Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ποιο κιτ για Toyota Rav4?

Ποιο κιτ για Toyota Rav4?

Δημοσίευσηαπό troopergr » Τετ 01 Ιουν, 2011 10:17

Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα,

Εδω και μερικές μέρες ψάχνω πληροφορίες για την εγκατάσταση lpg στο αυτοκινητό μου, εχω διαβάσει πολλά στο ιντερνετ και έχω μιλήσει και με 2-3 συνεργεία.

Μερικές απορίες που έχουν προκύψει είναι οι εξής:

- 4ης ή 5ης γενιάς? Έχει καποια ουσιαστική σημασία ή απλά ετσι για να γίνεται ντόρος?
- Εχει κάποιος εμπειρία με toyota? Η αντιπροσωπεία απλά απέχει ουτε κάν λόγος για υγραέριο.

Ψάχνω καποιο συνεργείο που να έχει εμπειρία με Toyota μιας και δε θα ήθελα να κανουν πειράματα με το αυτοκίνητο.

Ευχαριστώ
troopergr

Δημοσιευσεις: 1

Re: Ποιο κιτ για Toyota Rav4?

Δημοσίευσηαπό dti » Τετ 01 Ιουν, 2011 17:59

Το θέμα το έχουν ψάξει εδώ κι ένα χρόνο πολλοί στο rav4club.gr. Διάβασε εδώ μέχρι τέλους (είναι 49 σελίδες ως τώρα!).

Το μόνο σίγουρο είναι οτι αρκετοί κινητήρες της Toyota δεν συμπαθούν το υγραέριο (μεταξύ αυτών και του RAV4 νομίζω) αλλά είναι αρκετοί αυτοί που έχουν προχωρήσει σε μετατροπή.
Κάποιοι έχουν αναφέρει μάλιστα και ζημιές / δυσλειτουργίες (όχι με RAV4 απ' όσο θυμάμαι).
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Τετ 01 Ιουν, 2011 18:16

Εγώ έχω βάλει στο δικό μου TOYOTA αλλά δε νομίζω ότι έχει και πολλή σχέση ο κινητήρας του corolla με του rav :P
Τέλος πάντων πολλά ακούγονται με τις βαλβίδες των ΤΟΥΟΤΑ. Εγώ για την ώρα έχω κάνει μόνο 2000χλμ οπότε δε μπορώ να σου πω ακόμα και πολλά πάνω στο θέμα υγραέριο+ΤΟΥΟΤΑ.
Ξέρω κι έχω μιλήσει όμως με άτομα που έχουν βάλει εδώ και 20.000χλμ υγραέριο σε ΤΟΥΟΤΑ και πάλι δεν είχαν πρόβλημα. Τώρα αν θα αρχίσουν αργότερα τα προβλήματα... δεν ξέρω να σου πω.
Πάντως μια καλή ρύθμιση του συστήματος υγραερίου, μια προσεκτικη εγκατάσταση, μια σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου και κυρίως μια λογική χρήση και συμπεριφορά προς το αυτοκίνητο από το μέρος του οδηγού (αποφυγή ψηλών στροφών, κόφτες κλπ) νομίζω ότι προφυλάσσει τον καθένα από δυσάρεστες εκπλήξεις.
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό lovebacardi » Τετ 01 Ιουν, 2011 20:44

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΩ ΕΝΑ ΤΟΥΟΤΑ COROLLA 2003 1.4 ΕΒΑΛΑ ΗΔΗ ΑΕΡΙΟ MAGIC3 ΚΑΙ ΕΓΩ 2000ΧΛΜ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ 3000ΧΛΜ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΥΟΤΑ AVENSIS ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΥΛΙΝΔΡΟ (800 ΕΥΡΩ ΖΗΜΙΑ) BRC ΣΥΣΤΗΜΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΔΙΕΡΑ.
lovebacardi

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό kamp1969 » Πέμ 02 Ιουν, 2011 00:36

Γειά σου φίλε μου.Έχω το rav4 του 2002 και έχω κάνει τοποθέτηση υγραερίου τις lovato 4ης γενιάς εδώ και ένα μήνα.Επέλεξα την lovato γιατή είμαι ευχαριστημένος απο την συγκεκριμένη εταιρία λόγου οτι και στο άλλο αυτοκίνητο με την lovato έχω κάνει 20.000χλμ χωρίς πρόβλημα. Τώρα όσο αφορά την γενιά και εγω σε έρευνα που είχα κάνει οι προτάσεις ήτανε στην 4 ης γενιά, στην θεσσαλονίκη ακόμα και στην ΤΟΥΟΤΑ τοποθετούν 4ης γενιάς.Εκτος αυτού έχω ένα συνάδελφο που έχει και αυτός rav4 του 2005 και έχει κάνει 26000χλμ με 4ης γενιάς. Φυσικά με λαδιέρα.Αν και ορισμένοι λένε οτι το συγκεκριμένο μοντέλο δεν χρειάζεται δηλ. απο 1998-2011.Ένα βασικό πρόβλημα είναι οτι μπορεί να σου ανάψη η ένδειξη του καταλήτη αλλα εδω έχει να κάνει με τον μάστορα. ;)
kamp1969

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό NIKOS66 » Πέμ 02 Ιουν, 2011 08:15

Έχω rav με 38000km όλα καλά και αποτέλεσμα 0.08 € το χιλιόμετρο 60% οικονομία lpg-autohellas Μανωλογλου
NIKOS66

Δημοσιευσεις: 8

Ψάχνω έμπειρο συνεργείο εγκατάστασης στην Αθήνα

Δημοσίευσηαπό Epikoyros » Κυρ 09 Σεπ, 2012 22:27

Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίστες.

Έχω ενα φίλο που μένει στον νομό Αργολίδας. Έχει ενα TOYOTA RAV4, μοντέλο 2004, 2000cc.
Ψάχνει να βρεί ένα έμπειρο συνεργείο εγκατάστασης υγραερίου στην Αθήνα.

Αν υπάρχει κάποιο συνεργείο που να έχει κατά προτίμηση χρόνια στο χώρο (γιατί τώρα τελευταία τα
''πιστοποιημένα'' συνεργεία εγκατάστασης ξεφυτρώνουν σαν ''μανιτάρια''), ή αν υπάρχει κάποιο μέλος
που να μετέτρεψε το ίδιο ΕΙΧ, παρακαλώ ας μου δώσει πληροφορίες (όνομα εγκαταστάτη, τηλ. κτλ).

Επειδή έχω βάλει και εγώ υγραέριο στο δικό μου αυτοκίνητο στη Θεσ/νίκη, ήμουνα πάντα της λογικής του να δώσεις και κάτι παραπάνω
αλλά να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (όσο αυτό είναι δυνατόν).

Επομένως το χρηματικό κόστος το βάζω σε 2η μοίρα. Προτιμάω λοιπόν να είναι ενα συνεργείο έμπειρο και ας είναι πιο ακριβό για να
διασφαλίσω, κατά το δυνατόν, την ελαχιστοποίηση των όποιων προβλημάτων αργότερα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.
Epikoyros

Δημοσιευσεις: 1

Re: Ψάχνω έμπειρο συνεργείο εγκατάστασης στην Αθήνα

Δημοσίευσηαπό dathens » Κυρ 09 Σεπ, 2012 22:57

Υπήρχε κάποιος εκει εγκαταστατης που τα έκανε μαντάρα ; Στην οπελ στην αμφιθεας είχα δει ένα insignia καφέ με πινακίδες ΆΡΑ με καμένες βαλβίδες που το ξηλώσε το έβαλε σε ένα Corsa του γιου του ( ένα lovato smart ) νομίζω και έβαλε ένα prins .. Ψάξε λίγο εδω μέσα και θα βρεις εγκαταστατη μια χαρα !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό lovatoman » Κυρ 09 Σεπ, 2012 23:19

Φιλε dathens δε βαρεθηκες να διαφημιζεις.....Εγω εχω βαλει lovato easy smart(το ιταλικο οχι το βουλγαρικο) και στα δυο μου αμαξια και δεν εχω κανενα προβλημα! Και εχω κανει και ελεγχο διακενων και ολα μια χαρα! :D
Hyundai Getz 43.000xl Lovato
Kia Ceed 26.000xl Lovato
lovatoman

Δημοσιευσεις: 48

Δημοσίευσηαπό harmim » Κυρ 09 Σεπ, 2012 23:27

lovatoman έγραψε:Φιλε dathens δε βαρεθηκες να διαφημιζεις.....Εγω εχω βαλει lovato easy smart(το ιταλικο οχι το βουλγαρικο) και στα δυο μου αμαξια και δεν εχω κανενα προβλημα! Και εχω κανει και ελεγχο διακενων και ολα μια χαρα! :D

ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!!!!!!!!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
harmim

Δημοσιευσεις: 97

Επόμενο

Επιστροφή στο Toyota

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες