Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Long Fuel Trim +10%

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Long Fuel Trim +10%

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 14 Ιούλ, 2016 10:04

Οκ, κοντεύω να πάθω εγκεφαλικό με αυτό το θέμα. Πριν κάνα μήνα διαπίστωσα το θέμα (μπορεί να υπήρχε και πιο πριν δε ξέρω), στα ξεκινήματα με κρύα μηχανή μέχρι να γυρίσει σε υγραέριο η μηχανή κόμπιαζε, πατούσες γκάζι και ανέβαζε στροφές μετά από 2-3 δευτερόλεπτα και γενικά δεν ήταν ασφαλές πχ σε διασταύρωση πατούσες γκάζι και δεν έφευγε. Όταν γυρνούσε στο υγραέριο όλα οκ και γενικά με ζεστή μηχανή δεν είχε συμπτώματα, ίσως απειροελάχιστα όταν το γυρνούσα σε βενζίνη για δοκιμή. Σαν σύμπτωμα έμοιαζε βαλβίδα ψυχρής εκκίνησης, αλλάξαμε βαλβίδα, αλλάξαμε μπουζί, καθαρίσαμε αισθητήρα στροφάλου αλλά δεν άλλαξε τίποτα.
Αποφάσισα να πάω μόνο με βενζίνη για πολλά χιλιόμετρα και 150-200 χλμ μετά το long trim ανέβηκε στα +10 (με υγραέριο ήμουν στα -2 με -4). Μειώθηκε αρκετά το πρωινό κόμπιασμα, οπότε εικάζω ότι το θέμα ήταν ότι δεν είχε κατάλληλη παροχή όταν ήταν κρύο (εξού και το +10) αλλά με προβληματίζει αφάνταστα αυτή η τιμή γιατί έχει ξεφύγει. Ψάχνω αιτίες για τέτοια τιμή ώστε να τις κοιτάξω όλες. Να πω ότι στο υγραέριο με το -3 μια χαρά πάει το αμάξι, έκανα το τεστ με τις στροφές και τα τριμ για να δω αν έχω κάπου εισροή αέρα, όπως φαίνεται δεν έχει. Όπως φαίνεται το πρόβλημα τοποθετείται μόνο στο κομμάτι της βενζίνης και τη παροχή αλλά απόψεις καλοδεχούμενες.
Δε θέλω να σκέφτομαι ότι πάω πάλι για αντλία, θα είναι η 3η σε 3 χρόνια. Αν μου προκύψει πάλι κάτι τέτοιο καταργώ το υγραέριο - πάντως σαν ήχος μια χαρά μου ακούγεται η αντλία. Οι βασικοί ύποπτοι είναι βουλωμένα μπεκ, αδύναμη αντλία/πίεση αλλά πέρα από τα προφανή ψάχνω και άλλες αιτίες αν υπάρχουν.
Αν βοηθάει κάπου, σε πολύ load το τριμ είναι +1, σε μέσο load στο +5 και σε partial load +10 και το short τριμ παίζει πάρα πολύ με τη βενζίνη, -20 - 20 τα έχω δει με πιο συνηθισμένα στα -15 15 και όχι στιγμιαία δηλαδή το short trim -13 πχ μένει για δευτερόλεπτα. Ο εγκαταστάτης του υγραεριου με προέτρεψε να βάλω βενζίνη επιπλέον από ένα πρατήριο που ξέρει, το έκανα και 50 χλμ μετά δεν έχει αλλάξει κάτι.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Re: Long Fuel Trim +10%

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 14 Ιούλ, 2016 10:25

Μετρα πίεση ανλτιας. Καθάρισμα μπεκ έχει γίνει ποτε? Ποσά χλμ έχει το αμαξι ?
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 14 Ιούλ, 2016 10:28

124000χλμ έχει. Δεν έχουν καθαριστεί ποτέ γιατί δεν είχα και ποτέ πρόβλημα, τώρα προέκυψε.
Corsa D 1.4 07' NIGS πνεύμονας/Zanardi B4 OBD/tunap. 72K km/64m -> 0.0252€/km καθ. κέρδος
apagogeas

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 14 Ιούλ, 2016 10:40

Πήγαινε σε εναν καλό μπεκά και πες του πριν στα καθαρίσει να ελέγξει τη ροή τους και την βεντάλια τους για να δεις αν ειναι απο κει το πρόβλημα. Κατόπιν καθάρισε τα.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Πέμ 14 Ιούλ, 2016 10:59

Και φυσικά ξανά εξονυχιστικο έλεγχο εαν τραβάει αέρα η εισαγωγή ή ακόμη και η εξαγωγή στο χταπόδι πριν τον 1ο λάμδα. Τεράστιο ποσοστο προβλημάτων προέρχεται απο διαρροές αέρα που δεν βρίσκουν οι τεχνικοί και αλλάζουν άσκοπα εξαρτήματα.
gkazakias

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 14 Ιούλ, 2016 11:08

Για το θέμα του αέρα, δε θα είχα και θέματα με το υγραέριο όμως; Θα πάω στον 1ο μηχανικό πάλι σήμερα (όχι τον υγραεριτζή) να του πω για το νέο τριμ, γιατί η αρχική διάγνωση είχε γίνει μόνο με βάση τη συμπεριφορά στη κρύα εκκίνηση και όχι το τριμ στο +10 (μέχρι τότε είχα την εικόνα ότι πάει έως +3). Θα του πω να ελέγξει και για διαρροή αέρα αλλά δε πιστεύω ότι θα βρει κάτι. Θα μετρήσει και την αντλία αλλά είμαι "αισιόδοξος" ότι δε θα δείξει κάτι, το ελπίζω δηλαδή. Μετά είναι τα μπεκ για καθαρισμό. Άλλες ιδέες;
apagogeas

Δημοσίευσηαπό anikologr » Πέμ 14 Ιούλ, 2016 14:57

apagogeas έγραψε:Για το θέμα του αέρα, δε θα είχα και θέματα με το υγραέριο όμως; Θα πάω στον 1ο μηχανικό πάλι σήμερα (όχι τον υγραεριτζή) να του πω για το νέο τριμ, γιατί η αρχική διάγνωση είχε γίνει μόνο με βάση τη συμπεριφορά στη κρύα εκκίνηση και όχι το τριμ στο +10 (μέχρι τότε είχα την εικόνα ότι πάει έως +3). Θα του πω να ελέγξει και για διαρροή αέρα αλλά δε πιστεύω ότι θα βρει κάτι. Θα μετρήσει και την αντλία αλλά είμαι "αισιόδοξος" ότι δε θα δείξει κάτι, το ελπίζω δηλαδή. Μετά είναι τα μπεκ για καθαρισμό. Άλλες ιδέες;

Έχεις επιχειρήσει να βγάλεις πόλο μπαταρίας και να κάνεις ένα προγραμματισμό από την αρχή?
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό Kriskapsis » Πέμ 14 Ιούλ, 2016 16:37

Παιδιά κάτι άσχετο αλλά θα ήθελα να ρωτησω.. αν βγει ο πόλος την μπαταρίας θα χαθούν οι ρυθμίσεις από το αέριο;
Kriskapsis

Δημοσιευσεις: 14

Δημοσίευσηαπό anikologr » Πέμ 14 Ιούλ, 2016 16:49

Kriskapsis έγραψε:Παιδιά κάτι άσχετο αλλά θα ήθελα να ρωτησω.. αν βγει ο πόλος την μπαταρίας θα χαθούν οι ρυθμίσεις από το αέριο;

Όχι αλλά θα φτιαχτούν ξανά τα trims της βενζίνης όποτε θα ξανά ρυθμιστεί το αέριο πάνω σε σωστή βάση..
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 14 Ιούλ, 2016 20:48

anikologr έγραψε:
apagogeas έγραψε:Για το θέμα του αέρα, δε θα είχα και θέματα με το υγραέριο όμως; Θα πάω στον 1ο μηχανικό πάλι σήμερα (όχι τον υγραεριτζή) να του πω για το νέο τριμ, γιατί η αρχική διάγνωση είχε γίνει μόνο με βάση τη συμπεριφορά στη κρύα εκκίνηση και όχι το τριμ στο +10 (μέχρι τότε είχα την εικόνα ότι πάει έως +3). Θα του πω να ελέγξει και για διαρροή αέρα αλλά δε πιστεύω ότι θα βρει κάτι. Θα μετρήσει και την αντλία αλλά είμαι "αισιόδοξος" ότι δε θα δείξει κάτι, το ελπίζω δηλαδή. Μετά είναι τα μπεκ για καθαρισμό. Άλλες ιδέες;

Έχεις επιχειρήσει να βγάλεις πόλο μπαταρίας και να κάνεις ένα προγραμματισμό από την αρχή?

Προγραμματισμό σε τι, στον εγκέφαλο της βενζίνης;; Δεν έχω θέμα με το υγραέριο, το έχω απενεργοποιήσει εδώ και μέρες και με τριμ -3 ξεκίνησε από τότε που το απενεργοποίησα και λειτουργώ μόνο βενζίνη και έφτασε στο +10, όπως το περιγράφω παραπάνω. Δε πιστεύω με κάποιο τρόπο να επεμβαίνει το υγραέριο στα τριμς ή κάτι άλλο αφού δε το λειτουργώ καθόλου. Και για να γίνει και προγραμματισμός του υγραερίου πρέπει και το όλο σύστημα της βενζίνης να λειτουργεί σωστά και με τέτοιες τιμές κάτι δε πάει καλά, οπότε και η ρύθμιση στο υγραέριο θα γίνει λάθος.
Ο μηχανικός δε μέτρησε τίποτα που πήγα, μου λέει δεν είναι αντλία, τα τριμς όπως τα λες δείχνουν μπουκωμένα μπεκ και ρίξτου ένα γερό καθαριστικό μπεκ στο ντεπόζιτο και θα στρώσει, έχει δει λέει αρκετά αμάξια που έκαναν το ίδιο. Μάλιστα ήταν 2 μηχανικοί, το ίδιο είπαν.
apagogeas

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 62 επισκέπτες