Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Mazda 3, λαμπάκι check

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Mazda 3, λαμπάκι check

Δημοσίευσηαπό pspiridonas » Πέμ 11 Απρ, 2013 20:33

Καλησπέρα σας, είμαι κατοχος ενος MAZDA ΜΟΝΤΕΛΟ 2008. Πριν 2 χρόνια τοποθετησα ενα συστημα υγραεριοκινησης LADI RENZO στο όχημά μου. Εχω κάνει συνολικα 70.000 χλμ με το υγραεριο
Οι βλάβες στα 2 χρόνια???

1. Δύο τρόμπες βενζίνης όπου η καθε μια κοστιζει 400 ευρω. ΣΥΝΟΛΟ 800 €
2. Καμμένος καταλύτης απο την χρήση υγραερίου ΣΥΝΟΛΟ 940 €
3. Βλάβες στις έδρες και στις βαλβίδες. Ολικό ρεκτιφιέ μηχανής με κόστος 1500 ευρω
4. ΜΟΝΙΜΑ ΑΛΑΝΑΜΜΕΝΟ ΤΟ CHECK, Πρόβλημα στην εισαγωγή

Το υγραέριο το έβαλα 1600 ευρω

Νομίζει κάποιος τελικά ότι αξίζει η υγραεριοκινηση??
Εγω πάντως μετανοιωσα που κατεστρεψα το μαζντακι μου, 5 χρονών αυτοκίνητο και τελικά αναγκάστηκα να ψαξω να βρω μεταχειρισμένη μηχανή για να αποφυγω το Ρεκτιφιέ

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ ..... ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΛΎΤΩΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΕ ΖΗΜΙΕΣ...ΠΟΛΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ...
Τελευταία επεξεργασία από pspiridonas και Παρ 12 Απρ, 2013 14:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
pspiridonas

Δημοσιευσεις: 2

Re: Mazda 3, λαμπάκι check

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Πέμ 11 Απρ, 2013 20:48

Μόνιμα αναμενό το check engine σημαίνει λάθος ρύθμιση στο μίγμα οπότε όλα τα υπόλοιπα πλυν της τρόμπας τα θεωρώ αναμενόμενα λάθος εγκατάσταση και λάθος ρύθμιση μου μυρίζει. Κρίμα γιατί αντί να κανείς οικονομία καταστράφηκε το αυτοκίνητο και η τσέπη σου. Θεωρώ αποκλειστικά υπεύθυνο τον εγκαταστάτη και πιθανολογώ πως δεν ήξερε καλά την δουλειά του και τις οποίες ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες του αυτοκινήτου σου.
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 11 Απρ, 2013 21:34

απατεωνια ? κοιτα ευχαριστημενους και δυσαρεστημενους χρηστες και θα βγαλεις συμπερασμα.
ισως εισαι απο τους "τυχερους" που δεν εκαναν καλη επιλογη εγκαταστατη και γνωρισες ολες τις αρνητικες συνεπειες μιας λαθος εγκαταστασης, λαθος ρυθμισης, λαθος ενημερωσης πριν την τοποθετηση και τελος λαθος συντηρησης.
σου ευχομαι περισσοτερη τυχη στο μελλον.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Re:Mazda 3, λαμπάκι check

Δημοσίευσηαπό papoys » Πέμ 11 Απρ, 2013 22:16

Σ'ιγουρα μια τέτοια μετατροπή έχει και τα ρίσκα της.

Εγώ πάντα είχα τις επιφυλάξεις μου αλλά τόσο ό κουνιάδος μου όσο και ένας κουμπάρος μου που έχουν κάνει τη μετατροπή
εδώ και 3-4 χρόνια και τους πήγε πολύ καλά με έπεισαν.
Βέβαια εγώ πριν κάνω τη μετατροπή είχα βάλει του δικό μου (opel vecrra 1600) σε αγγελίες για πούλημα με σκοπό να πάρω
κάποιο κικρούλι γιατί λόγω της κατανάλωσης βενζίνης ελάχιστα το κινούσα.
Είναι μοντέλο 2005 σε άριστη κατάσταση το έφτασα μέχρι 3.800 ευρώ αλλά ούτε ένα τηλεφώνημα δεν είχα από κάποιο που
να ενδιαφέρεται για αγορά.
'Ετσι και προκειμένου να μην το χαρίσω κιόλας αποφάσισα να το μετατρέψω σε υγραέριο και όσο πάει.

Μέχρι σήμερα που έχω κάνει 2000 χιλιομετρα περίπου είμαι ευχαριστημένος και αναρωτιέμαι γιατί δεν το είχα κάνει και
νωρίτερα.Αν στο μέλλον βγάλει βλάβες βλέπουμε.
Τώρα και αυτοκίνητο μεγάλο έχω και κατανάλωση καυσίμων πιο οικονομική και από ένα μικρούλι.

Σε αυτά που λές τι να πω .όπως είπα λαχείο είναι.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό prometheas » Πέμ 11 Απρ, 2013 22:17

Αγαπητέ φίλε,

καταλαβαίνω τον πόνο σου και την ταλαιπωρία από τις βλάβες, ΑΛΛΆ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΣ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΕΙΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΦΤΑΙΣ.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι κάνουμε εγκατάσταση σε κάποιον που έχει εμπειρία σε παρόμοιο αυτοκίνητο και επίσης ζητάμε να το δούμε με τα μάτια μας και ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΛΑΜΠΑΚΙ ΜΗΧΑΝΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΖΗΜΙΑ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ.
Όταν έχουμε πρόβλημα με λαμπάκι μηχανής πηγαίνουμε σε έμπειρο εγκαταστάτη για να διορθωθεί η εγκατάσταση ή να αντικατασταθεί το ελαττωματικό/μη κατάλληλο-μη συμβατό εξάρτημα

Καλά χιλιόμετρα σου εύχομαι.

Υ.Γ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: το λαμπάκι μηχανής δεν είναι απαραίτητο ότι ανάβει υποχρεωτικά λόγω της εγκατάστασης υγραερίου (τα αυτοκίνητα άναβαν λαμπάκια μηχανής και χαλούσαν και πριν το υγραέριο.....)
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Παρ 12 Απρ, 2013 01:33

Θα συμφωνήσω με τα παιδιά, δε γίνεται να φταίει για τα πάντα το υγραέριο. Το σημαντικότερο είναι η σωστή εγκατάσταση/ρύθμιση για ένα σύστημα χωρίς προβλήματα και βλάβες. Θέλει κάποια προσοχή το υγραέριο πάντως, δεν είναι τόσο αθώο καθώς πρόκειται για μετατροπή και αν δε το μεταχειριστείς έτσι είναι δυνατό να προκύψουν προβλήματα σύντομα.

1. Καταρχήν, για την αντλία βενζίνης πρέπει να υπάρχει ενημέρωση από τον εγκαταστάτη ότι το ντεπόζιτο πρέπει να είναι τουλάχιστο πάνω από το μισό καθώς η βενζίνη ψύχει την αντλία που συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα και αν λειτουργεί το υγραέριο. Αν έστω και μια φορά κατέβηκε η στάθμη αρκετά, αυτό είναι ικανό να την κάψει. Θυμάσαι να ξέχασες να βάλεις βενζίνη και στις δύο περιπτώσεις που κάηκε;
2 & 4. Αν δε ρυθμιστεί σωστά το σύστημα να μη παράγει πλούσιο ή φτωχό μίγμα, όλων των ειδών τα προβλήματα θα προκύψουν. Αλλά σου εμφάνιζε λαμπάκι μηχανής και συνέχιζες να το οδηγείς; Τι άλλο να κάνει το αμάξι για να πει ότι κάτι δε πάει καλά και θέλει λύση; Τα ποσά που δαπανήθηκαν ήταν δυστυχώς η αμέλεια του να οδηγούμε με λαμπάκι αναμμένο.
3. Επειδή έχουμε διαφορετικό καύσιμο το οποίο καίγεται πιο αργά, ένα "μυστικό" που θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι είναι ότι το υγραέριο δεν είναι για πολύ υψηλές στροφές. Λένε ότι δεν υπάρχει θέμα αλλά δυστυχώς όλη η ζημιά γίνεται στις βαλβίδες γιατί σε τέτοιες στροφές το υγραέριο συνεχίζει να καίγεται ακόμα και κατά την εξαγωγή του καυσαερίου και εκεί γίνεται όλη η ζημιά σε βάθος χρόνου, και αρκετά σύντομα θα έλεγα. Συνετή οδήγηση χωρίς ακρότητες και "σπάσιμο" μηχανής αν θέλουμε απροβλημάτιστα χιλιόμετρα με υγραέριο. Για σπάσιμο, καλύτερα η χρήση βενζίνης που εξαρχής σχεδιάστηκε η μηχανή να δουλεύει με αυτό το καύσιμο οπότε και οι φθορές στις υψηλές στροφές είναι μελετημένες να είναι αμελητέες λόγω του τρόπου καύσης της βενζίνης, στο υγραέριο απλά αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει.

Πέρα από αυτά, οι περισσότερες ζημιές προκλήθηκαν από αμέλεια του λαμπακιού. Δυστυχώς ο εγκαταστάτης φαίνεται ότι δεν ήταν και ο καλύτερος και την πλήρωσε τη νύφη το αμάξι σου.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 12 Απρ, 2013 01:42

pspiridonas έγραψε:Καλησπέρα σας, είμαι κατοχος ενος MAZDA 3 ΜΟΝΤΕΛΟ 2008. Πριν 2 χρόνια τοποθετησα ενα συστημα υγραεριοκινησης LADI RENZO στο όχημά μου. Εχω κάνει συνολικα 70.000 χλμ με το υγραεριο
Οι βλάβες στα 2 χρόνια???

1. Δύο τρόμπες βενζίνης όπου η καθε μια κοστιζει 400 ευρω. ΣΥΝΟΛΟ 800 €
2. Καμμένος καταλύτης απο την χρήση υγραερίου ΣΥΝΟΛΟ 940 €
3. Βλάβες στις έδρες και στις βαλβίδες. Ολικό ρεκτιφιέ μηχανής με κόστος 1500 ευρω
4. ΜΟΝΙΜΑ ΑΛΑΝΑΜΜΕΝΟ ΤΟ CHECK, Πρόβλημα στην εισαγωγή

Το υγραέριο το έβαλα 1600 ευρω

Νομίζει κάποιος τελικά ότι αξίζει η υγραεριοκινηση??
Εγω πάντως μετανοιωσα που κατεστρεψα το μαζντακι μου, 5 χρονών αυτοκίνητο και τελικά αναγκάστηκα να ψαξω να βρω μεταχειρισμένη μηχανή για να αποφυγω το Ρεκτιφιέ

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ ..... ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΛΎΤΩΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΕ ΖΗΜΙΕΣ...ΠΟΛΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ...

Μάλλον κάποιους σκοπούς εξυπηρετείς για να ποσταρεις το ίδιο πράγμα σε δυο ποστ.

Mazda 3 λοιπόν ... Τρόμπες βενζίνης .. Κόστος 180 -230 € η μια , κάποιος σε εχει για να σε αρμεγει , δεν υπαρχει περίπτωση να καούν αν έχεις πάντα βενζίνη ... απο το 1/4 και πανω με συχνή ανανέωση της .. Αυτο με το αφήνω να στάξει η τελευταία σταγόνα με το λαμπάκι της ρεζέρβας αναμένο δεν το καταλαβαίνω ρε παιδια όλα τα αμάξια που έρχονται για μετατροπη ειναι παντελώς αδεια.....

Καταλύτης .. Σε συνεργείο μαζντα το έβαλες το υγραεριο ; καθαρα θέμα μειγμάτων καυσίμου αυτός που το έβαλε ήτο άσχετος και θα εξηγήσω παρακάτω ....

Καπάκι βαλβίδες !! Όχι πανω απο 800 € κόστος εδω παει το αρμεγα αλλα και εδω εχει μα κάνει με την εγκατάσταση και το κιτ .... Αν είχε σωστη τοποθέτηση σωστα μείγματα και λιπανση βαλβιδων δεν θα είχε πάθει τίποτα...

Ούτε χιλιόμετρο με τσεκ δεν κάνουμε το πολυ 1-2 μέχρι να πάμε στον εγκαταστάτη, που σαν σωστος επαγγελματιας πριν την εγκαταστσση μας προειδοποιεί για black list του μοτέρ μας και οτι πρέπει να βάλουμε λιπανση !!

Για να απαντήσω και στον άλλο φίλο με τις ψηλές στροφές στα κιτ εφοδιασμενα με λιπανση η ψεκασμό ταυτόχρονα βενζίνης στα ψηλα φορτία πχ ΑΕΒ έχουμε τον ίδιο σχεδον χρόνο καύσης και μηδέν προβληματα ...
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Παρ 12 Απρ, 2013 05:36

splitapsou έγραψε:Μόνιμα αναμενό το check engine σημαίνει λάθος ρύθμιση στο μίγμα οπότε όλα τα υπόλοιπα πλυν της τρόμπας τα θεωρώ αναμενόμενα λάθος εγκατάσταση και λάθος ρύθμιση μου μυρίζει. Κρίμα γιατί αντί να κανείς οικονομία καταστράφηκε το αυτοκίνητο και η τσέπη σου. Θεωρώ αποκλειστικά υπεύθυνο τον εγκαταστάτη και πιθανολογώ πως δεν ήξερε καλά την δουλειά του και τις οποίες ιδιαιτερότητες και ευαισθησίες του αυτοκινήτου σου.

+++1000.
Η υγραεριοκίνηση δεν είναι απάτη. Απατεώνες είναι μερικοί εγκαταστάτες που δεν ξέρουν τη δουλειά τους και καταστρέφουν τις περιουσίες των ανθρώπων όπως του φίλου πιο πάνω.

From Galaxy Note 2 with Swype "talk and type"
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 12 Απρ, 2013 07:30

Νεα περιπτωση τυπου "Κυριακου" μου μυριζει...

η λεξη troll σας λεει κατι..????

Καθεστε κι ασχολειστε....

ΑΝ λεω ΑΝ δεν ειναι μουφα, εχει οοοοολα τα συστατικά της "επιτυχιας"...
προβληματικό εκ φυσεως μοτερ, ασχετο εγκαταστατη και βεβαιως ασχετο χρηστη που παει με λαμπακι αναμενο κι ολα καλα.....

η ατακα που "ξεχασε" ειναι οτι ο εγκαταστατης - συνεργειατζης που τον εχει αρμεξει ειναι "φιλος" και "καλο παιδι"....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό pspiridonas » Παρ 12 Απρ, 2013 09:14

Παντως ουδεποτε κυκλοφορούσα με το τσεκ αναμμένο, παρα μόνο όταν αναβε αμεσως ετρεχα στους βλάκες...
Τελευταία επεξεργασία από pspiridonas και Παρ 12 Απρ, 2013 14:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
pspiridonas

Δημοσιευσεις: 2

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 63 επισκέπτες