lekas έγραψε:ok το βρηκα
ευχαριστω...
δεν λυπαινει κανενα συστημα.απλα και καλα κανει ενα προστατευτικο φιλμ
lekas έγραψε:ok το βρηκα
ευχαριστω...
MK20G250AIR2 έγραψε:Πιστεύω ότι το θέμα της λίπανσης των βαλβίδων σε έναν κινητήρα που μετατρέπεται σε lpg είναι το πλέον αμφιλεγόμενο. Κάνοντας περιήγηση στο διαδίκτυο έχω διαβάσει διάφορες απόψεις ειδικών και μη, καθώς και επιτήδιων. Εγώ ΔΕΝ είμαι μηχανικός, αλλά δεν έχω πεισθεί για την αποτελεσματικότητα των διάφορων θαυματουργών υγρών που πωλούνται, μαζί με τις αντίστοιχες συσκευές που εγκαθιστούμε, όσοι εγκαθιστούμε, στα αυτοκίνητά μας.
Παρότι έχουν εκφρασθεί χιλιάδες απόψεις γύρω από το θέμα, θέλω να πω και εγώ τις δικές μου.
Είναι κοινά παραδεκτό ότι, κατά την καύση του lpg σε συνδυασμό με την έλλειψη του παράγοντα εξάτμισης των σταγονιδίων βενζίνης στον θάλαμο καύσης, διαδικασία που απάγει θερμότητα, έχουμε αυξημένη θερμοκρασία στον θάλαμο καύσης. Το lpg δεν αυταναφλέγεται εύκολα λόγω των αυξημένων οκτανίων του, με αποτέλεσμα να μην έχουμε τρύπια πιστόνια. Την πληρώνουν όμως οι βαλβίδες.
Το πρόβλημα των βαλβίδων είναι η αυξημένη θερμοκρασία και όχι η λίπανση.
Οι βαλβίδες λυπαίνονται από λάδι κινητήρα. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης αντλίας λαδιού στους κινητήρες, που ανεβάζει το λάδι στην κεφαλή
Οι βαλβίδες ψύχονται στο κάτω μέρος τους τόσο από την επαφή τους με την έδρα όσο και από το στέλεχος, που απάγει θερμότητα. Το στέλεχος στο άνω μέρος του ψύχεται από το λάδι και έμμεσα από το ψυκτικό υγρό καθώς και από την αποβολή θερμότητας από τα τοιχώματα του κινητήρα στον αέρα που την περιβάλλει.
Τα διάφορα λάδια λαδιέρας ποιά θέση έχουν στην όλη διαδικασία;;; Και φυσικά αναφέρομαι στην ψύξη των βαλβίδων και όχι στην λίπανση.
Επίσης, έχω διαβάσει ότι, το φαινόμενο πρόωρης φθοράς των βαλβίδων έχει εμφανισθεί και σε μοτέρ με λαδιέρα. Οπότε, πόσο αποτελεσματική είναι η λαδιέρα, δεδομένου ότι πρόκειται για πολύ συγκεκριμένο προϊόν με ειδική αποστολή;;; Ο λαδάς μου εγκυάται ότι, αν εγκαταστήσω το προϊόν του θα σώσω τον κινητήρα μου;; ΟΧΙ.
Φοράω landirenzo omegas. Το σύστημα ΔΕΝ έχει λαδιέρα από τον κατασκευαστή. Υπάρχει σύστημα με λαδιέρα από τον κατασκευαστή του συστήματος;;;
Γιατί το λάδι της λαδιέρας δεν παράγεται από εταιρίες με κύρος όπως π.χ. η shell; ή μήπως κάνω λάθος;;;
Ζητώ την κατανόησή σας για το μεγάλο post, αλλά όλοι εμείς που στραφήκαμε προς κάποια εναλλακτική λύση κίνησης, πρέπει να διαχωρίσουμε τους σωστούς επαγγελματίες του χώρου και τα σωστά προϊόντα από τους επιτήδιους και τα ματζούνια. Ίσως και να κάνω λάθος αλλά δεν είμαι απόλυτος για αυτά που γράφω, διότι δεν είμαι ειδικός και ζητώ προκαταβολικά την συμπάθεια όσων εμπορεύονται προϊόντα λίπανσης.
MK20G250AIR2 έγραψε:Μου είναι δύσκολο να καταλάβω πως ειναι δυνατόν να μειώνεται η θερμοκρασία των καυσαερίων με την πρόσθετη καύση επιπλέον υδρογονάνθρακα.
Επιπλέον, θα ήθελα να γνωρίζω αν κάποια εταιρία, όπως ladirenzo, lovato, brc κλπ έχει λαδιέρα δική της, με την φίρμα της που να περιλαμβάνεται στο σχέδιο του συστήματος και όχι αν κάποια αντιπροσωπεία προσθέτει λαδιέρα σε κάποιο ladirenzo, lovato, brc κλπ.
MK20G250AIR2 έγραψε:Μου είναι δύσκολο να καταλάβω πως ειναι δυνατόν να μειώνεται η θερμοκρασία των καυσαερίων με την πρόσθετη καύση επιπλέον υδρογονάνθρακα.
Επιπλέον, θα ήθελα να γνωρίζω αν κάποια εταιρία, όπως ladirenzo, lovato, brc κλπ έχει λαδιέρα δική της, με την φίρμα της που να περιλαμβάνεται στο σχέδιο του συστήματος και όχι αν κάποια αντιπροσωπεία προσθέτει λαδιέρα σε κάποιο ladirenzo, lovato, brc κλπ.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες
|
|
|