Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Επιλογη lpg kit για HYUNDAI i30

Re: Επιλογη lpg kit για HYUNDAI i30

Δημοσίευσηαπό anikologr » Τετ 13 Ιούλ, 2011 16:19

gakost έγραψε:
anikologr έγραψε:Το έχω μετανοιώσει γιατί εκ των υστέρων ανακάλυψα την ευαισθησία του μοτέρ μου. Επίσης πρόσφατα ανακάλυψα πως το κράτος επιβάλλει κάθε φορά πριν το ΚΤΕΟ να μου δίνει χαρτί ο εγκαταστάτης καλής λειτουργίας (= έξτρα κόστος). Τέλος η διαφορά της ψαλίδας βενζίνης υγραερίου συνεχώς μειώνεται κάνοντας την απόσβεση να έρθει αρκετά αργότερα.

Για το πρώτο είναι καθαρά θέμα ψυχολογικό. ΑΝέρθει και όποτε έρθει μια ζημιά τότε μάλλον πρέπει να το σκεφτείς. Αλήθεια σκέφτεσαι ότνα οδηγάς ότι μπορεί πχ να κολλήσει ο θερμοστάτης και να σου κάψει φλάντζα κεφαλής; ή ότι μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε άλλη ζημιά; Καταναλωτικό αγαθό είναι το αυτοκίνητο με ημερομηνία λήξης όπως όλα. Άλλωστε μην νομίζεις δεν θα στοιχίσει και τα χίλια γρόσια μια επισκευή στο καπάκι. Για το ΚΤΕΟ αν σε χρεώσει ο εγκαταστάτης για την δήλωση συμόρφωσης τι να πω ...... Αν μου ζητήσει λεφτά εμένα πάντως για ένα χαρτί χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα πάντως θα παίξει τελεσίγραφο του στυλ αν θες χρήματα να ξέρεις είναι τα τελευταία που θα πάρεις από μένα και ειλικρινά δεν θα ξαναπάω αν επιμείνει. Αν ασχοληθεί βέβαια και κοιτάξει το αυτοκίνητο σοβαρά και όχι γύρω γύρω 5 λεπτά τότε λογικό θα είναι να μου ζητήσει κάποια (λίγα) χρήματα. Έτσι για να έχουμε και το καλό ερώτημα πόσο πάει το μαλλί εεεε το χαρτί; Για την τιμή της βενζίνης και του υγραερίου δεν μπορεί κανένας να ξέρει ή να προβλέψει στα χάλια που ζούμε, όπως ούτε τον μισθό μας :cry: :cry: :cry: . Πάντως με μ.ο. € 0.83 αν προσθέσεις 15% περίπου την διαφορά στην κατανάλωση τότε βγαίνει μια τιμή 0.955€ για την αντίστοιχη κίνηση με βενζίνη και κόστος 1.65€ (την 100αρα ούτε που το συζητάω. ) Αυτή τη στιγμή η διαφορά δεν είναι άσχημη χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι θα έπρεπε το υγραέριο να πωλείται σε αυτή την αδικαιολόγητα υψηλή τιμή. Κοίτα να απολαύσεις το αυτοκίνητο σου και μην σκεφτεσε τι μπορεί να συμβεί.

Αν και γενικά κάνεις υπεραπλουστεύσεις στην συλλογιστική σου παρόλαυτά δεν διαφωνώ σε κάτι από όσα λες. Ο χρόνος θα δείξει εν τέλει αν θα βγούμε κερδισμένοι από την μετατροπή, χαμένοι ή περίπου στα ίδια.
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 13 Ιούλ, 2011 20:51

anikologr έγραψε:
LPGas έγραψε:Υπάρχουν πολλοί τρόποι καθυστέρησης και αποφυγής του φαινόμενου της φθοράς των βαλβίδων, οι οποίοι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να σε αποτρέψουν να τοποθετήσεις σύστημα υγραερίου. Με το κατάλληλο σύστημα, τη σωστή ρύθμιση, συντήρηση θα κάνεις τόσα χιλιόμετρα και τόση οικονομία που και στο δεύτερο αυτοκίνητο σου θα βάλεις υγραέριο.
http://www.lpgas.gr/el/photo-gallery/25-hyundai

Χρήστος

Μπορείς να αναφέρεις μερικούς από τους τρόπους καθυστέρησης και αποφυγής του φαινόμενου της φθοράς των βαλβίδων και των εδρών τους? Εσύ στο i30 που έκανες μετατροπή ποιον εφάρμοσες? Λαδιέρα δεν βλέπω να έχεις βάλει.

1. Ηλεκτρονικό σύστημα λίπανσης
2. Συμβατικό σύστημα λίπανσης
3. Πρόσθετα σε βενζίνη και υγραέριο
4. Ψεκασμός 10-20% βενζίνης παράλληλα με το υγραέριο
5. Ψεκασμός μόνο βενζίνης στους ευαίσθητους κινητήρες (Honda) μετά από κάποιο εύρος στροφών
6. Αντικατάσταση εδρών και βαλβίδων με σκληρότερα υλικά, κατάλληλα για χρήση με υγραέριο
Ο καθένας επιλέγει ότι θέλει ανάλογα με το budget που διαθέτει. ;)
Χρήστος
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 13 Ιούλ, 2011 21:23

Συμφωνω. Αν αν εξαιρέσεις την λαδιερα υποπιεσης(που φθηνή μεν..αλλα)και μερικα προσθετα, ολα τα αλλα κανουν ασύμφορη την τροποποιηση. Βαλε εκεινο, βαλε τ'αλλο στο τελος βγαινεις τα ιδια εκτος και αν προσβλεπεις σε κερδος μετα τα 100.000χλμ...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό anikologr » Πέμ 14 Ιούλ, 2011 08:47

LPGas έγραψε:
1. Ηλεκτρονικό σύστημα λίπανσης
2. Συμβατικό σύστημα λίπανσης
3. Πρόσθετα σε βενζίνη και υγραέριο
5. Ψεκασμός μόνο βενζίνης στους ευαίσθητους κινητήρες (Honda) μετά από κάποιο εύρος στροφών
6. Αντικατάσταση εδρών και βαλβίδων με σκληρότερα υλικά, κατάλληλα για χρήση με υγραέριο
Ο καθένας επιλέγει ότι θέλει ανάλογα με το budget που διαθέτει. ;)
Χρήστος

Ας τα πάρουμε ένα ένα

1. Μόνο το ηλεκτρονικό με 4 μπεκ έχει νόημα να συζητούμε αλλά είναι πανάκριβο και δεν έχει αποδειχθεί ότι το σύστημα λίπανσης προστατεύει από όλους τους λόγους που το υγραέριο φθείρει τις βαλβίδες (μόνο για το micro-welding κάνει δουλειά)
2. Το χρησιμοποιώ και εγώ αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι κατανέμεται σωστά στους 4 κυλίνδρους
3. Δεν νομίζω πως μετά από 3-4 αδειάσματα ρεζερβουάρ εξακολουθούν να προστατεύουν
4. Είναι κατά την άποψή μου η μεγαλύτερη απάτη. Άντε και οι εξαγωγής ας πούμε λιπαίνονται. Οι βαλβίδες εξαγωγής όμως που εξαιτίας του λάθος αβάνς τσουρουφλίζονται πως προστατεύονται? Άσε που είναι και παράνομο σύμφωνα με το ΦΕΚ για λόγους ασφαλείας.
5. Είναι μια καλή λύση. Το εφαρμόζω και εγώ πάνω από τις 4500 να γυρνάει σε βενζίνη αν και σκέφτομαι να το κατεβάσω στις 3600-3700
6. Μόνο όταν πλέον έχει συμβεί η βλάβη. Τα οικονομικά μας δεν χωρούν προληπτική ιατρική.
anikologr

Δημοσίευσηαπό villasg » Πέμ 14 Ιούλ, 2011 20:19

Σημερα μπηκα στην τελικη ευθεια .
Καταληξα στην τελικη επιλογη μου .
Το συστημα που κατέληξα ειναι το ιταλικο συστήμα BRC σε συνδιασμο με λαδιερα υποπιεσης .
Εγκαταστατης η LPGas .

Τελικες αποριες :

Να το κανω ωστε να ψεκαζει και καποιο ποσοστο βενζινης μαζι με το lpg ?

5. Είναι μια καλή λύση. Το εφαρμόζω και εγώ πάνω από τις 4500 να γυρνάει σε βενζίνη αν και σκέφτομαι να το κατεβάσω στις 3600-3700

Να το ρυθμισω ωστε να γυρνα σε βενζινη μετα απο καποιες στροφες ?
Και εαν ναι πιο ειναι καλο σημειο για το i30 ?
ΕικόναHyundai i30 1400cc BRC SEQUENT PLUG & DRIVE by LPGas
Άβαταρ μέλους
villasg

Δημοσιευσεις: 249

Δημοσίευσηαπό ARIS424 » Πέμ 14 Ιούλ, 2011 22:47

βαλε Zavoli,εγγυηση.
Hyundai Getz 1341κ.εκ. Zavoli kit-χλμ με LPG 27.000-χωρις λαδιερα
ARIS424

Δημοσιευσεις: 76

Δημοσίευσηαπό anikologr » Παρ 15 Ιούλ, 2011 08:52

villasg έγραψε:Σημερα μπηκα στην τελικη ευθεια .
Καταληξα στην τελικη επιλογη μου .
Το συστημα που κατέληξα ειναι το ιταλικο συστήμα BRC σε συνδιασμο με λαδιερα υποπιεσης .
Εγκαταστατης η LPGas .

Τελικες αποριες :

Να το κανω ωστε να ψεκαζει και καποιο ποσοστο βενζινης μαζι με το lpg ?

Να το ρυθμισω ωστε να γυρνα σε βενζινη μετα απο καποιες στροφες ?
Και εαν ναι πιο ειναι καλο σημειο για το i30 ?

Εγώ βενζίνη δεν έχω βάλει να ψεκάζει παράλληλα γιατί δεν θεωρώ πως επιτυγχάνεται κάτι.Επίσης το 'εχω ρυθμίση να γυρνάει σε βενζίνη στις 4500 αλλά θέλω να το κατεβάσω και να το πάω στις 3700. Αντιστοιχούν σε μας σε περίπου 125-130 και θεωρώ πως είναι μια χαρά για υγραέριο. Στην Γερμανία το πάνε μέχρι 3500!!! Επίσης το BRC είναι κορυφή. Τέλος περιμένω φωτογραφίες ειδικά από το σημείο που θα τοποθετηθεί η λαδιέρα και το ακριβές σημείο εισόδου του μπεκ της στην πολλαπλή εισαγωγής.
anikologr

Δημοσίευσηαπό villasg » Δευτ 18 Ιούλ, 2011 12:48

@ anikologr Με εχεις καταστρεψει .......... με εχεις βαλει σε μπελαδες .........
Διαβαζω τα ποστ σου και σε αλλα φορουμ και μπορω να πω οτι με εχεις "τρομοκρατησει" σχετικα με την ευπαθεια και την καταστροφη τυ αυτοκινητου .
Μια και μπηκα στο τριπακι εχεις κανα λινκ να δω αυτα που λενε οι ξενοι ( πχ οι γερμανοι που λες ) για το αμαξι μας ?
Επισεις αυτο ισχυει για ολα τα ι30 - ceed ? γιατι ψαχνωντας εγω εμαθα απο την hyundai οτι καποιες παρτιδες ειναι οι προβληματικες .
Το δικο σου ποιας χρονιας ειναι ?

Αυτα ..........

Υγ: με εχεις καταστρεψει !
Άβαταρ μέλους
villasg

Δημοσίευσηαπό anikologr » Δευτ 18 Ιούλ, 2011 15:14

villasg έγραψε:@ anikologr Με εχεις καταστρεψει .......... με εχεις βαλει σε μπελαδες .........
Διαβαζω τα ποστ σου και σε αλλα φορουμ και μπορω να πω οτι με εχεις "τρομοκρατησει" σχετικα με την ευπαθεια και την καταστροφη τυ αυτοκινητου .
Μια και μπηκα στο τριπακι εχεις κανα λινκ να δω αυτα που λενε οι ξενοι ( πχ οι γερμανοι που λες ) για το αμαξι μας ?
Επισεις αυτο ισχυει για ολα τα ι30 - ceed ? γιατι ψαχνωντας εγω εμαθα απο την hyundai οτι καποιες παρτιδες ειναι οι προβληματικες .
Το δικο σου ποιας χρονιας ειναι ?

Αυτα ..........

Υγ: με εχεις καταστρεψει !

:D :D Αδερφέ καλύτερα να ξέρεις από πριν παρά να τρέχεις μετά... 8-)

Αν κοιτάξεις στο lpgforum.de μέσω google translate και στο http://www.autogas4you.org ας πούμεσ στο θέμα http://www.autogas4you.org/board/thread ... eadid=8387 πχ θα καταλάβεις..... Εγώ να σε προστατέψω θέλω. Από εκεί και πέρα κάνεις ότι θέλεις.

Για τις προβληματικές παρτίδες που λες δεν γνωρίζω κάτι και αν ξέρεις να ενημερώσεις. Πάντως γενικά στα φόρουμ ακούς πολλά (πολλές φορές μ@λακίες) και μόνος σου πρέπει να αξιολογήσεις το κάθε τι που λέγετε. Βέβαια εδώ είμαστε και σε κανένα 2-3 χρόνια θα έχουν ξεκαθαρίσει πολλά (αν έχουν οι χρήστες τα @@ να παραδεχτούν πως έλεγαν @@ριες και τελικά αλλιώς τους ήρθαν.
anikologr

Δημοσίευσηαπό villasg » Δευτ 18 Ιούλ, 2011 16:02

anikologr έγραψε:
Για τις προβληματικές παρτίδες που λες δεν γνωρίζω κάτι και αν ξέρεις να ενημερώσεις.

Μετα απο επαφες με μεγαλες καθετες μοναδες hyundai που τοποθετουν υγραεριο , μου ζητησαν τα στοιχεια της αδειας για να "δουν" εαν ειμαι στα i30 που μπορει να τοποθετηθει γκαζι .
Εχει να κανει μου ειπαν με την παραγωγη ( βγαινει απο τον αριθμο πλαισιου-κινητηρα )
Επισης απο οτι εμαθα σε λιγο καιρο η hyundai θα πλασαρει δικο της κιτ στην αγορα με τιμη + 40% απο αυτα που παιζουν τωρα , χωρις αντικατασταση εδρων - βαλβιδων κλπ κλπ .
Άβαταρ μέλους
villasg

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Hyundai

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες