Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

TSI και αέριος ψεκασμός

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: TSI και αέριος ψεκασμός

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Κυρ 30 Σεπ, 2012 23:46

Turbocharged Stratified Injection λέγεται...
τώρα αν εμείς θέμε να το κάνουμε...downgrade σε απλό injection....πάω πάσσο. :roll:
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Κυρ 30 Σεπ, 2012 23:56

hlias έγραψε:
antonis8via έγραψε:Ητανε τεράστιο το κείμενο και δεν έγινε σωστά το κόψιμο.
Αν το διαβάσετε όλο θα δείτε ότι σε όλους τους τύπους καταλυτικών οχημάτων η μέτρηση γίνεται με γνώμονα τα λεγόμενα του κατασκευαστή. Ακόμη και σε περιπτώσεις όπως στις δικές μας με 2 καύσιμα, η μέτρηση γίνεται ΜΟΝΟ στο original κύκλωμα τροφοδοσίας, δηλ. στη ΒΕΝΖΙΝΗ.

Αυτό προυποθέτει ότι το κάθε κύκλωμα δουλεύει ανεξάρτητα εντελώς και δεν υπάρχει συνδυασμός και των 2 καυσίμων, αν υπήρχε δε θα έλεγε ρητά ότι η μέτρηση γίνεται στη βενζίνη και μόνο, που είναι και ο επίσημος τρόπος κίνησης του οχήματος.

ο ψεκασμος βενζινης γινεται σε ψηλες στροφες και μεγαλα φορτια. πως θα μετρησεις καυσαερια εκει με τον αναλυτη?πως παιρνουν εγκριση τυπου συστηματα μεικτου ψεκασμου εφ οσων απαγορευονται?
πως περνανε κτεο αυτοκινητα αμεσου ψεκασμου με συστηματα 4ης γενιας που ψεκαζουν συνεχεια μεικτα?

Αρα παραδέχεσαι ότι σε μικρά φορτία δε ψεκάζουν τίποτα τα μανίσια μπεκ.
Εσυ πόσο λες να αντέξουν οι εκτεθειμένες άκρες τους σε 600-700-800-900 βαθμούς όταν είναι στεγνές; (πχ. σχεδόν ατούρμπιστο όταν διατηρεί 190-200 χλμ στην εθνική οδό με σχεδόν 0.1 bar);

Γι αυτό σου είπα θα χαλάσουν πολύ γρήγορα και θα πάει περίπατο η οικονομία απο το φτηνό κιτ αέριου ψεκασμού!
Οσο για το πως παίρνουν έγκριση δε καταλαβαίνω τι εννοείς, εννοείς να ασχοληθεί το ΚΤΕΟ με το αν το κιτ σου θα σου σπάσει το αμάξι μακροπρόθεσμα; σιγά μην ασχοληθεί, εδώ περνάνε αμάξια φτιαγμένα με διπλάσια ιπποδύναμη απο την αναγραφόμενη... ;;) :D
antonis8via

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 01 Οκτ, 2012 00:04

Ο Ηλίας μίλησε για τα έμμεσου που ψεκαζουν βενζινη για λιπανση

δεν υπάρχει κιτ αερίου άμεσου ψεκασμου που δεν ψεκαζει βενζίνη όλη την ώρα απο 5-20 % έτσι νομίζω τουλάχιστον και δεν ειναι φθηνα σχετικά, δεν υπάρχουν βλάβες πάντως στα prins απο οτι διαβάζω σε Αγγλικά Γερμανικά και Ελληνικα φόρουμ
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 01 Οκτ, 2012 00:12

dathens έγραψε:Ο Ηλίας μίλησε για τα έμμεσου που ψεκαζουν βενζινη για λιπανση

δεν υπάρχει κιτ αερίου άμεσου ψεκασμου που δεν ψεκαζει βενζίνη όλη την ώρα απο 5-20 % έτσι νομίζω τουλάχιστον και δεν ειναι φθηνα σχετικά, δεν υπάρχουν βλάβες πάντως στα prins απο οτι διαβάζω σε Αγγλικά Γερμανικά και Ελληνικα φόρουμ

οκ, δε ξέρω για τη prins, αλλά αν είναι να πάω 1000 χλμ ταξίδι και να κάψω και κατά Μ.Ο.
10-15 % βενζίνη αν πηγαίνω σβέλτα ή είμαι παραφορτωμένος, δε θα με ενθουσίαζε και ιδιαίτερα.

Τι να πω ρε παιδια, όταν υπάρχουν λύσεις που καις 0% βενζίνη, τότε πας εκει και κάνεις την απόσβεση πολύ πολύ γρήγορα.
antonis8via

Re: Απ: TSI και αέριος ψεκασμός

Δημοσίευσηαπό thanassis » Τρί 30 Οκτ, 2012 19:59

Αφού περπάτησα το δικό μου tsi με lpdi - vialle έπαθα πλάκα στον τρόπο λειτουργίας. Πολλά χρόνια μπροστά οι τύποι. Με 4 βαθμούς στην Φλώρινα και πήρε κανονικά με υγραέριο!

Sent from my Samsung Galaxy S3 using Tapatalk 2
thanassis

Δημοσιευσεις: 42

Re: Απ: TSI και αέριος ψεκασμός

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 31 Οκτ, 2012 01:12

thanassis έγραψε:Αφού περπάτησα το δικό μου tsi με lpdi - vialle έπαθα πλάκα στον τρόπο λειτουργίας. Πολλά χρόνια μπροστά οι τύποι. Με 4 βαθμούς στην Φλώρινα και πήρε κανονικά με υγραέριο!

Sent from my Samsung Galaxy S3 using Tapatalk 2

Με 4 βαθμούς δεν θα έχει πρόβλημα να το δεις στους -10 πως θα συμπεριφερθεί, και το θέμα της παγοποίησης. Κοντός ψαλμός αλληλούια αν μένεις Φλώρινα.
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό tpap » Τετ 31 Οκτ, 2012 11:43

dathens έγραψε:Ο Ηλίας μίλησε για τα έμμεσου που ψεκαζουν βενζινη για λιπανση

Η Viagas θεωρεί ότι δεν είναι απαραίτητη η συνεχής έκχυση καυσίμου, παρα μόνο υπο ορισμένες συνθήκες και ότι δεν υπάρχει θέμα με τα μπεκ. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ότι έδειξαν οι δοκιμές, επί ένα χρόνο, σε tsi, σε συνεργασία με τους ιταλούς της OMVL.
Πάντως. όλες τις εταιρείες που ρώτησα και έχουν κιτ αέριου ψεκασμού για tsi (Prins, Landi renzo, zavoli, lovato, tartarini), όλες πραγματοποιούν συνεχής ψεκασμούς βενζίνης σε όλες τις στροφές λειτουργίας του κινητήρα.
tpap

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 02 Νοέμ, 2012 01:21

Καλά,

η viagas μέχρι πρότεινος δεν έβαζε χέρι σε 20vt αν τους έλεγες ότι φοράει ένα απλό πρόγραμμα. Και μιλάμε για μοτερ που το ξέρει και ο τελευταίος μηχανικός...στο τελευταίο κατσικοχώρι.
Τώρα έχουν ήδη διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη και για τα μπεκ του tsi;
Πιστεύω η συνεργασία με την omvl να μη καταλήξει...όπως η συνεργασία BIAMAP-ABT :roll:
antonis8via

Δημοσίευσηαπό chrisd » Παρ 02 Νοέμ, 2012 09:49

απο ποτε τα συστηματα με πνευμονια βγαινουνε για TSI?Εγω ξερω γινονται ενα καρο πατεντες για να δουλεψουνε και δεν μπορουνε να δουλεψουνε αν δεν ψεκαζουν και βενζινη μαζι.
Οι μονες εταιριες που βγαζουνε κιτ κουτι για αυτα τα μοτερ ειναι Vialle-Icom για αυτο και τα σκας.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό tpap » Σάβ 03 Νοέμ, 2012 07:25

chrisd έγραψε:απο ποτε τα συστηματα με πνευμονια βγαινουνε για TSI?Εγω ξερω γινονται ενα καρο πατεντες για να δουλεψουνε και δεν μπορουνε να δουλεψουνε αν δεν ψεκαζουν και βενζινη μαζι.
Οι μονες εταιριες που βγαζουνε κιτ κουτι για αυτα τα μοτερ ειναι Vialle-Icom για αυτο και τα σκας.

οπως ανέφερα παραπάνω, οι εταιρείες που αναγράφω έχουν κιτ για tsi καθώς και για άλλους άμεσου ψεκασμού κινητήρες, αν μπεις στα επίσημα site αλλά και σε εγκαταστάτες εδώ στην ελλάδα θα το δείς. Δε ξέρω αν είναι πατέντα, αλλά τα ονομάζουν ειδικά για κινητήρες άμεσου ψεκασμού. Σε σχέση με vialle - icom , μπορεί να έιναι πιο εξελιγμένα, αλλά αυτό αντανακλά και σε ένα αρχικό κόστος επένδυσης, που μπορεί να ποικίλη από 500 μέχρι και 1000+ € διαφορά. Φυσικά ισχύει το ότι πληρώνεις πάιρνεις.
tpap

Δημοσιευσεις: 10

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες