Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 14 Νοέμ, 2012 10:55

LPGas έγραψε:Όσο καλύτερη η ποιότητα των μπεκ υγραερίου και η τεχνολογία – δυνατότητες του εγκεφάλου να διαχειρίζεται αυτά τα μπεκ, τόσο εξιδανικεύεται η κατανάλωση και η απόδοση του κινητήρα. Ανεξάρτητα αν είναι υγρός ή αέριος ο ψεκασμός.

μου αρέσει πόσο απλά....τα λέτε...
το σκεπτικό σας...είναι άκρως επιστημονικό...!!

δηλαδή, το γεγονός ότι ψεκάζεται λίγα cm ΠΡΙΝ την είσοδο στο manifold το LPG σε υγρή μορφή σε ένα Icom και που αεριοποιείται δίνοντας οφέλη της τάξης -70 βαθμούς κελσίου πυρόμετρο στις 6500 ΣΑΛ με 5η...με ανάλογα οφέλη σε advance timing, σε intake temp λες και έχω βάλει intercooler απο νταλίκα και λες και δουλεύω το αμάξι στους 44 βαθμούς με καύσωνα σα να το δουλεύω Νοέμβρη μήνα με 20 βαθμούς amb. temperature... μπορεί να ισοφαριστεί απο ένα αέριου ψεκασμού με μία ΚΑΛΗ ποιότητα μπεκ... και με πολλές δυνατότητες "εγκεφάλου".

To πως τα καλά μπεκ με τον πανέξυπνο εγκέφαλο των.... πόσο να πω...χοντρική;
200-500 ευρώ;;; μπα...πολλά λέω... θα μπορέσει να πάρει το καυτό αεριοποιημένο υγραέριο απο το καυτό πνεύμονα να τον φτύσει στο manifold μετατρώποντας την απόδοση απο χειμώνα σε καλοκαίρι ... μέσα στο καταχείμωνο...., αυτό αν μας το εξηγήσεις κύριε εγκαταστάτη...μάλλον αδικείσαι που ασχολείσαι στη μπανανία με τοποθετήσεις κιτ υγραερίων, αλλά θα έπρεπε να βρίσκεσαι...αλλού!!

Πως λέμε... η καλή ντομάτα....δε ζουλιέται και το καλό πορτοκάλι δεν είναι μεγάλο και κίτρινο....ένα τέτοιο πράμα ας πούμε...!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ελεος κύριοι....πια...λυπηθείτε μας!
έχουν γραφτεί τόσα πολλά για το θέμα..και επιμένετε να κάνετε reset και restart μπας και τελικά..έρθει κάνα πελατάκι παραπληροφορημένο!!!

Αντι να κοιτάξετε να ενημερωθείτε για τα προιόντα του κλάδου σας και απλά να ενημερώνετε το πελάτη με τα + και τα - και κατά περίπτωση ΕΚΕΙΝΟΣ να αποφασίζει,
εσείς επιμένετε να λέτε ΜΟΝΟ αυτά που σας συμφέρουν και να θολώνετε τα νερα!!
Αλλά μην ανησυχείτε... σε λίγο με 1.20 το λίτρο... θα βρείτε άλλο τρόπο να κερδίζετε, πχ. βλέπε... ΥΔΡΟΓΟΝΟΚΙΝΗΣΗ - θα γίνει το νέο market boom με νέα κορόιδα πάλι!!!
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 14 Νοέμ, 2012 11:04

hlias έγραψε:ειτε υγρου ψεκασμου ειτε αεριου ψεκασμου, η θερμογονος δυναμη του υγραεριου ειναι η ιδια, θεωρητικα λοιπον εχουν την ιδια καταναλωση. πρακτικα ομως αναλογα με την καθε εταιρια υπαρχουν καποιες μικροδιαφορες, που εχουν να κανουν με τα μπεκ και το λογισμικο της.

Ισως έκανα λάθος και η απάντηση προς τον LPGAS έπρεπε να μπει...σαν απάντηση στον hlias...

Τουλάχιστον ο LPGAS επειδή είναι ΚΑΛΟΣ στη δουλειά του απο ότι ακούω...
προσπαθεί ΠΟΛΥ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ να πει την αλήθεια που τον συμφέρει...αλλά...τονίζω ΠΟΛΥ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ!!!

ο κύριος hlias... βέβαια... το παράκανε εντελώς τώρα!!!

Κυρ...hlias για πες μας...εσυ που τα ξέρεις όλα και τα υπερ-απλουστεύεις όλα...
το λογισμικό της...ICOM ... είναι καλό;;;; :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
πως τον βλέπεις τον εγκέφαλο τoυ jtg..... κάνει καλό auto-calibration;;;;;

Ελεος...... λυπηθείτε μας.... όταν δε ξέρετε κάτι,
μην πετάτε ότι να είναι και όποιον πάρει ο χάρος....

λίγη αυτογνωσία ρε παιδια.... μιλήστε με βάση αυτά που ξέρετε...και όχι με βάση αυτά που θα θέλατε να ξέρετε!
antonis8via

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 14 Νοέμ, 2012 11:09

savvas31 έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την οικονομία στην κατανάλωση που προσφέρουν τα συστήματα του υγρού και του αέριου ψεκασμού.
Δηλαδή: Για το ίδιο αυτοκίνητο ο υγρός ψεκασμός ως προς την κατανάλωση είναι οικονομικότερος (έχουμε λιγότερη κατανάλωση;)

ευχαριστώ

ναι είναι φίλε, το πόσο εξαρτάται απο πολλά,
πχ. πόσο το σκίζεις, τι βενζίνα του έβαζες πριν και με πόσα οκτάνια,
πόσο πουσσαρισμένο μοτερ έχεις και πόσο βελτιωμένο,
πόσο έξυπνη ECU έχει το αμάξι σου,
και το κυριότερο:
ΠΟΣΑ ΧΛΜ κάνεις και αν είναι turbo.

με τη τωρινή τιμή, αν δεν έχεις turbo και μάλιστα πάνω απο 200 άλογα, ή αν δε κάνεις 30.000 χλμ το χρόνο τουλάχιστον, όχι υγρός δεν αξίζει, αλλά ούτε και αέριο κιτ με 800-1000 ευρώ πλέον.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 14 Νοέμ, 2012 11:28

antonis8via έγραψε:
savvas31 έγραψε:Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την οικονομία στην κατανάλωση που προσφέρουν τα συστήματα του υγρού και του αέριου ψεκασμού.
Δηλαδή: Για το ίδιο αυτοκίνητο ο υγρός ψεκασμός ως προς την κατανάλωση είναι οικονομικότερος (έχουμε λιγότερη κατανάλωση;)

ευχαριστώ

ναι είναι φίλε, το πόσο εξαρτάται απο πολλά,
πχ. πόσο το σκίζεις, τι βενζίνα του έβαζες πριν και με πόσα οκτάνια,
πόσο πουσσαρισμένο μοτερ έχεις και πόσο βελτιωμένο,
πόσο έξυπνη ECU έχει το αμάξι σου,
και το κυριότερο:
ΠΟΣΑ ΧΛΜ κάνεις και αν είναι turbo.

με τη τωρινή τιμή, αν δεν έχεις turbo και μάλιστα πάνω απο 200 άλογα, ή αν δε κάνεις 30.000 χλμ το χρόνο τουλάχιστον, όχι υγρός δεν αξίζει, αλλά ούτε και αέριο κιτ με 800-1000 ευρώ πλέον.
Ελπίζω να σε κάλυψα.

συμπερασμα
1 με αεριο ψεκασμο η εξυπνη ecu χαζευει, με υγρο οχι.
2 με υγρο ψεκασμο μεγαλωνει η θερμογονος δυναμη του υγραεριου.
3 με διαφορα απλης βενζινας - υγραεριου 40% δεν εχεις οικονομια αν δεν εχεις τουρμπο αυτοκινητο πανω απο 200 αλογα ή δεν κανεις 30000χιλ τον χρονο.
4 αν βαζεις απλη αμολυβδη σε σχεση με την σουπερ, εχει διαφορα ο αεριος απο τον υγρο ψεκασμο.

η αρχικη ερωτηση ηταν, αεριος με υγρο ποιος εχει μεγαλυτερη οικονομια.

αφου ξερεις απο ντοματες και πορτοκαλια πιασε δουλεια στην λαικη.

ΚΟΨΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τετ 14 Νοέμ, 2012 14:08

Liquid Vs. Vapour injection.

Holden recently launched their dedicated LPG vapour injection Commodore. Holdens engineers were quizzed on why they went vapour injection in preference to liquid injection. Their comments are relevant to a comparison between liquid and vapour injected aftermarket systems too

Holden’s program engineering manager Brian McMurray explained that vapour injection provides lower fuel consumption and lower CO2 emmissions compared to liquid injection. He further explained that vapour injection also uses fuel more efficiently with fewer pumping and parasitic losses.

Another benefit is that vapour systems are less mechanically demanding and better suited to varying grades of LPG. These comments provide a qualified opinion and AG Autogas have always maintained that vapour injection is a better conversion for general use.

Liquid injection is not new as AGAutogas fitted liquid injection systems in 1995, but came up against the issues that have not yet been fully overcome.

For the above reasons we do not recommend fitting liquid injection systems in preference to vapour injection systems
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τετ 14 Νοέμ, 2012 14:12

Το παραπανω το παρεθεσα για να μην ξεχναμε οτι περαν της οικονομικης επιβαρυνσης(λογω καταναλωσης)πρεπει να συνυπολογιζουμε και την μηχανολογικη επιβαρυνση ενος conversion γιατι η τελευταια πολυ ευκολα μπορει να μετατραπει σε οικονομικη.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 14 Νοέμ, 2012 15:42

Antonis8via.
Μαθήματα μηχανολογίας μου παραδίδεις? Να σου υπενθυμίσω ότι στο προσωπικό μου αυτοκίνητο που είναι Turbo 280 ίππους υγρό ψεκασμό έβαλα και μάλιστα έχω προγραμματίσει διαφορετικούς χάρτες advance και καυσίμου για υγραέριο – βενζίνη.

Τι σχέση έχουν όλα όσα ανέφερες με την οικονομία καυσίμου σε έναν απλό ατμοσφαιρικό ή μη κινητήρα?
Μήπως έχεις το ίδιο αυτοκίνητο με υγρό και αέριο ψεκασμό και έχεις άμεση σύγκριση κατανάλωσης?

Αφού όμως άνοιξες την κουβέντα... θέλω να σε ενημερώσω ότι έχω τοποθετήσει και ρυθμίσει πάνω από 50 συστήματα υγρού ψεκασμού και πάνω από 1000 αυτοκίνητα με αέριο ψεκασμό.
Έχω πάμπολλες φορές αναφέρει ότι για τα Turbo αυτοκίνητα υψηλής ιπποδύναμης ο υγρός ψεκασμός είναι σχεδόν μονόδρομος λόγο του αυξημένου efficiency που προσφέρει η αεριοποίηση του υγραερίου στην εισαγωγή.

Για έναν όμως συμβατικό ατμοσφαιρικό κινητήρα ? Μόνο αρνητικά μπορώ να παραθέσω: Πώς να παραβλέψω την υπερβολικά ακριβή τιμή του υγρού(διπλάσια σχεδόν από ένα ποιοτικότατο BRC)? Πώς να παραβλέψω ότι οι αντλίες χαλούν κάθε λίγο και λιγάκι και κοστίζουν 300Euro? Πώς να παραβλέψω ότι σε μερικά αυτοκίνητα δεν στρώνει ποτέ το ρελαντί? Μήπως να θυμίσω για τις διακοπές και τα ασταμάτητα κλοτσήματα που κάνει ο υγρός σε πολλά αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του πολύωρου ταξιδιού, λόγο παγιοποίησης? Μήπως να παραβλέψω ότι ο εγκέφαλος του Ιταλικού υγρού δεν ρυθμίζεται καθόλου? Και πρέπει να παίξεις με ζιγκλερ (λες και είναι καρμπυρατέρ 30 ετών) για να ρυθμίσεις το μίγμα?
Για να μην αναφερθώ στην μέγιστη παραπλάνηση του καταναλωτή και από τις 2 εταιρίες υγρού ψεκασμού, που υποστηρίζουν ότι ο υγρός προστατεύει τις βαλβίδες από πρόωρη φθορά. Κάτι το οποίο έχει καταρριφτεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τίποτα λοιπόν δεν είναι απλό, ούτε το σκεπτικό ούτε η υπευθυνότητα απέναντι στους πελάτες μας. Έχουμε δοκιμάσει σχεδόν όλα τα συστήματα της αγοράς, για να ξέρουμε να κρίνουμε και να προσφέρουμε το καλύτερο, στην οικονομικότερη τιμή.
Ας είμαστε λοιπόν λίγο πιο προσεχτικοί στον πως απευθυνόμαστε ο ένας στον άλλον... ;)
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 14 Νοέμ, 2012 16:11

Δεν προσπαθω να αντιπαρατεθώ με κανεναν, ουτε προσπαθω να πω οτι το icom που φορώ και γω ειναι καλυτερο. Οπως το δει κανεις μιας και υπαρχουν και στις 2 τεχνολογιες προτερήματα και μειονεκτήματα.

Liquid injection is not new as AGAutogas fitted liquid injection systems in 1995, but came up against the issues that have not yet been fully overcome.

For the above reasons we do not recommend fitting liquid injection systems in preference to vapour injection systems
plastidipgreece

Με ολο το σεβασμο λοιπον, το παραπανω κειμενο το οποιο ειναι απο εταιρια αεριου ψεκασμου και οχι απο ανεξαρτητο φορεα, δεν μπορει να αντικατοπτριζει ολοκληρωμένη την αληθεια. Η παραγραφος που ποσταρα ομως, αυτο που λεει (πολυ προσεγμενα ομολογουμενως.. :lol: ) ειναι οτι ΔΕΝ εχουν υγρο ψεκασμο οχι για τους λογος που περιεγραψαν στο κειμενο αλλα γιατι ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΥΣΑΝ ΑΚΟΜΑ...

Απο την αλλη αν δειτε κειμενα απο εταιριες που πουλανε συστηματα υγρου ψεκασμου, λενε τα ακριβως αντιθετα. Αρα οτι τους συμφέρει γραφουν ολοι και ''αν δεν παινέψουν το σπιτι τους...''

Η προσωπική μου αποψη ειναι οτι ο υγρος ψεκασμος ειναι καλυτερος (με οτι καλα και κακα εχει)για λογους που εχουν πολλακις ειπωθεί αλλα παραειναι ακριβος (ποσο μαλλον τωρα) . Αρα ο αεριος πλεον ειναι μονοδρομος αλλα παντα με ενα ποιοτικό συστημα (μπεκ-πενυμονα κτλ) για να μην μας βγει ξινος...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό chrisd » Τετ 14 Νοέμ, 2012 22:09

LPGas έγραψε: Πώς να παραβλέψω την υπερβολικά ακριβή τιμή του υγρού(διπλάσια σχεδόν από ένα ποιοτικότατο BRC)?
Πώς να παραβλέψω ότι οι αντλίες χαλούν κάθε λίγο και λιγάκι και κοστίζουν 300Euro? Πώς να παραβλέψω ότι σε μερικά αυτοκίνητα δεν στρώνει ποτέ το ρελαντί? Μήπως να θυμίσω για τις διακοπές και τα ασταμάτητα κλοτσήματα που κάνει ο υγρός σε πολλά αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του πολύωρου ταξιδιού, λόγο παγιοποίησης? Μήπως να παραβλέψω ότι ο εγκέφαλος του Ιταλικού υγρού δεν ρυθμίζεται καθόλου? Και πρέπει να παίξεις με ζιγκλερ (λες και είναι καρμπυρατέρ 30 ετών) για να ρυθμίσεις το μίγμα?
Για να μην αναφερθώ στην μέγιστη παραπλάνηση του καταναλωτή και από τις 2 εταιρίες υγρού ψεκασμού, που υποστηρίζουν ότι ο υγρός προστατεύει τις βαλβίδες από πρόωρη φθορά. Κάτι το οποίο έχει καταρριφτεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Να κανω και εγω τον δικηγορο του διαβολου?
Φιλε LPGAS Σεβομαι αμεριστα το πτυχιο σου και τις γνωσεις σου αλλα να πω και εγω δυο πραγματα?
1..Για την τιμη του υγρου ψεκασμου οτι πληρωνεις περνεις φιλε μου.
2..οι αντλιες που λες χαλανε καθε τρεις και λιγο εμενα κρατησε σχεδον 80.000 χλμ αν θυμαμαι καλα εβαλα καινουρια και εχω 2ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ακομα.
3..και στα αεριου τυπου υπαρχουν ΠΑΡΑ πολλα αυτοκινητα που το ρελαντι ειναι χαλια.
4.κλωτσηματα που λες δεν εχω παρατηρησει κατι το αξιοπροσεκτο οπωτε το παραβλεπω.
5..Ο εγκεφαλος του Icom δεν ρυθμιζεται και για μενα καλυτερα αφου ο μαμα εγκεφαλος κανει αυτο που πρεπει.
6..τα ζιγκλερ που γραφεις δεν ρυθμιζουν μειγμα αλλα ποσοτητα η οποια ρυθμιζεται με βαση τα ms της βενζινης κατι τετοιο κανεις και εσυ απλα το λες calibration.30 χρονων μαλλον γινονται οι κινητηρες με τις λαδιερες που βαζετε καποιο
7..Δεν ξερω (μαλλον ξερω)αν προστατευει βαλβιδες αλλα για Icom δεν εχω ακουσει καμενες βαλβιδες και αλλες ζημιες.Αντιθετα για αεριου ψεκασμου ειναι πολλα τα συμβαντα.

Προτιμω λοιπον να δωσω οπως ειχα δωσει ενα καρο λεφτα και το κεφαλι μου ησυχο παρα να γεμισω το καπο με ενα καρο σαβουρα και να μην ξερω μεχρι ποτε θα εχω αμαξι.

Και μιας και ειναι αρκετοι οι εγκαταστατες εδω αν θελετε πειτε μας ποια χρονολογια βγαλατε αδεια εγκαταστατων αεριων καυσιμων? :-? :-?
αυτος που εβαλα εγω το συστημα εχει σχεδον 30 χρονια οπωτε η εμπειρια ειναι τεραστια.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 14 Νοέμ, 2012 23:12

Στο τέλος είσαι φάουλ μηχανικός 30 ετων σήμερα ίσουτε με μουτζουρα και άσχετος με τις τεχνολογικές εξελίξεις , υπολογιστές χαρτογραφησεις κτλ βλέπει iPad και βγάζει σπυριά και πάντα ξερόλας τα ξέρω εγω όλα !! Ρε καστορα εδω λέει η βλάβη στο obd μου PO14 μπλα μπλα ... Άσε ρε τι λέει το μαραφετι εγω ξέρω !!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 35 επισκέπτες