανηφορα, ειτε κατηφορα με 4100 στροφες θα εχεις ακριβως τα ιδια χιλιομετρα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 55 επισκέπτες