Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Fabia 1.4 101 μεγαλη καταναλωση και πολλα προβληματα.

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Fabia 1.4 101 μεγαλη καταναλωση και πολλα προβληματα.

Δημοσίευσηαπό fabiawrc » Παρ 23 Αύγ, 2013 09:46

αποφασισα να βαλω υγραεριο....στο fabia 16v 101 2001 μοτερ aub με 250.000 χλμ.
εβαλα συστημα της romano.

με το που περνω το αμαξι απο το συνεργειο αναβει check engine.το παω πισω μου λεει λαθος τιμες ο αισθητηρας λ o μπροστα
(εχει αλαχτει μια φορα δεν θυμαμαι ποτε).το ρυθμιζει παλι το σβηνει.την επομενη μερα φευγω ταξιδι αναβει παλι.

γνωριζοντας οτι εχω προβλημα στο θερμοστατη(επαιζε η θερμοκρασια προς τα κατω)οπου θα τον αλλαζα αφου γυρναγα απο το ταξιδι.
κανω με 46 λιτρα 320χλμ.καταναλωση 15 λιτρα στα 100.πηγα με 40 ευρω γκαζι και γυρισα με 30 ευρω βενζινα!

το αμαξι χαμηλα μπουκωνει,ρεταρει και θελει αρκετο γκαζι και συμπλεκταρισμα για να ξεκινησει.

γυρναω αθηνα,αλλαζω θερμοστατη και αισθητηρα θερμοκρασιας,καθαριζω την πεταλουδα και γινεται βασικη ρυθμιση αυτης.σβηνω το chek και καθαριζω τα μπουζι τα οποια ειναι 4ακιδα brisk.τα μπουζοκαλωδια ειναι berru και εχουν 50.000klm.

βαζω 25 λιτρα και κανω 200χλμ.επεσα στα 12.5 στα 100.το chek αναβει παλι.η καταναλωση ειναι πολυ μεγαλη και παλι.

το αμαξι συνεχιζει να εχει αρυθμιες στο ρελαντι και σε βενζινη και σε γκαζι.δλδ παιξιμο στροφων 1100-800 ανεβοκατεβασμα με σταθερο ρυθμο και μετα απο λιγο ηρεμει.αυτο μου το εκανε και πριν τοποθετησω το υγραεριο.

παω στο συνεργειο το ρυθμιζει.οι τιμες στο γκαζι στα μπεκ ειναι φυσιολογικες και δεν βλεπει κατι.

την επομενη μερα,μου εσβησε η μηχανη με γκαζι στο φαναρι εντελως με την μια,χωρις ιχνος μπερδεματος η ανεβοκατεβασματος.συνεχιζω με βενζινη,κανει την κλασσικη αρυθμια και σταματαει.

το γυρναω σε γκαζι μου εσβησε αλλες 3 φορες.απο οτι καταλαβα,πανω στην αρυθμια του,πρεπει να εχει πλουσιο μειγμα να μπουκωνει και να σβηνει κατευθειαν.

παω στο τεχνικο του το λεω,και μου λεει δες αν σβηνει με βενζινη και τσεκαρε το σωληνακι υποπιεσης της πεταλουδας.αν περνει μου λεει αερα θα εχεις προβλημα.

κανω δοκιμες με βενζινη δεν εσβησε ποτε,μονο αρυθμιες.σε μια φαση αφηνω την κοπελα μου στο αμαξι με ρελαντι γκαζι,και γυρναω και μου λεει το εσβησα γιατι μου μυρισε γκαζι.

το βραδυ γυρναω απο βολτα και ανοιγωντας 4 φτανω στις 4.000 και αρχισε να μην δινει αλλο γκαζι σαν να στεγνωσε απο καυσιμο και μου αναβει chek engine.στροφαρω παλι 4 μεχρι 4000 και ανεβαζε κανονικα.

μηπως πρεπει να αλλαξω τον λ γιατι ισως μπερδευει το μιγμα?μηπως ειναι ο σωληνας της υποπιεσης και κανει προβλημα στο ρελαντι και ισως εχει πλουσιο μειγμα και σβηνει.

πηγα να βαλω υγραεριο να γλυτωσω κανενα φραγκο και μου φαινεται πρεπει να αλλαξω ολο το αμαξι μπας και δουλεψει σωστα.
skoda fabia sedan 1.4 101 16v elegance. lpg kit=romano 40.000χλμ
fabiawrc

Δημοσιευσεις: 29

Re: fabia 1.4 101 μεγαλη καταναλωση και πολλα προβληματα.

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 23 Αύγ, 2013 10:37

Δεν ειναι κακο κιτ το ρομανο δεν εχει γινει σωστά η εγκατασταση υγραεριου και φανηκαν ολα το πιθανα προβληματα που ειχε το αμαξι και δεν τα εβλεπες στην βενζινη.

Τα αυτοκινητα πριν την μετατροπη πρεπει να ειναι αψογα στη βενζινη ανεξαρτητως των χιλιομετρων του εχουν και να εχει γινει και ενα καλο σερβις ειδικά στα ηλεκτρικά ..

Μεγαλη προσοχη στο κιτ και στο εγκαταστατη που επιλεγει καποιος λογω του οτι συχνα "ενα φθηνο συστημα ειναι παντα πιο ακριβο απο το ακριβότερο" επιλογη υλικων κτλ
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό spiros2 » Παρ 23 Αύγ, 2013 20:25

αλλαξε μπουζια!!!!
spiros2

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό fabiawrc » Παρ 23 Αύγ, 2013 20:58

για πρωτη φαση θα αλλαξω μπουζι με τα μαμα 3ακιδια που ειναι και φθηνα.επισης θα καθαρισω τον μπροστα αισθητηρα λ γιατι δεν παιζουν λεφτα για καινουργιο.οσο για τα μπουζοκαλωδια εχουν 55.000 δεν νομιζω οτι εχουν φθαρει.βεβαια ειναι beru και δεν ειναι και οτι καλυτερο ποιοτικα.τα ngk κανουν κοντα στα 100 ενω τα beru 50.

το θεμα ειναι τι θα κανω με το ρελαντι που ειναι ασταθες.αυτο το ειχα και πριν το γκαζι.ελπιζω να μην φταει η πεταλουδα γιατι ειναι πανακριβη.ακομα και με καθαρισμο και βασικη ρυθμιση μου το εκανε παλαιοτερα.μηπως φταιει και ο αισθητηρας στροφων...

διαβασα και σε αλλο φορουμ οτι καποιοι δεν εβγαλαν ακρη.θα παω απο δευτερα στο μηχανικο να δουμε το σωληνακι υποπιεσης.

για τα ηλεκτρικα μου ειπε ο εγκαστατης στο χαιδαρι,οτι πρεπει να ειναι σωστα αλλιως ρεταρει στο γκαζι πχ ενω στην βενζινη οχι.το υγραεριο ειναι πολυ αυστηρο δλδ.

σημερα παρατηρησα οτι στο trip computer μολις πατουσα αρκετα το γκαζι,εβλεπα πολυ χαμηλες τιμες στην στιγμιαια καταναλωση πχ δευτερα μισο γκαζι πατημενο μου εγραφε 9l-100klm και χωρις να αφησω γκαζι στο ιδιο φασμα στροφων σε βενζινη εγραφε 13.και σε αλλες δοκιμες που εκανα εβλεπα αποκλιση 3-4 l 100klm.

οσο για τα μπεκ τα ειχα καθαρισει καπου στις 140.000 χιλιαδες με υπερηχους.εχουν ηδη 110.000 λετε να παιζουν και αυτα ρολο?τι διαολο πως καιω 12.5 λιτρα τα 100?μηπως δινει ο μπροστα λ λαθος τιμες και ριχνει καργα υγραεριο?
fabiawrc

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 23 Αύγ, 2013 21:31

oxι για μενα τσεκαρε πρωτα την εγκατασταση αν εχει τρυπυθει σωστα η πολαπλη και αλλα τα οποια θελουν σοβαρους μαστορους για να τα δουν κοινως χωρις παρεξηγηση πηγαινε σε καποιον που να ξερει δως του ενα μεροκαματο καλο να το ψαξει ετσι εκανες και ενας φιλος μου εδωσε 70 ευρα και ελυσε ολα τα προβληματατα του για μενα κανε αυτο να ξενοιασεις και οχι φτηνες λυσεις χωρις αποδοση,,,
συγνωμη αλλα ειμαι εκνευρισμενος να ακουω πραγματα απο κατσαπλιαδες εγκαταστατες η αλλιως απο αλεξιπτωτιστες εγκαταστατες...
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό fabiawrc » Παρ 23 Αύγ, 2013 21:44

ο εγκαταστατης ειναι ο www.gasautocar.gr στο χαιδαρι-δαφνι.ειναι εγκεκριμενος εχει αδεια απο το υπουργειο και απο οσο ξερω εχει πολυ μεγαλο πελατολογιο.

τον προτιμησα γιατι ειχα ακουσει καλα λογια και ειναι διπλα απο το σπιτι μου.

τωρα αν δεν εχει κανει καλα την δουλεια του δεν μπορω να το διαπιστωσω αν δεν εχει βαλει σωστα το συστημα η το αμαξι μου θελει αλλαγες σε διαφορα εξαρτηματα.
fabiawrc

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 23 Αύγ, 2013 21:47

manoliss έγραψε:oxι για μενα τσεκαρε πρωτα την εγκατασταση αν εχει τρυπυθει σωστα η πολαπλη και αλλα τα οποια θελουν σοβαρους μαστορους για να τα δουν κοινως χωρις παρεξηγηση πηγαινε σε καποιον που να ξερει δως του ενα μεροκαματο καλο να το ψαξει ετσι εκανες και ενας φιλος μου εδωσε 70 ευρα και ελυσε ολα τα προβληματατα του για μενα κανε αυτο να ξενοιασεις και οχι φτηνες λυσεις χωρις αποδοση,,,
συγνωμη αλλα ειμαι εκνευρισμενος να ακουω πραγματα απο κατσαπλιαδες εγκαταστατες η αλλιως απο αλεξιπτωτιστες εγκαταστατες...

Μανωλη το αυτοκινητο εχει προβλημα πριν βαλει υγραεριο, οτι και να κανει ο εγκαταστατης δεν προκειτε να το στρωσει αν δεν φτιαχτει στην βενζινα πρωτα.
fabiawrc με το "δεν νομιζω οτι εχουν φθαρει" δουλεια δεν γινετε, πηγαινε σε καποιον τεχνικο να τσεκαρει το αυτοκινητο σου και να αλλαξεις οτι χρειαζετε για να δουλεψει σωστα και στα δυο καυσιμα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό fabiawrc » Παρ 23 Αύγ, 2013 21:57

Ηλια συμφωνω το οτι το αμαξι πρεπει να ειναι σωστο.θα κανω οτι μπορω για να ξερω σιγουρα οτι δεν φταει το αμαξι.αλλα αμα ειναι να τα αλλαξω ολα προληπτικα ε δεν γινεται ετσι δουλεια για να δουλεψει σωστα το γκαζι.τοτε για ποια αποσβεση μιλαμε?

αναβει ο εμπρος λ.ειχε δειξει αργη αποκριση.συγνωμη αλλα κανενα λαμπακι δεν αναψε με τη βενζινη τοσο καιρο.οταν εβαλα το γκαζι να σου ο λ.φταιει ο λ η φταιει η κακη εγκατασταση?δηλαδη ο ηταν στα τελευταια του και ηρθε το γκαζι να το αναδειξει?

αυτα ειναι που με τρελαινουν γιατι ο εγκαταστατης μου εχει πει εγω δεν βλεπω κατι στο υγραεριο. θα σε βαλει να τα αλλαξεις ολα.ε ετσι δεν γινεται δουλεια ομως.

τωρα απο εκει και περα δεν ξερω αν εχει τρυπηθει η πολλαπλη σωστα.δεν ειμαι ειδικος.

αυτο που με καιει ειναι οτι το αμαξι και να δουλευει σωστα σε βενζινη και να τα αλλαξω ολα,αμα με το γκαζι δεν δουλεψει σωστα τι θα γινει?να ζητησω τα χρηματα μου πισω?να δωσω και αλλα λεφτα να το παω αλλου?
fabiawrc

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 23 Αύγ, 2013 22:22

ο τεχνικος που θα πας θα σου πει αν κατι χρειαζετε αντικατασταση, αν θα σε παει μηπως αυτο, μηπως εκεινο δεν ειναι σωστος βρες αλλον.
αν το φτιαξεις να δουλευει σωστα με βενζινη θα δουλεψει σωστα και με υγραεριο, ετσι θα χαρεις και τα λεφτα που εδωσες για την μετατρωπη σε υγραεριο και για την εισκευη του αυτοκινητου σου, δεν ειναι απο τα δυσκολα αυτοκινητα για υγραεριο το αυτοκινητο σου, απλα τα ξεκινησες αναποδα πρωτα επρεπε να φτιαξεις τις βλαβες και μετα να πας σε μεταροπη. επι της ευκαιριας για την ασταθεια στο ρελαντι κοιταξτε την βαλβιδα EGR, καποιες φορες το ηλεκτρονικο κοματι της ειναι ενταξει αλα το μηχανικο εχει προβλημα και δεν το πιανει η αυτοδιαγνωση.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό dathens » Παρ 23 Αύγ, 2013 22:28

fabiawrc έγραψε:ο εγκαταστατης ειναι ο http://www.gasautocar.gr στο χαιδαρι-δαφνι.ειναι εγκεκριμενος εχει αδεια απο το υπουργειο και απο οσο ξερω εχει πολυ μεγαλο πελατολογιο.

τον προτιμησα γιατι ειχα ακουσει καλα λογια και ειναι διπλα απο το σπιτι μου.

τωρα αν δεν εχει κανει καλα την δουλεια του δεν μπορω να το διαπιστωσω αν δεν εχει βαλει σωστα το συστημα η το αμαξι μου θελει αλλαγες σε διαφορα εξαρτηματα.

Βρε βρε ο Κοντογουλιδης με άλλο ονομα !!! Δεν φτσιει το αμάξι φίλε μου ο μάστορας αδεια εχει αλλα απο γκάζι @@@@@ εγω παθώς και μαθώς ... με BRC που έβαζε και έκαιγε τα μισα μοτέρ ο Αλβανός εγκαταστατης του και τον έκοψε ο Ιταλός με τα BRC , το γύρισε στο ρομανο αυτός τα βάζει οπως όπως τα τρυπάει επάνω .. Όλα μέσα και μια auto ρύθμιση και δρόμο !!

1000 € καπάκι εγω σε 5 μήνες απο την τοποθέτηση όταν του είπα φτιαχτο σφύριξε αδιάφορα !! Να σε πάω στο μηχανικό μου να στο φτιάξει με 500 € κτλ ΛΑΚΑΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ άσχετος με το υγραεριο και για δείτε τι λέω του έκανα καταγγελία στο υπουργειο διότι εμένα υπέγραψε ένας στον ασπροπυργο μηχανολόγος που και αυτόν θα τον πάω κολόφεραντζα !! Όχι το μαγαζι !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 59 επισκέπτες