Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αύξηση κατανάλωσης λαδιού με το LPG

Re: Αύξηση κατανάλωσης λαδιού με το LPG

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 31 Μάιος, 2013 19:02

sbk έγραψε:
labros έγραψε:Οι θερμοκρασίες που δουλεύει το λάδι είναι ίδιες. Η κατανάλωση λαδιού δεν εξαρτάται από το καύσιμο. γράφεις για 35000χλμ. Μάλον ήρθε η ώρα του να κάψει.

Οι θερμοκρασίες που αναπτύσονται στην μηχανή είναι μεγαλύτερες με υγραέριο
Για 290000 χλμ με βενζίνη δεν έχανε σταγόνα.
Τα επιπλέον 60000 χλμ με υγραέριο εχει απώλειες λαδιού.
Αν είχε πρόβλημα η μηχανή θα είχε ήδη κολήσει.
Οι υπόλοιποι στο forum που έχουν παρατηρήσει απώλειες λαδιού με το lpg
έχουν όλοι ''προβληματικά'' αυτοκίνητα με πολλά χλμ??

Δεν είναι θέμα προβληματικού αυτοκίνητου αλλά θέμα χιλιομέτρων. ¨ολα τα αυτοκίνητα σε αυτά τα χλμ αρχίζουν και καίνε. Εμένα όσο έκαιγε με βενζίνη τόσο καίει και με υγραέριο (250000χλμ) Όσο για το λάδι δεν έχει κανένα λόγο να έχει υψηλότερη θερμοκρασία. Η θερμογόνος δύναμη του υγραερίου ανα λίτρο είναι μικροτερη της βενζίνης εξού και η αυξημένη κατανάλωση. Άρα και η θερμοκρασία στο θάλαμο καύσης άρα και στο λάδι είναι ίδια ή μικρότερη (αν δεν έχουμε φτωχό μίγμα φυσικά). Το πρόβλημα στις έδρες των βαλβίδων δεν οφείλεται στις υψηλότερες θερμοκρασίες αλλά στο διαφορετικό χρόνο καύσης του υγραερίου σε σχέση με την βενζίνη (είναι πιο βραδύκαυστο και όταν ανοίγουν οι βαλβίδες εξαγωγής δεν έχει τελειώσει η καύση του). Όσο για την τελευταία ερώτηση ναι οι περισσότεροι βάλαμε αέριο έχοντας είδη πολλά χλμ στην πλάτη. (εγώ στα 215000)
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό sbk » Παρ 31 Μάιος, 2013 20:13

Το θέμα είναι άν η όποια απώλεια λαδιού έχει σχέση με το υγραέριο.
Σε ότι με αφορά μέχρι τις 290000 χλμ δεν έκαιγε σταγόνα με βενζίνη.
Για τα υπόλοιπα 60000χλμ με γκάζι καίει από τα 9000 χλμ ως τα 15000 χλμ
0,5 ως 1 λίτρο κάτι που μπορεί να θεωρείται φυσιολογικό.
Συνεχίζω μέχρι την επόμενη αλλαγή με τα καινούρια λάδια που έχω βάλει και τα επόμενα που θα βάλω θα είναι της αντιπροσωπείας αν δώ απώλειες.
Μπορεί να παίζει ρόλο και το λάδι.
Εναλακτικά θα μπορούσε κάποιος να κάνει όλα τα χλμ από αλλαγή σε αλλαγή με
βενζίνη για να δεί αν θα έχει απώλειες όπως με το γκάζι κάτι που είναι απαγορευτικό
λόγω οικονομικής συγκυρίας.
Αν υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που έχουν ή δεν έχουν παρατηρήσει απώλειες λαδιού από τότε που χρησιμοποιούν γκάζι με λίγα ή πολλά χλμ στην ΄΄πλάτη΄΄τους ας γράψουν.
sbk

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 13 Ιουν, 2013 09:03

sbk έγραψε:Το θέμα είναι άν η όποια απώλεια λαδιού έχει σχέση με το υγραέριο.
Σε ότι με αφορά μέχρι τις 290000 χλμ δεν έκαιγε σταγόνα με βενζίνη.
Για τα υπόλοιπα 60000χλμ με γκάζι καίει από τα 9000 χλμ ως τα 15000 χλμ
0,5 ως 1 λίτρο κάτι που μπορεί να θεωρείται φυσιολογικό.
Συνεχίζω μέχρι την επόμενη αλλαγή με τα καινούρια λάδια που έχω βάλει και τα επόμενα που θα βάλω θα είναι της αντιπροσωπείας αν δώ απώλειες.
Μπορεί να παίζει ρόλο και το λάδι.
Εναλακτικά θα μπορούσε κάποιος να κάνει όλα τα χλμ από αλλαγή σε αλλαγή με
βενζίνη για να δεί αν θα έχει απώλειες όπως με το γκάζι κάτι που είναι απαγορευτικό
λόγω οικονομικής συγκυρίας.
Αν υπάρχει κάποιος ή κάποιοι που έχουν ή δεν έχουν παρατηρήσει απώλειες λαδιού από τότε που χρησιμοποιούν γκάζι με λίγα ή πολλά χλμ στην ΄΄πλάτη΄΄τους ας γράψουν.

Έχω τις απώλειες λαδιού που είχα και πριν. 255000χλμ τα 40000 με υγραέριο.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό pank » Παρ 14 Ιουν, 2013 01:34

Eγώ δυστυχώς έχω κατανάλωση λαδιού 1 - 1,5 lit ανάμεσα στα 10000χλμ των αλλαγών.
Έχω 195.000 χλμ τα οποία μόνο 10000χλμ με υγραέριο. Με βενζίνη ποτέ πριν δεν είχα κατανάλωση λαδιού.
Μήπως ήταν χρήσιμο να αναφέρουμε και το σύστημα. Εγώ North Italy (N.I.G.S)
pank

Δημοσιευσεις: 110

Δημοσίευσηαπό rover214 » Σάβ 15 Ιουν, 2013 15:38

Από μηδενική κατανάλωση λαδιού στο 1 με 1,5 λίτρο μετά, ακούγεται πάρα πολύ.Εγώ άλλαζα λάδια κάθε 8000 χλμ και είχα μια κατανάλωση κάτω από 1 λίτρο με βενζίνη.Υπολογίζω περίπου στα 100ml ανά 1000 χλμ.Τώρα με το υγραέριο έχω 8500 χλμ από την τελευταία αλλαγή (αν και το σκέφτομαι να τα κρατήσω ως τις 10000 αυτή τη φορά γιατί το λάδι είναι ακόμα ξανθό) και έχω συμπληρώσει μισό λίτρο.Μάλλον επειδή δε μολύνεται με κατάλοιπα καύσης το λάδι δεν καταστρέφεται και δεν το καίει τόσο.Δε μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.Βέβαια τα λάδια τα έχω από το Δεκέμβρη και συνήθως την περισσότερη κατανάλωση την είχα καλοκαίρι με τη ζέστη.Οπότε μετά το καλοκαίρι θα έχω πιο ασφαλές απότέλεσμα.Πάντως προς το παρόν μου καίει λιγότερο από πριν.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό prometheas » Κυρ 16 Ιουν, 2013 11:42

Παίδες, αυτό το πράγμα απλά δεν υπάρχει. Η κατανάλωση λαδιού με το lpg δεν συνδέονται άμεσα. Στον ίδιο κινητήρα με την ίδια κατάσταση (ίδιες φθορές), με το ίδιο στυλ οδήγησης και τα ίδιας ποιότητας λάδια, το αυτοκίνητο καίει ακριβώς το ίδιο λαδάκι.

Αυτό που μπορεί να υπάρχει είναι να κάνουμε πολύ περισσότερα χιλιόμετρα από πριν και να νομίζουμε ότι καίει περισσότερο λάδι (ενώ πριν είχαμε το αυτοκίνητο ψιλοπαροπλισμένο στο γκαράζ κάνοντας λίγες χιλιάδες χλμ το χρόνο...).
Επίσης με τα πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα έρχονται και οι αναπόφευκτες φθορές και η κατανάλωση λαδιού σιγά-σιγά... αλλά δεν φταίει το lpg για την κατανάλωση λαδιού....
Μια άλλη αιτία μπορεί να είναι το ότι δεν μας ενδιαφέρει και τόσο πολύ η κατανάλωση και μπορεί να οδηγούμε κάπως πιο αντιοικονομικά οδηγώντας (ασυναίσθητα ίσως) κάποιες φορές σε υψηλότερες rpm (άρα και το λαδάκι το πίνει γρηγορότερα...)
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Δημοσίευσηαπό pank » Κυρ 16 Ιουν, 2013 23:54

prometheas έγραψε:Παίδες, αυτό το πράγμα απλά δεν υπάρχει. Η κατανάλωση λαδιού με το lpg δεν συνδέονται άμεσα. Στον ίδιο κινητήρα με την ίδια κατάσταση (ίδιες φθορές), με το ίδιο στυλ οδήγησης και τα ίδιας ποιότητας λάδια, το αυτοκίνητο καίει ακριβώς το ίδιο λαδάκι.

Αυτό που μπορεί να υπάρχει είναι να κάνουμε πολύ περισσότερα χιλιόμετρα από πριν και να νομίζουμε ότι καίει περισσότερο λάδι (ενώ πριν είχαμε το αυτοκίνητο ψιλοπαροπλισμένο στο γκαράζ κάνοντας λίγες χιλιάδες χλμ το χρόνο...).
Επίσης με τα πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα έρχονται και οι αναπόφευκτες φθορές και η κατανάλωση λαδιού σιγά-σιγά... αλλά δεν φταίει το lpg για την κατανάλωση λαδιού....
Μια άλλη αιτία μπορεί να είναι το ότι δεν μας ενδιαφέρει και τόσο πολύ η κατανάλωση και μπορεί να οδηγούμε κάπως πιο αντιοικονομικά οδηγώντας (ασυναίσθητα ίσως) κάποιες φορές σε υψηλότερες rpm (άρα και το λαδάκι το πίνει γρηγορότερα...)

Θα διαφωνήσω τελείως και επειδή είμαι πολύ σχολαστικός τα έχω όλα σε αρχείο για όποιον ενδιαφέρεται. Service, συμπλήρωση λαδιών, καρφιά στα ελαστικά κλπ επίσης και πριν το υγραέριο πάντα μέτραγα κατανάλωση και τα αποτελέσματα σε Excel από κάθε γέμισμα. Δυστυχώς στη περίπτωσή μου φταίει το υγραέριο και άμεσα μετά την εγκτάσταση άρχισε η κατανάλωση λαδιού. Νο τονίσω εδώ ότι επειδή έχω χάσει και την εμπιστοσύνη μου με το υγαρέριο κινούμε πολύ ποιό συντηρητικά πλέον αφού φοβάμαι μην πάρω στο χέρι το πολύστροφο εξακύλινδρο που έχω. Πριν με βενζίνη πάντα το ξεμπούκωνα το μοτέρ στα κόκκινα και δεν είχα ποτέ κατανάλωση λαδιού. Τέλος τα λάδια που βάζω είναι τα ίδια με παλιότερα ενώ η χρήση δεν έχει αλλάξει ούτε κάνω περισσότερα χιλιόμετρα.
pank

Δημοσίευσηαπό pank » Δευτ 17 Ιουν, 2013 00:02

Ξέχασα επίσης να αναφέρω ότι η κατανάλωση λαδιού μέχρι σήμερα ήταν με χαμηλές-normal θερμοκρασίες. Τώρα που καλοκαιριάζει φοβάμαι ότι κάθε μήνα για 2000χλμ θα θέλω και μισό λίτρο λάδι. Ελπίζω να έχω άδικο γιατί διαφορετικά θα αρχίσουν και άλλες παρενέργειες με τέτοια κατανάλωση.
pank

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 17 Ιουν, 2013 00:14

pank έγραψε:
prometheas έγραψε:Παίδες, αυτό το πράγμα απλά δεν υπάρχει. Η κατανάλωση λαδιού με το lpg δεν συνδέονται άμεσα. Στον ίδιο κινητήρα με την ίδια κατάσταση (ίδιες φθορές), με το ίδιο στυλ οδήγησης και τα ίδιας ποιότητας λάδια, το αυτοκίνητο καίει ακριβώς το ίδιο λαδάκι.

Θα διαφωνήσω τελείως και επειδή είμαι πολύ σχολαστικός τα έχω όλα σε αρχείο για όποιον ενδιαφέρεται. Service, συμπλήρωση λαδιών, καρφιά στα ελαστικά κλπ επίσης και πριν το υγραέριο πάντα μέτραγα κατανάλωση και τα αποτελέσματα σε Excel από κάθε γέμισμα. Δυστυχώς στη περίπτωσή μου φταίει το υγραέριο και άμεσα μετά την εγκτάσταση άρχισε η κατανάλωση λαδιού. Νο τονίσω εδώ ότι επειδή έχω χάσει και την εμπιστοσύνη μου με το υγαρέριο κινούμε πολύ ποιό συντηρητικά πλέον αφού φοβάμαι μην πάρω στο χέρι το πολύστροφο εξακύλινδρο που έχω. Πριν με βενζίνη πάντα το ξεμπούκωνα το μοτέρ στα κόκκινα και δεν είχα ποτέ κατανάλωση λαδιού. Τέλος τα λάδια που βάζω είναι τα ίδια με παλιότερα ενώ η χρήση δεν έχει αλλάξει ούτε κάνω περισσότερα χιλιόμετρα.

του πινεις το αιμα εχεις 195000km ειτε με υγραεριο ειτε χωρις, λαδια θα εκαιγες.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό prometheas » Δευτ 17 Ιουν, 2013 13:28

Ας μας εξηγήσει ο φίλος που έχει υπερβολική κατανάλωση λαδιού και όπως λέει ευθύνεται γι αυτό το lpg, πως γίνεται αυτό?
Αν δεν μπορεί ο συγκεκριμένος φίλος, ας μας εξηγήσει οποιοσδήποτε άλλος: πως μπορεί να συνδέεται η υπερβολική κατανάλωση λαδιού με το lpg?
:-ss :-?

Το μοτέρ δηλαδή λέει: ώπ! καίει υγραέριο ο τύπος, ας κάψω λάδι :lol: :lol:
=))

....μετά γυρίζει σε βενζίνη, σκέφτεται τότε το μοτέρ: γύρισε σε βενζίνη! ας σταματήσω να καίω λάδι τώρα! =))

ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΖΕΙ ΛΙΓΟ Η ΔΕΞΙΑ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ, ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΝΕΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ LPG ?

:think:
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο BMW

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες