Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Suzuki alto 2012 και υγραέριο

Re: Suzuki alto 2012 και υγραέριο

Δημοσίευσηαπό Dimsabas » Παρ 20 Ιούλ, 2018 18:36

Προσωπικά, είμαι υπέρ του εργοστασιακού ΦΑ. Τα οφέλη στα ανέφερα και παραπάνω: μισό κόστος κίνησης σε σχέση με το Alto, εργοστασιακά ενισχυμένο μοτέρ, αόρατες δεξαμενές.
Σιγουρέψου ότι σε βολεύουν τα πρατήρια.

Τώρα, αναφορικά με τα διαθέσιμα αυτοκίνητα, έχεις τρεις επιλογές:
1) περιμένεις να βρεθεί το κατάλληλο. Για παράδειγμα, μέχρι προχθές υπήρχε ένα κίτρινο Citigo στα 6.650. Θα ξαναϋπάρξει κάτι αντίστοιχο.
2) ανεβάζεις το ποσό σου στα 7,5 χιλιάρικα. Ή κάνεις λιιιιίγο παζάρι και τα βρίσκετε κάπου στη μέση.
3) πας στα Grande Punto. Ή αν είσαι άνθρωπος των σπορ και θες να κουβαλάς ποδήλατα, καγιάκ, σκηνές, δες και τα Fiat Qubo. Μήκος κάτω από 4 μέτρα, τελείως κουτί= τρελοί χώροι. Άθλιες επιδόσεις= 0-100 σε 18".

Π.χ. https://www.car.gr/14356596-fiat-qubo-5

Επίσης, το ότι δεν βρήκες πολλά αυτοκίνητα είναι γιατί δεν έχουν πουληθεί πολλά στην Ελλάδα, απόρροια των λίγων πρατηρίων. Στο εξωτερικό γίνεται χαμός.
Dimsabas

Δημοσιευσεις: 137

Δημοσίευσηαπό elektregertis » Σάβ 21 Ιούλ, 2018 00:03

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ, γιατί μου ανοίξατε τα μάτια.
Θα έκανα λάθος στην επιλογή αυτοκινήτου, διότι δεν σκέφτηκα καθόλου το cng, το οποίο τελικά είναι ακριβώς αυτό που ζητάω.
Εδώ και 3 ώρες ψάχνω, διαβάζω και βλέπω βίντεο για το θέμα και έχω ενθουσιαστεί.
Βασικό πλεονέκτημα θεωρώ τον κινητήρα που είναι φτιαγμένος για τέτοιο καύσιμο.
Το πρώτο ζήτημα, δηλαδή του πρατηρίου λύθηκε καθώς έχω ένα στα 500μ από το σπίτι μου.
Το δεύτερο είναι το ζήτημα του κόστους που λογικά θα πρέπει να ανέβω λίγο για να πάω ως τα 7.500€ του Up

https://www.car.gr/14166616-volkswagen- ... up-1-0-cng
Αν και φαντάζομαι πως αυτό το αυτοκίνητο θα έχει μάλλον 150.000 χλμ λόγο αλλαγής ιμάντα χρονισμού και όχι 50.000.

Τώρα μένει να ψάξω λίγο ακόμα, για το θέμα της συντήρησης, κόστους σέρβις κλπ αλλά νομίζω θα κινηθώ προς αυτή την κατεύθυνση.
Γνωρίζει κάποιος για αξιοπιστία σε μάρκες ή παράλογα κόστη συντήρησης?
elektregertis

Δημοσιευσεις: 35

Δημοσίευσηαπό Dimsabas » Σάβ 21 Ιούλ, 2018 00:57

Και πού να δεις πώς έχει ενθουσιαστεί ένας ξάδερφός μου που το έχει κάνα τρίμηνο κι έχει μέσο όρο 2,5 ευρώ/100 χιλιόμετρα! Είναι σοκαριστικό, είναι λιγότερο κι από παπί.
Άλλος γνωστός έχει περί τις 70Κ χιλιόμετρα κι έλεγε ότι η συντήρηση είναι απολύτως φυσιολογική. Λογικά, μετά από κάποιο διάστημα θα χρειάζεται αλλαγή στις δεξαμενές, όπως και στο υγραέριο (που είναι στη δεκαετία).

Το θέμα που φοβάμαι με σένα είναι άλλο. Για να είχες το 8άρι, πάει να πει ότι ψάχνεις άλλα χαρίσματα σε ένα αυτοκίνητο. Τώρα περνάς μια φάση και θες φουλ οικονομία. Μήπως όμως ξενερώσεις μετά τον πρώτο μήνα; Εντάξει, σούπερ το να μετακινείσαι με 2,5 ευρώ στα 100 αλλά πόσο θα σε γεμίσει;
Μήπως να πάρεις κάτι πιο οικονομικό αλλά σπορτίφ;
Παραδείγματα:
https://www.car.gr/14348644-skoda-octavia-oktavia-rs

https://www.car.gr/12760789-opel-astra-gtc-1-6-t

https://www.car.gr/13665287-audi-s3

https://www.car.gr/12500499-mini-cooper ... o-aero-kit

https://www.car.gr/11722166-mitsubishi-colt-czt

https://www.car.gr/10873914-subaru-impreza-sti-gc8
Dimsabas

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Σάβ 21 Ιούλ, 2018 02:26

Οτι είπε ο απο πανω στο θέμα ξενερας με το άλτο προερχόμενος απο rx8.
Μονη ένσταση αν επιλέξεις ενα γρήγορο τύπου s3 κτλ , να μην φοράει καθόλου υγραέριο , και να το τοποθετήσεις εσύ μετά σε εμπιστο μάστορα ,σωστο κιτ και σωστή ρύθμιση εξαρχής.

Το μεταχειρισμένο με αέριο έτοιμο σε πολλές περιπτωσεις, δεν υπάρχει ο μάστορας που το εγκατέστησε, έχει μπει τριτοκοσμικό κιτ που δεν το υποστηρίζει κανένα συνεργειο υγραεριοκινησης, δεν ξέρεις ποσο καιρό έχει δουλέψει το αμάξι με ρύθμιση αερίου στο περίπου και τι φθορά έχει φαει απο αυτό. Και τέλος κατα μεγάλη πιθανότητα θα αναγκαστείς να το ξηλωσεις να βάλεις ενα σωστο κιτ απο την αρχή.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό elektregertis » Σάβ 21 Ιούλ, 2018 03:31

Μετά από 10 χρόνια με ένα πισωκίνητο, ειδικά το ρχ8 που οδηγικά είναι υπέροχο,μπορώ να πω πως τα αγαπώ αυτά τα αυτοκίνητα αλλά δεν μου μιλάνε τόσο αυτή την στιγμή.
Θα ήθελα ένα αυτοκίνητο με μηδενικό κόστος για βασικό όχημα και μετά βλέπουμε για τα υπόλοιπα, αν συνεχίσει να με καίει.
Είναι αλήθεια πως είναι άλλη η αίσθηση ενός ωραίου αυτοκινήτου, αλλά αυτή την στιγμή προέχει ένα φθηνό μεταφορικό μέσο για εμένα δυστυχώς.
Η σκέψη μου και εμένα ήταν να μην πάρω κάποιο αυτοκίνητο με υγραέριο εκτός και αν ήταν εργοστασιακό και να βάλω εγώ για να είμαι σίγουρος, αλλά η ιδέα του Cng για την ώρα με έχει κερδίσει ομολογώ.
Ειδικά αν καταφέρω να βρω κάποιο σαν το VW up σε λογική τιμή θα είμαι κατευχαριστημένος.
elektregertis

Δημοσίευσηαπό Dimsabas » Σάβ 21 Ιούλ, 2018 09:24

Ωραία λοιπόν, είσαι απόλυτα συνειδητοποιημένος. Θα έχω κι εγώ το νου μου μήπως προκύψει κάποια ενδιαφέρουσα αγγελία.
Καλή αναζήτηση!
Dimsabas

Δημοσίευσηαπό elektregertis » Σάβ 21 Ιούλ, 2018 15:53

Ευχαριστώ πολύ. :D
elektregertis

Δημοσίευσηαπό Dimsabas » Δευτ 23 Ιούλ, 2018 00:55

Σημερινή αγγελία:

https://www.car.gr/14440079-fiat-punto- ... ural-power

Θεωρώ ότι είναι καλύτερη περίπτωση από το Απ, γιατί είναι μοντέλο της επόμενης κατηγορίας. Επίσης, θα έχει φθηνότερη συντήρηση.
Από την άλλη, θα είναι περί το μισό ευρώ πάνω σε κατανάλωση.
Για τα 700 ευρώ πάνω από το όριό σου, μπορείς να κάνεις ένα διερευνητικό τηλεφώνημα κι αν δεν κατεβαίνει, μπορείς να περιμένεις. Τα μοντέλα φυσικού αερίου δεν πωλούνται εύκολα γιατί ο κόσμος δε γνωρίζει το νέο καύσιμο. Οπότε, σε λίγο καιρό, θα είναι πιο δεκτικός στο παζάρι.
Dimsabas

Δημοσίευσηαπό elektregertis » Δευτ 23 Ιούλ, 2018 18:09

Το είδα και το έχω κρατήσει για να τον πάρω αύριο τηλέφωνο.
Μου αρέσει ολοένα και περισσότερο η ιδέα του να πάρω cng αντί για lpg.
Αλλά χρειάζομαι ακόμα 1 μήνα για αν είμαι στα 7.300+ ώστε να μπορώ να διαπραγματευτώ κανονικά μια μείωση τιμής.
Το μόνο που σκέφτομαι, γιατί δεν γνωρίζω κανέναν με αμάξι με cng, είναι το κόστος σέρβις και συντήρησης.
Ειδικά για τα fiat δεν έχω ιδέα. Αν είναι περίπου σαν βενζίνης θεωρώ πως θα είναι πιο φθηνά από της Volkswagen ( up) αλλά σε σύγκριση πχ με ένα Tοyota yaris με υγραέριο?
Κοίταζα στο car.gr για Toyota yaris 1.000cc του 2010 και αν του βάλω lpg υποθέτω θα έχει παρόμοια κατανάλωση με το fiat punto cng ( υποθέτω δίχως να γνωρίζω ότι το yaris θα καίει το πολύ 1 € πάνω απο το fiat ) αν και δεν έχω αυταπάτες, το fiat θα είναι ανώτερο σε σχεδόν τα πάντα. Το ερώτημα μου είναι το κόστος συντήρησης που εγώ το υποθέτω φυσιολογικό σαν να ήταν βενζίνης. Ισχύει αυτό?
Γιατί αν και το vw up δεν έχει τέλη και καίει 0,5€ λιγότερο θα προτιμούσα το Fiat punto στα ίδια λεφτά. Τι να λέμε τώρα, το ένα είναι κανονικό αυτοκίνητο και το άλλο όχι.
Αλλά και τo lpg σε ένα μικρό 1.000άρι ιαπωνικό δεν έχει φύγει τελείως από την σκέψη μου, αλλά η κατεύθυνση μου είναι προς cng.
elektregertis

Δημοσίευσηαπό Dimsabas » Δευτ 23 Ιούλ, 2018 21:28

Στο Spritmonitor, το χιλιάρι Yaris του 2010 έχει μέση κατανάλωση 5,5 λίτρα βενζίνης. Χοντρικά, το πραγματικό του κόστος κίνησης θα είναι ανάμεσα στα 5,5-6 ευρώ, μαζί με τον ψεκασμό βενζίνης που θα έχει ένα καλό σύστημα υγραερίου.
Το Grande Punto που κοιτάς έχει μέση κατανάλωση 4,5 κιλά, ήτοι 4 ευρώ στα 100. Θεωρούμε ότι θα πηγαίνεις σχεδόν μόνιμα με φυσικό αέριο, αφού είναι το πρατήριο τόσο κοντά σου. Γιατί αν πηγαίνεις συχνά μακρινά ταξίδια σε περιοχές που δεν έχει πρατήρια ΦΑ, εκεί θα καις βενζίνη. Αν αυτό γίνεται μια φορά το χρόνο, δεν τρέχει τίποτα. Αν γίνεται τακτικά, τότε μικραίνει η χρηματική διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα.
Επίσης, δεν αναιρείται το γεγονός ότι το ένα μοντέλο θα είναι εργοστασιακό (και μάλιστα από τους μετρ του είδους Ιταλούς, τους πρώτους παγκοσμίως στην αεριοκίνηση), το άλλο με γενικώς ευαίσθητα μέταλλα (όπως όλα τα ιαπωνικά) και με τη ρεζέρβα στο πορτ-μπαγκάζ.

Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τα οικονομικά σου, δεν ξέρω τις οδηγικές σου συνήθειες, αλλά καλοπροαίρετα ξαναθέτω τον προβληματισμό: μήπως η νεοαποκτηθείσα ψύχωση με την οικονομία σβήσει γρήγορα; Τον πρώτο μήνα θα είσαι ευτυχισμένος που θα κάνεις τις βόλτες σου τσάμπα. Θα πετάγεσαι στο Σούνιο για να δεις αν είναι οι κολόνες στη θέση τους. Μετά όμως;
Μήπως ένα ιαπωνικό GTi με υγραέριο είναι η χρυσή τομή; Κάτι τέτοιο ας πούμε; Με μέση κατανάλωση στα 8 λίτρα, υπολόγιζε 8 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα (μαζί με τον ψεκασμό βενζίνης).

www.car.gr/13938905-suzuki-swift-sport
Dimsabas

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Suzuki

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες