Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Καταστροφή και του εγκεφάλου

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Απ: Καταστροφή και του εγκεφάλου

Δημοσίευσηαπό maevius » Δευτ 07 Ιαν, 2013 22:05

maevius έγραψε:Ρε παιδιά εσεις που αφορίζετε τα πάντα και καταστροφολογειτε ξηλώστε το να ησυχάσετε και να ησυχάσουμε. Για τις λάθος επιλογές ή την ατυχία του καθενός δεν θα χαλάσουν ντε και καλά όλα τα αυτοκίνητα των υπολοίπων.
ΥΓ Απο αυτούς που μπήκαν και γραφουν εδω μέσα το 80-90% μπήκαν γιατι έχουν προβλήματα αλλά αυτοί είναι το 10% ίσως και λιγότερο του συνόλου των υγραεριοκίνητων. Οι υπόλοιποι δεν γραφουν γιατί δεν υπάρχει λόγος. Ο νοων νοειτω.

Το ξαναβαζω για μελετη και εμπεδωση. Αποψη αντιλογος σε αφορισμους και γενικευσεις..........σε οποιον αρεσει....σε οποιον δεν αρεσει.......Καλη χρονια
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Re: Καταστροφή και του εγκεφάλου

Δημοσίευσηαπό p141 » Τρί 08 Ιαν, 2013 00:47

maevius έγραψε:Ρε παιδιά εσεις που αφορίζετε τα πάντα και καταστροφολογειτε ξηλώστε το να ησυχάσετε και να ησυχάσουμε. Για τις λάθος επιλογές ή την ατυχία του καθενός δεν θα χαλάσουν ντε και καλά όλα τα αυτοκίνητα των υπολοίπων.
ΥΓ Απο αυτούς που μπήκαν και γραφουν εδω μέσα το 80-90% μπήκαν γιατι έχουν προβλήματα αλλά αυτοί είναι το 10% ίσως και λιγότερο του συνόλου των υγραεριοκίνητων. Οι υπόλοιποι δεν γραφουν γιατί δεν υπάρχει λόγος. Ο νοων νοειτω.

:-? Αγαπητέ φίλε με προβληματίζεις με τα παραπάνω...
Γράφοντας την περιπέτειά μου, μετά από 90000 χλμ με χρήση υγρερίου, ήθελα να να αναδείξω δύο θέματα, κυρίως:
Την ανευθυνότητα ορισμένων συνεργείων
Τις παράλογες οικονομικές απαιτήσεις, με το σκεπτικό "αφού κερδίζεις από το καύσιμο, ας κοστολογήσουμε κάτι παραπάνω"
Απ' ότι φαίνεται από τις συζητήσεις του forum πολλοί έχουν παρόμοιες εμπειρίες.
Όλα τα παραπάνω δεν είναι αφορισμός ούτε κανείς σκέφτεται κακόβουλα "για την κατσίκα του γείτονα".
Θεωρώ ότι σκοπός της δημόσιας συζήτησης είναι η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και η κοινή αντιμετώπιση προβλημάτων, που είναι εφικτό, ώστε μέσα από αυτό να κερδίζουμε όλοι εμείς οι καταναλωτές.
Τώρα το να χαρακτηρίζεις την πρόκληση ζημιών "ατυχία" μόνο τυχαίο δεν είναι κάποιο τεχνικό πρόβλημα.
Αν όμως αναλογιστούμε πόσοι εγκαταστάτες υπήρχαν το 2009-2010 (πανελλαδικά) τότε συζητάμε για τις "λάθος επιλογές" που ειρωνικά θέτεις.
Έχω ξαναγράψει ότι στο χώρο υπάρχουν πολλοί εγκαταστάτες που λειτουργούν με επαγγελματισμό.
Από την άλλη όμως αν μπλέξεις πιθανόν μετά από 18 χρόνια και 18 διακστήρια να πάρεις 18 €.
Επιπρόσθετα αν δεν υπήρχαν προβλήματα δεν υπήρχε συμμετοχή στη δημόσια συζήτηση.
Εντούτοις προσωπικά διαβάβοντάς τα έμαθα κάποια πράγματα...
p141

Δημοσιευσεις: 18

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 08 Ιαν, 2013 01:08

Γράφοντας την περιπέτειά μου, μετά από 90000 χλμ με χρήση υγρερίου, ήθελα να να αναδείξω δύο θέματα, κυρίως:

σε ολους τους επαγγελματικους χωρους υπαρχει αυτο.

Τις παράλογες οικονομικές απαιτήσεις, με το σκεπτικό "αφού κερδίζεις από το καύσιμο, ας κοστολογήσουμε κάτι παραπάνω"

με καλη ερευνα αγορας (οπως και εκανες) υπαρχη λυση.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι αφορισμός ούτε κανείς σκέφτεται κακόβουλα "για την κατσίκα του γείτονα".
Θεωρώ ότι σκοπός της δημόσιας συζήτησης είναι η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και η κοινή αντιμετώπιση προβλημάτων, που είναι εφικτό, ώστε μέσα από αυτό να κερδίζουμε όλοι εμείς οι καταναλωτές.
Τώρα το να χαρακτηρίζεις την πρόκληση ζημιών "ατυχία" μόνο τυχαίο δεν είναι κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

χωρις να θελω να σε θιξω, εχεις ενα ευαισθητο κινητηρα και οταν σου ειπαν για αλλαγη εδρων στις βαλβιδες (υστερα απο δυο ζημιες σε αυτες) δεν τις αλλαξες, γιατι ειχες αμφιβολια για τις ικανοτητες του μηχανουργειου. σε περιπτωση τριτης ιδιας βλαβης (δεν το ευχομαι) ποιος θα φταιει?

Αν όμως αναλογιστούμε πόσοι εγκαταστάτες υπήρχαν το 2009-2010 (πανελλαδικά) τότε συζητάμε για τις "λάθος επιλογές" που ειρωνικά θέτεις.

ηταν κλειστο επαγγελμα. δεν νομιζω να το θελετε αυτο.

Έχω ξαναγράψει ότι στο χώρο υπάρχουν πολλοί εγκαταστάτες που λειτουργούν με επαγγελματισμό.
Από την άλλη όμως αν μπλέξεις πιθανόν μετά από 18 χρόνια και 18 διακστήρια να πάρεις 18 €.

λογο κακου κρατους, πιο πολλα θα εχεις χαλασει, παρα αυτα που θα παρεις.

Επιπρόσθετα αν δεν υπήρχαν προβλήματα δεν υπήρχε συμμετοχή στη δημόσια συζήτηση.
Εντούτοις προσωπικά διαβάβοντάς τα έμαθα κάποια πράγματα...[/quote]
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 08 Ιαν, 2013 06:56

p141 έγραψε:

:-? Αγαπητέ φίλε με προβληματίζεις με τα παραπάνω...
Εντούτοις προσωπικά διαβάβοντάς τα έμαθα κάποια πράγματα...

Αν και δεν θελω να ερμηνευω τον εαυτο μου δεν ειρωνευτηκα κανεναν. Λαθος επιλογη ειναι αυτο που εγραψα πιο πριν κακος εγκαταστατης η μη συμβατο η ευαισθητο αυτοκινητο (οπως πχ τα nissan που ανεφερα). Οπως επισης ατυχια εννοω οχι μια τυχαια αστοχια υλικου αλλα το να πεσεις σε απατεωνα ασχετο.
Το ποστ δεν αναφεροταν σε εσενα αλλα αν θεωρεις οτι χαλασε το δικο σου αυτοκινητο θα χαλασουν ολα τοτε συμπεριλαμβανει και εσενα.
Επισης καλο θα ειναι να μπαινουν στα φορουμ και να διαβαζουν για την υγραεριοκινηση καποια πραγματα μερικοι πριν βαλουν υγραεριο και οχι μετα γιατι τοτε ειναι αργα..............και τοτε δεν φταινε μονο οι αλλοι.
Οταν εβαλα εγω υγραεριο εκτος του οτι εψαχνα και διαβαζα αρκετους μηνες πριν οι εγκαταστατες και τα συστηματα που επελεξα δεν ηταν τυχαια. Για παραδειγμα ενω μενω μακρια απο Θεσσαλονικη η Γιαννενα και τα κιτ τα περναγαν στον τοπο μου διαφοροι "εγκαταστατες" και για τα 2 πηγα και τα εβαλα το μεν zavoli Θεσ/νικη στον Θεοδωρου και το prins στον Φαρμακη Γιαννενα (και οι 2 με εμπειρια στον χωρο πανω απο 15 χρονια και εισαγωγεις των συστηματων) γιατι δεν εμπιστευομουνα ανθρωπους που πριν το 2010 δεν ειχαν σχεση με το υγραεριο. Μεχρι στιγμης αισθανομαι δικαιωμενος (αν αλλαξω αποψη λογω προβληματος να εισαι σιγουρος θα το γραψω) και ουτε φιλτρο δεν θα αλλαξω αλλου γιατι η μελετη στο φορουμ και η καθημερινοτητα μου εμαθαν να μην εμπιστευομαι την περιουσια μου σε οποιον ναναι. Τωρα για το αν αποζημιωθεις κτλ η τη αισχροκερδια δυστυχως συμφωνω μαζι σου αλλα αυτο συμβαινει παντου.
Αυτη ειναι η αποψη μου και την εχω ξαναγραψει πολλακις αλλα θα την ξαναγραψω αν χρειαστει.....
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τρί 08 Ιαν, 2013 11:22

Γκάλοπ του Auto triti για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι ιδιοκτήτες υγραεριοκίνητων αυτοκινήτων. Λίγο παλιό βέβαια, αλλά θεωρώ ότι τα θετικά ποσοστά έχουν αυξηθεί αφού η ποιότητα των μετατροπών βελτιώνεται μέρα με την ημέρα λόγο του μεγάλου ανταγωνισμού.
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 1_8338.asp
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό savvas31 » Τρί 08 Ιαν, 2013 18:36

Καλησπέρα παρακολουθώ εδώ και μέρες το θέμα και ήθελα να ρωτήσω τον p141 κάποια πραγματάκια αφού είμαι και εγώ κάτοχος Nissan xtrail 2.5 lt 2005 :
1)Μήπως η κακή αρχική εγκατάσταση έκανε τελικά την ζημιά να εμφανιστεί τόσο γρήγορα και σε τόσο μεγάλο βαθμό;
2) Ο έλεγχος των βαλβίδων γινόταν κάθε πόσα χιλιόμετρα και αν γινόταν σε γνώστη....
3)έκανες έλεγχο διακένων βαλβίδων πριν την εγκατάσταση;
3)άλλαξες ποτέ καπελότα ενδιάμεσα και αν ναι πόσες φορές μέχρι να γίνει το κακό;

Με ενδιαφέρει η προσωπική σου άποψη καθώς είμαι έτοιμος να κάνω εγκατάσταση.

Ευχαριστώ.
NISSAN XTRAIL 2.5 2005 ME ICOM JTG
savvas31

Δημοσιευσεις: 59

Δημοσίευσηαπό labros » Τρί 08 Ιαν, 2013 22:08

savvas31 έγραψε:Καλησπέρα παρακολουθώ εδώ και μέρες το θέμα και ήθελα να ρωτήσω τον p141 κάποια πραγματάκια αφού είμαι και εγώ κάτοχος Nissan xtrail 2.5 lt 2005 :
1)Μήπως η κακή αρχική εγκατάσταση έκανε τελικά την ζημιά να εμφανιστεί τόσο γρήγορα και σε τόσο μεγάλο βαθμό;
2) Ο έλεγχος των βαλβίδων γινόταν κάθε πόσα χιλιόμετρα και αν γινόταν σε γνώστη....
3)έκανες έλεγχο διακένων βαλβίδων πριν την εγκατάσταση;
3)άλλαξες ποτέ καπελότα ενδιάμεσα και αν ναι πόσες φορές μέχρι να γίνει το κακό;

Με ενδιαφέρει η προσωπική σου άποψη καθώς είμαι έτοιμος να κάνω εγκατάσταση.

Ευχαριστώ.

Από όσο ξέρω τα xtrail δε σηκώνουν το υγρέριο. Είναι σε όλες τις μαύρες λίστες και καλύτερα είναι να μη βάλεις.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό p141 » Τετ 09 Ιαν, 2013 22:01

maevius έγραψε:[Το ποστ δεν αναφεροταν σε εσενα αλλα αν θεωρεις οτι χαλασε το δικο σου αυτοκινητο θα χαλασουν ολα τοτε συμπεριλαμβανει και εσενα.
Επισης καλο θα ειναι να μπαινουν στα φορουμ και να διαβαζουν για την υγραεριοκινηση καποια πραγματα μερικοι πριν βαλουν υγραεριο.
Για παραδειγμα ενω μενω μακρια απο Θεσσαλονικη η Γιαννενα και τα κιτ τα περναγαν στον τοπο μου διαφοροι "εγκαταστατες" και για τα 2 πηγα και τα εβαλα το μεν zavoli Θεσ/νικη στον Θεοδωρου και το prins στον Φαρμακη Γιαννενα (και οι 2 με εμπειρια στον χωρο πανω απο 15 χρονια και εισαγωγεις των συστηματων) γιατι δεν εμπιστευομουνα ανθρωπους που πριν το 2010 δεν ειχαν σχεση με το υγραεριο.
Αυτη ειναι η αποψη μου και την εχω ξαναγραψει πολλακις αλλα θα την ξαναγραψω αν χρειαστει.....

Το αντίθετο ακριβώς εννοούσα, αν θέλεις ξαναδιάβασε τη δημοσίευσή μου
Πόσα forum υπήρχαν το 2009 και τι έλεγαν; Τότε έναν μόνο βρήκα που είχε προβλήματα και δεν προσδιόριζε από τί
Και σε αυτόν που πήγα και εγώ τα ίδια χρόνια εμπειρίας έχει και ήταν στο ίδιο δίκτυο
Αναφαίρετο δικαίωμά σου...
p141

Δημοσίευσηαπό p141 » Τετ 09 Ιαν, 2013 22:14

hlias[quote] έγραψε:Την ανευθυνότητα ορισμένων συνεργείων

σε ολους τους επαγγελματικους χωρους υπαρχει αυτο.

με καλη ερευνα αγορας (οπως και εκανες) υπαρχη λυση.

Συμβιβάζεσαι, αρκείσαι ή ικανοποιείσαι με αυτή την πραγματικότητα;;;;;;

χωρις να θελω να σε θιξω, εχεις ενα ευαισθητο κινητηρα και οταν σου ειπαν για αλλαγη εδρων στις βαλβιδες (υστερα απο δυο ζημιες σε αυτες) δεν τις αλλαξες, γιατι ειχες αμφιβολια για τις ικανοτητες του μηχανουργειου. σε περιπτωση τριτης ιδιας βλαβης (δεν το ευχομαι) ποιος θα φταιει?

Χωρίς να θέλω να κάνω τον ειδικό διαφέρουν οι απόψεις μεταξύ εγκαταστατών. Το συνεργείο που επισκεύασε και επανατοθέτησε το σύστημα δεν ανέλαβε κάτι τέτοιο. Το μόνο πρόσθετο που πρότεινε τη δεύτερη φορά ήταν αφαίρεση προκαταλύτη. Λεπτομέρειες στη σχετική δημοσίευσή μου.
Χωρίς να θέλω να σε αμφισβητίσω γιατί εξουσιοδοτημένα Nissan εγκαθιστούν;

ηταν κλειστο επαγγελμα. δεν νομιζω να το θελετε αυτο.
΄
Αυτό κατάλαβες;
λογο κακου κρατους, πιο πολλα θα εχεις χαλασει, παρα αυτα που θα παρεις.

Δεν πειράζει είναι καλοί οι πολίτες!
p141

Δημοσίευσηαπό maevius » Τετ 09 Ιαν, 2013 22:17

Μια απορια μονο εχω. Πηγες σε εμπειρο εγκαταστατη με nissan και δεν σου ανεφερε οτι εχουν θεμα;;;;;;;
Άβαταρ μέλους
maevius

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 54 επισκέπτες