Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό chrisd » Πέμ 04 Οκτ, 2012 18:55

Ξερεις τι ζημια τους εχει κανει ολη αυτη η ιστορια ρε Astra?οσοι ειχανε ρενταβου τα ακυρωσανε και οσοι θελανε να βαλουνε το αναβαλανε.
Ασχετα απο αυτα πιστευω οτι ολη αυτη η παπαρολογια δεν εκανε κακο παρα μονο καλο.
Ειμαι σιγουρος οτι οι εγκαταστατες παλιες καραβανες που λεω εγω θα επιζησουνε και πιστευω ελαχιστη ζημια τους εκανε.ενας που εχει χτισει ονομα 10ετιων πχ Μπιρμπος,βατσος,λογοθετης κτλ θα τους εμπιστευτει ο κοσμος.
Τα μπακαλικα που ανοιξανε τα τελευταια 3 χρονια θα ριξουν κλαμα,βεβαια σαφος αναμεσα σε αυτους υπαρχουν και καλοι επαγγελματιες που χτιζουνε τωρα γερες βασεις.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό zep » Πέμ 04 Οκτ, 2012 19:05

Συμφωνώ με τα παραπάνω και συμπληρώνω...

Δηλαδή να μην ανησυχεί κανείς...ούτε αυτοί που προτίθενται να βάλουν υγραέριο.Αύριο να πάνε να βάλουν επειδή το είπε η ένωση για να μην χάσει τον πελάτη...Και ο άλλος να κλαίει τα λεφτά του.Μα είστε με τα καλά σας;;
Δεν εύχεται κανείς λογικός να συμβεί αυτό...αλλά εσείς αν είσασταν ένας πελάτης, με αυτά τα δεδομένα και ξέροντας τι μπορντέλο είμαστε , δεν θα το σκεφτόσασταν;;;

Το εάν είναι μια φούσκα ο καιρός θα δείξει.Το εάν ξεκίνησε από μια "οργανωμένη" προσπάθεια από επιτήδειους, είναι ακόμα χειρότερο γιατί θα γίνει 100%. ΟΛΑ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΗΜΗ, καθώς έτσι λειτουργούν όλα στην Ελλάδα για να επιτευχθούν, με φαιά προπαγάνδα.
Ξεκινάει από τα Υπουργεία ως φήμη, ξαφνικά το βγάζει στην επιφάνεια ένας επιφανής δημοσιογράφος , μετά το "παίζουν" όλα τα ΜΜΕ, μην μείνουν πίσω στις εξελίξεις και μετά πληρώνουμε...

Η συμβουλή μου;;;;

ΟΣΟΙ ΠΡΟΤΙΘΕΣΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΒΥΓΡΑΕΡΙΟ , ΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΕΠ'ΑΟΡΙΣΤΟΝ.

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΟΣΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΨΩΜΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ, ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ.ΑΝ ΔΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ.

Δηλαδή αν βάλουν όλοι στην Ελλάδα υγραέριο, είναι δυνατόν να το αφήσουν έτσι, ;;;
Δεν υπάρχει περίπτωση, όσο το κράτος και τα διυλιστήρια δεν έχουν κέρδος να μην ανταποδώσουν και να απαιτήσουν κερδοφορία με οποιοδήποτε τίμημα εναντίον των πολιτών.
Τελευταία επεξεργασία από zep και Πέμ 04 Οκτ, 2012 19:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό Insider40 » Πέμ 04 Οκτ, 2012 19:06

Απίστευτος , κλασικός, αδιόρθωτος Έλληνας. Για να μην πω την κλασσική έκφραση του Γεωργίου.

Αντί να κάνει κάτι για να μειωθούν οι φόροι (που είναι οι μεγαλύτεροι στην Ευρώπη σε σχέση με την ανάπτυξη της χώρας και τους μισθούς που υπάρχουν) κάθετε και μαλώνει με τον διπλανό του γιατί δεν πληρώνει και αυτός σαν κορόιδο τον ίδιο φόρο με αυτόν. Επίσης χαίρεται που την “πάτησε” ο διπλανός του και νιώθει ευχαρίστηση.

Αν τελικά η αύξηση δεν είναι τόση όσο λένε και το υγραέριο συνεχίσει και είναι πιο συμφέρον καύσιμο σε σχέση με την βενζίνη θα απογοητευτεί και θα βλέπει συνέχεια Αυτιά και mega μπας και δει λίγη μιζέρια του διπλανού του και νιώσει καλύτερα.

Καληνύχτα Ελλάδα!
Insider40

Δημοσιευσεις: 58

Δημοσίευσηαπό evkarab » Πέμ 04 Οκτ, 2012 19:13

Κύριοι η κουβέντα είναι ανούσια κατ' εμέ για τον απλό λόγο. Όσοι έχουμε αυτοκίνητο σήμερα και δη βενζινοκίνητο τα έχουμε "παντρευτεί". Δεν πουλιέται τίποτα. Βάλαμε υγραέριο για οικονομία και την έχουμε. Είναι αδύνατον να πουλιέται το υγραέριο ακριβότερα από τη βενζίνη, άρα θα είναι για πάρα πολύ καιρό οικονομικότερο. Τα περί απόσβεσης κτλ για μένα δεν ισχύουν. Σαν να λέμε ότι έκανα απόσβεση στην τηλεόραση πλάσμα γιατί τώρα δεν πάω σινεμά.Πληρώσαμε ένα προϊόν για να έχουμε λιγότερα έξοδα στις μετακινήσεις και τα έχουμε . Η πραγματική οικονομία είναι να μη το κινείς καθόλου.Και να το αυξήσουν(πράγμα όχι απίθανο στην Ελλάδα) πάλι πιο φτηνό και οικονομικότερες οι μετακινήσεις μας θα είναι.
Οπότε όχι άλλα άγχη ρε παιδιά, ας χαλαρώσουμε λίγο.
ΚIA Sportage 2000cc με Zavoli χωρίς λαδιέρα.
evkarab

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό samspade » Πέμ 04 Οκτ, 2012 19:24

Tις πονηριες και τις μαγκές κύριε επωνυμε του σωματίου να τις κρατίσεις και να τις χρησημοποιήσεις εκεί που πρέπει.Ουτε καταλαβαίνω εγώ προσωπικά ούτε ιδρώνει το αυτί μου.Και αντί να προσπαθείς να φοβερίσεις του καταναλωτές να κοιτάξεται να ενημερώσεται σωστά και υπευθυνα τον κόσμο χωρίς ψευτομαγκές και σαλιαρίσματα!!!Εμένα προσωπίκά αναφέρω ότι με το αυτοκίνητο που έχω τα χιλιμετρα που κάνω αυτά που μου καιει σε γκαζι και βενζίνη λέω ξανα ΑΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ και η βενζίνη μείνει ΣΤΑΘΕΡΗ δεν με συμφέρει τι λοιπον δεν καταλαβαινεις? Και είπα επίσης ότι την ιδια συζήτηση είχα με πολους φιλους που έχουν υγραέριο και με χαρτί και μολύβι καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα.Τι έγινε μήπως απαγορευεται να πουμε τη γνώμη μας!Αλλα θα σου πω αντί να σεβαστήται τον κοσμακη που με λεφτά που του δώσαν άλλοι η με λεφτά που τα είχε στην ΄΄ακρη για μια περίπτωση ανάγκης εμπιστεύτηκε την υγρεριοκίνηση πάτε να τον εκφόβίσεται γιατί τρέμει το ισοδημά σας ΝΤΡΟΠΗ! Και για πες μου αφου είσαι επισημο σωματίο ισχύει εκεινη η περιφημη σύμβαση που έλεγε ότι μέχρι και το 2017 το υγρέριο θα παρέμενε στο 50% της τιμής της βενζίνης αν ναι βάλτα με το κράτος αν όχι με τα λαμόγια που για να προσελκίσουν πελάτες το είχαν καραμέλα με αυτους βάλτα :x
samspade

Δημοσιευσεις: 33

Δημοσίευσηαπό zep » Πέμ 04 Οκτ, 2012 19:32

evkarab έγραψε:Κύριοι η κουβέντα είναι ανούσια κατ' εμέ για τον απλό λόγο. Όσοι έχουμε αυτοκίνητο σήμερα και δη βενζινοκίνητο τα έχουμε "παντρευτεί". Δεν πουλιέται τίποτα. Βάλαμε υγραέριο για οικονομία και την έχουμε. Είναι αδύνατον να πουλιέται το υγραέριο ακριβότερα από τη βενζίνη, άρα θα είναι για πάρα πολύ καιρό οικονομικότερο. Τα περί απόσβεσης κτλ για μένα δεν ισχύουν. Σαν να λέμε ότι έκανα απόσβεση στην τηλεόραση πλάσμα γιατί τώρα δεν πάω σινεμά.Πληρώσαμε ένα προϊόν για να έχουμε λιγότερα έξοδα στις μετακινήσεις και τα έχουμε . Η πραγματική οικονομία είναι να μη το κινείς καθόλου.Και να το αυξήσουν(πράγμα όχι απίθανο στην Ελλάδα) πάλι πιο φτηνό και οικονομικότερες οι μετακινήσεις μας θα είναι.
Οπότε όχι άλλα άγχη ρε παιδιά, ας χαλαρώσουμε λίγο.

Έχεις δίκιο φίλε μου άλλα υπάρχει bak story και ειδικά όταν ξέρεις ότι σε κοροϊδεύουν.
Ήρθε η ώρα του πελάτη...
Το υγραέριο πριν 4 χρόνια δεν το ήξερε ούτε η μάνα του...παρά μόνον ο μακαρίτης ο παππούς μου ως φωταέριο... :lol:

Ξαφνικά από 0,45 βρέθηκε 0,92 δλδ 100% ενώ η βενζίνη αναλογικά αυξήθηκε πες 20-30% (χονδρικά αναφέρομαι μιας και δεν θυμάμαι ακριβώς τις τιμές).Οι πρατηριούχοι και ειδικά του υγραερίου, που είναι το απόλυτο καρτέλ, το δικαιολογούσαν οτι :

1.εάν ήταν και εγκαταστάτες πώς θα πλήρωναν τόσο προσωπικό (ΤΟ ΆΚΟΥΣΑ ΑΥΤΌ ΑΠΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΆΤΗ!!! δλδ η τιμή που πωλούσαν έβγαινε ανάλογα με τα έξοδά τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΤΡΟ 100€ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΩ!!!)

2.ΕΆΝ ΉΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΎΧΟΙ ΈΛΕΓΑΝ "ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΤΑΝ....ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΔΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ" (ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ..

Ε ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ...ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΚΑΝΑΝ ΕΤΣΙ...
και όντως αρκετά ασχοληθήκαμε, αλλά τώρα γύρισε ο τροχός να γ@@@@ι και ο φτωχός...
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Πέμ 04 Οκτ, 2012 19:46

zep έγραψε:Συμφωνώ με τα παραπάνω και συμπληρώνω...

Δηλαδή να μην ανησυχεί κανείς...ούτε αυτοί που προτίθενται να βάλουν υγραέριο.Αύριο να πάνε να βάλουν επειδή το είπε η ένωση για να μην χάσει τον πελάτη...Και ο άλλος να κλαίει τα λεφτά του.Μα είστε με τα καλά σας;;
Δεν εύχεται κανείς λογικός να συμβεί αυτό...αλλά εσείς αν είσασταν ένας πελάτης, με αυτά τα δεδομένα και ξέροντας τι μπορντέλο είμαστε , δεν θα το σκεφτόσασταν;;;

Το εάν είναι μια φούσκα ο καιρός θα δείξει.Το εάν ξεκίνησε από μια "οργανωμένη" προσπάθεια από επιτήδειους, είναι ακόμα χειρότερο γιατί θα γίνει 100%. ΟΛΑ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΗΜΗ, καθώς έτσι λειτουργούν όλα στην Ελλάδα για να επιτευχθούν, με φαιά προπαγάνδα.
Ξεκινάει από τα Υπουργεία ως φήμη, ξαφνικά το βγάζει στην επιφάνεια ένας επιφανής δημοσιογράφος , μετά το "παίζουν" όλα τα ΜΜΕ, μην μείνουν πίσω στις εξελίξεις και μετά πληρώνουμε...

Η συμβουλή μου;;;;

ΟΣΟΙ ΠΡΟΤΙΘΕΣΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΒΥΓΡΑΕΡΙΟ , ΑΝΑΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΕΠ'ΑΟΡΙΣΤΟΝ.

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΟΣΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΨΩΜΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ, ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ.ΑΝ ΔΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ.

Δηλαδή αν βάλουν όλοι στην Ελλάδα υγραέριο, είναι δυνατόν να το αφήσουν έτσι, ;;;
Δεν υπάρχει περίπτωση, όσο το κράτος και τα διυλιστήρια δεν έχουν κέρδος να μην ανταποδώσουν και να απαιτήσουν κερδοφορία με οποιοδήποτε τίμημα εναντίον των πολιτών.

Συμφωνώ,+1000 ένα άλλο που πρέπει να γίνει απο εμάς τους καταναλώτές,όπου βίσκουμε φθηνότερο αέριο αυτό να προτειμάμε ,αφόυ βέβαια έχουμε μαθεί ότι έχει σωστο κάυσιμο!!!!!Διότι το έχουνε παρεχέση κάποιοι!!!! :oops:
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό samspade » Πέμ 04 Οκτ, 2012 19:55

:D Ετσι παιδια με φόρα ήρθε η ώρα του ταλαιπωρου καταναλωτή να τα ακουσουν γιατί μόνο τη τσεπη τους σκέφτονται μην χάσουν την πελατεία και τρεχουν να μας χαρακτηρίσουν ότι υποκεινουμε συμφέροντα. :clap: ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ καταναλωτές ήμαστε :!: :!: :!: :!:Και αν δεν σέβονται αυτοι το δικαιωμάς μας να πουμε τη γνώμη μας σεβαστήτε το εσεις που προσωπικά με τα 1400 που ακομα τα χρωστάω και έκανα την εγκατάσταση έχω κερδίσει το δικαιωμα να μιλάω και να παραπονιέμαι :!:
samspade

Δημοσιευσεις: 33

Δημοσίευσηαπό stkamos » Πέμ 04 Οκτ, 2012 20:18

[quote="samspade"]Εμένα προσωπίκά αναφέρω ότι με το αυτοκίνητο που έχω τα χιλιμετρα που κάνω αυτά που μου καιει σε γκαζι και βενζίνη λέω ξανα ΑΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ και η βενζίνη μείνει ΣΤΑΘΕΡΗ δεν με συμφέρει τι λοιπον δεν καταλαβαινεις? Και είπα επίσης ότι την ιδια συζήτηση είχα με πολους φιλους που έχουν υγραέριο και με χαρτί και μολύβι καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα.Τι έγινε μήπως απαγορευεται να πουμε τη γνώμη μας!Αλλα θα σου πω αντί να σεβαστήται τον κοσμακη που με λεφτά που του δώσαν άλλοι η με λεφτά που τα είχε στην ΄΄ακρη για μια περίπτωση ανάγκης εμπιστεύτηκε την υγρεριοκίνηση πάτε να τον εκφόβίσεται γιατί τρέμει το ισοδημά σας ΝΤΡΟΠΗ! :x[/quote

Ειναι ανουσιο να προσπαθησω να απαντησω, σε ενα τοσο ηλιθιο παραληρημα ενος ανωνυμου χρηστη του ιντερνετ.Δεν εχω να σου πω κατι.Μην ξαναναφερθεις σε μενα και παρακαλω τους διαχειριστες να φροντισουν για αυτο.

Οσο αναφορα την ανακοινωση της εταιρειας Θεοδωρου,αν και συμφωνουμε σε πολλα,θα υπενθυμισω οτι δεν προκειτε για ανακοινωση του Σωματειου.Οσο και αν μας ποναει η κατασταση αυτη τη στιγμη,θεωρω οτι δεν πρεπει να πεσουμε στην παγιδα της καταστροφολογιας και εμεις.Αρκετη τρομοκρατια εσπειραν οι δημοσιογραφοι,με την τιμη του υγραεριου,δεν χρειαζεται να τρομοκρατηθει η αγορα και για την βενζινη.Νομιζω οτι το Σκ θα ξεκαθαρισει και η ιστορια απο τα ΜΜΕ.Οι ιδιες εκπομπες που ακουστηκε το θεμα περι αυξησεις,θα εχουν ρεπορταζ.Δεν θα αλλαξει κατι στις τιμες των καυσιμων, τουλαχιστον σε αυτα τα μετρα,που θα ανακοινωθουν στις 18 του Μηνα στην Βουλη.
Άβαταρ μέλους
stkamos
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 50

Re: Απ: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Πέμ 04 Οκτ, 2012 20:31

Φύγαμε για για υδρογόνο
Τελευταία επεξεργασία από tsakozzz και Πέμ 04 Οκτ, 2012 20:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 101 επισκέπτες