Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταπόνηση λαδιων κινητηρα με χρηση lpg

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Καταπόνηση λαδιων κινητηρα με χρηση lpg

Δημοσίευσηαπό lazver3 » Πέμ 09 Αύγ, 2012 00:10

face έγραψε:Αυτό δεν είναι στην black list??
Το κακό με μερικούς κατόχους αυτ/ων στην black list είναι ότι λένε, εντάξει όταν χτυπήσει καπάκι θα το φτιάξω.
Το θέμα είναι ότι αν φτύσει η βαλβίδα πριν την έδρα και φύγει κανένα κομμάτι μπορεί να πάρει η μπάλα τα έμβολα, χιτώνια κτλ κτλ.

Φυσικα και δεν ειναι στην μαυρη λιστα.Αν ηταν λες να το κανα?
Ο εγκαταστατης μου ειχε δειξει επισημα εγχειριδια για εγκατασταση σε qashqai.Oι μηχανες εχουν γινει απο ανθρωπους και δουλευουν οπως θελουμε εμεις,οπως ειναι και ολες οι συσκευες ετσι.Παλια λεγαν μονο του σπανου τα γενια δεν γινονται πραγμα το οποιο πλεον ειναι ξεπερασμενο.
Εμενα με ειπε οτι με την λαδιερα αυτα τα προβληματα που λες θα αποφθεχθουν.Δεν ξερω τι να πω ακομα.Θα δουμε στο ανοιγμα της μηχανης.
lazver3

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό face » Πέμ 09 Αύγ, 2012 00:42

Φίλε μου το λέω γιατί ο εγκαταστάτης μου, μου έλεγε σήμερα για ένα nissan qashqai Που ενώ είναι black listed στην BRC, ο ιδ/ης επέλεξε να μην φτιάξει το καπάκι ενώ τον έπριξε είτε να μην βάλει lpg, είτε να φτιάξει καπάκι.
Το έψαξα και λίγο και η brc το έχει στην λίστα με την απόλυτη αποφυγή για LPG.
Δεν το κοιτάς λίγο γιατί αν σου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, έχεις ένα θεματάκι.
http://www.brc-lpg.gr/wp-content/upload ... 1_2010.pdf
Subject: Vehicles for which BRC STRONGLY RECOMMENDS to avoid gas installation
(*) QASHQAI
2WD 2000 MR20 16V 2007>
CatalystValves
CatalystValves
(*) QASHQAI
4WD 2000 MR20 16V 2007>
CatalystValves
CatalystValves
(*) QASHQAI
2WD 1600 HR16 16V 2007>
CatalystValves
CatalystValves
Τελευταία επεξεργασία από face και Πέμ 09 Αύγ, 2012 00:50, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Stilo Abarth 2.5 BRC "Plug 'n Drive"
Fiat Barchetta
face

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Πέμ 09 Αύγ, 2012 00:45

Φίλε μου δεν ξέρω τι σου ειπε ο εγκαταστάτης σου αλλά όλα τα qashqai είναι black list τόσο τα 1.6 όσο και τα 2.0. Είναι τοσο blacklisted μάλιστα, όσο δεν πάει! Ο προκαταλύτης που είναι πολύ κοντά στην πολλαπλή διαλύεται αν έχεις έστω και ελάχιστα πιο πλούσιο μίγμα, και φυσικά τόσο οι βαλβίδες όσο και οι έδρες.

Έχουμε και εμείς qashqai 2.0 στην οικογένεια, έχουν χαλάσει και πολλά qashqai με συστήματα αερίου ψεκασμού και στο qashqai club. Προς το παρών με υγρού δεν φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα από ότι λένε οι κάτοχοί τους, το νήμα βέβαια έχει να ανανεωθεί από τον Μάιο.

Αλλά είναι 1000% blacklisted γι αυτό και στην ιταλία έφερε η αντιπροσωπεία ειδικά lpg version από το εργοστάσιο με ενισχυμένο καπάκι και υπάρχουν πλέον lpg βαλβίδες και έδρες σαν διαφορετικό part number από την Nissan. Το έχω ψάξει το θέμα γιατί θέλω να βάλω και στο δικό μου
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό face » Κυρ 12 Αύγ, 2012 23:50

lazver3 έγραψε:
Το κακό με μερικούς κατόχους αυτ/ων στην black list είναι ότι λένε, εντάξει όταν χτυπήσει καπάκι θα το φτιάξω.
Το θέμα είναι ότι αν φτύσει η βαλβίδα πριν την έδρα και φύγει κανένα κομμάτι μπορεί να πάρει η μπάλα τα έμβολα, χιτώνια κτλ κτλ.

Ο εγκαταστατης μου ειχε δειξει επισημα εγχειριδια για εγκατασταση σε qashqai.

Φίλε, τι έγινε τελικά, πήγες στον εγκαταστάτη να του πεις τίποτα που σου είχε δείξει και επίσημα εγχειρίδια ότι είναι οκ να μπει σε qashqai από την στιγμή που είναι από τα πιο μαυρισμένα αυτοκίνητα???
Απάντηση, αντιμετώπιση????
Stilo Abarth 2.5 BRC "Plug 'n Drive"
Fiat Barchetta
face

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό lazver3 » Δευτ 13 Αύγ, 2012 00:48

face έγραψε:
lazver3 έγραψε:

Ο εγκαταστατης μου ειχε δειξει επισημα εγχειριδια για εγκατασταση σε qashqai.

Φίλε, τι έγινε τελικά, πήγες στον εγκαταστάτη να του πεις τίποτα που σου είχε δείξει και επίσημα εγχειρίδια ότι είναι οκ να μπει σε qashqai από την στιγμή που είναι από τα πιο μαυρισμένα αυτοκίνητα???
Απάντηση, αντιμετώπιση????

Πηγα και εννοειται οτι δεν αναγνωριζει οτι η βλαβη ειναι απο το υγραεριο.Δεν θελει καν να το αναφερει στην tartarini.Λεει οτι ειναι κατασκευαστικο λαθος.Ηταν σιγουρο οτι θα λεγε αυτο γιατι αλλιως θα πρεπε να μου το φτιαξει.Εγω θα στειλω ενα μειλ στην εταιρια να τους το αναφερω και να δουμε τι θα μου πουν.
lazver3

Δημοσιευσεις: 8

Δημοσίευσηαπό tzanabetis » Πέμ 06 Σεπ, 2012 19:42

ακόμα μία αλλαγή λαδιών στα 15.000km (με χρήση LPG) δεν έδειξε το παραμικρό από αύξηση κατανάλωσης λαδιού. Ίσα ίσα που η ποσότητα ήταν ακριβώς η ίδια που είχα κάψει και στην προηγούμενη αλλαγή: ~700ml
Zavoli χωρίς λαδιέρες, ξυδιέρες και τυροκαυτερές
70.000χλμ
Άβαταρ μέλους
tzanabetis

Δημοσιευσεις: 308

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Πέμ 06 Σεπ, 2012 22:53

εγω τωρα παω για την τεταρτη αλλαγη λαδιων με υγραεριο και λαδι 10w60.πεντακαθαρο παρα τα 15,000 χιλιομετρα που το κραταω και το σκισιμο που τρωνε.καταναλωση γυρω στα 500 περιπου ml. :clap:
MERCEDAKIAS

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό sbk » Τρί 09 Οκτ, 2012 21:50

Toyota corolla 1400 cc μοντέλο 2000 1η άδεια κυκλοφορίας τον Αύγουστο
του 2000
Μετά από 6 έτη(120000 χλμ) διαπιστώθηκε ότι έχανε λάδια και
επισκευάστηκε στα πλαίσια της εγγύησης.
Από το 2006 ως τον Νοέμβριο του 2011 με συνολικά 285000 χλμ
όλα με βενζίνη μετά από κάθε αλλαγή λαδιών (ανά 15000χλμ) δεν έχανε σταγόνα λάδι.
Σημειώνεται ότι οι αλλαγές λαδιών γίνονταν στον επίσημο αντιπρόσωπο.
Από τον Νοέμβριο του 2011 με lpg έχω δυανύσει επιπλέον
40000 χλμ και παρατηρείται απώλεια λαδιού περίπου 0,5 lt σε κάθε αλλαγή λαδιών(ανά 12000χλμ-13000χλμ περίπου)
Επιπλέον οι αλλαγές λαδιών και φίλτρου από τον Νοέμβριο του 2011 δεν γίνονται στην αντιπροσωπεία της Toyota και τα λάδια που
βάζω είναι ο ίδιος τύπος 5W/40 αλλά της TEXACO.
Παρακαλώ τις απόψεις σας σχετικά με το που μπορεί να οφείλεται
η απώλεια λαδιού.
sbk

Δημοσιευσεις: 68

Δημοσίευσηαπό j0hnkyr » Τρί 09 Οκτ, 2012 22:16

η ποσότητα είναι αμελητέα για μετά από 285.000χλμ +40.000χλμ :mrgreen:

όταν του επισκεύασε η τουοτα το μοτέρ... στην εγγύηση, τι πρόβλημα είχε το μοτέρ, τα έχανε τα έκαιγε από που ???
j0hnkyr

Δημοσιευσεις: 52

Δημοσίευσηαπό sbk » Τρί 09 Οκτ, 2012 23:11

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το συγκεκριμμένο μοντέλο έχει παρουσιάσει
προβλήματα.
Εγώ ανακάλυψα το πρόβλημα αφού έκανα 20000χλμ με τα ίδια λάδια και μου άναψε η ενδεικτική λυχνία λαδιού.Εν συνεχεία και αφού έγινε αλλαγή λαδιών και φίλτρου κάθε 1000χλμ πήγαινα στην αντιπροσωπεία για έλεγχο στάθμης λαδιού όπου διαπιστώθηκε στα 6000χλμ ότι άρχιζε να χάνει λάδι και το αμάξι μπήκε για επισκευή.
Μέχρι να συμβεί αυτό και για τα πρώτα 6 έτη ποτέ δεν έκανα έλεγχο στάθμης λαδιού έστω και προληπτικά δεδομένου ότι όλα τα service γίνονταν στην επίσημη αντιπροσωπεία και για οποιοδήποτε πρόβλημα θα ήμουν θεωρητικά καλειμμένος.
Αν έχω καταλάβει καλά και από ότι μου είπαν στο συνεργείο σε αυτό το μοντέλο ορισμένες μηχανές εκ κατασκευής είχαν 2 οπές για το λάδι αντί για 3 ή τέλος πάντων κάτι τέτοιο .
Σχετικά με το τι ακριβώς επισκευάστηκε άν και με ενημέρωσαν δεν
κατάλαβα και πολλά (δεν είμαι και πολύ σχετικός....)
sbk

Δημοσιευσεις: 68

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες