Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Λαμπακι κινητηρα μονο σε σταθερη πορεια

Δημοσίευσηαπό cowboy » Τρί 24 Απρ, 2012 20:26

Εχω ενα Peugeot 106 1.4 '92.Αυτο που παρατηρω ειναι οτι με σταθερο γκαζι και ταχυτητες 80+ για 7-8 χλμ αναβει το λαμπακι κινητηρα για 5 δευτερολεπτα και ξανασβηνει αφου παιξω λιγο με το γκαζι. Αν παιζω το γκαζι ( δηλ. δεν το κραταω σταθερα πατημενο αλλα το ανεβοκατεβαζω απειροελάχιστα) δεν αναβει το λαμπακι κινητηρα.Το φαινομενο δεν μου έχει εμφανιστει ποτε σε εντος πολης διαδρομες οπου το ανεβοκατεβασμα του γκαζιου γινεται πολυ συχνα.Το αμαξι ειναι μονου ψεκασμου και συστημα lovato.Σε μια διαδρομη δηλαδη σε εγνατια των 100χλμ αποσταση με 5η και 110-120 χλμ με σταθερο πενταλ γκαζιου το λαμπακι θα αναψει τουλαχιστον 8-9 φορες για μερικα δευτερολεπτα και επειτα θα σβησει.Στην ιδια διαδρομη μπορω με ανεβοκατεβασμα του πενταλ να το κανω να μην αναψει καθολου!!!Μπορει να με βοηθησει καποιος γιατι το δεξι μου ποδι θα αποκτησει parkinson στο τελος!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: =)) =)) Το μυαλο μου παει στον πνευμονα και στην πιεση του υγραεριου.Στην βενζινη λειτουργει κανονικα χωρις να αναβει κατι!!
cowboy

Δημοσιευσεις: 40

Re: Λαμπακι κινητηρα μονο σε σταθερη πορεια

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 24 Απρ, 2012 20:43

Εμενα παει οτι το μιγμα σου ειναι ή πιο πλουσιο ή πιο φτωχό απο οτι πρεπει, αναβει το λαμπακι και το προσαρμοζει ο εγκεφαλος και σβηνει, ισως οριακα..
Μια βολτα απο τον γκαζα ισως ηταν διαφωτιστική...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Τετ 25 Απρ, 2012 08:43

εχεις προβλημα στο μερικο γκαζι βγες εξω στον δρομο με τον εγκαταστατη και να το δει οταν πηγαινεις με μερικο γκαζι.
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό cowboy » Τετ 25 Απρ, 2012 10:02

Μιλησα τηλεφωνικα με τον εγκαταστατη και μου ειπε οτι ο λ μετραει λαθος!Το ξερω του ειπα αλλα το θεμα ειναι γιατι?Στην αρχη της εγκαταστασης το αμαξι ειχε υπερβολικη καταναλωση (11 λιτρα τα 100χλμ),πλουσιο μιγμα και παλι αναβε.Μετα το χαμηλωσα και επεσα εως 6 λιτρα τα100χλμ.Επειδη ομως ηταν χαμηλα σε σχεση με τη βενζινη το ρυθμισα περιπου στα 8,5 λιτρα μικτο κυκλο για αποφυγη φτωχου μιγματος.Συμπερανα οτι σε ολους τις βαθμιδες (απο πολυ φτωχο εως πλουσιο) το φαινομενο εμφανιζεται παντα. Μαλλον θα απευθυνθω αλλου γιατι απ΄οτι καταβα δεν το εχει και πολυ το θεμα με τα μιγματα.
cowboy

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τετ 25 Απρ, 2012 17:07

cowboy έγραψε:Μιλησα τηλεφωνικα με τον εγκαταστατη και μου ειπε οτι ο λ μετραει λαθος!Το ξερω του ειπα αλλα το θεμα ειναι γιατι?Στην αρχη της εγκαταστασης το αμαξι ειχε υπερβολικη καταναλωση (11 λιτρα τα 100χλμ),πλουσιο μιγμα και παλι αναβε.Μετα το χαμηλωσα και επεσα εως 6 λιτρα τα100χλμ.Επειδη ομως ηταν χαμηλα σε σχεση με τη βενζινη το ρυθμισα περιπου στα 8,5 λιτρα μικτο κυκλο για αποφυγη φτωχου μιγματος.Συμπερανα οτι σε ολους τις βαθμιδες (απο πολυ φτωχο εως πλουσιο) το φαινομενο εμφανιζεται παντα. Μαλλον θα απευθυνθω αλλου γιατι απ΄οτι καταβα δεν το εχει και πολυ το θεμα με τα μιγματα.

Επειδη γραφω και με πεταει εξω το ιντερνετ χανοντας οτι εγραψα, σου γραφω στα γρηγορα.
Δοκιμασε να μειωσεις την αποσταση του φρεσκου αερα προς το mixer.
Αυτο που σου συμβαινει ειναι ενα απο τα εξης..
Η ροη αερα να μην ειναι αρκετα καλη ή το mixer να σου παιρνει αερα απο κατω και να κανει τον λογο του λ χαλια.
Μην ξεχνας οτι ο αισθητηρας λ ειναι αισθητηρας οξυγονου.
Το πιθανοτερο ειναι το δευτερο και δικαιολογει τις μεγαλες αποκλισεις που ειχες στην καταναλωση.Γιατι τα 5λιτ/100χλμ. που ειχες διαφορα ρυθμιση με ρυθμιση δεν ειναι αποδεκτη οταν ολα ειναι στην θεση τους.
Αν βρεις τα ζορια καντο μια βολτα μπριζωμενο και θα καταλαβεις αμεσως τι γινεται.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό cowboy » Τετ 25 Απρ, 2012 21:35

Γιατι ομως BOURTZI δεν μου αναβει λαμπακι οταν ειμαι σε βενζινη?Λογικα με αυτο που μου λες αφου η φετα της βενζινης βρισκεται πανω απο τη φετα του γκαζιου ,αν εμπαινε αέρας κατω απο τη φετα του γκαζιου το μιγμα θα χαλουσε και με βενζινη και ο λ θα μετραγε λαθος.Αυτο που μαλλον θα κανω ειναι αυτο που μου προτεινες και συ.Θα ψαξω για ασυρματο αναλυτη και θα το δω στο δρομο.Σ'ευχαριστω!! :)
cowboy

Re: Λαμπάκι check κινητήρα !Αιτίες!

Δημοσίευσηαπό NikosS » Πέμ 26 Απρ, 2012 08:57

Λαμπάκι check κινητήρα κωδ: P0172 πλουσιότερο μείγμα <με προσωπική διαπίστωση βύθισης σε ρελαντί πριν το check> (Διαρροή στο σωληνάκι υποπίεσης -εισροή αέρα στο κύκλωμα-χαμηλότερη πίεση-εντολή σε πεταλούδα γκαζιού για παροχή περισσότερου μείγματος)
Honda Civic 1.6cc , Kit-Versus
NikosS

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 26 Απρ, 2012 12:47

cowboy έγραψε:Γιατι ομως BOURTZI δεν μου αναβει λαμπακι οταν ειμαι σε βενζινη?Λογικα με αυτο που μου λες αφου η φετα της βενζινης βρισκεται πανω απο τη φετα του γκαζιου ,αν εμπαινε αέρας κατω απο τη φετα του γκαζιου το μιγμα θα χαλουσε και με βενζινη και ο λ θα μετραγε λαθος.Αυτο που μαλλον θα κανω ειναι αυτο που μου προτεινες και συ.Θα ψαξω για ασυρματο αναλυτη και θα το δω στο δρομο.Σ'ευχαριστω!! :)

Αν χανει το πλακακι θα ειναι μετα το υγραεριο,οποτε μειωνεται η αναροφηση,εχεις οξυγονο περισευμα και θα σου μυριζει και λιγο.
Στην βενζινη δεν θα αναβει τιποτα γιατι το προσθετο οξυγονο ειναι πριν την βενζινη,οποτε ειναι σαν να τραβαει αερα απλως χωρις φιλτρο.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Re: Λαμπάκι check κινητήρα !Αιτίες!

Δημοσίευσηαπό Giannis » Πέμ 26 Απρ, 2012 19:30

p0172 ή p1172?
Δώσε αν θέλεις περισσότερες εξηγήσεις για την πιθανή αιτία και το βύθισμα..
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Re: Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 26 Απρ, 2012 23:25

Φθηνές κινεζικές obd scsnner και με το μήνυμα στο γουγλη θα βρείτε τ πάντα όλα τι λέει κάθε λαμπάκι !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 89 επισκέπτες