Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

VW Bora 1,6 - lovato ρεταρισμα και σβήσιμο μηχανής

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

VW Bora 1,6 - lovato ρεταρισμα και σβήσιμο μηχανής

Δημοσίευσηαπό tgv » Παρ 17 Μάιος, 2013 00:09

Φίλοι μου γεια σας.

θα ήθελα τις γνώμες σας στο πρόβλημά μου:

έχω ένα BORA 1,6/2002 και έχω εγκαταστήσει ένα σύστημα Lovato (τον Ιούλιο του '12) και τελευταία μου κάνει κομπιάσματα και ρεταρίσματα, μάλιστα σε μποτιλιάρισμα και κίνηση πόλης οι στροφές πέφτουν, ανεβαίνουν και τελικά αν συνεχιστεί αυτό σβήνει και η μηχανή (μου το έχει κάνει αρκετές φορές).

Πήγα στον εγκαταστάτη, εκεί το διαγνωστικό δεν έδειξε τίποτα (!) και απλά κάναμε Update του software του κιτ και έφυγα.
το πρόβλημα όμως δεν έφυγε! λες και φοβήθηκε τον μάστορα.

με συμβούλεψε να καθαρίσω πεταλούδα. έκανα στο ενδιάμεσο σερβις (λαδια, πεταλούδα) και βρήκα ότι ένας αισθητήρας στο ψυγείο είχε πρόβλημα. ενώ το αυτοκίνητο πήγε καλά για 1.000 χλμ, μετά τα ίδια.

ξανά στους δρόμους της θεσνικης και σβήνει.

ξαναπήγα στον μαστορα και πάλι, το αυτοκίνητο 20 λεπτά στο ρελαντί ούτε που κούνησε τη βελόνα των στροφών! μόνο όταν "έμπαινε" το βεντιλατέρ λίγο κουνιόταν το αυτοκίνητο. ο μάστορας ελάττωσε το χρόνο ψεκασμού (πολύ λίγο) μήπως και μπούκωνε από κάυσιμο το αυτοκίνητο.
το πρόβλημα πάλι έμεινε.
σε ψηλές στροφές και ταξίδι πάει πολύ καλά. δεν αισθάνομαι να τραντάζει ή να κόβει. μεσα στην πόλη όμως όταν έχει και λίγη ζέστη στην πόλη είναι σαν να κάνει αρρυθμίες και του δίνω μερικές στροφές παραπάνω να μην σβήσει στα φανάρια.

η σκέψη μου ήταν η θερμοκρασία (κίνηση σε πόλη στο ρελαντί), έβαλα παραπάνω νερό G12 στο ψυγείο, αλλα και πάλι. πήγα σε ψυγειά και μου το καθάρισε καλά (καθάρισμα και πλύσιμο με πίεση να φύγουν και οι λάσπες/χώματα/σκόνη).
ωστόσο το πρόβλημα είναι πρόβλημα και αρχισα να το γυρνάω στη βενζίνη να μου φύγει η ιδέα.

έχει κάποιος/α ίδιο πρόβλημα που να το έχει λύσει; αυτό που φοβάμαι είναι μήπως κάνω ζημιά στον κινητήρα με τα ρεταρίσματα.

στη βενζίνη δεν το κάνει αυτό και ποτέ δεν μου έχει σβήσει στο δρόμο με βενζίνη.
το κιτ μπήκε στα 157.000 χλμ και έχει κάνει 13.000 χλμ με υγραέριο, η κατανάλωση είναι σε λογικά πλαίσια (περίπου 8,5λιτ.LPG/100χλμ + 1,5 λιτ.βενζίνη/100χλμ).

πείτε μου ιδέες!
tgv

Δημοσιευσεις: 10

Re: VW Bora 1,6 - lovato ρεταρισμα και σβήσιμο μηχανής

Δημοσίευσηαπό geopapad0p » Παρ 17 Μάιος, 2013 16:56

Αν δεν στο κάνει καιρο στη βενζίνη, θέλει επιμονη ρύθμιση απο τον εγκαταστατη στους ψεκασμούς σε όλο τι φάσμα των στροφών. Με την προϋπόθεση ότι η εγκατάσταση, πχ τρυπημα πολλαπλής είναι άψογη.
D-4D...
geopapad0p

Δημοσιευσεις: 104

Δημοσίευσηαπό rover214 » Παρ 17 Μάιος, 2013 18:05

Από τη στιγμή που δεν το κάνει στη βενζίνη ποτέ, τότε πιστεύω πως είναι θέμα μίγματος και ρύθμισης σε εκείνες τις στροφές (ρελαντί).

Επίσης η κατανάλωσή σου μου φαίνεται αρκετά μεγάλη για μεικτή, εκτός κι αν μιλάς μόνο για μέσα στην πόλη ή γενικά το πατάς αρκετά.
Rover 214Si, Lovato Easy Fast χωρίς λαδιέρα
rover214

Δημοσιευσεις: 141

Δημοσίευσηαπό antonis132 » Παρ 17 Μάιος, 2013 18:57

παρε το μαστορα ως συνοδηγο με το laptop-συνδεδεμενο στα χερια για μια βολτα μεσα στην κινηση να το δει ακριβως εκεινη τη στιγμη που το κανει τι ακριβως φταιει ;)
antonis132

Δημοσιευσεις: 480

Δημοσίευσηαπό tgv » Παρ 17 Μάιος, 2013 22:32

ok antonis132, αυτό θα κάνω θα τον βάλω μέσα με το λαπτοπ και θα τον κανω βόλτα.

rover 214, το αυτοκίνητο ειναι μικτών διαδρομών κάνοντας τον υπολογισμό τόση κατανάλωση βρήκα. στην βενζίνη καίει πρίπου 7.5-8 lit/100Χλμ και δεν μου φάνηκαν πολλά. τώρα όμως που το λες θα το κοιτάξω.

geopapad0p δεν ήξερα ότι μπορείς να ρυθμίσεις και για συγκεκριμένο φάσμα στροφών τον κινητήρα, θα το δω και αυτό.

απο κάποια άλλα ποστ στο φορουμ διάβασα για κάτι ρυθμίσεις ώστε να γυρνάει σε βενζίνη όταν είσαι ρελαντί, γίνεται αυτό;;;

επομένως απο αυτά που μου λέτε δεν είναι θερμοκρασία, αλλα κυρίως ρύθμιση του κιτ.
υπάρχει περίπτωση το φίλτρο καυσίμου (του υγραερίου) να φταίει;
και κάτι τελευταίο, όταν λειτουργεί έτσι με ρεταρίσματα τι ζημιά μπορεί να κάνει στη μηχανή; είναι πολύ επινδυνο;

ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας.
tgv

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 17 Μάιος, 2013 23:05

αν εχει εστω και μια πολυ μικρη αρρυθμια με την βενζινα στο ρελαντι, ριξτε μια ματια στην βαλβιδα EGR.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό tgv » Σάβ 18 Μάιος, 2013 09:30

hlias έγραψε:αν εχει εστω και μια πολυ μικρη αρρυθμια με την βενζινα στο ρελαντι, ριξτε μια ματια στην βαλβιδα EGR.

Ηλία εδώ δηλώνω άσχετος. που βρίσκεται η βαλβίδα EGR;
tgv

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 18 Μάιος, 2013 10:24

tgv έγραψε:
hlias έγραψε:αν εχει εστω και μια πολυ μικρη αρρυθμια με την βενζινα στο ρελαντι, ριξτε μια ματια στην βαλβιδα EGR.

Ηλία εδώ δηλώνω άσχετος. που βρίσκεται η βαλβίδα EGR;

ο τεχνικος σου φιλε θα το δει αυτο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό manoliss » Κυρ 19 Μάιος, 2013 00:58

ειχα ενα θεμα με αρρυθμιες στο ρελαντι στο δικο μου αυτοκινητο citoen xantia 1600 mod 1999 εβαλα ενα νουμερο πιο ψυχρα μπουζι ρυθμισα και το μιγμα ομως ανα στιγμες σπανια εχω αρυθμιες που πατωντας λιγο το γκαζι φευγουν και μειωσα το μειγμα μονο στο ρελαντι
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό tgv » Κυρ 26 Μάιος, 2013 22:23

γεια σας και πάλι,

ακόμα δεν έκανα το σερβις και δεν πήγα σε συνεργεία, ωστόσο βάζοντας το κλιματιστικό που ανεβάζει (έτσι κι αλλιώς) τις στροφές του ρελαντί το αυτοκίνητο πάει καλά και δεν ρετάρει.
μήπως με αυτό που λέω σας δίνω καμμία ακόμα ιδέα για το πρόβλημά μου;

υγ. ευχαριστώ για τις απαντήσεις μέχρι τώρα. τα μαζεύω όλα και θα πάω για σέρβις....διαβασμένος.
tgv

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 71 επισκέπτες