Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 26 Ιαν, 2012 10:27

Φίλε μου,

κατ΄αρχήν απο το μέχρι τώρσ ψάξιμο έχω αντιληφθεί ότι το Vialle είναι κορυφαίο σαν υλικά και ποιότητα.
Γι αυτό πήρα το Βρετό.
Αλλά....είπα τι με ενόχλησε ήδη!
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Πέμ 26 Ιαν, 2012 12:07

Εγώ μια φορά το ξέχασα και το αμάξι μετα τα 230εκοψε με αέριο και μου έκανε δυο στίγματος διακοπές και το πήρα χαμπαρι ότι είμαι με αέριο.το γύρισαν βενζίνη πήγε 240και σταμάτησε 238στο GPS αλλά ήτανε ελαφρος αναφορικά. Στην τελευταία επίσκεψη τούτο είπα και κάτι άλλαξε στους χρόνους και ψεκασε λίγο παραπάνω αέριο αλλά δεν βρήκα δρόμο ακόμα να δω..περασα ελαφρώς τα 230με αέριο χωρίς πρόβλημα αλλά μετά εκοψα γιατί θα αγόραζα ένα merc 280 που πήγαινε αριστερά με 210

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 26 Ιαν, 2012 12:35

εγώ φοβάμαι να το σανιδώσω με 5η και υγραέριο, πάει πολύ καλά και φοβάμαι μη τα πάρω όλα στο χέρι.
Μέχρι 240 στο Σείριο στη κατηφόρα το πήγα αλλα με λιγότερη πίεση απο ότι με τη βενζινη :crazy:
Εχω την αίσθηση ότι πάει καλύτερα στις ψηλές στροφές και μαζεύει πιο αγόγγυστά χλμ.

Αλλα έχω 2 θέματα:
1) φασαρία απο την αντλία που μελετώ τρόπους μονωσης
2) σήμερα το πρωι με 0 βαθμούς εξωτερική πήρε με μία δυσκολία, μου το είχε πει ο Στάθης αυτό, ότι εκει που θα θες 3 μιζιές μπορεί να θες 5 ας πουμε, αλλα έκανε και ρετάρισμα, μόλις το κατάλαβα ότι θα έκανε ρετάρισμα, πάτησα ελάχιστα το γκάζι και το βοήθησα να μείνει 1600 ΣΑΛ αντι 1300 ας πούμε που σηκώνει μόνο του, και μέχρι να γυρίσει 40'' σε υγραέριο είχε ψιλο-στρώσει, μπαίνοντας τώρα το υγραέριο το έκανε και άλλα 10'' περίπου μέχρι και εξαφανίστηκε.

Μου είπαν απο εχθές να το δω αυτό με τα κρύα και αν είναι θα βάλουν αισθητήρα να περιμένει να γυρίσει περισσότερο.

Ειμαι σίγουρος ότι είναι θέμα παγωμένης εισαγωγής μου επειδή έχω και μεγάλο intercooler και ο αέρας μέχρι να πάει +30 βαθμούς μεσολαβούν κάποια δευτερόλεπτα να ζεσταθεί το κύκλωμα.

Θα το δω και τώρα που θα φύγω απο τη δουλειά που έχει πάλι ψύχος.

Λογικά θα το κάνει χειρότερα αν είναι τέτοιο θέμα.
Τέλος πάντων, τα περίμενα αυτά, και πιστεύω ότι λείπει και το καπάκι του μοτέρ (για να μη το πετσοκόψει ο Στάθης του είπα ότι αυτό θα το φροντίσω εγώ και μου το έδωσε άθικτο μετά απο δική μου απαίτηση) και στο κρύο γινεται παγάκι όλη η εισαγωγή και οι ανοξείδωτες σωλήνες, οπότε εντείνεται το πρόβλημα αφου το υγραέριο είναι λιγότερο εύλφεκτο, θα κάνω δοκιμή αύριο να ρίξω μία κουβέρτα πάνω στο μοτέρ να δω αν δω βελ΄τιωση, αν είναι αυτό στα μεγάλα κρύα θα γυρίζω 1-2 λεπτά σε βενζίνη πριν το κλείσω. Δε θέλω τσιμπραγκαλάκια και θερμοστάτες, θα τη βρω την άκρη... ίσως να βάλω προστατευτικό στο FMI C όπως τα TT που έχουν απο τη μάνα τους 2 μικρά SMIC και βάζουν καπάκια να μη ψ΄υχονται υπερβολικά το χειμώνα και δυσχεραίνεται η ψυχρή εκκίνηση.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 26 Ιαν, 2012 13:11

Φίλε dti,

εσένα κάνει φασαρία η αντλία;
είχες ποτέ πρόβλημα να ξεκινήσεις με πολύ κρύο με το Viale;

φοράς after market FMIC ή έχεις τη μαμά σωλήνωση με το εργοστασιακό;
εχω και μια υπόνοια με τους πολλαπλασιαστές επειδή η 2 μου κάηκαν και τους άλλαξα πριν κάνα 8μηνο,
και οι άλλοι 2 είναι οι παλιοί.

Μπουζί φοράω ιριδίου της NGK 7αρια (όλοι με 20vt πρώτο στάδιο αυτά ή τα bosch φοράμε),
νομίζω παίζουν ωραία και με το υγραέριο, θα βρω και ένα ζευγάρι πολλαπλασιαστές απο κάνα φίλο να δοκιμάσω αλλα 99.9% νιώθω ότι είναι θέμα παγωμένης εισαγωγής και λόγω ανοξοίδωτης σωλήνωσης και FMIC κυκλοφορεί για πολύ ώρα ψυχρός αέρας στους αυλούς οπότε και με το κρύο αεριοποιημένο LPG...το μοτερ
δυσανασχετεί.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό rogerius » Πέμ 26 Ιαν, 2012 14:01

sorry pou epemveno...IMHO

Ετσι...κατέληξα μετά απο ταλαιπωρία και παραπληροφόρηση...σε υγρό ψεκασμό JTG,

1.mono ta aeriou psekasmou xreiazonte zesto nero gia na aeriopoihsoun to LPG kai na to doulepsoun, kai oso pio grygora ftasei to psiktiko sthn thermokrasia pou oristike sto programma, toso pio grigora tha mpei to LPG, synithos meta to aparetito emploutismo me venzinh tis kryas ekkinishs

2.ena FMIC sthn krya ekkinisei empodizei ton kryo aera na ftasei sto psigio nerou=vohtaei na zestathei elaxista pio grigora kai na aeriopoihsh to LPG noritera (o pnevmonas). Se sena me JTG, den exei simasia

3.sto "ygrou", argei na parei mprosta/retarei gia 2-3 logous:
a) ta mpeck den einai stegana=sthn emploutismenh ekkinish dimiougeite mpoukoma mexrei na dioxthei to perisevomeno kavsimo kai na geinei h anafleksh pou perimenoume
b) afou gireisei se LPG kai efoson einai krya akoma h polaplh kai ta mpeck psekazoun allou kai oxi katevtheian stis valvides=pagonei to LPG sta toixomata=den trofodoteite omala o thalamos kavshs me thn sosth posothta=retarei
c) megalo diakeno mpuzi=diskolia anaflekseis=xalane kai oi polaplasiastes

...avta nomizo
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 26 Ιαν, 2012 15:23

Φίλε μου,

να είσαι καλά για τα σχόλιά σου,
το ψάχνω και όταν βγάλω συμπέρασμα εμπεριστατωμένο θα επανέλθω.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 26 Ιαν, 2012 16:32

Και σε μενα μπορω να πω οτι υπαρχει ενα μικρο ''βύθισμα'' στο ρελαντι για 1 περιπου sec οταν υπαρχει κρυα εκκινηση(με το που γυρνα σε αεριο μετα απο 45 sec) με θερμοκρασιες κοντα στο 0 ή και ποιο κατω αλλα ΟΧΙ ρεταρισμα. Εαν δε, κανω μια μικρη ξερογκαζια πριν την αλλαγη σε αεριο δεν κανει τιποτα. Οπως και να χει μετα απο εκεινο το σημειο δεν παρουσιαζει τιποτα ποσο μαλλον εαν ειναι ζεστος ο κινητηρας.

Προβλημα υπαρχει οταν κανω μια σεβαστη αποσταση, σταματησω και εκκινησω παλι σε συντομο διαστημα. Εκει ειναι που θελει παρατεταμενη μιζα (περιπου 4-5 sec καποιες φορες), σε σημειο να μου εχει αναψει λαμπακι(P0170 - προφανώς πλουσιο μιγμα)μερικες φορες αλλα εσβηνε αμεσως μετα απο λιγο.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό dti » Πέμ 26 Ιαν, 2012 20:21

antonis8via έγραψε:Φίλε dti,

εσένα κάνει φασαρία η αντλία;
είχες ποτέ πρόβλημα να ξεκινήσεις με πολύ κρύο με το Viale;

φοράς after market FMIC ή έχεις τη μαμά σωλήνωση με το εργοστασιακό;
εχω και μια υπόνοια με τους πολλαπλασιαστές επειδή η 2 μου κάηκαν και τους άλλαξα πριν κάνα 8μηνο,
και οι άλλοι 2 είναι οι παλιοί.

Μπουζί φοράω ιριδίου της NGK 7αρια (όλοι με 20vt πρώτο στάδιο αυτά ή τα bosch φοράμε),
νομίζω παίζουν ωραία και με το υγραέριο, θα βρω και ένα ζευγάρι πολλαπλασιαστές απο κάνα φίλο να δοκιμάσω αλλα 99.9% νιώθω ότι είναι θέμα παγωμένης εισαγωγής και λόγω ανοξοίδωτης σωλήνωσης και FMIC κυκλοφορεί για πολύ ώρα ψυχρός αέρας στους αυλούς οπότε και με το κρύο αεριοποιημένο LPG...το μοτερ
δυσανασχετεί.

Ναι, ακουγόταν η αντλία, κυρίως όταν έβαζα μπρος ή όταν το "πάταγα" σε ταχύτητες 160+ χλμ., κυρίως γιατί δεν απομονώνεται ο χώρος αποσκευών από το χώρο επιβατών.
Όμως, "έντυσα" την δεξαμενή με ηχομονωμένο ξύλινο περίβλημα και πλέον δεν μ' ενοχλεί. Άλλωστε συνήθως η μουσική που ακούω και η εξάτμιση καλύπτει τον όποιο άλλο θόρυβο εν κινήσει τουλάχιστον.

Έχω αλλάξει το μαμά intercooler με μεγαλύτερο. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα στην εκκίνηση, είτε με κρύο είτε ζέστη. Ακόμη κι όταν η μπαταρία μου είχε πρόβλημα (και τελικά την άλλαξα) πάντα έπαιρνε μπρος με την πρώτη. Το πρόβλημα αυτό υπάρχει σε πολλά αυτοκίνητα με icom jtg... Τα μπουζί μου είναι κάποια (ίσως της πλάκας) της Champion και προς το παρόν δεν τ' αλλάζω. Σε 10000 χλμ. όμως ίσως βάλω της NGK τα LPG7 κι εγώ. Πάντως στην αρχική τοποθέτηση του συστήματος υγραεριοκίνησης, με τα DENSO ιριδίου, δεν είχα καλά αποτελέσματα. Ίσως να μην έφταιγαν αυτά, καθώς υπήρχαν λάθη στην εγκατάσταση και ανεπαρκής τροφοδοσία σε καύσιμο, αλλά ήταν σε κακή κατάσταση όταν αλλάχθηκαν, με μόλις 7-8000 χλμ.
S-MAX 2.5T Titanium (2007.75) LPG Powered by Vialle LPi
dti

Δημοσιευσεις: 1012

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 27 Ιαν, 2012 09:04

Φίλε dti,

έχω ακούσει παράπονα με τα denso και στα δικά μας μοτερ.
Πολλοί λένε ότι τα Bosh είναι τα κορυφαία αλλα νομίζω είναι πιο δυσεύρετα.

Τελικά ο κος Βρετος με πήρε εχθές, οπότε πρέπει να του το αναγνωρίσω.
Η τιμή του δεν ήτανε κακή, μπορώ να πω ότι ήτανε παραπλήσια με του Μπίρμπου.
Το θέμα είναι ότι με καθυστέρησε και το εξέλαβα αρνητικά, τέλος πάντων, ότι έγινε έγινε,
πάντως μου ξανα-ανέφερε εχθές ότι υπάρχει λογισμικό που σημαίνει ότι κάποιας μορφής παράλληλος εγκέφαλος
διευθύνει το vialle.

Αυτό βέβαια έχει και τα καλά του έτσι;
Μπορεί να έχει δυνατότητες να κόβει την αντλία ας πούμε με το σβήσιμο και να μην υπάρχει αυτό το μπούκωμα που κάνει το Icom όταν μείνει πολλές ώρες σβηστή η μηχανή.

Σχετικά με φασαρία, εγώ τύλιξα τη δεξαμενή μου με ένα παιδικό παπλωματάκι...και μπορώ να πω και με την εταζέρα που ξαναμπήκε στη θέση της ότι δεν ακούω κάτι στη καμπίνα.
Αν ανοίξω και το ράδιο έστω και ίσα ίσα να ακούγεται...τότε...πρέπει κάποιος να έχει βιονικό αυτί να ακούσει την αντλία.

Οπότε αυτό λύθηκε.

Σχετικά με τη πρωινή εκκίνηση έβγαλα κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.
Εχω αγοράσει απο ebay ένα μαραφετάκι που συνδέεται με την obd και με bluetooth συνδέεται με το android μου.
Σήμερα λοιπόν που το έβαλα, είδα ότι με 4 βαθμούς εξωτερικούς, η εισαγωγή είχε 5 βαθμούς, το αμάξι πήρε με περίπου διπλάσιες μιζιές απο ότι με τη βενζίνη, αλλα δεν έκανε ρετάρισμα καθόλου.
Μόλις μπήκε σε 40'' το υγραέριο έκανε μία βύθιση στιγμιαία και επανήλθε.
Τι άλλαξε απο εχθές;
ότι είχε περισσότερη θερμοκρασία και ότι το είχα με τη μούρη κάτω απο ένα υπόστεγο και επομένως δεν ήτανε τόσο παγωμένη η εισαγωγή.

Μόλις η εισαγωγή σηκώθηκε στους 10 βαθμούς το αμάξι ήτανε τέλειο.
Εχθες επίσης έκανα ένα μικρό έλεγχο με το διαγνωστικό μου, υπάρχει περίπτωση να ετοιμάζεται κάποιος πολλαπλασιαστής διότι
και με βενζίνη έχω missfires στο 4ο κύλινδρο, με το υγραέριο είχα πάλι στο 4ο αλλα αραιά και στο 1ο.
Μόλις ζεστάθηκε καλά είχα μόνο στο 4ο.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 27 Ιαν, 2012 09:18

Εξακολουθω να μην μπορω να καταλαβω για πιο λογο τωρα μπου μπηκε συστημα υγραεριου ξεκιναει πιο δυσκολα με βενζινα ( με βενζινα δεν βαζεις μπροστα?? εκτός αν εχω καταλαβει κατι λαθος..)
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 10 επισκέπτες