Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα σε νέα τοποθέτηση LPG σε X-TRIAL

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Πρόβλημα σε νέα τοποθέτηση LPG σε X-TRIAL

Δημοσίευσηαπό Chris59 » Δευτ 02 Απρ, 2012 18:07

Καλησπέρα,
είμαι εντλώς νέος στον χώρο, και απο επαρχία. Μόλις πριν δύο μέρες έβαλα LPG σε ένα Nissan X-TRIAL του 2005 και έκανα τα πρώτα 460 περίπου χιλιόμετρα. Το σύστημα είναι Lοvato, νομίζω τρίτης γενιάς (με πνεύμονα). Τη στιγμή που τελείωσε το LPG σε πορεία, το αμάξι έκανε ένα κόψιμο, και γύρισε σε βενζίνα με τα σχετικά προειδοποιητικά μπιπ. Μαζί, άναψε και το προειδοποιητικό λαμπάκι στο ταμπλώ που είναι ένδειξη ελέγχου του κινητήρα, δίχως όμως εμφανές πρόβλημα στην πορεία. Συνέχισα για περίπου 80 χιλιόμετρα (ήμουν μακρυά). Σήμερα πήγα το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία (Nissan) και μου είπαν ότι ο "προκαταλύτης" έχει πρόβλημα και θέλει αντικατάσταση (κόστος 2.200 euro !!!!!) και να παρακαλάω να μην έχει δημιουργήσει και άλλο πρόβλημα μέσα !!!!. Η αντιπροσωπεία της Nissan ισχυρίζεται ότι ΚΑΚΩΣ έβαλα LPG, επειδή καταστρέφει την μηχανή (υπερθέρμανση προκαταλύτη, θραύση, ρινίσματα, εισρόφηση ρινισμάτων, βλάβη στα ελατήρια, πιστόνια κλπ. κλπ). Ο μηχανικός που τοποθέτησε το σύστημα ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ανοίχτηκε ο προκαταλύτης, και τώρα ... τσακώνονται ! (Η εταιρεία λέει ότι είναι κατεστραμμένος, ο μηχανικός του LPG λέει όχι).
Εγώ ξέρω ότι έχω ένα αμάξι που δεν είχε πρόβλημα στο συνεργείο ... με ζημιά !!!
Βοήθεια κανείς ??????????
Υπάρχει εμπειρία ?????
Ευχαριστώ :(
Chris59

Δημοσιευσεις: 5

Re: Πρόβλημα σε νέα τοποθέτηση LPG σε X-TRIAL

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 02 Απρ, 2012 18:39

ναι ειναι μια πιθανότητα να ψησεις τον προκαταλυτη... υπαρχουν αλλωστε αυτοκινητα που αναφερεται αυτο το προβλημα δες πχ το Quaskai...

Αλλα δεν πιστευ οτι μπορει να τον ψησεις σε 500 χλμ..... το προβλημα λογικά προ-υπηρχε, "σου ερχοταν" που λενε κι απλά εγινε μετα το αεριο.....

οσο για τα 2.200 που ζητανε δωστους τα σε φασκελα παρε το αυτοκινητακι σου και πηγαινε σε εναν εξατμισα να τελειωνεις... πας και τα σκας στους αντε μη πω.....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 02 Απρ, 2012 18:42

η..... ΕΤΑΙΡΑ ( ναι δεν ειναι ορθογραφικο λαθος.... :) ) με τι ενδειξεις λεει οτι ειναι κατεστραμενος??? αφου δεν ειδες προβλημα στην συμπεριφορα αν μη το αλλο δεν "μπουκωσε" που ειναι το κυριο συμπτωμα μαζι με το τριξιμο.......
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 02 Απρ, 2012 18:50

Διαβασε αυτο το pdf

http://www.brc.gr/problem.pdf

αν εχεις αυτον το κωδικό μοτερ ναι εχει θεμα με τους καταλυτες του... αλλα οχι και στα 500 χλμ.... και χωρις να εχεις αλλα συμπτωματα κι ολας...
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 02 Απρ, 2012 19:20

Το πρόβλημα του προκαταλύτη στα Nissan (Qasqai έχω ακούσει) επειδή είναι πολύ κοντα στον θάλαμο καύσης και έχει πρόβλημα συνήθως μερικοί εγκαταστάτες το λύνουν με μια παρέμβαση (ενίσχυση) πριν την τοποθέτηση. Αλλά ξέρω άνθρωπο με xtrail και 4 χρόνια υγραέριο αρκετες χιλιάδες χλμ και ουδεν πρόβλημα. Αλλά αν θες την αποψη μου η αντιπροσωπείες δυστυχώς στην Ελλάδα είναι για τον πέοντα και όταν ακουν υγραέριο τα ρίχνουν όλα εκει χωρίς δευτερη κουβέντα και μπορεί μετα απο κανα 2 μήνες να σου στείλουν μυνημα στο κινητο ότι περνανε υγραέριο μαμάτο σύστημα χωρις πρόβληματα κλπ κλπ......καλά ξεμπερδέματα.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Δευτ 02 Απρ, 2012 20:50

Άλλαξε , λοιπον, τον ΚΕΡΑΜΙΚΟ προκαταλύτη σου με αλλον aftermarket, ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ. Κοστος περι τα 200 ευρώ. Καθε σοβαρός γνωστης εγκαταστατης LPG ενημερωνει τον πελατη του οτι θα αλλαχθει προτου προεβει στην τοποθετηση του κιτ υγραεριου σ' αυτα τ'αυτοκινητα(Xtrail, Casqai...) :wave:
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 02 Απρ, 2012 21:50

Κατσε να δουμε ΑΝ εχει οντως προβλημα..... γιατι τα 2.200 για καταλυτη ερχονται ΠΟΛΥ πιο βολικά απο.... 220 που μπορει να εχει ενας πχ αισθητηρας λ.... ειδικά σε ανιπροσωπειες που βαρανε μυγες....
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Δευτ 02 Απρ, 2012 23:37

η ξυλωσε τον να ησηχασεις.. εγώ ησύχασα πάντως.. Πάντως τα Nissan δεν την παλεύουν με αερίο.. θέλει προσοχή και έλεγχος βαλβίδων συχνά.

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τρί 03 Απρ, 2012 07:47

taxtsom έγραψε:Άλλαξε , λοιπον, τον ΚΕΡΑΜΙΚΟ προκαταλύτη σου με αλλον aftermarket, ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ. Κοστος περι τα 200 ευρώ. Καθε σοβαρός γνωστης εγκαταστατης LPG ενημερωνει τον πελατη του οτι θα αλλαχθει προτου προεβει στην τοποθετηση του κιτ υγραεριου σ' αυτα τ'αυτοκινητα(Xtrail, Casqai...) :wave:

σωστοοοοοος!!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τρί 03 Απρ, 2012 16:18

Ο κωδικός βλάβης κατά τη διάγνωση του αυτοκινήτου ποιος ήταν?
Μπορείς να ανεβάσεις μια photo με τον ανοιγμένο καταλύτη… να δούμε τι εννοούν λέγοντας ότι είναι κατεστραμμένος?
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 71 επισκέπτες