gakost έγραψε:anikologr έγραψε:Το έχω μετανοιώσει γιατί εκ των υστέρων ανακάλυψα την ευαισθησία του μοτέρ μου. Επίσης πρόσφατα ανακάλυψα πως το κράτος επιβάλλει κάθε φορά πριν το ΚΤΕΟ να μου δίνει χαρτί ο εγκαταστάτης καλής λειτουργίας (= έξτρα κόστος). Τέλος η διαφορά της ψαλίδας βενζίνης υγραερίου συνεχώς μειώνεται κάνοντας την απόσβεση να έρθει αρκετά αργότερα.
Για το πρώτο είναι καθαρά θέμα ψυχολογικό. ΑΝέρθει και όποτε έρθει μια ζημιά τότε μάλλον πρέπει να το σκεφτείς. Αλήθεια σκέφτεσαι ότνα οδηγάς ότι μπορεί πχ να κολλήσει ο θερμοστάτης και να σου κάψει φλάντζα κεφαλής; ή ότι μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε άλλη ζημιά; Καταναλωτικό αγαθό είναι το αυτοκίνητο με ημερομηνία λήξης όπως όλα. Άλλωστε μην νομίζεις δεν θα στοιχίσει και τα χίλια γρόσια μια επισκευή στο καπάκι. Για το ΚΤΕΟ αν σε χρεώσει ο εγκαταστάτης για την δήλωση συμόρφωσης τι να πω ...... Αν μου ζητήσει λεφτά εμένα πάντως για ένα χαρτί χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα πάντως θα παίξει τελεσίγραφο του στυλ αν θες χρήματα να ξέρεις είναι τα τελευταία που θα πάρεις από μένα και ειλικρινά δεν θα ξαναπάω αν επιμείνει. Αν ασχοληθεί βέβαια και κοιτάξει το αυτοκίνητο σοβαρά και όχι γύρω γύρω 5 λεπτά τότε λογικό θα είναι να μου ζητήσει κάποια (λίγα) χρήματα. Έτσι για να έχουμε και το καλό ερώτημα πόσο πάει το μαλλί εεεε το χαρτί; Για την τιμή της βενζίνης και του υγραερίου δεν μπορεί κανένας να ξέρει ή να προβλέψει στα χάλια που ζούμε, όπως ούτε τον μισθό μας![]()
![]()
. Πάντως με μ.ο. € 0.83 αν προσθέσεις 15% περίπου την διαφορά στην κατανάλωση τότε βγαίνει μια τιμή 0.955€ για την αντίστοιχη κίνηση με βενζίνη και κόστος 1.65€ (την 100αρα ούτε που το συζητάω. ) Αυτή τη στιγμή η διαφορά δεν είναι άσχημη χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι θα έπρεπε το υγραέριο να πωλείται σε αυτή την αδικαιολόγητα υψηλή τιμή. Κοίτα να απολαύσεις το αυτοκίνητο σου και μην σκεφτεσε τι μπορεί να συμβεί.
Αν και γενικά κάνεις υπεραπλουστεύσεις στην συλλογιστική σου παρόλαυτά δεν διαφωνώ σε κάτι από όσα λες. Ο χρόνος θα δείξει εν τέλει αν θα βγούμε κερδισμένοι από την μετατροπή, χαμένοι ή περίπου στα ίδια.