Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ford Fiesta 2002 1.4

Ford Fiesta 2002 1.4

Δημοσίευσηαπό ioannistsi » Σάβ 30 Μαρ, 2013 18:57

Καλησπέρα σε όλους,είμαι καινούργιος στο forum αλλά γράφτηκα προχθές για να ανταλλάξω απόψεις με μερικούς "παλιούς" στην Υγραεριοκίνηση!Έχω λοιπόν ένα Ford Fiesta 1.4 μοντέλο του 2002 το οποίο αγόρασα πρόσφατα μεταχειρισμένο, μετά όμως από μια έρευνα που έκανα είδα ότι ,όντας παλιό έχει μεγάλη κατανάλωση κ έτσι αποφάσισα να το κάνω υγραέριο.

Επί του προκειμένου τώρα θα ήθελα την άποψή σας στις παρακάτω προσφορές που πήρα:
Ο πρώτος βάζει σύστημα LANDI RENZO με 850 ε χωρίς λαδιέρα...3 χρόνια εγγύηση στα 150,000χλμ
Ο δεύτερος,κ ποιο γνωστός κ με την περισσότερη δουλειά... άρα κ εμπειρία, βάζει επίσης σύστημα LANDI RENZO άλλα είναι πολύ ακριβός στα 950 ε με 2 χρόνια εγγύηση
Ο τρίτος με σύστημα WENTIGAS με 700 ε κ με πολύ ισχυρή γνώμη ότι η λαδιέρα στο υγραέριο χρειάζεται αρά κ την εγκαθιστά...με 3 χρόνια εγγύηση...
Ο τέταρτος είναι ένας Βούλγαρος με σύστημα LOVATO αλλά με τον δικό του βουλγάρικο εγκέφαλο...στα 850 ε....
Κ ο τελευταίος με σύστημα ITALYGAS στα 850e χωρίς λαδιερα κ 2 χρόνια εγγύηση...

Επειδή ψιλοέχω μπερδευτεί...με τα συστήματα μήπως μπορεί κάποιος να με συμβουλεύσει από δικιά του εμπειρία... σημειωτέων ότι σαν πρώτο στόχο για τη μετατροπή δεν είναι το χαμηλό κόστος αλλά ένα πολύ καλό σύστημα,την εμπειρία του εγκαταστάτη για την προστασία του κινητήρα!

Ευχαριστώ!
ioannistsi

Δημοσιευσεις: 3

Re: Ford Fiesta 2002 1.4

Δημοσίευσηαπό papoys » Κυρ 31 Μαρ, 2013 06:51

Φίλε μου καλημέρα.
Και εγώ καινούργιος στο υγραέριο (μόλις ξεπέρασα τα 1000 χιλιόμετρα) .Πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή είμαι ευχαριστημένος.

Αν το ψάξης μπορείς να βρεις και πιό χαμηλές τιμές στα συγκεκριμένα συστήματα που αναφέρης.
Κατά τη γνώμη μου να κοιτάξης να βρεις ένα αξιόπιστο συνεργείο - εγκαταστάτη και ας πληρώσης το σύστημα και 50-100
ευρώ παραπάνω.
Απόκει και πέρα πιστεύω πως είναι και θέμα μεταχείρισης - τύχης.
Αν με ρωτάς προσωπικά διάλεξα κατά κύριο λόγο με θέμα τιμής (οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες),αλλά πληροφορήθηκα
ότι ο εγκαταστάτης μου είναι έμπειρος και παλαιός στην υγραεριοκίνηση.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό Qgas » Κυρ 31 Μαρ, 2013 07:49

papoys έγραψε:Φίλε μου καλημέρα.
Και εγώ καινούργιος στο υγραέριο (μόλις ξεπέρασα τα 1000 χιλιόμετρα) .Πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή είμαι ευχαριστημένος.

Αν το ψάξης μπορείς να βρεις και πιό χαμηλές τιμές στα συγκεκριμένα συστήματα που αναφέρης.
Κατά τη γνώμη μου να κοιτάξης να βρεις ένα αξιόπιστο συνεργείο - εγκαταστάτη και ας πληρώσης το σύστημα και 50-100
ευρώ παραπάνω.
Απόκει και πέρα πιστεύω πως είναι και θέμα μεταχείρισης - τύχης.
Αν με ρωτάς προσωπικά διάλεξα κατά κύριο λόγο με θέμα τιμής (οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες),αλλά πληροφορήθηκα
ότι ο εγκαταστάτης μου είναι έμπειρος και παλαιός στην υγραεριοκίνηση.

Δεν υπαρχει θέμα τύχης στην υγραεριοκίνηση οτι πληρώνεις παίρνεις, η μεταχείριση εχει να κάνει με τον εγκαταστάτη. Αν το σύστημα ειναι ακατάλληλο για το αμάξι οτι και να κάνει το μάστορας δεν θα δουλέψει η δεν θα αντέξει, στη πορεία του χρόνου ακόμα και να το κάνει να δουλεύει για κάποιο διάστημα. Ακούμε συνέχεια δούλευε μια χαρα για 6 -10 μήνες πχ. αλλα τωρα τι έπαθε ; Φυσικα σήμερα βρίσκεις εξαιρετικά συστηματα μεταξύ 800-900 € που οι τιμες τους σε άλλες χώρες είνσι κατά 50% παραπάνω.
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό ioannistsi » Κυρ 31 Μαρ, 2013 10:13

Παρολαυτα ποιο από τα παραπάνω συστήματα...είναι από τα καλύτερα πιστεύετε...?
ioannistsi

Δημοσίευσηαπό tomgeron » Κυρ 31 Μαρ, 2013 16:15

Καλημερα κι απο μενα.
Κατα την γνωμη μου χωρες κατασκευης συστηματος Ιταλια η Ολλανδια λογω μακροχρονιας χρησης LPG.
Αξιοπιστες μαρκες BRC (το φοραει και επισημα η ford στο fiesta, αν αυτο σημαινει κατι), PRINCE, LOVATO (οχι βεβαια Βαλκανικο).
Πολυ σημαντικο ειναι και η επιλογη εμπειρου εγκαταστατη.
Εχω ford Fiesta 2008 σχεδον ενα χρονο lpg 15000km ,BRC χωρις προβληματα
tomgeron

Δημοσιευσεις: 5

Δημοσίευσηαπό rover214 » Κυρ 31 Μαρ, 2013 16:18

Κατ' αρχάς νομίζω ότι στο θέμα μεταχείρησης ο φίλος παραπάνω εννοούσε τη μεταχείρηση από τον ίδιο τον οδηγό.Γιατί όπως και να το κάνουμε με το υγραέριο το αυτοκίνητο θέλει λίγο πιο προσεκτική μεταχείρηση και όχι κόφτες πχ.

Στο θέμα μας τώρα.Το LANDI RENZO και το LOVATO είναι και τα δύο καλά συστήματα και πολυφορεμένα.Για το LOVATO το οποίο φοράω κι εγώ μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι η λαδιέρα είναι περιττή μιας και το σύστημα έχει τη δυνατότητα παράλληλου ψεκασμού με βενζίνη (στις υψηλές στροφές και τα υψηλά φορτία) για λίπανση.
Από εκεί και πέρα γι αυτό με την εγγύηση που λες για 150.000χλμ πρόσεξε αν υπάρχουν ψιλά γράμματα γιατί τόσο μεγάλο νούμερο για εγγύηση μηχανής και όχι μόνο του συστήματος ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό.(δες πχ αν η εγγύηση καλύπτει κυλινδροκεφαλή και βαλβίδες εξαγωγής)
Γενικά πάντως είναι καλό να πας σε κάποιο γνωστό σύστημα ώστε αν (που μακάρι να μην τύχει) υπάρξει κάποιο πρόβλημα που ο εγκαταστάτης σου δυσκολεύεται να λύσει να μπορείς να πας και σε κάποιον άλλο που να δουλεύει το ίδιο σύστημα και να το δει.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό LPGas » Δευτ 01 Απρ, 2013 11:52

Τα Ford δουλεύουν άψογα με το σύστημα της BRC. Το εργοστάσιο μας προμηθεύει με αναλυτικό εγχειρίδιο εγκατάστασης, αφού υπάρχει συνεργασία της BRC με τη Ford στην Ιταλία.

Στο παρακάτω link μπορείς να δεις μερικές από τις πολλές επιτυχημένες εγκαταστάσεις μας.
http://lpgas.gr/el/photo-gallery/23-ford
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό ioannistsi » Σάβ 13 Απρ, 2013 13:22

Μετά από μια έρευνα αγοράς κατέληξα στην εταιρία BRC αλλά δεν έχω αποφασίσει ποιό σύστημα να βάλω....Είμαι μεταξύ του BRC Vale κ του Sequent....αλλά όπως διάβασα σε ένα από τα θέματα σε αυτό το φορουμ (http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?t=1091) το Sequent είναι καλύτερο από αυτό του Vale...συγκεκριμένα όπως λέει κ ένας απο τους εγκαταστάτες που άνοιξαν το θεμα "Η BRC έχει λανσάρει ένα αρκετά φθηνό σύστημα “VALE” το οποίο προοριζόταν για τις ανατολικές χώρες με μοναδικό σκοπό να έχει χαμηλότερη τιμή.Οι βασικές διαφορές τους είναι ότι το VALE έχει φτηνά μπεκ “Apache” τύπου ηλεκτροβαλβίδας και δεν έχει θερμοκρασία πνεύμονα."
Άρα καλύτερο είναι να βάλω το Sequent...ετσι δεν είναι?
ioannistsi

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Σάβ 13 Απρ, 2013 15:03

Ηλεκροβαλβιδα? ε όχι βέβαια sequent χωρίς δεύτερη σκέψη! :wtf:
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Επιστροφή στο Ford

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες