Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πρόβλημα μετά την εκκίνηση της μηχανής

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τρί 06 Νοέμ, 2012 23:13

Γιατί τοσο πολυ? θα πάω να τη μετρησω να δω... Ελπίζω να μη μου παρουν πολλά...
Hyundai Accent 2005 1.3 - BRC Sequent 24
giorgos3924

Δημοσιευσεις: 304

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 06 Νοέμ, 2012 23:25

giorgos3924 έγραψε:Γιατί τοσο πολυ? θα πάω να τη μετρησω να δω... Ελπίζω να μη μου παρουν πολλά...

Το μέτρημα δεν είναι τίποτα 5 λεπτά υπόθεση είναι. Απλά για λυθεί το πρόβλημα έπρεπε να αλλαχθεί όλη η αντλία όχι μόνο το ηλεκτρικό μοτέρ. Δοκίμασαν στο συνεργείο να αλλάξουν μόνο το πάνω κομμάτι που έχει την αντεπίστροφη βαλβίδα αλλά πάλι έσπαγε πίεση. Η τιμή που σου είπα είναι για ανταλλακτικό πρώτης τοποθέτησης Hyundai.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τρί 06 Νοέμ, 2012 23:35

κρυο το μετρησες η ζεστό?
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 07 Νοέμ, 2012 00:02

Ζεστό αλλά δεν νομίζω να παίζει ρόλο. Θα φανεί αμέσως, θα το δεις στο όργανο κι εσύ μόλις φτάσει η πίεση 2,5 bar παίρνει, μόλις γυρίσεις διακόπτη και δουλέψει η αντλία ανεβάζει πίεση 3 bar και μετά αν δεν βάλεις μπρος στο καπάκι πέφτει και ξανανεβαίνει με την μίζα που γυρίζει την αντλία μεχρι να φτάσει στα 2.5 και να πάρει μπρος. Κανονικά όπως είναι τώρα γυρνάς διακόπτη ανεβάζει πίεση και την κρατάει, οπότε με το που γυρνάει η μίζα με την μισή στροφή παίρνει ζεστό ή κρύο. Πάντως και ζεστό που νόμιζα ότι έπαιρνε αμέσως με το που την άλλαξα παίρνει πιο.... αμέσως και το πρωί με την μία αλλά στο ξαναλέω το άτσαλο δούλεμα στο κρύο δεν θα στο λύσει.
gakost

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τετ 07 Νοέμ, 2012 00:11

εγω το ατσαλο δούλεμα θέλω να λύσω και ειδικά το μπουκωμα στο ξεκίνημα!

εξάλλου γιαυτό γίνεται όλο το πανηγύρι!
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 07 Νοέμ, 2012 00:18

Το καταλαβαίνω και γι'αυτό στο ξεκαθάρισα αλλά αν δεν φτιάξεις και το πρόβλημα της δύσκολης εκκίνησης ταλαιπωρείς μίζα + μπαταρία και έχεις και την έννοια μην σε αφήσει κάποια στιγμή. Προσωπικά επίσης θα μου την έδινε να το είχα ακόμη έτσι χαλάσμένο
gakost

Δημοσίευσηαπό ahilleas » Τετ 07 Νοέμ, 2012 18:56

gakost έγραψε:
giorgos3924 έγραψε:Γιατί τοσο πολυ? θα πάω να τη μετρησω να δω... Ελπίζω να μη μου παρουν πολλά...

Το μέτρημα δεν είναι τίποτα 5 λεπτά υπόθεση είναι. Απλά για λυθεί το πρόβλημα έπρεπε να αλλαχθεί όλη η αντλία όχι μόνο το ηλεκτρικό μοτέρ. Δοκίμασαν στο συνεργείο να αλλάξουν μόνο το πάνω κομμάτι που έχει την αντεπίστροφη βαλβίδα αλλά πάλι έσπαγε πίεση. Η τιμή που σου είπα είναι για ανταλλακτικό πρώτης τοποθέτησης Hyundai.

οταν σου το ειπα το προβλημα μου αρεσει που διαφωνουσες και μου ελεγες οτι ειναι ηλεκτρικο!!!
ΖΟΡΜΠΑΣ AUTO SERVICE ΤΗΛ.6972333401
ahilleas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 71

Δημοσίευσηαπό giorgos3924 » Τετ 07 Νοέμ, 2012 21:56

Αφού αλλαξες την αντλία βενζίνης τι άλλο χρειάζεται? Γιατί επιμένει το πρόβλημα?
giorgos3924 έγραψε:ξεχασα να πω. μια φορά που πηγαινα σε ευθεία δρόμο με μια πολυ μικρη επιτάχυνση πατησα το διακοπτακι να γυρισει σε βενζίνη και ενιωσα ενα μικρο κόψιμο. ηταν πολυ μικρο. ξαναπαταω το κουμπί να γυρίσει σε υγραεριο παλι και τπτ. επαναλαμβανω αλλη 1 φορά αλλά τπτ... κανένα κόψιμο! παταω το γκαζι περίπου στη μεση (ίσως λιγότερο) και παταω το κουμπί πάλι να γυρίσω σε βενζίνη αλλα παλι τπτ! ξανα παταω να γυρίσει σε υγραεριο αλλα καμιά αίσθηση κοψιματος! και αναρωτιέμαι, γιατί ενιωσα ενα μικρο κόψιμο μόνο την πρώτη φορά. και νομίζω πως το χω ξαναδει αυτό το φαινόμενο! μήπως καθως καίει υγραεριο βουλώνουν τα μπεκ? ειχα κάνει ηδη 50χλμ με υγραεριο εκείνη τη στιγμή!

αυτό το κόψιμο τελικά μήπως οφείλεται στην αντλία βενζίνης? Γιατί το κάνει μονο σε αλλαγη απο υγραεριο σε βενζίνη! και δεν το κάνει συνέχεια αλλα χρειάζεται τουλάχιστον κανα τέταρτο για να ξανά εμφανιστεί! οπως παρατήρησα τουλάχιστον...
giorgos3924

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 08 Νοέμ, 2012 00:08

ahilleas έγραψε:
gakost έγραψε:

οταν σου το ειπα το προβλημα μου αρεσει που διαφωνουσες και μου ελεγες οτι ειναι ηλεκτρικο!!!

Το ξέρω :ymparty: και το ανέφερα ήδη ότι είχες δίκιο :roll: :lol:

Το έχω γράψει εδώ
viewtopic.php?f=3&t=813&start=60#p23802

Ευχαριστώ
gakost

Δημοσίευσηαπό tleo » Πέμ 08 Νοέμ, 2012 02:47

Μην αφήνετε το ρεζερβουάρ με λίγη βενζίνη. Πάντα να φροντιζετε να είναι τουλάχιστον 1/4 και πάνω.
HYUNDAI ACCENT 1.3 2005 - ZAVOLI ΜΕ ΑΕΡΙΟΥΧΟ ΨΕΚΑΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ
Άβαταρ μέλους
tleo

Δημοσιευσεις: 15

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 83 επισκέπτες