Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Κυρ 18 Νοέμ, 2012 17:10

chrisd έγραψε:Αντωνη συμφωνω στα γραφεμενα σου για αλλη μια φορα.

Ρε παιδια οι εγκαταστατες εδω ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΔΕΙΑΣ που εχετε η οχι?

Δεν καταλαβαινω το ερωτημα ως προς τον λογο!
Εκτος αυτου, δεν ειναι και λιγο θρασύ να απαιτεις απο καποιον που δεν γνωριζεις να σου γραψει κατι προσωπικο του?
Εχεις δικαιωμα να ζητησεις οτι θελεις απο αυτον που πληρωσες για να κανεις την μετατροπη σου,αν και ειμαι σιγουρος οτι δεν ζητησες τιποτα απο αυτον!
Αν ερθεις στο μαγαζι μου και σου αλλαξω μια βιδα,και πληρωθω γι αυτο θα σου δειξω ακομη και φωτογραφιες των παιδιων μου.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 18 Νοέμ, 2012 21:22

Ξεφευγω απο το θεμα...Αλλα θα ανεβασω τα αποτελεσματα της δυναμομετρησης...Εχειμε φτωχο μειγμα στα ψηλα στο αεριο ...μιας και το αμαξι δεν εχει ρυθμιστει μετα την απομακρυνση του προκαταλυτη και δεν το δωσαμε τερμα...
Εικόνα LPG
Εικόνα 100ara

την προηγουμενη φορα ειχε βγαλει πολυ καλυτερα νουμερα με αεριο...οσον αφορα την διαφορα μεταξυ των δυο καυσιμων..
200.000 km εχει το αμαξι τα 35.000 τελευταια με αεριο..
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό chrisd » Κυρ 18 Νοέμ, 2012 22:25

BOURTZI έγραψε:Δεν καταλαβαινω το ερωτημα ως προς τον λογο!
Εκτος αυτου, δεν ειναι και λιγο θρασύ να απαιτεις απο καποιον που δεν γνωριζεις να σου γραψει κατι προσωπικο του?
Εχεις δικαιωμα να ζητησεις οτι θελεις απο αυτον που πληρωσες για να κανεις την μετατροπη σου,αν και ειμαι σιγουρος οτι δεν ζητησες τιποτα απο αυτον!
Αν ερθεις στο μαγαζι μου και σου αλλαξω μια βιδα,και πληρωθω γι αυτο θα σου δειξω ακομη και φωτογραφιες των παιδιων μου.

Δεν ζητησα προσωπικα σου δεδομενα φιλε μου μην τρελενεσαι.
Ειναι κατι που πρεπει να γνωριζουμε αρκετοι εδω για να ξερουμε τι εμπειρια εχει ο καθενας πανω στο αντικειμενο σαν εγκαταστατης.Αν ερθει πελατης στο μαγαζι σου και σου κανει την ιδια ερωτηση τι θα του πεις ελα πρωτα να κανουμε την εγκατασταση να με πληρωσεις και μετα σου λεω?
Ειναι τελειως αστοχο το προσωπικο που ανεφερες.δεν ειπα αριθμο αδειας αλλα ετος που την εβγαλες.
Να ερθω σε αντιπαραθεση με εναν ανθρωπο που εχει εμπειρια στον χωρο 10-15 χρονια θα με βαλουν σε σκεψεις τα γραφομενα του,το να ερθω σε αντιπαραθεση με καποιον(δεν αναφερομαι προσωπικα σε εσενα) που εβγαλε αδεια την εποχη της μεγαλης κονομας 2010-2011-2012 και να μου κανει κυριγμα για τον υγρο ψεκασμο(για Icom παντα)για εμπειρια,γνωσεις κτλ απλα δεν το δεχομαι,ειδικα σε συστημα που δεν το εχει πιασει στα χερια του.
Αναφερομαι γενικα και οχι προσωπικα.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 19 Νοέμ, 2012 00:41

Θα απολογηθώ στους moderators και στο κοινό για την ένταση που δημιούργησα.
Εκτιμώ το γεγονός της δυνατότητας να έχω βήμα και να τα "ψέλνω" σε εγκαταστάτες
χωρίς να γίνομαι ban.
Γι αυτό το λόγο το σταματώ εδώ και δε δίνω συνέχεια.
Τα μέλη κατάλαβαν...αυτά που έπρεπε να καταλάβουν.

Από όλα όσα ειπώθηκαν... θα ξαναρωτήσω... γιατι... το δυνατό αμάξι του ο εν λόγω εγκαταστάτης δε το φτιάχνει με.... αέριο ψεκασμό;;;;;;;;

απάντηση δε βλέπω..να πήρα ακόμη!! :lol: :oops:
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Δευτ 19 Νοέμ, 2012 11:46

προφανως σε ενα δυνατο turbo ο υγρος υπερεχει στο οτι ειναι πιο απλος,και κυριως το κρυωμα στην εισαγωγη μονο καλο κανει οταν εχεις ενα πολυ ισχυρο turbo..αν πηγαινα το αμαξι πανω απο 280 αλογα και εγω υγρου υγρου θα κοιτουσα..Κυριως λογω χωρου,μιας και δευτερος πνευμονας δεν χωραει εκει μεσα...και αυτος με το ζορι μπηκε...Αυτα ειναι τα πλεονεκτηματα του υγρου για εμενα και τα αξιζουν μονο σε tsi και πολυ δυνατα μοτερ..δεν εχω ουτε αντλιες να ακουω,ουτε καλωδια να αλλαζω..στα 35000χιλ πηγα μια φορα για ρυθμιση στις 7000 που καναμε και service στο αμαξι..μια φορα ακομα γιατι βγαλαμε τον εγκεφαλο και δεν πατουσε,οποτε δεν γυρνουσε..και μια φορα στα 25000 για αλλαγη φιλτρων..και τωρα οταν παω για ιμαντα θα παω για εναν ελεγχο..το αμαξι καιει 1λιτρο παραπανω...και μεχρι τα 240κατι που το δοκιμαζαμε με καλυπτε..ουτως η αλλως εκει κοντα εχω κοντα στα 40κιλα ροπης..δεν θελω παραπανω..Μολις κανουμε service το turbo εκει θα παμε..
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό chrisd » Δευτ 19 Νοέμ, 2012 22:44

τελικά θα μας πει κανείς χρονολογίες εκδόσεως αδειών η οχι?
δεν είναι ντροπή ρε παιδιά.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τρί 20 Νοέμ, 2012 09:18

chrisd έγραψε:
BOURTZI έγραψε:Δεν καταλαβαινω το ερωτημα ως προς τον λογο!

Δεν ζητησα προσωπικα σου δεδομενα φιλε μου μην τρελενεσαι.
Ειναι κατι που πρεπει να γνωριζουμε αρκετοι εδω για να ξερουμε τι εμπειρια εχει ο καθενας πανω στο αντικειμενο σαν εγκαταστατης.Αν ερθει πελατης στο μαγαζι σου και σου κανει την ιδια ερωτηση τι θα του πεις ελα πρωτα να κανουμε την εγκατασταση να με πληρωσεις και μετα σου λεω?
Ειναι τελειως αστοχο το προσωπικο που ανεφερες.δεν ειπα αριθμο αδειας αλλα ετος που την εβγαλες.
Να ερθω σε αντιπαραθεση με εναν ανθρωπο που εχει εμπειρια στον χωρο 10-15 χρονια θα με βαλουν σε σκεψεις τα γραφομενα του,το να ερθω σε αντιπαραθεση με καποιον(δεν αναφερομαι προσωπικα σε εσενα) που εβγαλε αδεια την εποχη της μεγαλης κονομας 2010-2011-2012 και να μου κανει κυριγμα για τον υγρο ψεκασμο(για Icom παντα)για εμπειρια,γνωσεις κτλ απλα δεν το δεχομαι,ειδικα σε συστημα που δεν το εχει πιασει στα χερια του.
Αναφερομαι γενικα και οχι προσωπικα.

Χωρις να θελω να σε προσβαλω,ακομη θεωρω οτι η τοποθετηση σου ειναι λαθος.
Ο καθε αδειουχος εχει την αδεια ανηρτημενη και σε κοινη θεα,αρα δεν χρειαζεται καν να την ζητησει ο πελατης.
Αν εσυ δεν θελεις να ερθεις σε αντιπαραθεση με καποιον που εχει 2 χρονια αδεια γιατι αυτος να θελει να ερθει σε αντιπαραθεση μαζι σου που δεν εχεις τιποτα!
Τελος παντων,κανεις λαθος για τον εξης απλο λογο.
Γνωριζω ανθρωπους που τελειωσαμε μαζι πριν απο χχ χρονια,δεν εχουν αδεια γιατι δεν ασχοληθηκαν ποτε με το αυτοκινητο,αντιθετα ομως προχωρησαν ενα βημα παραπερα και δουλευουν σε πετρελαικες εταιριες του εξωτερικου αναλυοντας τα εκλυομενα απο την διυληση αερια.Συγκεκριμενα εχω συγγενη στην bp Warrenville, Illinois που εργαζεται εκει 20 χρονια,δεν εχει αδεια εγκαταστατη αλλα παρακολουθει το φορουμ μας απο ενδιαφερον.Αν ποτε σου γραψει κατι,θα του πεις οτι κανει λαθος?Και μην μου πεις οτι δεν ξερει απο αυτοκινητα γιατι πανω σε κινητηρες δοκιμαζουν και αυτοι.
Προσωπικα σεβομαι ολες τις αποψεις απο οπου κι αν προερχονται και δινω το ιδιο βαρος οχι αναλογα με το ποιος τις εγραψε, αλλα με το τι εγραψε.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό ecep » Τρί 20 Νοέμ, 2012 13:04

Κρίνοντας από τον τίτλο του νήματος, αλλά και γενικότερα τη φιλοσοφία του: "μετατρέπω το αυτοκίνητό μου σε υργαέριο", δε μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει να δυναμομετρώ - έχασα / κέρδισα άλογα κλπ, κλπ.

Μετέτρεψα το αυτοκίνητό μου σε υγραέριο πριν 15 μέρες με κριτήριο την οικονομία και ΜΟΝΟ!, και το οδηγώ με αλλαγές ταχυτήτων στις 2500 σαλ (για να αποφεύγω το εύρος του turbo).

Το AVCR είναι εδώ και ένα χρόνο στο off, και δουλεύω εργοστασιακή πίεση turbo.

Και στο θέμα μας τώρα: η προσέγγιση των εγκαταστατών περί ιδίας θερμογόνου ενέργειας ανεξαρτήτου υγρού ή αερίου ψεκασμού, προσωπικά με καλύπτει.
Outlander 4G63, BRC plug&drive euro 5, genius max, 680x250->net 52.8L, άνευ.
ecep

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Τρί 20 Νοέμ, 2012 16:54

Δεν κατανοω ποιος ο λογος για τετοια ενθερμη υποστηριξη του υγρου ψεκασμου απο 1-2 ατομα εδω μεσα... οι οποιοι δηλωνουν απλως ιδιωτες- χρηστες του υγρου ψεκασμου....
Οταν ο αεριος ψεκασμος εχει πεσει στα 800-1000 ευρω σημερα ακομα και για τουρμπο μοτερ εως 200 ιππων ποιος ο λογος καποιος οδηγος να πληρωσει 2000 + ευρω δηλαδη τα διπλα λ7 για να καλυψει τις ιδιες αναγκες :roll:
Ιδια καταναλωση εχουν και τα 2 και οσο για τις θερμοκρασιες καυσαεριων σας παραπεμπω στον κο Βατσο απο τον Βολο....,.
Ξερετε πολλα αυτοκινητα τουρμπο ανω των 200 ιππων στην Ελλαδα που να κυκλοφορουν σημερα ωστε να χρειαζονται να πεταξουν 2000 ευρο και ανω για υγρο ψεκασμο????????????????????????????????
Το value for money σαφεστατα και γερνει υπερ του ΑΕΡΙΟΥ ψεκασμου για την συντριπτικη πλειοψηφια των βενζινοκινητων στην Ελλαδα!!!
Α, και κατι αλλο: Η πολυβαλβιδα κοβει αμεσα την παροχη αεριουσε περιπτωση αναγκης(διαρροη, συγκρουση, κλπ) καθώς και η βαλβιδα στον ΠΝΕΥΜΟΝΑ.
ΣΕ καποια αντιστοιχη περιπτωση στα υγρου ψεκασμου ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ η ΑΝΤΛΙΑ LPG ??????? ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΕΝΑΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ μεχρι να ..................................... :shh: .................................?????????????????????????????? Ρωταω , ετσι? Χωρις παρεξηγηση.......
:?: :?: :?: :?: :?:
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό rogerius » Τρί 20 Νοέμ, 2012 19:27

qgas έγραψε:
rogerius έγραψε:
Για ενημέρωση το Subaru με τα 280 hp δουλεύει μια χαρα με τον αέριο ψεκασμό μέχρι τα 200 χιλ μετα γυρνα βενζίνη !! viewtopic.php?f=24&t=1566

me ti turbina kai sta posa bar kai strofes kinitira prin gyrisei se venzinh?

Στο ένα μπαρ μέχρι τις 5000 στροφές. Μετά βενζίνη το υγραεριο ειναι για οικονομία ..

me thn mama turbina?
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 26 επισκέπτες