Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρετάρισμα στο ρελαντί και κατανάλωση.

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Ρετάρισμα στο ρελαντί και κατανάλωση.

Δημοσίευσηαπό leon20vtLpg » Κυρ 18 Μάιος, 2014 18:05

Καλησπέρα.
Πριν λίγο καιρό ήρθε στα χέρια μου ένα Seat Leon 20vt πρώτης γενιάς με σύστημα υγραερίου. Το αυτοκίνητο ήταν το προσωπικό αυτοκίνητο του εγκαταστάτη του υγραερίου.
Το αυτοκίνητο εν κινήσει είναι γραμμικότατο με απόδοση ίδια με της βενζίνης σε δύναμη αλλά με πιο γραμμική λειτουργία.
Αυτό που μου κινεί το ενδιαφέρον-περιέργεια είναι ότι στο ρελαντί ορισμένες φορές κάνει ένα μικρό ρετάρισμα (πτώση στροφών και ανέβασμα πάλι περίπου 200 στροφές πάνω και κάτω απο το ρελαντί) το κάνει μία φορά και μετά απο λειγότερο απο ένα λεπτό πάλι. Επίσης στις χαμηλες στροφές και εν κινήσει κάνει ακριβώς το ίδιο το οποίο το νιώθω και στην κίνηση του αυτοκινήτου. Ο εγκαταστάτης μου το είχε πει απο πριν πάρω το αυτοκίνητο και υποστήριξε ότι είναι απο μεγάλα μπέκ (400cc μου είχε πει) για να πιάσει την απόδοση. Όταν το αυτοκίνητο δουλεύει με βενζίνη δεν έχει θέματα ρεταρίσματος αλλά στο ρελαντί του η ένδειξη κατανάλωσης του trip computer δεν είναι σταθερή αλλα έχει διακυμάνσεις (από 0.8 l/h που είναι φυσιολογικά και θα έπρεπε να είναι σταθερό φτάνει μεχρι και το 1l/h). Εσείς οι πιο έμπειροι πάνω στο θέμα τί άποψη έχετε? Είναι λάθος στο προγραμματισμό?Λάθος μπεκ? Κάτι άλλο?

Επίσης θα ήθελα να μάθω αν γίνεται η αυτόματη αλλαγή απο βενζίνη σε αέριο να γίνεται όταν η θερμοκρασία νερού φτάνει στους 90 βαθμούς. Γίνεται?

Και κάτι τελευταίο, τι γίνεται με την σπορ-επιθετικη-οριακη (σκίσιμο με λίγα λόγια) οδήγηση? Συμβουλές?

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ και ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις προκαταβολικά.
leon20vtLpg

Δημοσιευσεις: 9

Re: Ρετάρισμα στο ρελαντί και κατανάλωση.

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Κυρ 18 Μάιος, 2014 18:17

Την θερμοκρασία εναλλαγής στα περισσότερα αν όχι όλα τ συστήματα ρυθμίζεται! Τι σύστημα έχεις; Επίσης στ ρελαντί αν δεν σκοπεύεις να πας σε μικρότερα μπεκ μπορείς να τ ρυθμίσεις να δουλεύει στ βενζίνη όταν είναι στ ρελαντί κ να γυρίζει στο υγραέριο όταν πατάς γκάζι! Έχει το σύστημα σου παράλληλο ψεκασμό βενζίνης; Αν έχει ενεργοποίησε τον κ καλό είναι στις πολύ ψηλές στροφές να έχεις μπόλικη συμμετοχή βενζίνης ή κ αποκλειστικά βενζίνη αν θες να τ σκίζεις κ να μην πάρεις το μοτέρ στ χέρια!

Στάλθηκε από το Xperia Neo V μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό leon20vtLpg » Κυρ 18 Μάιος, 2014 18:28

Φοράω ένα σύστημα της zavoli χωρίς να γνωρίζω άλλες λεπτομέρειες, επίσης μου είχε πει ότι μετά τις 5000 ψεκάζει παράλληλα και βενζίνη. Δεν θέλω να αλλάξω μπεκ ή να πάω στη λύση που προτείνεις του να δουλεύει με βενζίνη στο ρελαντί.
leon20vtLpg

Δημοσιευσεις: 9

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Κυρ 18 Μάιος, 2014 20:51

Τότε δες το από θέμα ρύθμισης κ πίεσης πνεύμονα μήπως διορθωθεί η κατάσταση αν κ χλωμό εφόσον το είχε για προσωπικό του ο εγκαταστατης λογικά θα του είχε κάνει προσεγμένη ρύθμιση, τι μπεκ έχεις ηλεκτροβαλβίδας η τύπου βενζίνης; Αν είναι τ πρώτα μπορεί να οφείλεται κ σε αυτά!

Στάλθηκε από το Xperia Neo V μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 72 επισκέπτες