Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ψεκασμός Βενζίνης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ψεκασμός Βενζίνης

Δημοσίευσηαπό steliosthem » Πέμ 29 Μαρ, 2012 11:58

Μισο λεπτο... Για να επανερθουμε και στο θεμα, ειναι ή δεν ειναι γεγονος οτι με ελαχιστο παραλληλο ψεκασμο βενζινης μειωνεται η θερμοκρασια στον θαλαμο καυσης; Μηπως ομως κερδιζοντας σε θερμοκρασια ταλαιπωρεις την αντλια βενζινη η οποια δεν λειτουργει υπο κανονικες συνθηκες;
steliosthem

Δημοσιευσεις: 122

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 29 Μαρ, 2012 13:21

steliosthem έγραψε:Μισο λεπτο... Για να επανερθουμε και στο θεμα, ειναι ή δεν ειναι γεγονος οτι με ελαχιστο παραλληλο ψεκασμο βενζινης μειωνεται η θερμοκρασια στον θαλαμο καυσης; Μηπως ομως κερδιζοντας σε θερμοκρασια ταλαιπωρεις την αντλια βενζινη η οποια δεν λειτουργει υπο κανονικες συνθηκες;

ενώ τα μπεκ βενζίνης υπολειτουργούν, η μπεκιέρα σηκώνει μόνιμα πίεση προβλεπόμενη ώστε να είναι ανα πάσα στιγμή σε θέση να ψεκαστεί η υπολογισμένη μέγιστη ποσότητα....(που δε θα ζητηθεί αυτό ποτέ αφου υπάρχουν τα άλλα μπεκ υγραερίου)
απο εκει και πέρα προφανώς...ταλαιπωρείς και την αντλία που το περισσότερο έργο της πλέον καταλήγει να είναι να γυρίζει βόλτες τη βενζίνα απο το μηχανοστάσιο στο ρεζερβουαρ και πίσω.

Γιατί είναι γεγονός ότι με ελάχιστη βενζίνα μειώνεται η θερμοκρασία;
Απο που προκύπτει αυτό;
Μόνο αν δε του φτάνει η παροχή υγραερίου και "στεγνώνει" οπότε προσπαθείς να φτιάξεις το σωστό μίγμα με συμπλήρωμα "διατροφής" :lol:
Το μόνο καλό με τη παράλληλη εγχυση είναι ότι δημιουργείς πάλι τη προστατευτική βρωμια στις έδρες και μειώνεις τη φθορά απο τη περιστροφή των βαλβίδων που τείνουν να φρεζάρουν την έδρα και η βενζίνα λειτουργεί ώς αντι-τριβικό στο σημείο αυτό.
Προφανώς βέβαια χάνονται και τα οφέλη της καθαρότερης καύσης απο την ύπαρξη της βενζίνας.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Πέμ 29 Μαρ, 2012 13:56

το ίδιο μοτέρ σε Insignia, με τον ίδιο μηχανικό δουλεύει τέλεια χωρίς βενζίνη.Εκτος αυτου ο μηχανικός και η tartarini δεν παίζουν το όνομα τους. εμένα μου άλλαξαν ότι χρειάστηκα ακόμα και μετά την λήξη της εγγύησης των 2χρονων.. και στο Astra στείλανε εγκέφαλο γιατί δεν πατουσε καλά η μία επαφή και ακόμα στο συνεργείο είναι, πήραμε Backup και μας είπαν η tartarini να μείνει εκεί.. Μην ξεχνάμε επίσης πως κυκλοφορούν με 4ης γενιάς όλα τα μοτέρ της Opel σχεδόν με αερίο. έχει αναμονες κτλ..

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό pavlos01 » Δευτ 02 Απρ, 2012 16:31

Καλησπέρα σε όλους. Μόλις γύρισα από το συνεργείο που μου ρύθμισε να ψεκάζει βενζίνη από τις 2.500 στροφές στα 15ms. Στον ενάμιση χρόνο που έχω το υγραέριο στο αμάξι ποτέ δεν πήγε καλύτερα. Είναι σαν να δουλεύω μόνο με βενζίνη. Ακόμη δεν το πιστεύω πως πάει τόσο καλά. Ίσως αυτό χρειαζόταν από την αρχή. Ας ελπίσουμε πως δεν θα υπάρξει άλλο πρόβλημα στο μέλλον. Τέλος να ευχαριστήσω και πάλι τους φίλους από το φόρουμ που μου έδωσαν τα φώτα τους.
pavlos01

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Δευτ 02 Απρ, 2012 23:43

ωραία, από εδώ και πέρα δεν θα χρειαστείς τίποτα.. καλά χιλιόμετρα.. Η tartarini είναι εγγύηση σαν after sales και ο Γιώργος είναι πολύ καλός και θα την βρει την λύση.

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό panosopel » Τετ 11 Απρ, 2012 14:48

Εμενα ο εγκαταστατης μου,μου ειπε οτι ψεκαζει βενζινη οταν το πατημα του γκαζιου περναει τα 3/4.Αρα κυριως σε προσπερασεις και ανηφορες...
Προτιμησα αυτο απ το να βαλω προσθετα οπως tunap η λαδιερες
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό lyggas » Τετ 11 Απρ, 2012 23:00

panosopel έγραψε:Εμενα ο εγκαταστατης μου,μου ειπε οτι ψεκαζει βενζινη οταν το πατημα του γκαζιου περναει τα 3/4.Αρα κυριως σε προσπερασεις και ανηφορες...

Μόνο που τα πρόσθετα αυτά υποτίθεται ότι κάνουν δουλειά σε όλο το φάσμα των στροφών λειτουργίας του κινητήρα...
SUZUKI GV 1.6 (60.000 χλμ. με ICOM JTG)
lyggas

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 12 Απρ, 2012 00:24

panosopel έγραψε:Εμενα ο εγκαταστατης μου,μου ειπε οτι ψεκαζει βενζινη οταν το πατημα του γκαζιου περναει τα 3/4.Αρα κυριως σε προσπερασεις και ανηφορες...

Αντι να σου πει την αλήθεια οτι το σύστημα μου δεν σε φτάνει σε όλο το φάσμα των στροφων του κινητηρα σου αλλα πρέπει να στο τοποθέτησω γιατι με συμφέρει... αλλα θα γυρίζει βενζινα μετα απο κάποιες στροφές :think: για να μην κάψει το μοτέρ !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό panosopel » Πέμ 12 Απρ, 2012 02:12

Δεν γυριζει σε βενζινη το συστημα απλα ψεκαζει βενζινη...Τοσο καιρο δεν το ειχα παρει καν χαμπαρι οτι καταναλωνω και βενζινη καθως καταναλωνεται ελαχιστη βενζινη ειδικα με τον τροπο οδηγησης μου
Προτιμω να ψεκαζεται λιγη βενζινη και να χω το κεφαλι μου ησυχο με βαλβιδες ,αμα δεν ηταν το αμαξι στις μαυρες λιστες δεν θα ψεκαζε καθολου(καθως λαδιερα ειναι αχρηστη)
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Παρ 15 Ιουν, 2012 09:56

να ρωτήσω κάτι επι του θεάματος. σε όσους απο εσας έχετε παραλληλο ψεκασμο βενζίνης, ποσα λίτρα καταναλωνετε τη βδομάδα? λενε οτι μερικά συστήματα όπως brc σε αποτομα φορτια ψεκαζουν βενζίνη εκτός απο τη ρυθμιση για τις στροφες. εχω brc με ψεκασμο στις 3900 και ειπα στον εγκατάστατη μου να το βάλει στις 4100 αλλά εχω την εντύπωση ότι κάτι δεν παει καλα αφού βλέπω τον δείκτη της βενζίνης να πέφτει λίγο καθε βδομάδα περίπου 3 λίτρα υπολογιζω. βέβαια γνωρίζω οτι έχει σχεση η αύξηση κατανάλωσης γιαυτό αλλα παραξενευομαι. τώρα λεω να το γεμισω και μετά να το ξανά γεμισω να δω τι θα κάψει. δεν το παω ποτέ πάνω απο 4000. επίσης τι εννοούμε αποτομα φορτια? μπορεί να είναι το κλιματιστικό? αλλα αν καθε φορά που δουλεύει το κλιματιστικο καιμε βενζίνη τότε τι οικονομία κάνουμε?
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 30 επισκέπτες