Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Περίεργο πρόβλημα στην αλλαγή από βενζίνη σε αέριο

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Περίεργο πρόβλημα στην αλλαγή από βενζίνη σε αέριο

Δημοσίευσηαπό IoSmith » Κυρ 17 Μάιος, 2015 14:31

Γεια σας.
Nissan Almera 2001 με 30.000 χλμ με υγραεριο PRINS (220.000 συνολικά). Ψεκαζει μόνο αέριο.
Το πρόβλημα εμφανίστηκε ξαφνικά. Βάζω μπροστά και περιμένω να γίνει η αλλαγή σε αέριο (δεν το κινώ πριν την αλλαγή). Πάνω στην αλλαγή σβήνει. Κλείνω το αέριο και πάω να βάλω μπροστά μόνο με βενζίνη και δεν παίρνει!
Το ζορίζω αρκετά για να πάρει (μπορεί και 5-6 δευτερόλεπτα μίζα) και ακούγεται σαν μπουκωμένο (μυρίζει κιόλας μόλις πάρει σαν καμμένο(?)). Αφού παρει, μπορώ να το γυρίσω στο αέριο μετά από 2-3 λεπτά κίνησης με βενζίνη. Λέω κίνησης γιατι το έχω δοκιμάσει σε ακινησια να περιμένω 2-3 λεπτά με βενζίνη, μετα να κάνω αλλαγή χειροκίνητη σε αέριο και να σβήνει πάλι! Δεν ξέρω τι ρόλο παίζει η κίνηση πρώτα.
Παρατήρησα ότι το πρόβλημα εντάθηκε με τη ζέστη και με την ακινησία (π.χ. αν αφήσω ακίνητο το αμάξι 2 μέρες). Εννοω ότι είχα βρει ένα τρόπο να μην σβηνει (δηλαδή έβαζα μπροστά, ξεκινούσα με βενζίνη την κίνηση και μετά όταν έβλεπα ότι έχει πιάσει θερμοκρασία για να μπεί το αέριο το γυρνούσα χειροκίνητα. εκεί κλωτσούσε λίγο σαν να έχανε δύναμη, αλλά οκ γενικά. πλέον μπορεί πάνω στην χειροκίνητη αλλαγή να μου σβήσει τελέιως...και το χειροτερο δεν παίρνει άμεσα ούτε με βενζίνη!)

Είναι πρόβλμα υγραερίου ή γενικότερο?
IoSmith

Δημοσιευσεις: 17

Re: Περίεργο πρόβλημα στην αλλαγή από βενζίνη σε αέριο

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 17 Μάιος, 2015 16:25

Μαλλον αισθητηρα θεμροκρασιας και πιεσης αεριου ακουγετε που το εχεις βαλει ; Φιλτρα εχεις αλλαξει ;
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό IoSmith » Κυρ 17 Μάιος, 2015 19:52

Qgas έγραψε:Μαλλον αισθητηρα θεμροκρασιας και πιεσης αεριου ακουγετε που το εχεις βαλει ; Φιλτρα εχεις αλλαξει ;

Αν εννοείς το "φίλτρο υγραερίου" (όπως μου το είχανε πει), όχι δεν το άλλαξα ακόμη. Λες να φταίει αυτό?
Δεν το έβαλα Αθήνα και δυστυχώς είμαι μακριά να το φέρω.

Άντε στο αέριο να έχει πρόβλημα. Στη βενζίνη γιατί δε μου παίρνει μπρος μετά? Τι το κολλάει? Μιλάμε λες και κόβεται η παροχή καυσίμου.
IoSmith

Δημοσίευσηαπό papoys » Κυρ 17 Μάιος, 2015 20:43

Μήπως η τρόμπα βενζίνης είναι έτοιμη να παραδώσει πνεύμα.?????

Αλλά πάλι όταν γυρνούσε αέριο δεν έπρεπε νάχες προβλήματα............????
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό IoSmith » Κυρ 17 Μάιος, 2015 20:47

papoys έγραψε:Μήπως η τρόμπα βενζίνης είναι έτοιμη να παραδώσει πνεύμα.?????

Αλλά πάλι όταν γυρνούσε αέριο δεν έπρεπε νάχες προβλήματα............????

Παίρνει καλά στην αρχή με βενζίνη. Μετά με το που μπει το αέριο ξεκινάει το πρόβλημα. Σβήνει και μετά δεν παίρνει ούτε με βενζίνη (παίρνει μετά από πολύ προσπάθεια μίζας)!!!
Πολύ περίεργο. Τι είναι αυτό στο σύστημα υγραερίου που επηρρεάζει και τη βενζίνη? :-?
IoSmith

Δημοσίευσηαπό IoSmith » Κυρ 17 Μάιος, 2015 20:57

Εχει καμια βαλβιδα η αντλια βενζινης η οποια να κοβει (την βενζινη) οταν γυρναει σε υγραεριο?
Μηπως χαλασε κατι τετοιο? π.χ. μηπως οταν ειναι ωρα ακινητο το αυτοκινητο αυτη "ξεραινεται" και δεν λειτουργει σωστα? δηλαδη, μολις γυρισει στο υγραεριο μετα να μην μπορει να ξαναδωσει βενζινη?
Μηπως λεω καμια κοτσανα???
IoSmith

Δημοσίευσηαπό IoSmith » Κυρ 17 Μάιος, 2015 20:59

Είναι πρόβλημα για τον εγκαταστάτη ή για το μηχανικό? Έχω μπερδευτεί..
IoSmith

Δημοσίευσηαπό viallesi » Κυρ 17 Μάιος, 2015 21:20

Αν έχει μπουκώσει ο θάλαμος καύσης απο το υγραέριο λογικό είναι να δυσκολεύεται να σου ανάψει με την βενζίνη.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Δημοσίευσηαπό IoSmith » Κυρ 17 Μάιος, 2015 21:31

viallesi έγραψε:Αν έχει μπουκώσει ο θάλαμος καύσης απο το υγραέριο λογικό είναι να δυσκολεύεται να σου ανάψει με την βενζίνη.

Και τι κάνουμε στην περίπτωση αυτή?
IoSmith

Δημοσίευσηαπό viallesi » Κυρ 17 Μάιος, 2015 21:49

Αν είναι αυτός ο λόγος γιατί προφανώς κανείς δεν μπορεί να κάνει διάγνωση απο μακρυά τότε θα πρέπει να δεις γιατί μπουκώνει, οπότε και να πράξεις ανάλογα.
viallesi

Δημοσιευσεις: 452

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 65 επισκέπτες