Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εγκατασταση lpg και εγγυηση αντιπροσωπείας

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Εγκατασταση lpg και εγγυηση αντιπροσωπείας

Δημοσίευσηαπό notioanatolikos » Πέμ 20 Ιουν, 2013 17:02

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους.
Είναι η πρώτη φορα που κανω post και συγγνωμη αν εχει αναφερθεί το θέμα. Μετα από την εγκατάσταση του lpg στο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα μετά τα 8000 χλμ το ΤΟΥΟΤΑ COROLLA 1.6 τσίμπησε λάδια περίπου 2.8 lt. ;EΓΙΝΕ ξανά μέτρηση και σε σύνολο 4000χλμ έκαψε αλλο 1,5 lt.
Στην αντιπροσωπεία που κάνω service και ενώ είμαι μέσα στην εγγύηση μου είπαν ότι είμαι εκτός εγγύησης καθώς έχω κάνει μετατροπή και δεν τοποθέτησα το εργοστασιακό.
Ο εγκαταστάτης μου είπε ότι είναι άσχετο το θέμα λαδιών κινητήρα με το lpg.
Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Όντως δεν μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας πουθενά καθώς απ ότι έχω διαβάσει η εγκατάσταση lpg είναι άσχετη με το κάψιμο λαδιών? Γιατί αν είχα τοποθετήσει το δικό τους θα με κάλυπταν?
Έχει συμβεί σε άλλο φίλο παρόμοιο θέμα? Πως πρέπει να κινηθώ?
notioanatolikos

Δημοσιευσεις: 3

Re: Εγκατασταση lpg και εγγυηση αντιπροσωπειάς

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 20 Ιουν, 2013 18:31

H Αντιπροσωπια παρανομεί και αυθερετει αν εχεις πιστοποιημενο συστημα και κτεο αλλα δυστυχως μονο με δικηγορο εξωδικο
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 21 Ιουν, 2013 08:31

Δυστυχώς και η Toyota ακολουθει όπως φαίνεται τα χνάρια της Subaru. Προτείνει το δικό της Vialle και απειλεί με παύση της εγγύησης αν κάποιος επιλέξει ένα δεύτερο σύστημα επειδή δεν έχει να πληρώσει τα 2.000 Euro σε αυτούς.
Αν καίει ο κινητήρας λάδι δεν μπορεί να συνδεθεί σε καμία περίπτωση με το υγραέριο, αλλά για να βρεις το δίκιο σου χρειάζεται χρόνος και χρήμα που κάνει όλη τη διαδικασία αδιανόητη για έναν ιδιώτη.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό lamprosdl » Παρ 21 Ιουν, 2013 09:16

Ο κινητήρας καίει λάδια όταν χρησιμοποιούμε λάδι εκτός προδιαγραφών. Η TOYOTA συστήνει λιπαντικά νέας τεχνολογία προδιαγραφών SN 0W-20 τώρα εάν στο συνεργείο ή από απαίτηση του πελάτη έβαζαν 15W-40 τίποτα δεν είναι περίεργο. Συνήθως πολλοί από εμάς αφήνουμε το αυτοκίνητο συνεργείο και δεν μένουμε για να δούμε τι βάζουν στην μηχανή... δηλαδή ότι φθηνότερο κυκλοφορεί ορυκτελαιο συνήθως... Τα ίδια παθαίνουν και τα VW golf που και αυτά απαιτούν λεπτόρευστα λιπαντικά 4ης και 5ης γενιάς και για οικονομία πολλοί βάζουν 10W-40.
Mazda 6 BRC PLUG N DRIVE 84.000 km
Mitsubishi colt BRC sequent 24 70.000 km
Άβαταρ μέλους
lamprosdl

Δημοσιευσεις: 61

Δημοσίευσηαπό macmac » Τετ 26 Ιουν, 2013 09:17

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδεθεί η ξαφνική κατανάλωση μισού λίτρου λαδιού στα 1000 χλμ. με την τοποθέτηση lpg?
Τι λέμε τώρα?
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει γίνει κακή τοποθέτηση lpg με αποτέλεσμα την καταστροφή κυλίνδρου/ων λόγω γρεζιών από το τρύπημα της πολλαπλής εισαγωγής αν αυτή είναι αλουμινένια.
Κάνε μία μέτρηση συμπίεσης και θα φανεί αμέσως αν φταίνε τα λάδια ή αν φταίει ο εγκαταστάτης του lpg
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 26 Ιουν, 2013 11:53

Τα Corolla έχουν πλαστική εισαγωγή, οπότε και στην χειρότερη των περιπτώσεων ο εγκαταστάτης να μην έβγαλε την πολλαπλή, δεν μπορούν πλαστικά υπολείμματα να κάνουν τέτοια ζημιά στους κυλίνδρους ώστε το αυτοκίνητο να καίει λάδια.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό sbk » Τετ 26 Ιουν, 2013 19:38

Πριν εγκατασταθεί το lpg τσίμπαγε λάδια;
sbk

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό notioanatolikos » Τετ 03 Ιούλ, 2013 15:49

Καλησπερα σε ολους και πάλι. Η ουσία είναι ότι η αντιπροσωπεία αρνειται να τηρησει τις υποχρεώσεις της αν και έχω κάνει ολα τα service, λόγω εγκατάστασης LPG όχι σε αυτούς.
Αναρωτιέμαι λοιπόν αν η TOYOTA που προσφέρει 12 ετη προστασία για το χρώμα θα με καλύψει σε τυχόν τέτοια περίπτωση ή θα φταίει πάλι το υγραέριο??? Η' ας πουμε σε περίπτωση που χαλάσει το μοτερ των υαλοκαθαριστήρων πάλι θα φταίει το LPG??? Στην εξυπηρέτηση πελατών δεν μου απάντησαν σε αυτά μου τα ερωτήματα...
Το θέμα είναι πως έμπλεξα και χάνω την εγγύηση. Κατα τη γνώμη μου ο συλλόγος εγκαταστατών LPG θα έπρεπε να έχει έρθει σε μια συννενόηση με τις αντιπροσωπείες προκειμένου να είναι καλυμμένοι οι πελάτες. Μην ξεχνάμε ότι η μη παροχή εγγύησης από τις αντιπροσωπείες αποτελεί κατα τη γνώμη μου σοβαρή απειλή για τη μη τοποθετηση συστηματος LPG στο αυτοκίνητο. Αρα πολλοι θα αναβάλλουν την τοποθέτηση για μετά τη λήξη της προσφερόμενης εγγύησης.
Ζωντανό παράδειγμα το πρόβλημα που μου δημιουργήθηκε και δεν μπορώ να βρώ το δίκιο μου...
notioanatolikos

Δημοσίευσηαπό notioanatolikos » Τετ 10 Ιούλ, 2013 19:09

Αγαπητοί φίλοι, παρακολουθω ότι το θέμα που έχω θίξει διαβάζεται όλο και από περισσότερους κατόχους LPG, πράγμα που κατά τη γνώμη μου πιστοποιεί ότι ενδιαφέρει οχι μόνο αυτούς που έχουν εγκαταστήσει αλλά και τους δυνητικούς πελάτες για εγκατάσταση υγραερίου.
Αυτό όμως που μου προξενεί ολόενα και μεγαλυτερη έκπληξη είναι ότι τόσο καιρό δεν έχω λάβει μια απάντηση από κάποιο εγκαταστάτη και ακόμα περισσότερο μια τοποθέτηση από το σωματείο εγκαταστατών (αν υφίσταται) ή είχε εμφανιστεί μόνο κατά τη διάρκεια που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για αύξηση της τιμής του υγραερίου, που είχε ως αποτέλεσμα να κλείνει ό ένας εγκαταστάτης μετά τον άλλον.
Τότε κάποιοι ζητούσαν τη συμπάθεια των καταναλωτών ή μηπως κάνω λάθος? Χαρακτηριστικά μιλουσαν για το κλεισιμο καταστημάτων, την απώλεια θέσεων εργασίας κ.λπ. Τώρα που σας θέτω το ερώτημα της εγγύησης της εκάστοτε αντιπροσωπείας και τοποθέτησης υγραερίου δεν λαμβάνω καμμία απάντηση. Παρά μόνο λόγια παρηγοριάς και που να βρείς το δίκιο σου κλπ.
Κύριοι ή υποστηρίζετε το προιον που πουλάτε ή αλλάξτε επάγγελμα. Διαφορετικά όλοι οδηγούμαστε στη σκέψη ότι όλα γινονται για να μας πάρετε το χιλιάρικο.
Αναμένω τις απόψεις σας αν φυσικά υπάρξουν...
notioanatolikos

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 10 Ιούλ, 2013 22:12

notioanatolikos έγραψε:Αγαπητοί φίλοι, παρακολουθω ότι το θέμα που έχω θίξει διαβάζεται όλο και από περισσότερους κατόχους LPG, πράγμα που κατά τη γνώμη μου πιστοποιεί ότι ενδιαφέρει οχι μόνο αυτούς που έχουν εγκαταστήσει αλλά και τους δυνητικούς πελάτες για εγκατάσταση υγραερίου.
Αυτό όμως που μου προξενεί ολόενα και μεγαλυτερη έκπληξη είναι ότι τόσο καιρό δεν έχω λάβει μια απάντηση από κάποιο εγκαταστάτη και ακόμα περισσότερο μια τοποθέτηση από το σωματείο εγκαταστατών (αν υφίσταται) ή είχε εμφανιστεί μόνο κατά τη διάρκεια που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για αύξηση της τιμής του υγραερίου, που είχε ως αποτέλεσμα να κλείνει ό ένας εγκαταστάτης μετά τον άλλον.
Τότε κάποιοι ζητούσαν τη συμπάθεια των καταναλωτών ή μηπως κάνω λάθος? Χαρακτηριστικά μιλουσαν για το κλεισιμο καταστημάτων, την απώλεια θέσεων εργασίας κ.λπ. Τώρα που σας θέτω το ερώτημα της εγγύησης της εκάστοτε αντιπροσωπείας και τοποθέτησης υγραερίου δεν λαμβάνω καμμία απάντηση. Παρά μόνο λόγια παρηγοριάς και που να βρείς το δίκιο σου κλπ.
Κύριοι ή υποστηρίζετε το προιον που πουλάτε ή αλλάξτε επάγγελμα. Διαφορετικά όλοι οδηγούμαστε στη σκέψη ότι όλα γινονται για να μας πάρετε το χιλιάρικο.
Αναμένω τις απόψεις σας αν φυσικά υπάρξουν...

παντα ενημερωνω τον πελατη μου (αυτον που ειναι εντος εγγυησης) οτι με την μετατρωπη αυτη χανει την εγγυηση απο τον κινητηρα και τον εγκεφαλο του αυτοκινητου και ειμαι απολυτα τιμιος απεναντι του. η επιλογη απο κει και περα ειναι δικη του.
κανενας σωστος εγκαταστατης δεν νομιζω να εκλεισε οταν ανεβηκε η τιμη του υγραεριου, εκλεισαν οι "αεριτζιδες" αυτοι που εκλειναν και μετα το καλοκαιρι του 2011 που η τιμη του υγραεριου ηταν ακομα πολυ χαμηλη, γιατι αραγε?
το αν οι εταιριες παυουν την εγγυηση του κινητηρα και του εγκεφαλου μετα την μεταροπη του υγραεριου ειναι δικο τους θεμα και εκει δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα.
για τα σωματια στην Ελλαδα καλυτερα να μην εκφερω την αποψη μου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 63 επισκέπτες