babissam έγραψε:Το πάσχα του 2012 έβαλα στο Astra μου (μοντέλο 2002 Elegance) Landi Renzo με αυτόματη ηλεκτρονική λαδιέρα (με εγκέφαλο) (για να μην έχω πρόβλημα στη λίπανση). Η μετατροπή έγινε σε αντιπροσωπεία της Οπελ στην Κατερίνη η οποία αντιπροσωπεύει την Landirenzo και έδινε και εγγύηση. Απο την αρχή που το τοποθέτησα όλα λειτουργούσαν καλά και κρατούσα στοιχεία για τα γεμίσματα και τα χιλιόμετρα που έκανα. Όπως διαπίστωσα είχα μεγάλη οικονομία στο καύσιμο και πολύ μικρή κατανάλωση στη βενζίνη (περίπου 0,07€ /χλμ και ένα ντεπόζιτο βενζίνης για περίπου 14.000 χλμ). Όλα λειτουργούσαν αρχικά τέλεια. Κάποια στιγμή πήγα στην opel για αλλαγή φίλτρου αερίου. Κατα την αλλαγή μου είπαν οτι υπήρχε και καινούριο software και θα μου το φορτώνανε δωρεάν. Δέχτηκα και μου βάλανε την καινούρια έκδοση. Ταυτόχρονα μου είπανε οτι επειδή είδανε να υπάρχει μικρή κατανάλωση λαδιού της λαδιέρας και βενζίνης θα το βάζανε να ψεκάζει περισσότερη βενζίνη για λίπανση, όπως και τελικά κάνανε. Απο την ημέρα εκείνη άρχισαν και κάποια προβληματάκια τα οποία επιδεινώθηκαν στη συνέχεια. Επειδή κάνω αρκετά χιλιόμετρα σε ευθεία παρατήρησα οτι εμφάνιζε ελαφρύ ρετάρισμα- κλώτσιμα (κάτι σαν στιγμιαία διακοπή παροχής καυσίμου). Αρχικά ήταν πολύ ανεπαίσθητο. Στη συνέχεια επιδεινώθηκε αρκετά. Τώρα και μετά απο 26.000 χλμ που έχω κάνει με αέριο το πρόβλημα είναι πολύ έντονο στο ξεκίνημα του αυτοκινήτου όταν το λαμπάκι αερίου αναβοσβήνει και αυτό της βενζίνης είναι αναμένο). Στην πορεία και αφού γυρίσει στο αέριο συνεχίζει το ελαφρύ ρετάρισμα. Παρατήρησα οτι όταν το γυρίζω στη βενζίνη το πρόβλημα σταματάει (είται στην εκκίνηση του αυτοκινήτου είτε στην πορεία). Η αντιπροσωπεία λέει οτι το πρόβλημα οφείλεται στην ποιότητα του Αερίου η οποία είναι κάκιστη στην Ελλάδα. Μου είπαν επίσης οτι πρέπει να προσθέτω (κάθε 5.000 χλμ.) επιπλέον πρόσθετα, TUNAP 164 και 165, τόσο στο αέριο όσο και στη βενζίνη αντίστοιχα. Το κόστος είναι 30+30=60 € κάθε 5000 (ή 7.000 αν μου φαίνονται πολλά τα χρήματα) χλμ, κάτι που ανεβάζει το κόστος χρήσης του αερίου αρκετά. Απο την άλλη ανυσυχώ μήπως κάτι άσχημο συμβαίνει στη μηχανή και μου δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Ξέρει κανείς απο πού μπορει να προέρχεται το πρόβλημα και αν η αντιπροσωπεία opel μου λέει μπαρούφες για να κάνει κονόμα απο τα πρόσθετα. Υπάρχει κάποιος στη Β. Ελλάδα (π.χ. θεσ/νίκη) που να γνωρίζει τη λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος (Landirenzo) και να μπορεί να βοηθήσει?
babissam έγραψε: Η αντιπροσωπεία λέει οτι το πρόβλημα οφείλεται στην ποιότητα του Αερίου η οποία είναι κάκιστη στην Ελλάδα. Μου είπαν επίσης οτι πρέπει να προσθέτω (κάθε 5.000 χλμ.) επιπλέον πρόσθετα, TUNAP 164 και 165, τόσο στο αέριο όσο και στη βενζίνη αντίστοιχα. Το κόστος είναι 30+30=60 € κάθε 5000 (ή 7.000 αν μου φαίνονται πολλά τα χρήματα) χλμ, κάτι που ανεβάζει το κόστος χρήσης του αερίου αρκετά. Απο την άλλη ανυσυχώ μήπως κάτι άσχημο συμβαίνει στη μηχανή και μου δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Ξέρει κανείς απο πού μπορει να προέρχεται το πρόβλημα και αν η αντιπροσωπεία opel μου λέει μπαρούφες για να κάνει κονόμα απο τα πρόσθετα. Υπάρχει κάποιος στη Β. Ελλάδα (π.χ. θεσ/νίκη) που να γνωρίζει τη λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος (Landirenzo) και να μπορεί να βοηθήσει?
antonis132 έγραψε:babissam έγραψε: Η αντιπροσωπεία λέει οτι το πρόβλημα οφείλεται στην ποιότητα του Αερίου η οποία είναι κάκιστη στην Ελλάδα. Μου είπαν επίσης οτι πρέπει να προσθέτω (κάθε 5.000 χλμ.) επιπλέον πρόσθετα, TUNAP 164 και 165, τόσο στο αέριο όσο και στη βενζίνη αντίστοιχα. Το κόστος είναι 30+30=60 € κάθε 5000 (ή 7.000 αν μου φαίνονται πολλά τα χρήματα) χλμ, κάτι που ανεβάζει το κόστος χρήσης του αερίου αρκετά. Απο την άλλη ανυσυχώ μήπως κάτι άσχημο συμβαίνει στη μηχανή και μου δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Ξέρει κανείς απο πού μπορει να προέρχεται το πρόβλημα και αν η αντιπροσωπεία opel μου λέει μπαρούφες για να κάνει κονόμα απο τα πρόσθετα. Υπάρχει κάποιος στη Β. Ελλάδα (π.χ. θεσ/νίκη) που να γνωρίζει τη λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος (Landirenzo) και να μπορεί να βοηθήσει?
πραγματικα αν σου απαντησαν ακριβως κατα λεξη φανερωνεται πια η αλητεια σε ολο της το μεγαλειο,απλα δεν θα ξαναπατουσα(ξερεις ποσο κοσμο εχω αποκλεισει απο τον δικο μου;), τοτε πως λειτουργουν τα υπολοιπα 20.000αυτοκινητα με υγραεριο καθε μερα;
Πιεσε πρωτα αυτους να σου βαλουν τις αρχικες ρυθμισεις (χωρις να ψεκαζει βενζινη, αφου εχεις λαδιερα) και δες μηπως στρωσει αλλιως ασχολησου βρες συντομα καποιον εγκαταστατη να βρει αν οφειλεται σε κακη ρυθμιση υγραεριου η του ιδιου του αυτοκινητου αν σου εχει χαλασει ο αισθητηρας λ η ο maf
Ο κινητηρας πιθανοτατα δουλευει με πλουσια μειγματα ασχολησου συντομα πριν βγει off
Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 63 επισκέπτες
|
|
|