Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σβήσιμο μηχανής σε κίνηση , πρόβλημα στις βαλβίδες

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Σβήσιμο μηχανής σε κίνηση , πρόβλημα στις βαλβίδες

Δημοσίευσηαπό kopernikus » Παρ 18 Σεπ, 2020 13:39

Τον τελευταίο καιρό πολλές φορές στις διασταυρώσεις ή σε στοπ, όταν σταμάταγα ή λίγο πριν, οι στροφές πέφτουν γύρω στις 500 και έσβηνε η μηχανή. Το ιδίο και σε κίνηση όταν πήγαινα να στρίψω που πάταγα φρένω , νεκρό για να μειώσω ταχύτητα με αποτελέσμα να κλειδώνει το τιμόνι. Πως και δεν είχα και κανένα ατύχημα πάλι καλά. (Suzuki Swift 2007).
Μετά από δύο σβήσίματα δεν το ξανακάνει αλλά παρατηρώ μια αστάθεια στις στροφές που στο ρελαντί χαμηλώνουν αρκετά και γενικά δεν ένιώθα καλά τον κινητήρα.
Πηγα σε διαφορα συνεργεία αλλά τίποτα. Σε κάποιο μου καθαρίσανε τα μπέκ, είδα βελτίωση αλλά μετά από λίγο πάλι τα ίδια.
Τελικά το πήγα συνεργείο Suzuki και αυτοί με την μία το καταλάβανε το πρόβλημα .
Βαλβίδες ! Δεν κλείνανε και μαλιστα 3 είναι σε οριακό σημείο. Την επόμενη φορά μου είπαν ότι θα χρειαστεί αλλαγή "καπακιού"
διοτι είμαι σε οριακο σημείο που σηαμίνει 2.000€ ζημιά. Που πρότεινε να σταματήσω το υγραέριο .
Προς το παρόν αυτό θα κάνω . Το αμάξι από τότε πάει μια χαρά!.
Το υγραέριο το έχω περίπου 9 χρόνια με 100.000 Km περίπου. Είχα για 7 χρόνια λαδιέρα (η οποία δεν δουλεψε ποτέ σωστά) και τελευταία μου βάλανε καποιο ειδικό σπρέι στην δεξαμενή προς αντικατάσταση της λαδιέρας (την αφαιρέσανε) . Να επισημάνω ότι σε κάθε 600 Km με υγραέριο απαιτεί και 10-15€ βενζίνη
Το ερωτημά μου είναι να εγκαταλείψω το υγραέριο?
Μπορώ να κάνω κατι να γλιτώσω το ήδη προβλεπόμενο προβλημα του κινητηρα?
Αποψή μου είναι ότι , ότι γλιτώσαμε γλιτώσαμε από φράγκα και λέω να πάω σε βενζίνη.
Η απεγκατάσταση πάει 250€ . Η εγκατάσταση έγινε στον Τσεπελογίαννη
kopernikus

Δημοσιευσεις: 2

Re: Σβήσιμο μηχανής σε κίνηση , πρόβλημα στις βαλβίδες

Δημοσίευσηαπό tgi » Παρ 18 Σεπ, 2020 14:13

Καλησπέρα
δεν φταίει το υγραέριο... πιθανόν να φταις εσύ!!!!
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θέλει συχνά, πολύ συχνά ρύθμιση βαλβίδων.
δες το παρακάτω video κι αν μπορείς δες κι άλλα videakia από τον συγκεκριμένο επισκευαστή που τονίζει πολύ συχνά τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

https://www.youtube.com/watch?v=SzHPceat8qU&ab_channel=PANAGIOTISGOLEMIS
Citroen C4 GP
2009-2019 με Icom JTG
2019 μέχρι σήμερα EuropeGas
270.000 χιλ. με Υγραέριο
Άβαταρ μέλους
tgi

Δημοσιευσεις: 552

Δημοσίευσηαπό papoys » Δευτ 21 Σεπ, 2020 21:25

Την τελευταία βδομάδα έχω και εγώ ένα πρόβλημα και σκέφτομαι από που να αρχίσω.

Συγκεκριμένα το πρωί δύσκολα παίρνει μπροστά.Δεν γυρίζει με όρεξη και όταν τελικά πάρει μετά από αρκετές προσπάθειες το καταλαβαίνω στην αρχή να να δουλεύει με λιγότερους κυλίνδρους το αφήνω ρελαντί και σε μισό με ένα λεπτό περίπου στρώνει.
Από εκεί και πέρα όλη μέρα κανένα πρόβλημα και πέντε ώρες να είναι ακίνητο παίρνει με την πρώτη μιζιά και μάλιστα ορεξάτο.Στο δρόμο δεν έχω κανένα πρόβλημα.Πάει μια χαρά. Απλά με τη βενζίνη το νοιώθω πολύ καλύτερα από ότι με υγραέριο.Πριν πάω συνεργείο περιμένω να βάλω και υγραέριο από αλλού να το τσεκάρω.

Σκέφτομαι και εγώ βαβλίδες (είναι αυτορυθμιζόμενες) ήδη έχω φτάσει τα 182.000 χιλιόμετρα με υγραέριο.Υπάρχει περίπτωση να είναι βαλβίδες ή είναι αλλού το πρόβλημα;;;
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό meletis » Τρί 22 Σεπ, 2020 08:18

papoys έγραψε:Την τελευταία βδομάδα έχω και εγώ ένα πρόβλημα και σκέφτομαι από που να αρχίσω.

Συγκεκριμένα το πρωί δύσκολα παίρνει μπροστά.Δεν γυρίζει με όρεξη και όταν τελικά πάρει μετά από αρκετές προσπάθειες το καταλαβαίνω στην αρχή να να δουλεύει με λιγότερους κυλίνδρους το αφήνω ρελαντί και σε μισό με ένα λεπτό περίπου στρώνει.
Από εκεί και πέρα όλη μέρα κανένα πρόβλημα και πέντε ώρες να είναι ακίνητο παίρνει με την πρώτη μιζιά και μάλιστα ορεξάτο.Στο δρόμο δεν έχω κανένα πρόβλημα.Πάει μια χαρά. Απλά με τη βενζίνη το νοιώθω πολύ καλύτερα από ότι με υγραέριο.Πριν πάω συνεργείο περιμένω να βάλω και υγραέριο από αλλού να το τσεκάρω.

Σκέφτομαι και εγώ βαβλίδες (είναι αυτορυθμιζόμενες) ήδη έχω φτάσει τα 182.000 χιλιόμετρα με υγραέριο.Υπάρχει περίπτωση να είναι βαλβίδες ή είναι αλλού το πρόβλημα;;;
Από όσο θυμάμαι έχεις αρκετά χιλιόμετρα το αμάξι (~300,000)
Τα μπεκ βενζίνης έχουν καθαριστεί ποτέ ;

Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Opel Corsa C 1,2 - EG Basico
meletis

Δημοσιευσεις: 1467

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Τρί 22 Σεπ, 2020 11:47

το πρωι πριν ξεκινησεις βγαλε την ασφαλεια απο το συστημα υγραεριου, αν ξεκινησειτοτε ειναι μαπα η χαρτογραφηση ή ο εγκεφαλος υγραεριου
επειτα 2 λεπτα πριν το σβησεις γυρισε το βενζινη, αν το πρωι παρει με την πρωτη τοτε πιθανον εχουν διαρροη τα μπεκ υγραεριου ή η μεμβρανη του πνευμονα
τελος αν χρειαζονται καθαρισμα τα μπεκ βενζινης
αυτα τα συμπτωματα που περιγραφεις δειχνουν πολυ πλουσιο μειγμα κατα την εκκινηση, αν συνδεσεις καποιο διαγνωστικο μπορει να δειξει για καποιο χαλασμενο αισθητηρα νερου
antonis132

Δημοσιευσεις: 477

Δημοσίευσηαπό papoys » Τρί 22 Σεπ, 2020 19:48

Μάλλον πρόβλημα με το υγραέριο πρέπει να έχω.Χτες βράδυ έκλεισα υγραέριο έκανα καμιά 10αριά χιλιόμετρα με βενζίνη και το άραξα.Σήμερα πήρε άνετα με τη δεύτερη μιζιά.
Θα το αφήσω υγραέριο και αν αύριο δεν ξαναπάρει τότε είμαι σίγουρος και θα πάω να δω χαρτογράφιση και μπεκ υγραερίου μήπως κατουράνε.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Μελέτη το αυτοκίνητο έχει 310.000 μια χαρά πάει (χτύπα ξύλο) :D και τα μπεκ βενζίνης τα είχα καθαρίσει πριν από καμιά 80αριά χιλιάδες χιλιόμετρα.Ψάχνω μήπως βρω και καμιά μπεκιέρα βενζίνης μεταχειρισμένη της προκοπής γιατί η δικιά μου είναι κουρασμένη αλλά δεν μου έχει κάτσει.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσίευσηαπό meletis » Τετ 23 Σεπ, 2020 06:33

papoys έγραψε:Μάλλον πρόβλημα με το υγραέριο πρέπει να έχω.Χτες βράδυ έκλεισα υγραέριο έκανα καμιά 10αριά χιλιόμετρα με βενζίνη και το άραξα.Σήμερα πήρε άνετα με τη δεύτερη μιζιά.
Θα το αφήσω υγραέριο και αν αύριο δεν ξαναπάρει τότε είμαι σίγουρος και θα πάω να δω χαρτογράφιση και μπεκ υγραερίου μήπως κατουράνε.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Μελέτη το αυτοκίνητο έχει 310.000 μια χαρά πάει (χτύπα ξύλο) :D και τα μπεκ βενζίνης τα είχα καθαρίσει πριν από καμιά 80αριά χιλιάδες χιλιόμετρα.Ψάχνω μήπως βρω και καμιά μπεκιέρα βενζίνης μεταχειρισμένη της προκοπής γιατί η δικιά μου είναι κουρασμένη αλλά δεν μου έχει κάτσει.
Δούλεψε το 2 ημέρες μόνο βενζίνη το αμάξι . Εάν δεις ότι το ξανά παρουσιάζει πηγαίνει στο εγκατάσταση για περαιτέρω έλεγχο .

Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Opel Corsa C 1,2 - EG Basico
meletis

Δημοσιευσεις: 1467

Δημοσίευσηαπό papoys » Τετ 23 Σεπ, 2020 12:34

Μελέτη χτες το άφησα υγραέριο και το πρωί μου το έκανε πάλι.Το έβαλα βενζίνη θα το δουλέψω σήμερα και θα δω το πρωί τι παίζει.
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 23 Σεπ, 2020 16:37

Άστο 2-3 μερες βενζίνη για να βγάλεις άκρη, μη το γυρίζεις αέριο καθόλου.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό papoys » Πέμ 24 Σεπ, 2020 08:15

Το έβαλα βενζίνη χτες έκανα καμιά 20αριά χιλιόμετρα σήμερα πήρε χωρίς πρόβλημα με τη 2η.Το αφήνω βενζίνη και σήμερα όλη μέρα αν αύριο πάρει πάλι τότε σίγουρα το πρόβλημα είναι στο υγραέριο (μπεκ - ρύθμιση)
Πάντως και η ρύθμιση πρέπει να είναι χάλια γιατί βλέπω με βενζίνη πολύ καλύτερη απόδοση.
Άβαταρ μέλους
papoys

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 55 επισκέπτες