Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα με δεξαμενή τύπου ντόνατ

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Πρόβλημα με δεξαμενή τύπου ντόνατ

Δημοσίευσηαπό pavlos01 » Δευτ 31 Ιαν, 2011 17:18

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τις πληροφορίες που μας παρέχετε. Είμαι κάτοχος ενός Opel Insignia Sports Tourer 1.6T και πριν από έναν μήνα πέρασα εγκατάσταση υγραερίου της Tartarini. Αν και ταλαιπωρήθηκαμε λίγο με τις ρυθμίσεις λόγω των στενών ορίων του Euro 5 τώρα όλα καλά. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με την δεξαμενή υγραερίου που τοποθετήσαμε στον χώρο της ρεζέρβας 66 λίτρων. Όταν λοιπόν επιταχύνω το αμάξι γρήγορα μου αλλάζει από υγραέριο σε βενζίνη. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο όσο αδειάζει η δεξαμενή. Όταν το υγραέριο είναι πάνω από την μέση φοβάμαι να πατήσω γκάζι. Έχω την εντύπωση ότι γίνεται α) λόγω της μετατόπισης του καυσίμου μέσα στην δεξαμενή ή β) λόγω μικρού σωλήνα που δεν φτάνει μέχρι τον πάτο της δεξαμενής. Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι για να λυθεί το πρόβλημα μου παρακαλώ ας απαντήσει. Ευχαριστώ.
pavlos01

Δημοσιευσεις: 67

Re: Πρόβλημα με δεξαμενή τύπου ντόνατ

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Τρί 01 Φεβ, 2011 12:05

Δεν αποκλειεται να ειναι ελλατωματικη η πολυβαλβιδα στην δεξαμενη.
Αλλα μηπως φταιει κατι αλλο? Μηπως χρειαζεσαι μεγαλυτερο πνευμονα?
Μηπως δεν του φτανει η πιεση στο συστημα?
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό pavlos01 » Τρί 01 Φεβ, 2011 19:54

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Το δήλωσα και στον τεχνικό που έκανε την εγκατάσταση και μου είπε όσον αφορά για τον πνεύμονα, οτι είναι ο μεγαλύτερος που δίνει η Tartarini για αυτό το αμάξι. Για την δεξαμενή και την βαλβίδα μου είπε να του αφήσω λίγο χρόνο να ρωτήσει και αυτός στην εταιρεία που του παρέχει τα ανταλλακτικά. Για την πίεση μου είπε πως είναι ρυθμισμένη στα 1,2 bar στο ρελαντί. Εαν θα έχω κάποιο νεο θα σας πληροφορήσω.
pavlos01

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Τρί 01 Φεβ, 2011 22:00

Ειναι προφανες οτι δεν "καλυπτετε" η αναγκη σε αεριο στα ζορια και γυρνα σε βενζινη . Ελενχος στα προαναφερομενα των γραφοντων.
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό phoenix » Τετ 02 Φεβ, 2011 00:03

θα μας πεις το θεμα που ειχες με τις ρυθμισεις στο συστημα της Ταρταρινι?
phoenix

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό pavlos01 » Τετ 02 Φεβ, 2011 15:35

Το πρόβλημα που είχαμε με τις ρυθμίσεις είναι ότι όταν πατούσα τέρμα το γκάζι μου έκανε κάποιες μικρές διακοπές. Το αμάξι έχει και επιλογή sport mode που αλλάζει την χαρτογράφηση στο γκάζι στις αναρτήσεις κλπ. Όταν λοιπόν το επέλεγα και πατούσα τέρμα γκάζι το φαινόμενο των διακοπών γίνονταν πιο έντονο. Ο τεχνικός μου είπε ότι πρέπει να αυξήσουμε την ποσότητα καυσίμου αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί τότε θα μας βγάζει καυσαέρια πάνω από τα όρια. Έτσι μου το ρύθμισε στα πλαίσια του Euro 5 για να μην μου βγάζει βλάβες για πλούσιο ή φτωχό μίγμα. Τώρα το αμάξι πάει καλά και έγινε πιο γλυκό στην λειτουργία του, χωρίς βέβαια να έχει εξαλειφθεί το πρόβλημα στο τέρμα γκάζι, μειώθηκε αισθητά όμως. Στην επιλογή sport mode το πρόβλημα παραμένει στο τέρμα γκάζι αλλά δεν με ενοχλεί και τόσο γιατί εάν χρειαστεί να το επιλέξω το γυρνάω στην βενζίνη. Ούτως ή άλλως το υγραέριο το έβαλα για οικονομία και όχι για κόντρες γιατί η απόδοση του είναι περίπου 10% - 20% πιο κάτω σε σχέση με την βενζίνη. Το μόνο που θεωρώ ως πρόβλημα τώρα είναι αυτό που ανέφερα πιο πάνω για την αλλαγή από αέριο σε βενζίνη που την κάνει από μόνο του. Περιμένουμε τον Ιταλό τεχνικό της Tartarini να έρθει Ελλάδα και να μας δώσει λύσεις. Τέλος για τους φίλους που μας διαβάζουν να μην τους αποθαρρύνουμε θα πρέπει όμως να καταλάβουν πως είναι μία μετατροπή αρκετά σοβαρή και ιδιαίτερα σε αυτοκίνητα με πολλά ηλεκτρονικά και κάποια τέτοια προβλήματα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όλα λύνονται απλά δεν γνωρίζουμε την λύση σήμερα. Για αυτό συζητάμε και παραθέτουμε τις εμπειρίες μας ώστε να βοηθήσουμε άλλους και να βοηθηθούμε.
pavlos01

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Πέμ 03 Φεβ, 2011 10:25

Τα turbo αυτοκινητα, θελουν παντοτε πολυ προσοχη. Η ρυθμιση στην χαλαρη οδηγηση και στα λιγα γκαζια ειναι ευκολη. Το θεμα ειναι ομως να συνδιαζεται και με αντιστοιχη καλη ρυθμιση στο τερμα γκαζι οπου τις περισσοτερες φορες αυτο χρειαζεται ιδαιτερες γνωσεις και ισχυρο software στον εγκεφαλο του συστηματος LPG. Ολα παντως δειχνουν οτι πασχεις απο ελλειψη καυσιμου στα μεγαλα φορτια, οποτε κατι πρεπει να μεγαλωσει (μπεκ, πνευμονας, παροχη κλπ). Χρειαζεται λιγο ψαξιμο παραπανω και υπομονη ;)
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό pavlos01 » Παρ 04 Φεβ, 2011 19:37

Κάτι ακόμη που ξέχασα να ρωτήσω. Είναι λογικό ενώ η δεξαμενή μου είναι 66 λίτρων να μου φουλάρει μόνο με 46-47 λίτρα. Για μικτή χαλαρή οδήγηση περίπου διανύω στη καλύτερη περίπτωση 350 χλμ.
pavlos01

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 04 Φεβ, 2011 20:35

pavlos01 έγραψε:Κάτι ακόμη που ξέχασα να ρωτήσω. Είναι λογικό ενώ η δεξαμενή μου είναι 66 λίτρων να μου φουλάρει μόνο με 46-47 λίτρα. Για μικτή χαλαρή οδήγηση περίπου διανύω στη καλύτερη περίπτωση 350 χλμ.

Παυλο, θα επρεπε στην χειροτερη να περνει 53 lit. 66lit η δεξαμενη μείον 20% για λογους ασφαλειας =52,8 lit Σε μενα χωραει και παραπανω μαλιστα απ'οτι τα επρεπε.62 lit τυπου ρεζερβα icom, χωραει 55 lit.

Και φιλε Παυλο, πρεπει να εχεις πλουσιο μειγμα. Μα για ονομα του θεου 13,4 lit/100 !!!!!! με χαλαρη οδηγηση,αν ειναι δυνατον!!!!!!!! Και κοματια να πηγαινες, τετοια καταναλωση δεν επρεπε να εχεις. Κοιτα ποια ειναι η μεση καταναλωση του αυτοκινητου σου και βαλε +15 βαρια 20% παραπανω, δε νομιζω να βγαινει τοσο οσο καις. Και απ'οτι ειδα παραπανω,συμπεραινω οτι ο μαστορας εχει κανει μεγαλη ''πατατα''. Πηγενε βαλτου χερι να στο φτιαξει. Θα επρεπε ρε φιλε με τετοια αμαξαρα να βαλεις υγρου ψεκασμου. Μηπως επαιζε το οικονομικο στη μεση?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό pavlos01 » Σάβ 05 Φεβ, 2011 16:10

Δεν ξέρω τι να πω. Το αμάξι δουλεύει αρκετά καλά εκτός από αυτό που ανέφερα πιο πάνω για το τέρμα γκάζι. Όσον αφορά για την κατανάλωση με βενζίνη βρίσκεται περίπου στα 11-11,5 λιτρα/100χιλ. Νομίζω ότι η υπερβολική κατανάλωση είναι το μεγάλο μειονέκτημα του αυτοκινήτου μου. Για αυτό έβαλα και αέριο. Αυτά που λέω είναι μετρημένα με χιλιόμετρα και πόσα λίτρα καύσιμο βάζω και όχι από το trip computer. Για αυτό λέω μήπως υπάρχει κάποιο λάθος στην δεξαμενή μου. Για το υγρού ψεκασμού και την δεξαμενή icom που λες τι είναι? Μήπως μπορώ να τα βάλω τώρα?
pavlos01

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 57 επισκέπτες