Συνάδελφοι έχω ένα υγραεριοκίνητο grand vitara και πριν την μετατροπή του (περίπου ενάμισι χρόνο ) είχα μπει στο tripάκι του υδρογόνου. Το είχα ψάξει πάρα πολυ το θέμα και σε ξένα (αμερικάνικα κυρίως) forum και το εγκατέστησα. Το ξήλωσα όμως λόγω της εγκατάστασης του lpg και του ΚΤΕΟ. Τους τελευταίους μήνες λοιπόν το ξαναεγκατέστησα και όντως κάνει οικονομία. Επειδή θέλει να πάιξεις λιγάκι με τις ρυθμίσεις του efie (electronic fuel injection enhancer) μέχρι στιγμής έχω καταφέρει οικονομία της τάξης του 15%. Για όσους γνωρίζουν, η κυψέλη πρέπει να τραβάει από 6 έως το πολύ 10 ampere (παίζοντας μα την ποσότητα του ηλεκτρολύτη-ΚΟΗ) και το efie το πολυ μέχρι 250 milivolt. Σε διαφορετική περίπτωση είτε δεν έχεις καθόλου οικονομία είτε έχεις ακόμα χειρότερη κατανάλωση. Αυτη τη στιγμή είμαι ακόμα στην φάση του trial and error και σε μερικά ακόμα γεμίσματα (ελέω διακοπών) θα σας ενημερώσω για τις ακριβείς ρυθμίσεις για το δικό μου αυτοκίνητο.Ο στόχος είναι το 25-30% .Πιστέψτε με αξίζει τον κόπο (και τον χρόνο) γιατί χοντρικά εκτός από την οικονομία φέρνει την καύση περίπου στο επίπεδο της βενζίνης (επανέρχεται δηλαδή ο χρονισμός που έχει επιβραδυνθεί για το lpg), αυξάνει λίγο την ιπποδύναμη και φυσικά μειώνει την θερμοκρασία του κινητήρα.
Υ.Γ Και μία παρατήρηση που δεν είδα κανείς να αναφέρει. Το "υδρογόνο" είναι στην ουσία υδροξύ (ΗΗΟ) όχι καθαρό υδρογόνο ΗΗ ή Η2. Το καθαρό υδρογόνο είναι βραδύκαυστο ενώ η προσθήκη του ενός μορίου οξυγόνου το κάνει εξαιρετικά έυφλεκτο και ταχύκαυστο.