Αχχ αυτη η θερμοκρασια..
Εχω ενα A3 8l 1,6 με κωδικο κινητηρα bfq,με romano συστημα
Παρατηρησα λοιπον στο προηγουμενο ταξιδι μου την βελονα να δειχνει 65-70 βαθμους σε πορεια προς Κορινθο με ταχυτητα περιπου 160-170..(περιεργο μεν,δεν εδωσα σημασια δε..)
Τις επομενες μερες η θερμοκρασια απο 90 σταθερα επεφτε ακομα και στο ανεβασμα της κατεχακη...(και αναψε το κιτρινο λαμπακι check,το οποιο εσβησε μονο του μετα απο 2 μερες..)Δοκιμασα και με βενζινη για τυχον κακη λειτουργια του υγραεριου με ιδια αποτελεσματα..
Παω μηχανικο λοιπον και κατευθειαν πορισμα οτι φταιει ο θερμοστατης...
Αλλαγη θερμοστατη,εξω για δοκιμη,τσουπ μολις κατεβαινω την φορμιωνος που ειχε κινηση παλι η θερμοκρασια στους 75...(κατηφορα)
Αααα μου λεει πρεπει να πας σε αλλο συνεργειο να το βαλουν σε vag com etc etc..
Παω βαζει τον υπολογιστη..ααα αυτο ειναι η βαλβιδα που βρισκεται πανω στο ψυγειο...αλλαγη και αυτη..
Παλι για δοκιμη κατεβασμα κατεχακη-στροφη στου παπαγου και παλι επανω η θερμοκρασια επεσε μεχρι 80(στο κλιμα)90 σταθερα στη βελονα...Ολα καλα λεω ετοιμος για επομενη εκδρομουλα...
Σημερα εφυγα για Αμαλιαδα..Αττικη οδο πηγαινα μεχρι 130-140(καμερες)Εθνικη λοιπον, κατσε να δω τι καναμε..
Καθε φορα που η ταχυτητα ξεπερνουσε τα 150 η θερμοκρασια κατεβαινε...μεχρι 75-76 εαν θυμαμαι καλα..Συνεχισα το ταξιδι μεχρι τα 145 και η θερμοκρασια ηταν κομπλε σταθερα στους 90 και στο 49 καναλι να μην πεφτει ποτε κατω απο 81..
Στην επιστροφη το ξαναπατησα μεχρι τα 170-180 και εκει αναψε και το κιτρινο λαμπακι στο καντραν...
Το καντραν εχει αλλαχτει λογω καμμενων pixel..
Το g12 ειναι φρεσκο με την αλλαγη του θερμοστατη..
Πλεον την θερμοκρασια την ριχνει μονο με μεγαλη ταχυτητα 150+..
Σκεφτομαι 1 πραγμα,αλλα θελω να ακουσω και τις δικες σας γνωμες..