Γεια σας.
Nissan Almera 2001 με 30.000 χλμ με υγραεριο PRINS (220.000 συνολικά). Ψεκαζει μόνο αέριο.
Το πρόβλημα εμφανίστηκε ξαφνικά. Βάζω μπροστά και περιμένω να γίνει η αλλαγή σε αέριο (δεν το κινώ πριν την αλλαγή). Πάνω στην αλλαγή σβήνει. Κλείνω το αέριο και πάω να βάλω μπροστά μόνο με βενζίνη και δεν παίρνει!
Το ζορίζω αρκετά για να πάρει (μπορεί και 5-6 δευτερόλεπτα μίζα) και ακούγεται σαν μπουκωμένο (μυρίζει κιόλας μόλις πάρει σαν καμμένο(?)). Αφού παρει, μπορώ να το γυρίσω στο αέριο μετά από 2-3 λεπτά κίνησης με βενζίνη. Λέω κίνησης γιατι το έχω δοκιμάσει σε ακινησια να περιμένω 2-3 λεπτά με βενζίνη, μετα να κάνω αλλαγή χειροκίνητη σε αέριο και να σβήνει πάλι! Δεν ξέρω τι ρόλο παίζει η κίνηση πρώτα.
Παρατήρησα ότι το πρόβλημα εντάθηκε με τη ζέστη και με την ακινησία (π.χ. αν αφήσω ακίνητο το αμάξι 2 μέρες). Εννοω ότι είχα βρει ένα τρόπο να μην σβηνει (δηλαδή έβαζα μπροστά, ξεκινούσα με βενζίνη την κίνηση και μετά όταν έβλεπα ότι έχει πιάσει θερμοκρασία για να μπεί το αέριο το γυρνούσα χειροκίνητα. εκεί κλωτσούσε λίγο σαν να έχανε δύναμη, αλλά οκ γενικά. πλέον μπορεί πάνω στην χειροκίνητη αλλαγή να μου σβήσει τελέιως...και το χειροτερο δεν παίρνει άμεσα ούτε με βενζίνη!)
Είναι πρόβλμα υγραερίου ή γενικότερο?




