Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πεφτει η θερμοκρασια

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πεφτει η θερμοκρασια

Δημοσίευσηαπό xarisA3 » Τρί 02 Απρ, 2013 23:41

hlias έγραψε:
xarisA3 έγραψε:
BMW1796 έγραψε:Πολλα αυτοκίνητα έχουν θερμοστάτη και μετα την ντρόμπα νερού, μετράει τα νερά εξόδου απο το ψυγείο, και την ντρόμπα προς το μπλοκ της μηχανής ,δές η ρώτα εάν έχει και το δικό σου!!??Ακόμα και η τρόμπα μπορεί να θέλει αλλαγή..!

Κατα 99% λεω οτι δεν υπαρχει θερμοστατης μετα την τρομπα νερου..
Τωρα το οτι η τρομπα μπορει να θελει αλλαγη δεν το αποκλειω..
Κατι παει λαθος με την κυκλοφορια του νερου..

εχετε τσεκαρει τον νεο θερμοστατη οτι δουλευει καλα?

οχι μπορεις να μου πεις ενα τροπο να το κανω εγω??το μονο που σκεφτομαι ειναι να κατσω την Κυριακη να βαλω τον παλιο θερμοστατη πανω και να βγω για δοκιμη..Μαλιστα τον εχω καθαρισει απο τα αλατα που ειχε πιασει..
xarisA3

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 03 Απρ, 2013 00:54

ο θερμοστατης γραφει πανω την θερμοκρασια που ανοιγει. ζεστενεις νερο 5 βαθμους χαμηλοτερα αποτη θερμοκρασια που ανοιγει ο θερμοστατης, τον βουτας μεσα για 2 λεπτα αν δεν ανοιξει ειναι σωστος, αν ανοιξει οχι.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 03 Απρ, 2013 01:17

xarisA3 έγραψε:3.το οργανο θερμοκρασιας δεν ειναι ακριβειας ειναι αναλογικο,βλεπω την θερμοκρασια απο το κρυφο μενου του κλιμα που συμβαδιζει με την θερμοκρασια απο vag com)

Φίλε το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχει πρόβλημα το αμαξάκι σου. Το οργανο θερμοκρασίας είναι επίτηδες αναίσθητο για να μην τρομάζει ο οδηγός. Αν η θερμοκρασία στο όργανο ανεβαίνει και παραμένει εκεί που πρέπει να είναι είσαι οκ και είναι απολύτως φυσιολογικό. Σε όλα καινούργια αυτοκίνητα (και σε αρκετά παλιότερα ) αυτό κάνει από τον προγραμματισμό τους. στο δικό μου από το 80 που σταματάει η βελόνα στην "φυσιολογική" της θέση μέχρι και τους 99 που ανοίγει το βεντιλατέρ στην δεύτερη σκάλα παραμένει αναίσθητος. Σκέψου ότι το σύστημα ψύξης έχει διάφορα στάδια: Κλειστός θερμοστάτης μέχρι την φυσιολογική θερμοκρασία και ανοιγοκλείνει όταν η διατήρηση της θερμοκρασίας μπορεί να επιτευχθεί με την ροή του αέρα του περιβάλλοντος και μετά ανοίγει την 1ή και 2η σκάλα του βεντιλατέρ όπου χρειάζεται, αλλά τον οδηγό δεν το ενδιαφέρει να βλέπει μια βελόνα να ανεβοκατεβαίνει και να του αποσπάει την προσοχή. Αν η βελόνα δεν έχει αλλάξει συμπεριφορά και έτσι δούλευε πάντα μην κυνηγάς φαντάσματα παρόλο που η πραγματική θερμοκρασία ανεβοκατεβαίνει
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 03 Απρ, 2013 08:09

Τεινω προς την τελευταια αποψη.
εχοντας εξτρα οργανο θερμοκρασιας αυτη παιζει απο 80 χοντρικά εως 90 που επιτιδες εχω το ηλεκτρικό βεντιλατερ ( εχω βγαλει χρονια τωρα το υδραργυρικό ) να ανοιγει.

σε ολες αυτες τις φασεις το μαμα οργανο ειναι καρφωμενο στη θεση του, ακομα και μεχρι τους 105 που μια φορά εφτασε.
τη "θεση ηρεμιας" θα την περασει δευτερολεπτα πριν καψεις φλατζα - ελεγμενο και αυτο :D :D

δεν ειναι τυχαιο οτι καποια αυτοκινητα δεν εχουν πλεον ΚΑΝ οργανο, αλλα απλά ενα λαμπακι υπερθερμανσης.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 03 Απρ, 2013 08:31

gakost έγραψε:
xarisA3 έγραψε:3.το οργανο θερμοκρασιας δεν ειναι ακριβειας ειναι αναλογικο,βλεπω την θερμοκρασια απο το κρυφο μενου του κλιμα που συμβαδιζει με την θερμοκρασια απο vag com)

Φίλε το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχει πρόβλημα το αμαξάκι σου. Το οργανο θερμοκρασίας είναι επίτηδες αναίσθητο για να μην τρομάζει ο οδηγός. Αν η θερμοκρασία στο όργανο ανεβαίνει και παραμένει εκεί που πρέπει να είναι είσαι οκ και είναι απολύτως φυσιολογικό. Σε όλα καινούργια αυτοκίνητα (και σε αρκετά παλιότερα ) αυτό κάνει από τον προγραμματισμό τους. στο δικό μου από το 80 που σταματάει η βελόνα στην "φυσιολογική" της θέση μέχρι και τους 99 που ανοίγει το βεντιλατέρ στην δεύτερη σκάλα παραμένει αναίσθητος. Σκέψου ότι το σύστημα ψύξης έχει διάφορα στάδια: Κλειστός θερμοστάτης μέχρι την φυσιολογική θερμοκρασία και ανοιγοκλείνει όταν η διατήρηση της θερμοκρασίας μπορεί να επιτευχθεί με την ροή του αέρα του περιβάλλοντος και μετά ανοίγει την 1ή και 2η σκάλα του βεντιλατέρ όπου χρειάζεται, αλλά τον οδηγό δεν το ενδιαφέρει να βλέπει μια βελόνα να ανεβοκατεβαίνει και να του αποσπάει την προσοχή. Αν η βελόνα δεν έχει αλλάξει συμπεριφορά και έτσι δούλευε πάντα μην κυνηγάς φαντάσματα παρόλο που η πραγματική θερμοκρασία ανεβοκατεβαίνει

μην ξεχνας οτι του αναβει check οταν πεφτει η θερμοκρασια.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 03 Απρ, 2013 13:06

hlias έγραψε:
gakost έγραψε:

μην ξεχνας οτι του αναβει check οταν πεφτει η θερμοκρασια.

Άναβε πριν αλλάξει θερμοστάτη και τι άλλο έφτιαξε. Πλέον ο φίλος λέει ότι όλα είναι εντάξει από θέμα λαμπάκια. ;)

Απλά του έχει μείνει η ιδέα.

Fokion αυτό που λές είναι αλήθεια. Όταν αρχίσει να ανεβαίνει το όργανο είναι πλέον αργά και αν δεν το δεις άμεσα την ώρα που ανεβαίνει την έκαψες. Γι'αυτό έχω ξαναπεί ότι καλύτερα λαμπάκι μαζί με ηχητική προειδοποίηση. Το όργανο είναι πλέον περιττό έτσι όπως δουλεύει.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 03 Απρ, 2013 13:42

xarisA3 έγραψε:Αχχ αυτη η θερμοκρασια..

Εχω ενα A3 8l 1,6 με κωδικο κινητηρα bfq,με romano συστημα

Παρατηρησα λοιπον στο προηγουμενο ταξιδι μου την βελονα να δειχνει 65-70 βαθμους σε πορεια προς Κορινθο με ταχυτητα περιπου 160-170..(περιεργο μεν,δεν εδωσα σημασια δε..)

Τις επομενες μερες η θερμοκρασια απο 90 σταθερα επεφτε ακομα και στο ανεβασμα της κατεχακη...(και αναψε το κιτρινο λαμπακι check,το οποιο εσβησε μονο του μετα απο 2 μερες..)Δοκιμασα και με βενζινη για τυχον κακη λειτουργια του υγραεριου με ιδια αποτελεσματα..

Παω μηχανικο λοιπον και κατευθειαν πορισμα οτι φταιει ο θερμοστατης...

Αλλαγη θερμοστατη,εξω για δοκιμη,τσουπ μολις κατεβαινω την φορμιωνος που ειχε κινηση παλι η θερμοκρασια στους 75...(κατηφορα)

Αααα μου λεει πρεπει να πας σε αλλο συνεργειο να το βαλουν σε vag com etc etc..

Παω βαζει τον υπολογιστη..ααα αυτο ειναι η βαλβιδα που βρισκεται πανω στο ψυγειο...αλλαγη και αυτη..

Παλι για δοκιμη κατεβασμα κατεχακη-στροφη στου παπαγου και παλι επανω η θερμοκρασια επεσε μεχρι 80(στο κλιμα)90 σταθερα στη βελονα...Ολα καλα λεω ετοιμος για επομενη εκδρομουλα...

Σημερα εφυγα για Αμαλιαδα..Αττικη οδο πηγαινα μεχρι 130-140(καμερες)Εθνικη λοιπον, κατσε να δω τι καναμε..

Καθε φορα που η ταχυτητα ξεπερνουσε τα 150 η θερμοκρασια κατεβαινε...μεχρι 75-76 εαν θυμαμαι καλα..Συνεχισα το ταξιδι μεχρι τα 145 και η θερμοκρασια ηταν κομπλε σταθερα στους 90 και στο 49 καναλι να μην πεφτει ποτε κατω απο 81..

Στην επιστροφη το ξαναπατησα μεχρι τα 170-180 και εκει αναψε και το κιτρινο λαμπακι στο καντραν...

Το καντραν εχει αλλαχτει λογω καμμενων pixel..

Το g12 ειναι φρεσκο με την αλλαγη του θερμοστατη..

Πλεον την θερμοκρασια την ριχνει μονο με μεγαλη ταχυτητα 150+..

Σκεφτομαι 1 πραγμα,αλλα θελω να ακουσω και τις δικες σας γνωμες..

εγω αλλιως το καταλαβα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό xarisA3 » Τετ 03 Απρ, 2013 20:16

Καλα το καταλαβες Ηλια..
Φιλε gakost εχω την εντυπωση οτι δεν διαβασες το αρχικο ποστ,επισης εντελως φιλικα δεν με τρωει η τσεπη μου για να ψαχνω προβλημα εκει που δεν εχει..:cry: :cry:
xarisA3

Δημοσίευσηαπό xarisA3 » Τετ 03 Απρ, 2013 20:21

hlias έγραψε:ο θερμοστατης γραφει πανω την θερμοκρασια που ανοιγει. ζεστενεις νερο 5 βαθμους χαμηλοτερα αποτη θερμοκρασια που ανοιγει ο θερμοστατης, τον βουτας μεσα για 2 λεπτα αν δεν ανοιξει ειναι σωστος, αν ανοιξει οχι.

Λοιπον ο θερμοστατης ειναι μαρκας ''behr'' με θερμοκρασια ανοιγματος 105 βαθμους..οταν ομως ημουν στην εθνικη ποτε δεν εφτασε αυτη τη θερμοκρασια για να πω οτι μετα τα 150 ανεβασε θερμοκρασια(105+) και ανοιξε...εαν ειμαι σωστος πανω απο 86-88 βαθμους με σταθερη πορεια 120-140 δεν ειδα ποτε..
xarisA3

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 03 Απρ, 2013 20:43

βρε φιλε σε κελσιου (c) ειναι οι βαθμοι ετσι ?
μηπως υπαρχει η δυνατοτητα να τον δωσεις πισω (εγγυηση) και να σου δωσει εναν καινουριο ?
το προβλημα σου πιστευω οτι ειναι κακη λειτουργια θερμοστατη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 72 επισκέπτες