Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Suzuki alto 2012 και υγραέριο

Re: Suzuki alto 2012 και υγραέριο

Δημοσίευσηαπό elektregertis » Τρί 24 Ιούλ, 2018 00:19

Μπα, τα οικονομικά μου δεν ειναι ασχημα πλέον, αλλα δεν θελω παλι να πληρώνω το αυτοκίνητο.
Θέλω να μην με νοιαζει το κοστος μετακίνησης πάνω απο όλα.
Και αν ειναι δυνατον να εχει λογική συντήρηση το αυτοκίνητο.
Η αλήθεια είναι πως αν έπαιρνα κατι για να το ευχαριστηθώ θα έπρεπε να είναι πισωκίνητο και να είναι δυνατό, μετά από αυτό που είχα κάτι λιγότερο δεν μου μιλάει, και δεν θέλω κάτι τέτοιο αυτή την στιγμή.
Απλά το ψειρίζω μέχρι να μαζέψω 7.500€ γιατί δεν θα ήθελα να δώσω ένα σκασμό λεφτά και να το μετανιώσω.
Ψάχνω απλά να κάνω μια καλή επιλογή.
Το fiat punto νομίζω το προτιμώ σαν επιλογή σαν σύνολο αυτοκινήτου από τα υπόλοιπα με CNG ( τα μεταχειρισμένα στο car ).
Απλά είναι η άγνοιά μου σε συνδιασμό με τον χρόνο που χρειάζομαι για να μαζέψω τα υπόλοιπα χρήματα.
Οπότε θεωρείς σχετικά αξιόπιστα τα fiat σε σχέση με τα volkswagen?
Συμφωνώ δε απόλυτα στο ότι ως ιταλικά έχουν λιγότερο ευπαθή μέταλλα σε σχέση με τα υπολοιπα και ειδικά με τα ιαπωνικά.
elektregertis

Δημοσιευσεις: 35

Δημοσίευσηαπό montechristo » Τρί 24 Ιούλ, 2018 01:01

Ένα ερωτηματικό που παίζει για τα μεταχειρισμένα cng οχήματα, είναι κατά πόσο χρειάζονται κι αυτά αλλαγή δεξαμενών στην δεκαετία. Αν ισχύει αυτό (όπως στα υγραεριοκινητα), μιλάμε για ένα αρκετά μεγάλο κοστος, που ίσως πλησιάζει το χιλιάρικο.
Μπορεί κανένας να το επιβεβαιώσει αυτό;

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
montechristo

Δημοσιευσεις: 31

Δημοσίευσηαπό Dimsabas » Τρί 24 Ιούλ, 2018 01:26

Χαχαχα, και δυνατό και χαμηλά τέλη κι υγραέριο:

https://www.car.gr/12889799-bmw-330-e46

Φτερούγα εικοσαετίας:

https://www.car.gr/13610651-subaru-wrx-sti-sti-look

Τζιπο-Έβο:

https://www.car.gr/12169674-mitsubishi-outlander-345-hp

Ευθυμήσαμε με τα παραπάνω, η αναζήτηση συνεχίζεται.

Αυτό για τις μπουκάλες είναι και δική μου απορία.
Dimsabas

Δημοσιευσεις: 137

Δημοσίευσηαπό montechristo » Παρ 27 Ιούλ, 2018 20:10

Απαντώντας την ερώτηση μου, ρωτώντας σε συνεργείο Seat & VW, μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει τέτοιου τύπου οδηγία. Οπότε βουρ...
montechristo έγραψε:Ένα ερωτηματικό που παίζει για τα μεταχειρισμένα cng οχήματα, είναι κατά πόσο χρειάζονται κι αυτά αλλαγή δεξαμενών στην δεκαετία. Αν ισχύει αυτό (όπως στα υγραεριοκινητα), μιλάμε για ένα αρκετά μεγάλο κοστος, που ίσως πλησιάζει το χιλιάρικο.
Μπορεί κανένας να το επιβεβαιώσει αυτό;

montechristo

Δημοσιευσεις: 31

Δημοσίευσηαπό elektregertis » Κυρ 29 Ιούλ, 2018 01:34

Καταρχάς και πάλι ευχαριστώ!
Ωραία!
Λύθηκε και αυτό, οπότε θα μπορούσα να κοιτάξω και σε κάποια αυτοκίνητα του 2011-12 που τα είχα ξεγράψει.
Για πείτε απόψεις. Μετά από τόσο ψάξιμο και την περιορισμένη γκάμα μεταχειρισμένων έχω καταληξει σε 3 πιθανές επιλογές.
1. VW Eco UP.
+. Η πιο χαμηλή κατανάλωση και μηδενικά τέλη.
-. Είναι μισό αυτοκίνητο και το πιο μικρό ντεπόζιτο βενζίνης από όλα. Μόνο 10 λίτρα που σημαίνει πως θα είναι ένα ζήτημα σε λίγο πιο μεγάλα ταξίδια εκτός Αθήνας που ειδικά προς Κόρινθο μεριά δεν έχει πρατήρια CNG, αλλά ακόμα και για την Αθήνα, σε σχέση πάντα με τα άλλα 2.
2. FIAT Punto Natural power.
+. Πιο δυνατός κινητήρας, κανονικό και όμορφο αυτοκίνητο, μεγάλο ντεπόζιτο βενζίνης, άνεση χώρου σε σχέση με το VW Eco UP.
-. Έχει τέλη κυκλοφορίας νομίζω 100€ και η κατανάλωση του σε € είναι 3,5 περίπου, προς 4€. Σε χρήματα είναι μικρή η διαφορά αλλά ποσοστιαία είναι τεράστια διαφορά.
3. Fiat Panda
+. Η μέση λύση ανάμεσα στα 2 πρώτα, νορμάλ αυτοκίνητο με ελάχιστα μεγαλύτερη κατανάλωση από το VW Eco UP και κανονικό ντεπόζιτο βενζίνης.
-. Δεν μου αρέσει εξωτερικά και δεν έχω βρει κανένα μεταχειρισμένο του 2013-2014.

Θα ήθελα πολύ την άποψη σας και την δικιά σας καλύτερη επιλογή είτε από αυτά τα 3 είτε οποιοδήποτε άλλο, με ταβάνι πάντα τα 8.000€.
Και το Skoda θα μπορούσα με μεγάλη άνεση να πάρω αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα μεταχειρισμένο δυστυχώς.
elektregertis

Δημοσίευσηαπό Dimsabas » Κυρ 29 Ιούλ, 2018 23:48

Το παλιό Panda, γιατί μόνο τέτοια υπάρχουν στις αγγελίες, έχει σχεδόν ίδια κατανάλωση με το Grande Punto. Από τη στιγμή που είναι κουβαδάκι, θα έλεγα να το βγάλεις από τη λίστα.
Από εκεί και πέρα, είναι θέμα γούστου. Η διαφορά στην κατανάλωση ενάντια στο μεγαλύτερο αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με τις καταναλώσεις στο Spritmonitor, το ιταλικό καίει 1 κιλό παραπάνω. 1 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα, για 20Κ χιλιόμετρα το χρόνο, σημαίνει 200 ευρώ παραπάνω. Συν τα τέλη, να ένα τριακοσάρι. Δεν είναι αμελητέο ποσό.
Από την άλλη, οι επιδόσεις είναι εξίσου αργές. 16,3 ο Γερμανός, 16,9 ο Ιταλός (14,9 με βενζίνη). Άλλη μία διαφορά: ο Γερμανός ΔΕ σε αφήνει να το γυρίσεις χειροκίνητα σε βενζίνη, ενώ ο Ιταλός σε αφήνει.
Τι να λέμε πάντως; Θα πάθεις πολιτισμικό σοκ μετά το 8άρι. Όλα θα σου φανούν τενεκέδες και θεόαργα, αλλά θα καίνε στα 100 χιλιόμετρα, όσα έκαιγε το άλλο στο ρελαντί μέχρι να βάλεις τη ζώνη σου.
Dimsabas

Δημοσίευσηαπό Dimsabas » Κυρ 29 Ιούλ, 2018 23:51

Εν τω μεταξύ, οι αγγελίες φυσικού αερίου έχουν πολλή πλάκα. Ακριβώς επειδή πρόκειται για το φθηνότερο καύσιμο, οι τύποι πουλούν πανάκριβα. Και φυσικά, δεν αγοράζει κανείς.
Ο παρακάτω, για παράδειγμα:

https://www.car.gr/14518085-volkswagen- ... up-1-0-cng

Πού ακούστηκε αυτοκίνητο διετίας, όσο καλό και να είναι, να πωλείται μόνο 100 ευρώ φθηνότερα από το καινούριο; Ποιος θα το πάρει;

https://www.car.gr/11470259-volkswagen- ... p-1-0-68ps
Dimsabas

Δημοσίευσηαπό elektregertis » Δευτ 30 Ιούλ, 2018 18:45

Οι τιμές ισχύει πως είναι λάθος.
Είναι λίγο ακριβές σε σχέση με την λογική, δηλαδή κάτι μεταχειρισμένο χάνει αξία σιγά σιγά, είτε το θέλουμε είτε όχι.
Για την κατανάλωση του ρχ8 σε € έχω να πω το εξής:
1. μέχρι 2,500 στροφές κατανάλωση 20€ τα 100χλμ.
2. σταθερά πάνω από 7.500-8.000 στροφές ουδεν σχόλιο ( άνετα πάνω από 40€ )
3. γρήγορη οδήγηση μέσα στην πόλη σε λογικά πλαίσια 30€.
Οπότε ότι επιλέξω φαίνεται υπέροχο.
Η αλήθεια είναι πως είμαι μεταξύ του VW Eco up και Punto. Έχουν διαφορά αρκετά μεγάλη στα ετήσια έξοδα αλλά μάλλον θα επιλέξω βάση της έκπτωσης που θα μου κάνουν οι διοκτήτες.
Σκέφτομαι αυτο πρώτο απ όλα:

https://www.car.gr/14166616-volkswagen- ... up-1-0-cng

Απλά πρέπει να κόψει κάτι για να αξίζει να ανέβω ως την Θεσσαλονίκη.
Αλλά ελπίζω πως τον Σεπτέμβρη, μέσα, που πρέπει να πάρω αυτοκίνητο υποχρεωτικά, ελπίζω να βρεθούν και άλλα ώστε να αυξηθούν οι επιλογές μου.
Ο μόνος μου ενδιασμός είναι η VW στα σέρβις και στην αξιοπιστία της.
Αλήθεια με αγχώνει γιατί απ ότι κατάλαβα τα Fiat είναι πιο αξιόπιστα.
elektregertis

Δημοσίευσηαπό Dimsabas » Δευτ 30 Ιούλ, 2018 19:03

Χμμμ, είναι λίγο ύποπτη η συγκεκριμένη αγγελία.
Καταρχάς, η ίδια "Αθηνά" πουλούσε για καιρό ένα πεντάθυρο Up CNG για 9.900 ευρώ, με αντίστοιχα χαριτωμένη (βλέπε λίγο αθώα, λίγο χαζούλα) περιγραφή.
Δεύτερον, αν δεις τις φωτογραφίες προσεκτικά, θα διακρίνεις το ξαναντυμένο παχύ τιμόνι, το λιωμένο πεντάλ του συμπλέκτη. Στην περιγραφή λέει και για αλλαγμένη αντλία νερού κι ιμάντα. Μήπως τα 56Κ χιλιόμετρα είναι 156; Μήπως 256;
Τρίτον, αποθήκευσε το πρώτο τηλέφωνο στο κινητό σου και δες τι φωτογραφία βγάζει στο βάιμπερ...

Συμπερασματικά, νομίζω ότι πρόκειται για έμπορο κι ότι θα φας φόλα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Χίλιες φορές να δεις αυτό εδώ:
https://www.car.gr/14329456-volkswagen-up-cng-eco-navi

Μην κολλάς στα 500 ευρώ πάνω ή κάτω, μπορεί να τα πληρώσεις πολλαπλάσια στη συνέχεια. Βέβαια, θα το ελέγξεις πολύ καλά, τα χιλιόμετρα είναι ύποπτα λίγα.
Dimsabas

Δημοσίευσηαπό elektregertis » Δευτ 30 Ιούλ, 2018 21:31

Το ίδιο είχα σκεφτεί κ εγω για τα χιλιόμετρα γιατι αποκλείεται στα 50000 να αλλάζεις ιμάντα. Ο λόγος που το επέλεξα σαν πρώτη επαφή από αυτό που έστειλες που είναι η δεύτερη επιλογή μου είναι το χρώμα , αλλά προτεραιότητα πάντα έχει το να πάρω κάτι που είναι καλό και όχι κάτι που μου αρέσει πιο πολύ στο μάτι.
Μόλις έψαξα την αγγελία στο βάιμπερ και κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Αφαιρέθηκε ένα αυτοκίνητο από τη λίστα των πιθανών επιλογών μου και έμειναν πλέον 2 επιλογές, το Up που μου πρότεινες και το Fiat Punto με 7700 στο car.
Αρχές Σεπτέμβρη που θα έχω όλο το χρήμα θα γίνει το αναλυτικό ψάξιμο και ελπίζω μέχρι τότε να εμφανιστούν κι άλλες επιλογές γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως εγω θα πάρω αυτοκίνητο μόνο με φυσικό αέριο.
elektregertis

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Suzuki

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες