Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Θερμότητα

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Θερμότητα

Δημοσίευσηαπό IoannisDosis » Σάβ 10 Σεπ, 2011 16:24

Έχω παρατηρήσει ότι μετά απο αρκετή ώρα οδήγηση με lpg αρχίζει να εκπέμπεται θερμότητα απο το κάτω μέρος της καμπινας (πόδια οδηγού συνοδηγου) κάτι που δεν γίνεται με τη χρήση βενζίνης.
Είναι φυσιολογικό?
Συμβαίνει και σε άλλους αυτο?
Daihatsu Cuore 1.0l + Zavoli
Seat Toledo 1.8T + AEB by Qgas
IoannisDosis

Δημοσιευσεις: 36

Re: Θερμότητα

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 10 Σεπ, 2011 16:39

Το ιδιο εχω παρατηρησει και εγω και μαλιστα οι αεραγωγοι με κλειστο τον κλιματισμο φερνουν πιο θερμο αερα απο οτι πριν.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 10 Σεπ, 2011 18:24

Σε αλλο φορουμ που ρωτησα πιθανον να εχει σχεση με πλουσιο μειγμα και αποτελεσμα να μην προλαβαινει να καει να καιγεται στην εξαγωγη και εξατμιση και να ζεσταινεται το πατωμα και να βγαινει θερμος αερας.
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 12 Σεπ, 2011 15:46

Μήπως από το σημείο που αισθάνεσαι τη θερμότητα περνούν οι σωλήνες νερού που πηγαίνουν στον πνεύμονα? Μήπως είναι και ο ίδιος ο πνεύμονας εκεί κοντά? Είναι οι μόνες πηγές θερμότητας σε ένα σύστημα υγραερίου.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Δευτ 12 Σεπ, 2011 18:17

maevius έγραψε:Σε αλλο φορουμ που ρωτησα πιθανον να εχει σχεση με πλουσιο μειγμα και αποτελεσμα να μην προλαβαινει να καει να καιγεται στην εξαγωγη και εξατμιση και να ζεσταινεται το πατωμα και να βγαινει θερμος αερας.

Υπερβολή μου φαίνεται αυτό. Αν οι θερμοκρασίες είναι τόσο υψηλότερες ώστε να τις νιώθεις μέσα στο αυτοκίνητο τότε θα έπρεπε να αρχίσεις να ανησυχείς πιο πολύ για τον κινητήρα σου παρά για τη θερμότητα :P
Χλωμό μου φαίνεται πάντως να είναι αυτή η αιτία.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 12 Σεπ, 2011 18:49

Σήμερα πήγα για τον πρώτο έλεγχο στα 3.000 χλμ. Τόν ρώτησα φυσικά για την θερμότητα και μου ανοίγει το καπό και μου δείχνει τους σωλήνες και τον πνέυμωνα που είναι ακριβώς μπροστά από την είσοδο του αεραγωγού και φίλτρου καμπίνας (στα οπελ μπροστά από τον συνοδηγό) και μου είπε ότι είναι λογικό να έρχεται πιό ξερός ο αέρας και όχι δροσερός αφού έχουν θερμοκρασία νερών που είναι ζεστά και τραβάει αέρα από εκεί. Με έπεισε. όσο για πλούσιο μείγμα μου είπε αφού έβαλε το λάπτοπ ότι είμαι άψογος καμμιά απόκλιση και για αυτό άλλωστε δεν είχα πρατράγουδα (λαμπάκια μυρωδιές από άκαυστο κλπ) :)
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό dti » Δευτ 12 Σεπ, 2011 19:15

maevius έγραψε:Σήμερα πήγα για τον πρώτο έλεγχο στα 3.000 χλμ. Τόν ρώτησα φυσικά για την θερμότητα και μου ανοίγει το καπό και μου δείχνει τους σωλήνες και τον πνέυμωνα που είναι ακριβώς μπροστά από την είσοδο του αεραγωγού και φίλτρου καμπίνας (στα οπελ μπροστά από τον συνοδηγό) και μου είπε ότι είναι λογικό να έρχεται πιό ξερός ο αέρας και όχι δροσερός αφού έχουν θερμοκρασία νερών που είναι ζεστά και τραβάει αέρα από εκεί.

Γιατί όμως να εγκατασταθεί εκεί ο πνεύμονας; Δεν υπήρχε κάποιο άλλο σημείο που να μην επηρεάζει την είσοδο του αεραγωγού και φίλτρου καμπίνας;
Δεν θα έπρεπε να σε είχε ενημερώσει από πιο πριν για τις επιπτώσεις;
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 12 Σεπ, 2011 19:42

Έλα ντε γιατί; Προφανώς εκεί τους βόλεψε. Άσε που πήγε η καρδιά μου στην κούλουρη..... Τουλάχιστον δεν ήταν κατι χειρότερο. Ελληνάρες αθάνατοι..... :crazy:
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό IoannisDosis » Δευτ 12 Σεπ, 2011 22:53

Στη δική μου την περίπτωση δεν είναι αυτο. Ο πνεύμονας και οι σωλήνες του νερού είναι στο εμπρός Τμήμα του κινητήρα. Η ζέστη που περιγράφω βγαίνει κάτω απο τη μοκετα στα πόδια του οδηγού - συνοδηγου και απο τη σχισμη που έχει για το χειρόφρενο. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε διακοπές. Μόλις επιστρέψω θα το πάω να το κοιτάξουν.
Υπόψιν χωρίς να νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο, φοραω το ιδιο σύστημα με τον maevius.
Daihatsu Cuore 1.0l + Zavoli
Seat Toledo 1.8T + AEB by Qgas
IoannisDosis

Δημοσιευσεις: 36

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 12 Σεπ, 2011 22:58

maevius έγραψε:Σήμερα πήγα για τον πρώτο έλεγχο στα 3.000 χλμ. Τόν ρώτησα φυσικά για την θερμότητα και μου ανοίγει το καπό και μου δείχνει τους σωλήνες και τον πνέυμωνα που είναι ακριβώς μπροστά από την είσοδο του αεραγωγού και φίλτρου καμπίνας (στα οπελ μπροστά από τον συνοδηγό) και μου είπε ότι είναι λογικό να έρχεται πιό ξερός ο αέρας και όχι δροσερός αφού έχουν θερμοκρασία νερών που είναι ζεστά και τραβάει αέρα από εκεί. Με έπεισε. όσο για πλούσιο μείγμα μου είπε αφού έβαλε το λάπτοπ ότι είμαι άψογος καμμιά απόκλιση και για αυτό άλλωστε δεν είχα πρατράγουδα (λαμπάκια μυρωδιές από άκαυστο κλπ) :)

Δεν επιβαρύνεται έτσι και την λειτουργία του a/c; Έχεις δει διαφορά στην απόδοση;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 85 επισκέπτες