Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρύθμιση βαλβίδων ΝΑΙ ή ΟΧΙ

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Ρύθμιση βαλβίδων ΝΑΙ ή ΟΧΙ

Δημοσίευσηαπό climber41 » Πέμ 15 Δεκ, 2011 12:22

Καλημέρα στο forum

Έχω πολύ βασικές απορίες σχετικά με την ρύθθμιση των βαλβίδων μετά απο εγκατάσταση υγραεριοκίνησης... (terios 2, 2007, 1300 κυβικά, tartarini υγραέριο)

1) Πρέπει να γίνει ρύθμιση στις βαλβίδες ή δεν έιναι απαρα'ίτητο?

2) Γίνεται να κάνουμε έλεγχο στις βαλβίδες οτι λειτουργούν καλά πρίν πάμε σε ρύθμιση?

3) Μπορεί να δοθεί βεβαίωση ελέγχου κ καλής λειτουργείας απο συνεργείο?

4) Η εγγύσηση της τοποθέτησης αναγράφει οτι χρειάζεται να γίνεται έλεγχος και ρύθμιση κάθε 40.000...Ισχύει?

Επειδή ανησυχώ για την καλή λειτουργεία του αερίου κ την ενδεχόμενη κάλυψη απο το συνεργείο που το τοποθέτησε (σε περίπτωση βλάβης του κινητήρα - βαλβίδες) σκέφτομαι σοβαρά να προβώ στην ρύθμιση.
Ο πατέρας μου σε Volvo με αέριο έιχε πρόβλημα με τις βαλβίδες και έφταιγε το αέριο. Στο συνεργείο όμως δεν το αναγνώριζαν...Γι αυτό κ θέλω να προλάβω τέτοιες καταστάσεις..

Ευχαριστώ πολύ..
climber41

Δημοσιευσεις: 4

Re: Ρύθμιση βαλβίδων ΝΑΙ ή ΟΧΙ

Δημοσίευσηαπό LPGas » Πέμ 15 Δεκ, 2011 17:06

1) Όχι δεν είναι απαραίτητο, με την προϋπόθεση ότι έχει ακολουθηθεί κανονικά η περιοδική συντήρηση του αυτοκινήτου
2) Μπορείς να μετρήσεις συμπίεση, αλλά αν δεν έχεις δυσλειτουργίες και ρεταρίσματα τσάμπα θα μπεις σε αυτή τη διαδικασία
3)Τι να την κάνεις την βεβαίωση ελέγχου? Να τη χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση νομικού ζητήματος? Δεν λυπάσαι τα λεφτά σου και το χρόνο που θα φας στους δικηγόρους? 2 φορές το σύστημα υγραερίου θα σου στοιχίσουν.
4) Καλό είναι να γίνεται έλεγχος διακένων πιο συχνά, ισχύει
Υπάρχουν πολύ τρόποι καθυστέρησης του φαινομένου της φθοράς των εδρών των βαλβίδων, οπότε δεν πιστεύω ότι συντρέχει λόγος για τόσο μεγάλη ανησυχία.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 33 επισκέπτες