Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό DIAMA1600ASTRA08 » Παρ 16 Νοέμ, 2012 14:32

Απλή αριθμητική:
1500km/μήνα Χ 12 μήνες /έτος= 18.000km το χρόνο.

Για ένα αυτοκίνητο που έχει κατανάλωση 10lt/100km (με διαφορετική αναλογία, κάνουμε διαφορετική πράξη)
απαιτεί για τα 18.000km ακριβώς 1.800lt.

Mε την διαφορά σήμερα να αγγίζει τα 0,63ευρώ (με σημερινές τιμές μ.ο. εκεί είναι η διαφορά),
το ετήσιο κέρδος από τη χρήση Υγραερίου είναι 0,63Χ1.800lt= 1.134€ το χρόνο.
Δηλαδή 94,50ευρώ το μήνα κέρδος
για τα 1500km/ μήνα που υπολογίσαμε.

Αυτά τα 1.134ευρώ (ας πούμε ένας μισθός), από κάποιους λείπουν, διότι με τα νέα μέτρα,
ολόκληροι μισθοί χάθηκαν από οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Από κάποιους άλλους δεν λείπουν, προφανώς διότι τα έσοδά τους είναι τέτοια, που δεν υπολογίζουν
1.134ευρώ επιπλέον το χρόνο.

Η Υγραεριοκίνηση απευθύνεται σε όσους τους λείπουν αυτά τα 1.134ευρώ για να καλύψουν άλλες ανάγκες τους.

Απλή αριθμητική.[/quote]

που την ειδες την διαφορα 0,63 ρε μεγαλε Θεοδωρου αφου 1,03 πουλατε στην θεσ/νικη με βενζινη με το ζορι στο 1,60.
Το επιπλεων 15% που καταναλωνει δεν το βαζεις?
Ενα εικοσαρικο το μηνα βενζινη ( μην πω παραπανω) δεν το υπολογιζεις?
Το πενηνταρικο καθε 2 χρονια εχτρα για κτεο και αυτο απο εξω?
Το αλλο πενηνταρικο καθε χρονο για 2 φιλτρα των 5 ευρω που χρεωνεται χρυσαφι δεν το βαζεις?

Ειπαμε απλα μαθηματικα αλλα σε λιγο θα μασ πειτε οτι με τις τωρινες τιμες καερδιζεις 1130ευρω το χρονο δηλ οτι σε ενα χρονο κανεις αποσβεση πραγμα που δεν ισχυει,. Γιατι δε λετε οτι κερδιζεις μονο 20-25% βαρια σε σχεση με την βενζινη, οτι απο το πετρελαιο ειναι μια η αλλη, και να ριξετε τα συστηματα σας στην μιση τιμη μηπως και δουλεψετε αφου τωρα μαλλον κανεις δε παταει?

Συγνωμη για το υφος αλλα αυτη εινα η πραγματικοτητα.
ASTRA 1,6 '08/ZAVOLLI 5ης ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙΕΡΑ/55-60.000 ΜΕ LPG EΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
DIAMA1600ASTRA08

Δημοσιευσεις: 64

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 16 Νοέμ, 2012 15:07

Όπως επίσης απλή αριθμητική είναι το ότι όταν σε κάποιες περιοχές έχει 92-93-94 λεπτά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΟΛΟΙ (CORAL-ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ-ΕΚΟ - ΕΠ) και σε κάποιες άλλες 98-99-1,00 από από πρατηρια των ίδιων εταιριών άρα ίδια τιμη αγοράς και μάλιστα ακριβότεροι είναι αυτοι που έχουν λιγότερα μεταφορικά αφού ειναι κοντύτερα στα διυλιστύρια (που εντελώς τυχαία λίγο πριν την αύξηση του ΕΦΚ ανεβασαν σταδιακά αλλά αναιτια και πολύ γρήγορα από τα 83 στα 90 λεπτά το λίτρο) όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα συνέχισε να έχει 82-83........................ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙ (αυξημένο κέρδος-καρτέλ) η ΚΛΕΒΕΙ (πειραγμένη αντλία-νοθεία-λαθρεμπόριο).........
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό gastheodorou1 » Παρ 16 Νοέμ, 2012 15:18

ECOKINISI έγραψε:Το αν το αεριο ειναι το ποιο οικονομικο καυσιμο το ξερουν ολοι αυτοι που το εχουν στα αυτοκινητα τους. Δεν χρειαζεται να το αναλυσουμε, ουτε να μπουμε στην λογικη αν θα μας δημιουργήσει προβλήματα. Γιατί αν το παμε σε αυτη την λογικη, τοτε κανενα αμαξι απο την στιγμη που το αγοραζαμε ακομα και με την βενζινη σαν μοναδικο καυσιμο δεν θα επρεπε να μας βγαλει προβληματα. Μην μου πειτε πως στους περισσοτερους απο εσας δεν εχει χαλασει ενας πολλαπλασιαστής , δεν εχει καει μια φλατζα, δν εχει χτυπησει βαλβιδες και πολλα αλλα οσο ειχε σαν καυσιμο την βενζινη. Οτι δουλευει χαλαει και αυτος ειναι ο κανονας. Τωρα αν στα 100000 αυτοκινητα εγινε ζημια σε 500 μιλαμε για ποσοστο 0,5% πραγμα που ειναι μεσα στα ορια του λαθους. Μην ημαστε λοιπον καχυποπτοι με το υγραεριο.
Ναι θα συμφωνησω με τον gastheodorou1 οτι κυκλοφορουν κινεζοινδικοπακιστανικα συτσηματα, εγκαταστατες χωρις αδεια, εισαγωγείς συστημάτων υγραεριοκινησης που ειναι το λιγοτερο ταλιμπαν, αλλα αυτη την χρονικη στιγμη το προβλημα ολων μας ειναι αλλο.

Γιατι κυριε gastheodorou ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ στο πρατηριο σας εχει 0,99 οταν στην κατερινη εχει 0,88 γιατι εχει ανεβει στα υψη η τιμη του υγραεριου? Μηπως ειναι καποιο καρτελ απο πισω? Μηπως υπαρχει καποιος αλλος λογος που δεν τοων γνωριζουμε και μπορειτε να μας βοηθησετε σε αυτο?

Αν δεν μπορειτε τοτε συγνωμη αλλα και εμεις οι νομιμοι και οχι αλεξιπτωτιστές εγκαταστατες θα κάνουμε Μποικοταζ σε αυτο το καυσιμο, Θα Λεμε στους πελατες μας με οποιοδήποτε κοστος να σταματησουν να βαζουν υγραεριο στα αυτοκινητα τους για να σταματησει αυτο το θεατρο του παραλογου με την τιμη του υγραεριου.

Κύριε ecokinisi, οι ερωτήσεις σας, δεν συνάδουν με κάποιον που δεν είναι αλεξιπτωτιστής.
Ως νόμιμος εγκαταστάτης, θα κάνετε μποϊκοτάζ στο Υγραέριο γενικά,
και όχι σε όσους δημιουργούν την εντύπωση πως η υγραεριοκίνηση έχει ''πάγια έξοδα λόγω βλαβών''????

Για τα πρατήρια δε, καλό θα ήταν ως ''άνθρωπος του χώρου'', να γνωρίζετε κάτι παραπάνω από ανθρώπους που μιλάνε απλώς με την ιδιότητα του κατόχου υγραεριοκίνητου οχήματος.
Έλεος με τον λαϊκισμό ορισμένων.
gastheodorou1
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό gastheodorou1 » Παρ 16 Νοέμ, 2012 15:34

DIAMA1600ASTRA08 έγραψε:
που την ειδες την διαφορα 0,63 ρε μεγαλε Θεοδωρου αφου 1,03 πουλατε στην θεσ/νικη με βενζινη με το ζορι στο 1,60.
Το επιπλεων 15% που καταναλωνει δεν το βαζεις?
Ενα εικοσαρικο το μηνα βενζινη ( μην πω παραπανω) δεν το υπολογιζεις?
Το πενηνταρικο καθε 2 χρονια εχτρα για κτεο και αυτο απο εξω?
Το αλλο πενηνταρικο καθε χρονο για 2 φιλτρα των 5 ευρω που χρεωνεται χρυσαφι δεν το βαζεις?

Ειπαμε απλα μαθηματικα αλλα σε λιγο θα μασ πειτε οτι με τις τωρινες τιμες καερδιζεις 1130ευρω το χρονο δηλ οτι σε ενα χρονο κανεις αποσβεση πραγμα που δεν ισχυει,. Γιατι δε λετε οτι κερδιζεις μονο 20-25% βαρια σε σχεση με την βενζινη, οτι απο το πετρελαιο ειναι μια η αλλη, και να ριξετε τα συστηματα σας στην μιση τιμη μηπως και δουλεψετε αφου τωρα μαλλον κανεις δε παταει?

Συγνωμη για το υφος αλλα αυτη εινα η πραγματικοτητα.

ρε μεγάλε DIAMA1600ASTRA08 (και χωρίς συγγνώμες),
15% αν καταναλώνει παραπάνω, σημαίνει πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά, οπότε, όπως απάντησα ήδη, δεν προσμετράς μιας χάλια εγκατάσταση στα αρνητικά της Υγραεριοκίνησης εν γένει, αλλά μόνο ως μια χάλια επιλογή του οποιουδήποτε που πήγε ΕΚΟΥΣΙΩΣ χωρίς έρευνα αγοράς, στον πρώτο τυχόντα να εμπιστευτεί το αυτοκίνητό του.
Για να ξοδεύεις δε ''ένα 20άρικο'' το μήνα βενζίνη, σημαίνει πως είτε έχει λάθος ρύθμιση το σύστημά σου (εφόσον είναι ψεκασμού βενζίνης) είτε επέλεξες ένα τέτοιο σύστημα που δεν ψεκάζει αλλά ραντίζει βενζίνη. Οπότε, ισχύει ότι
παραπάνω.
Για το 50άρικο που λες για το ΚΤΕΟ, αυτό είναι κάθε δύο χρόνια, οπότε αν θέλεις να το υπολογίζεις (που σημαίνει
πως ο εγκαταστάτης σου ζητάει 50ευρώ κάθε 2 χρόνια για τις πιστοποιήσεις σου-έχω ακούσει και πιο ακριβά),
τότε διαίρεσέ στα δύο, εφόσον εδώ μιλάμε για ετήσιο κέρδος. Οπότε, προσμέτρησε 25ευρώ το χρόνο.
1.134€-25 € (να σου κάνω τη χάρη ρε μεγάλε)=1.109€.
Αν αυτό το θεωρείς τροχοπέδη, και όχι το 1.60 η βενζίνη, ε τότε μάλλον δεν μιλάμε κάτω από το ίδιο επίπεδο
αντίληψης της οικονομίας και της παρούσας οικονομικής κατάστασης.

Τέλος, αν θέλεις να προσμετρήσεις και το περιοδικό service, τότε μην πάρεις αυτοκίνητο ποτέ, διότι σε συμφέρει. Βλέπεις, απαιτεί και αυτό service....
Μια συσκευή Υγραεριοκίνησης απαιτεί service κάθε χρόνο (να το δεχθώ) αξίας 50€.
Ένα αυτοκίνητο (λάδια, ξίδια κτλ) πόσης αξίας service απαιτεί? Μήπως δεν συμφέρει να πάρουμε αυτοκίνητο?????

Μα σοβαρά τώρα, εδώ και τόσες σελίδες, τέτοιους υπολογισμούς κάνετε?????

Ε, τότε μετρήστε και τα παραπάνω χιλιόμετρα που κάνετε διότι δεν υπάρχει πρατήριο κάτω από το σπίτι σας.

Μετρήστε και αυτό ρε παιδιά, να δούμε αν τελικά συμφέρει ή όχι.

Μιλήστε ειλικρινά κύριοι.
Πάρτε χαρτί και μολύβι.
Όποιος θέλει να εξοικονομήσει χρήματα, εφόσον ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΙΝΕΙ το αυτοκίνητό του, μπορεί
να το κάνει μόνο με Υγραέριο.
Το Υγραέριο παραμένει η πλέον οικονομική λύση και θεωρείται ως το Καύσιμο του Φτωχού.

Για τους large, δεν υπάρχει θέμα. Το είπαμε από την αρχή.
gastheodorou1
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό gastheodorou1 » Παρ 16 Νοέμ, 2012 15:37

maevius έγραψε:Όπως επίσης απλή αριθμητική είναι το ότι όταν σε κάποιες περιοχές έχει 92-93-94 λεπτά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΟΛΟΙ (CORAL-ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ-ΕΚΟ - ΕΠ) και σε κάποιες άλλες 98-99-1,00 από από πρατηρια των ίδιων εταιριών άρα ίδια τιμη αγοράς και μάλιστα ακριβότεροι είναι αυτοι που έχουν λιγότερα μεταφορικά αφού ειναι κοντύτερα στα διυλιστύρια (που εντελώς τυχαία λίγο πριν την αύξηση του ΕΦΚ ανεβασαν σταδιακά αλλά αναιτια και πολύ γρήγορα από τα 83 στα 90 λεπτά το λίτρο) όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα συνέχισε να έχει 82-83........................ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙ (αυξημένο κέρδος-καρτέλ) η ΚΛΕΒΕΙ (πειραγμένη αντλία-νοθεία-λαθρεμπόριο).........

Μπορείς να ρωτήσεις τον οποιοδήποτε πρατηριούχο
από τι κριτήρια εξαρτάται η τιμή σε ένα πρατήριο.
Θα διαπιστώσεις πως δεν εξαρτάται από που αγοράζεις τόσο
όσο πόσο (ποσότητα δηλαδή) αγοράζεις,
πως πληρώνεις (χρόνος αποπληρωμής)
και πόσο συχνά αγοράζεις (κατανάλωση).

Νοθεία και λαθρεμπόριο είναι παράγοντες αλλά όχι στο πεδίο που το βάζεις εσύ.
gastheodorou1
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό DIAMA1600ASTRA08 » Παρ 16 Νοέμ, 2012 16:06

[quote="gastheodorou1"][quote="DIAMA1600ASTRA08"]
Το δικο σου συστημα φοραω οχι απο σενα αλλα απο συνεργατη σου, και το 15% ειναι καρατσεκαρισμενο και απο τον συνεργατη σου και απο μενα στο δρομο , και απο ολους που εχουν υγραεριο. Μην επαναλαμβανωμαστε. Το θεμα ειναι οτι προσπαθεισ να μας πεισ οτι εχεισ 1130 ευρω κερδος , δηλ αποσβεση σε ενα ετος , χωρις να ισχυει με τα νεα δεδομενα. Διοτι πριν 2 χρονια το συστημα σου το πληρωσα 1500, αποσβεθηκε και με το παραπανω, αλλα πλεων δε συνιστω κανεναν να βαλει εχωντας μονο κερδος 20%. Οταν αλλαξετε νοοτροπια (εγκαταστατες, γκαζαδες,κρατος) τοτε θα ξαναδειτε αναπτυξη.
ASTRA 1,6 '08/ZAVOLLI 5ης ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙΕΡΑ/55-60.000 ΜΕ LPG EΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
DIAMA1600ASTRA08

Δημοσιευσεις: 64

Δημοσίευσηαπό gastheodorou1 » Παρ 16 Νοέμ, 2012 16:27

DIAMA1600ASTRA08 έγραψε:
gastheodorou1 έγραψε:
DIAMA1600ASTRA08 έγραψε:
Το δικο σου συστημα φοραω οχι απο σενα αλλα απο συνεργατη σου, και το 15% ειναι καρατσεκαρισμενο και απο τον συνεργατη σου και απο μενα στο δρομο , και απο ολους που εχουν υγραεριο. Μην επαναλαμβανωμαστε. Το θεμα ειναι οτι προσπαθεισ να μας πεισ οτι εχεισ 1130 ευρω κερδος , δηλ αποσβεση σε ενα ετος , χωρις να ισχυει με τα νεα δεδομενα. Διοτι πριν 2 χρονια το συστημα σου το πληρωσα 1500, αποσβεθηκε και με το παραπανω, αλλα πλεων δε συνιστω κανεναν να βαλει εχωντας μονο κερδος 20%. Οταν αλλαξετε νοοτροπια (εγκαταστατες, γκαζαδες,κρατος) τοτε θα ξαναδειτε αναπτυξη.

άν φοράς το ''δικό μου σύστημα'', και υποστηρίζεις πως κερδίζεις 20% μόνο, τότε μάλλον μιλάμε
με διαφορετικούς όρους αριθμητικής. Τελεία και παύλα.
Σε περιμένω από το συνεργείο μου να δούμε πως στα κομμάτια μέτρησες εσύ ή ο ''συνεργάτης'' μου το 15%.

Διότι πολύ εξυπνάκηδες, σε αυτά τα 38 χρόνια ήρθαν και παραπονέθηκαν για ''αυξημένη κατανάλωση'',
αλλά όταν κάνουμε το απλό πείραμα -κάνω τα ίδια χιλιόμετρα με βενζίνη και τα ίδια με υγραέριο, με την ίδια
ταχύτητα-,
τότε μόνο καταλαβαίνουν το άτοπο των απόψεών τους.

Και ποιά είναι τα νέα δεδομένα που αναφέρεσαι, εκτός από την αύξηση της τιμής??
Οι βλάβες???
Έχεις δικό μου σύστημα και μιλάς για βλάβες ως πάγιο έξοδο του Υγραερίου???
Κάθε χρόνο υπολογίζεις ως δεδομένη κάποια βλάβη που να οφείλεται στο Υγράεριο?????
Κοροϊδευόμαστε ή μιλάμε σοβαρά?

Να σοβαρευτούμε ποιοί Εγκαταστάτες? Όλοι, ή μόνο όσοι είναι αλεξιπτωτιστές? Τους βάζεις όλους στο ίδιο καλάθι??
Διότι εσύ επέλεξες εμένα, όχι επειδή ήμουν ο φθηνότερος (υποθέτω), αλλά μάλλον επειδή
δεν εμπιστεύτηκες κάποιον που πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Το μόνο που συμφωνώ μαζί σου είναι η αναφορά σου για το Κράτος.
Επιτέλους και κάποιος εδώ μέσα, κατάλαβε τον μοναδικό αίτιο της σημερινής κατάστασης της Αγοράς (όχι μόνο
του Υγραερίου, αλλά όλης της Αγοράς).

Εκφράζουν χιλιάδες εδώ μέσα τα παράπονά τους σε λάθος ανθρώπους. Ούτε οι ΚΑΛΟΙ Εγκαταστάτες φταίνει,
ούτε τα Πρατήρια.
Το Κράτος φταίει. Εγώ, εσύ, οι υπόλοιποι που το ορίζουμε με την ψήφο μας κάθε τόσο.
Το πάγωμα της Αγοράς δεν οφείλεται σε καμία ''αυξηση τιμής'', αλλά στην μείωση των μισθών μας, των κοινωνικών
παροχών και γενικά των εσόδων μας. Ο κόσμος διαμαρτύρεται για τα ''50€ του service'', όχι επειδή
είναι πολλά, αλλά επειδή πλέον, αυτά τα 50€ του λείπουν. Απλά είναι τα πράγματα.
gastheodorou1
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Παρ 16 Νοέμ, 2012 17:20

gastheodorou1 έγραψε:
ECOKINISI έγραψε:Το αν το αεριο ειναι το ποιο οικονομικο καυσιμο το ξερουν ολοι αυτοι που το εχουν στα αυτοκινητα τους. Δεν χρειαζεται να το αναλυσουμε, ουτε να μπουμε στην λογικη αν θα μας δημιουργήσει προβλήματα. Γιατί αν το παμε σε αυτη την λογικη, τοτε κανενα αμαξι απο την στιγμη που το αγοραζαμε ακομα και με την βενζινη σαν μοναδικο καυσιμο δεν θα επρεπε να μας βγαλει προβληματα. Μην μου πειτε πως στους περισσοτερους απο εσας δεν εχει χαλασει ενας πολλαπλασιαστής , δεν εχει καει μια φλατζα, δν εχει χτυπησει βαλβιδες και πολλα αλλα οσο ειχε σαν καυσιμο την βενζινη. Οτι δουλευει χαλαει και αυτος ειναι ο κανονας. Τωρα αν στα 100000 αυτοκινητα εγινε ζημια σε 500 μιλαμε για ποσοστο 0,5% πραγμα που ειναι μεσα στα ορια του λαθους. Μην ημαστε λοιπον καχυποπτοι με το υγραεριο.
Ναι θα συμφωνησω με τον gastheodorou1 οτι κυκλοφορουν κινεζοινδικοπακιστανικα συτσηματα, εγκαταστατες χωρις αδεια, εισαγωγείς συστημάτων υγραεριοκινησης που ειναι το λιγοτερο ταλιμπαν, αλλα αυτη την χρονικη στιγμη το προβλημα ολων μας ειναι αλλο.

Γιατι κυριε gastheodorou ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ στο πρατηριο σας εχει 0,99 οταν στην κατερινη εχει 0,88 γιατι εχει ανεβει στα υψη η τιμη του υγραεριου? Μηπως ειναι καποιο καρτελ απο πισω? Μηπως υπαρχει καποιος αλλος λογος που δεν τοων γνωριζουμε και μπορειτε να μας βοηθησετε σε αυτο?

Αν δεν μπορειτε τοτε συγνωμη αλλα και εμεις οι νομιμοι και οχι αλεξιπτωτιστές εγκαταστατες θα κάνουμε Μποικοταζ σε αυτο το καυσιμο, Θα Λεμε στους πελατες μας με οποιοδήποτε κοστος να σταματησουν να βαζουν υγραεριο στα αυτοκινητα τους για να σταματησει αυτο το θεατρο του παραλογου με την τιμη του υγραεριου.

Κύριε ecokinisi, οι ερωτήσεις σας, δεν συνάδουν με κάποιον που δεν είναι αλεξιπτωτιστής.
Ως νόμιμος εγκαταστάτης, θα κάνετε μποϊκοτάζ στο Υγραέριο γενικά,
και όχι σε όσους δημιουργούν την εντύπωση πως η υγραεριοκίνηση έχει ''πάγια έξοδα λόγω βλαβών''????

Για τα πρατήρια δε, καλό θα ήταν ως ''άνθρωπος του χώρου'', να γνωρίζετε κάτι παραπάνω από ανθρώπους που μιλάνε απλώς με την ιδιότητα του κατόχου υγραεριοκίνητου οχήματος.
Έλεος με τον λαϊκισμό ορισμένων.

Τον λαικισμο στις ερωτησεις μου που τον ειδατε????
Επίσης σαν εγκαταστατης και μονο συστηματων υγραεριου δεν εχω δεν ειχα και δεν θελω να εχω καμια σχεση με κανεναν πρατηριούχο. Το μονο που με ενδιαφερει ειναι η σωστη τιμη του καυσιμου, κατι που προφανως εσεις σαν εταιρια δεν μπορειτε να προσφερετε στον καταναλωτή.

Εγω ξέρω πως δεν εχω δουλειά στο κατάστημα μου, οχι γιατι ειμαι ακριβως η κακος εγκαταστατης αλλα γιατι ο κοσμος με αυτη την τιμη του υγραεριου θα σκεφτει οπως δυστυχως σκεφτονται και αρκετα μελοι του Forum. Λανθασμενα κατα την προσωπικη μου αποψη αλλα δεν ειμαι εγω αυτος που θα κρινω τον καταναλωτη.
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό gastheodorou1 » Παρ 16 Νοέμ, 2012 17:35

και εγώ σου απαντάω πως με αυτή την τιμή και με αυτή την διαφορά με τη βενζίνη,
και με όλες τις μειώσεις που έχουν γίνει στα έσοδα του καθενός από τα νέα μέτρα,
και με όλες τις αυξήσεις στη φορολογία που έχουν γίνει στα πάντα,

μόνο με το υγραέριο μπορεί να συνεχίσει κάποιος να κινεί το αυτοκίνητό του.

Για τα περί τιμής καυσίμου:
Αντί να πιέζεις από την πλευρά σου να μειώσει ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας πρατηριούχος
την τιμή του καυσίμου, κάτι που είναι αδύνατον να γίνει, διότι
α) με το ίδιο σκεπτικό θα πιέσει και αυτός να κάνεις τσάμπα την εγκατάσταση,
β) δεν γνωρίζεις ποιά είναι η ''σωστή τιμή του καυσίμου''.

πίεζε από την πλευρά σου το Κράτος να επιδοτήσει την Υγραεριοκίνηση ως Οικολογικό Καύσιμο,
με μειωμένα τέλη κυκλοφορίας ή με άλλες παροχές, ακόμη και με μείωση της τιμής αν θέλεις.
Αυτό κάνουν οι σωστοί επαγγελματίες.
Αυτό κάνουν όσοι σκέφτονται τους πελάτες τους.
Δεν τα βάζουν με άλλους χώρους, αλλά με τον κεντρικό φορέα που μπορεί, αν τον πείσεις,
να ορίσει την ''σωστή τιμή του καυσίμου'' ή να επιδοτήσει κάτι που είναι οικολογικό και οικονομικό.

Πόσοι γνωρίζουν εδώ μέσα, πως στην Ιταλία, για κάποια περίοδο το Ιταλικό Κράτος επιδοτούσε έως και 70%
τις διασκευές σε υγραεριοκίνητα???????
gastheodorou1
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό cmax » Παρ 16 Νοέμ, 2012 17:55

Προς Gastheodorou.
Το δικο μου αυτοκινητο μεση καταναλωση βενζινη 9λ/100χλμ αρα για 15000 θελει 1350λ* 1,60= 2160 ευρω.
Με υγραεριο εχω περιπου 10% παραπανω καταναλωση (το συστημα που εχω κοστισε 1500 ευρω σε εναν πολυ παλαιο εγκαταστατη του χωρου ) αρα θελω 1485 λ*0,98= 1455,3 ευρω.
Κερδος 2160- 1455= 705 ευρω. Ακομη συντηριτικα να βαλω 5 ευρω καταναλωση βενζινη το μηνα ειμαστε 705-60= 645 ευρω.
Μετα αφαιρουμε 25 ευρω κτεο και 25 ευρω τα φιλτρα παμε 645-50= 595 ευρω.

Λοιπον θελω 2,5 χρονια για να κανω αποσβεση τον χρηματων που εδωσα και πιστεψτε με δεν μου περισσευαν τα 1500 ευρω της εγκαταστασης.
Ακομη οταν μεσα σε 2 μηνες απο 45% κερδος που ειχα εφτασα να κερδιζω 28% ποιος μου λεει οτι δεν θα φτασω να κερδιζω μονο 20% η 15% ;
Εχω ξαναρωτησει εδω στο φορουμ αλλα απαντηση να ικανοποιει δεν εχω λαβει.
ΓΙΑΤΙ η βενζινη εχει πεσει πανω απο 10% και το υγραεριο μερα με την μερα ακριβαινει;
cmax

Δημοσιευσεις: 118

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 90 επισκέπτες