Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό proteas78 » Τρί 02 Οκτ, 2012 21:04

Καλησπέρα κι από εμένα,

Λοιπόν πρόσφατα ( μόλις 2 βδομάδες ) τοποθέτησα υγρέριο στο ένα από τα 2 Ι.Χ. που έχουμε και σχεδόν έχω κλειδώσει τ άλλο!Υπέρ ευχαριστημένος φυσικά αφου χθες είδα ότι με 34.4 lt διανύσαμε το ωραίο νουμεράκι των 440 χλμ!!!Και το καλύτερο γέμισα με 29 €!!!!!
Στο διαταύτα...είτε η αύξηση είναι 9 λεπτά είτε 19 είτε 29 (για να πάει στο 1.20) όσοι έχουμε βενζινοκίνητα αυτοκίνητα δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά...και πάλι θα ναι πιο οικονομικό (κανείς δεν μας λέει ότι η βενζίνη δεν θα πάει 1.90 ή και 2 €!).Από την άλλη όσοι μπορουν να προχωρήσουν τώρα σε μια αγορά καινούργιου αυτοκινήτου (με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες) και έιναι σίγουροι ότι το πετρέλαιο θα παραμείνει ως έχει ... ας παει να πάρει diesel.
Απλά όμως ζούμε δυστυχως σ ενα κράτος το οποίο ουδεποτε έχει κάνει κάποια ορθολογιστική κίνηση ή παρείχε ποτέ σιγουρια για κάτι που ισχύε έτσι ώστε να το θεωρήσουμε και δεδομένο!Είτε μίλάμε για ευρωπαική οδηγία στη τιμή του LPG (όχι ρητρα!) είτε συντάξεις έιτε μισθοδοσίες...( το φυσικό αέριο θέρμανης ξεκίνησε στα 65 λεπτά και με το 1.45 του πετρελαίου με το -20% θα πάει τώρα 1.16!)Αν λάβουμε υπόψιν ότι και μεις είμαστε λίγο Ελληναράδες (συγνώμη για τον χαρακτηρισμό αλλά ο φιλος Kyriak , τ αποδυκνείει) χαιρόμαστε με το κακό του δίπλα μας!Άρα ζήτω που ανεβαίνει το γκάζι...ζήτω για όσο την πληρώνουν άλλοι και υπάρχουν λίγοι ακόμα που την γλιτώνουν!
Γνώμη μου είναι επειδή δεν ξεχωρίζω τους εγκαταστάτες και τους πρατηριούχους απο εμάς τους καταναλωτές (εκτός βέβαια απ΄όλους αυτούς που αισχροκερδούν) και δεν μπορώ να πώ ότι αν ανέβει 9 λεπτά είναι μια χαρά...(αυτό μας έχει φέρει κι εν μέρει εδώ που είμαστε...ούτε 1 λεπτό ανούσια αύξηση!) να γίνει κάποια οργανωμένη κίνηση μέσα από το forum αρχικά απλα και μόνο για να κάνουμε αισθητή την αντίδρασή μας και δεύτερον αν περάσουν τα μέτρα ας γίνει και νομική!
Δεν ξέρω αν γίνομαι υπερβολικός αλά κάποια στιγμή πρέπει ν ανοίξουμε το στόμα μας...όλοι μαζι!!!
Opel Corsa 2005 1.2 twinport - BRC Sequent 24 με μικροψεκασμό βενζίνης.
proteas78
 
Δημοσιευσεις: 15
Εγγραφή: Τρί 11 Σεπ, 2012 20:16

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 02 Οκτ, 2012 21:31

LPGas έγραψε:Μπράβο astragjtg! :clap: :clap:
Σημαντικότατη είναι και η επισήμανση της σελίδας 19

«No possibility for regional variation in tax rates in current directive»

regions may be allowed to reduce rates on the basis of
individual derogations according to art. 19

Στην ιδια σελιδα, η αμεσως επομενη προταση ομως δεν την αναιρει ??? ''υπο προιποθεσεις'' παντα...(αν καταλαβαινω καλα την βαρβαρικην).

Αλλα η καλυτερη μακραν ειναι αυτη(ιδια σελ): Revision: Possibility for individual MS to allow regions to increase
their tax rates over the national tax rate on the basis of
explicit country-specific authorisation

Οτι θελουν..οποτε θελουν. Ειμαστε έρμαια Χρηστο.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg
 
Δημοσιευσεις: 1470
Εγγραφή: Κυρ 16 Ιαν, 2011 17:51

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό steliosthem » Τρί 02 Οκτ, 2012 21:55

astragjtg έγραψε:Και τωρα θα σας ''φτιαξω'' λιγο ακομα τη διαθεση με αυτο το ωραιο λινκ της European Commission /Taxation and Customs Union που μου σφυριξε ενα πουλακι...
Εμας αφορα η σελ 9 και 11. Η αληθεια ειναι οτι στην καλυτερη να μεινει μεχρι ΚΑΙ το 2014 αυτη η τιμη, μετα ομως καβατζωστε λιγο βαζελινη...Βιαζονται να μας ''τσεκουρωσουν'' οι κυριοι....
Καλη μας χώνεψη παιδες.

http://ec.europa.eu/taxation_customs/re ... ion_en.pdf


Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι απο 1/1/2018 θα ανεβει αναγκαστικα η φορολογια του LPG, οχι πιο πριν.
steliosthem
 
Δημοσιευσεις: 122
Εγγραφή: Δευτ 27 Φεβ, 2012 21:18

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 02 Οκτ, 2012 22:02

steliosthem έγραψε:Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι απο 1/1/2018 θα ανεβει αναγκαστικα η φορολογια του LPG, οχι πιο πριν.

Αν προσεξεις θα δεις οτι λεει απο το 2015 ο φορος θα ειναι 311/τονο και απο το 2018 501/τονο 8-} :ymparty:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg
 
Δημοσιευσεις: 1470
Εγγραφή: Κυρ 16 Ιαν, 2011 17:51

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τρί 02 Οκτ, 2012 22:06

Αν καταλαβαίνω καλά το revision αναφέρεται στη δυνατότητα που δίνεται μόνο στην Ισπανία και Γαλλία (ES and FR) να αυξήσουν τη φορολογία στα καύσιμα σε περιοχές της χώρας τους. Δεν αναφέρεται πουθενά ότι μπορεί κάθε χώρα να παραβεί την οδηγία και να φορολογεί προς τα πάνω με δική της βούληση
Μάλιστα στη σελίδα 11 δίνει μέχρι και τη δυνατότητα στα μέλη της EU να μηδενίσουν πλήρως το φόρο στα LPG/CNG ;)
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης
 
Δημοσιευσεις: 1281
Εγγραφή: Δευτ 09 Μάιος, 2011 15:53
Τοποθεσία: Φωκαίας 4 - Πειραιάς - 2104100025

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τρί 02 Οκτ, 2012 22:17

Αυτό που βλέπω είναι ότι η φορολόγηση του LPG μέχρι 1/1/2018 δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 311Euros/1000kg. Αυτό που φημολογείται είναι η φορολόγηση του LPG στη χώρα μας στα 328/1000kg από το 2012. Κάποιος βιάζεται λοιπόν στον Ελλαδισταν να φτάσει στο 2018. Με βάση τα παραπάνω, και με την «υπόθεση» ότι η τιμή διυλιστηρίου – πετρελαίου παραμένει σταθερή, η τιμή του LPG στην αντλία δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 0,80 μέχρι αρχές του 2014 και τα 0,94 μέχρι αρχές του 2018.
Αν κάτι μου διαφεύγει, διορθώστε με…
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης
 
Δημοσιευσεις: 1281
Εγγραφή: Δευτ 09 Μάιος, 2011 15:53
Τοποθεσία: Φωκαίας 4 - Πειραιάς - 2104100025

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 02 Οκτ, 2012 22:19

Και έτσι να είναι εγω βλέπω ότι έχουν μπει παράνομα τα 75 ευρω του βενιζελου !! Και ότι Απο 1/1/15 μπορει να παει στα 311 απο 125 και απο 1/1/18 στα 501 Αλλα γιατι τέτοια αύξηση στο LPG και όχι στα αλλα καύσιμα ; Σελιδα 9
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens
 
Δημοσιευσεις: 1252
Εγγραφή: Τρί 11 Ιαν, 2011 01:51

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τρί 02 Οκτ, 2012 23:18

LPGas έγραψε: Δεν αναφέρεται πουθενά ότι μπορεί κάθε χώρα να παραβεί την οδηγία και να φορολογεί προς τα πάνω με δική της βούληση

Μα καλα ρε Χρηστο, κανουμε τιποτα σε αυτη τη χωρα με δικη μας βουληση.Εδω λεει για το χαμηλοτερο αλλα δεν λεει οτι δεν μπορει να βαλει υψηλοτερο.

The "levels of taxation" applied by the Member States may not be
lower than the minimum rates set in the Directive

Όντως σε μερικες παραγραφους λεει οτι μπορει και να μηδενιστεί.... Αντικρουόμενα πραγματα. :wtf:
Αυτο που καταλαβα ειναι οτι ολα μα ολα ειναι ανοικτα στη φορολογηση για χαμηλοτερα και υψηλοτερα ποσοστα αρκει να το πουν τα μεγαλα αφεντικα...Απο κει ερχονται οι ''ντιρεκτιβες'' και τα τσεκουρια, αυτο φαινεται καθε μερα. Ειναι πασιφανες οτι αν επιλεγει να παραμεινει η τιμη του υγραεριου σταθερη(και οχι να μειωθει) μονο εσοδα μπορει να εχει απο ΠΑΝΤΟΥ.
Ολα καταλήγουν οτι θελουν να καταλυθεί το συμπαν και κανουν το παν.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg
 
Δημοσιευσεις: 1470
Εγγραφή: Κυρ 16 Ιαν, 2011 17:51

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό zep » Τρί 02 Οκτ, 2012 23:46

Παιδιά μην μπερδευόμαστε...Σαφώς υπάρχει ντιρεκτίβα της Ε.Ε που καθορίζει τις γενικές πρακτικές στην λειτουργία της αγοράς απο τα κράτη μέλη...αλλά ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.
Κάποιες είναι δεσμευτικές οδηγίες και επισύρουν πρόστιμο αν παραβιαστούν (βλέπε ΧΥΤΑ κ.α) , κάποιες άλλες είναι προαιρετικές και κάποιες άλλες είναι απλά οδηγίες για να κονομάνε τα κοπρόσκυλα εκει μέσα (στην ΕΕ εννοώ) από την οικονομική αποζημίωση στις ομάδες εργασίας.
Τώρα...εάν περάσει το οποιοδήποτε χρονικό περιθώριο που έχει καθοριστεί για την εφαρμογή της οδηγίας, ΕΦΟΣΟΝ είναι δεσμευτική, ΙΣΩΣ ξεκινήσει μια διαδικασία για επιβολή προστίμου στην χώρα που παραβιάζει την οδηγία.
Ένα καλό παράδειγμα είναι όπως με τα αυτοκίνητα που εισάγονται ή κυκλοφορούν στην Ελλάδα που επιβάλλεται φορολόγηση και έχει γίνει ντόρος.

Κατα τα άλλα σαφώς και είναι παρανοϊκή η αύξηση της τιμής ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΠΩς ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.
Αλλά δεν τους νοιάζει...στόχος είναι η ολοκληρωτική εξόντωση σε επίπεδο κινέζου, του Έλληνα...
zep
 
Δημοσιευσεις: 156
Εγγραφή: Σάβ 02 Απρ, 2011 11:27

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό panorano » Τετ 03 Οκτ, 2012 07:58

christoi έγραψε:
panorano έγραψε:...και περιπου 1000 εχουν περασει στα χερια εταιρειων χονδρικης!μιλαμε δηλαδη για πανω απο τα μισα πρατηρια!


Δηλαδή να προτιμούμε τα ΑΠ;
Γνωρίζεις ποια είναι σε ιδιώτες, έτσι ώστε να έχουμε 1 ακόμα κριτήριο για την επιλογή του πρατηρίου;


δεν εννοω τα ΑΠ..
εννοω τα πρατηρια που ανηκουν στις εταιρειες ΕΡΜΗΣ,ΜΥΡΤΕΑ,ΜΑΚΡΑΙΩΝ και ΚΑΛΥΨΩ και σχεδον ολα τα Σ.Ε.Α.
ειναι Α.Ε. εταιρειες και ανηκουν στις εταιρειες του ομιλου Βαρδινογιαννη (οι τρεις πρωτες)και του Λατση τα καλυψω!
συνηθως τα εχουν παρει απο τους ιδιοκτητες τους για χρεη και τα εκμεταλευονται οι ιδιοι.
πραγμα τουλαχιστον ανηθικο και σιγουρα ερευνητεο απο την εποπτεια εμποριου γιατι προκειται για ενδοομιλικες συναλλαγες με αποτελεσμα το φουσκωμα των τιμων.
η μοτορ οιλ πουλαει στην αβιν (με κερδος) η αβιν πουλαει στα μακραιων (με κερδος)και τα μακραιων στον καταναλωτη (με κερδος)
τρεις φορες κερδος σε ενα προιον που ο κατοχος των εταιρειων ειναι ο ιδιος??για μενα ειναι κατακριτεο
panorano
 
Δημοσιευσεις: 291
Εγγραφή: Κυρ 25 Δεκ, 2011 22:29

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 51 επισκέπτες