Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό Kostas75 » Παρ 15 Νοέμ, 2013 02:11

Καλημέρα σε όλους.
ΟΚ, γράφουμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αλλά τους λέμε τι ακριβώς; Ξέρουμε πόσο αγοράζουν το υγραέριο κίνησης οι πρατηριούχοι για να αποδείξουμε ότι κερδοσκοπούν;
Γενικά έχει μήπως κάποιος ένα template που να ακολουθήσουμε σε γενικές γραμμές όλοι μας όταν τους γράψουμε;
Και κάτι άλλο: Πρέπει να στείλουμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ή στην Προστασία Καταναλωτή; Ή μήπως και στους δύο;;

Ευχαριστώ.
Kostas75

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 15 Νοέμ, 2013 02:25

Kostas75 έγραψε:Καλημέρα σε όλους.
ΟΚ, γράφουμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Αλλά τους λέμε τι ακριβώς; Ξέρουμε πόσο αγοράζουν το υγραέριο κίνησης οι πρατηριούχοι για να αποδείξουμε ότι κερδοσκοπούν;
Γενικά έχει μήπως κάποιος ένα template που να ακολουθήσουμε σε γενικές γραμμές όλοι μας όταν τους γράψουμε;
Και κάτι άλλο: Πρέπει να στείλουμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ή στην Προστασία Καταναλωτή; Ή μήπως και στους δύο;;

Ευχαριστώ.

Φιλε απλα εγω τους εγραψα και μεταξυ αλλων (τεραστια διαφορα τιμης Θεσ/νικης με Βολο,ακομη και τεραστια διαφορα τιμης με γειτονικους νομους οπως Κατερινη Κιλκις και Βεροια!)που τους ειπα τους ειπα να ριξουν και μια ματια την σελιδα του gasprice για το τι επικρατει στην Θεσ/νικη,με πηραν τηλ. και μου ειπαν οτι βλεπουν π.χ στα μαλγαρα και στην Λητη διαφορα στην τιμη ναι τους λεω τα μαλγαρα και η Λητη δεν ειναι εντος πολεοδομικου συγκροτηματος (με λιγα λογια ειναι στου διαβολου την μανα!)και ναι πραγματι μου ειπαν οντος κατι παιζει μετα αφου προσεξαν οτι ολοι μεσα στην Θεσ/νικη ειχαν σχεδον ολοιδια τιμη με αστεια αποκληση της ταξεως του ενος με δυο χιλιοστα του σεντ,δηλ. π.χ 0,947-0,948-0,949!
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 15 Νοέμ, 2013 02:34

valsam έγραψε:Τελικα υπαρχει μεγαλη και χαοδες διασταση αποψεων,τοση που πραγματικα με κανει και αναρωτιεμαι ποιος ειναι τι και με ποιον εχω να κανω εδω στο φορουμ,μετα απο ολα οσα εχεις γραψει φιλε Ηλια (πραγματικα σε ευχαριστω που με εχεις βοηθησει σε οποες τεχνικες αποριες ειχα αλλα εδω ειναι αλλο το παιχνιδι!)πανω στο θεμα της αισχροκερδιας στην τιμη του υγραεριου πραγματικα φιλε τωρα πια δεν μου το βγαζεις απο το μυαλο οτι καπου εχεις και εσυ το συμφερον σου στην ολη υποθεση!
Δεν ειναι δυνατον ενας εγκαταστατης οπως εσυ που συμφωνα με καθε λογικη θα επρεπε να ησουν ο πρωτος και καλυτερος που θα αντιδρουσε στην αισχροκερδια της τιμης του υγραεριου αφου θιγετε καθαρα το επαγγελμα σου γιατι πια με αυτες τις τιμες λιτρου ολο και λιγοτεροι θα σκεφτουν να κανουν εγκατασταση υγραεριου στο αυτοκινητο τους να βρισκει δικαιολογιες υπερ των πρατηριουχων βγαζοντας εμενα φταιχτη τον απλο πελατη που αντιδρω σε αυτην την αισχροκερδια!
Οταν εβαλα υγραεριο Ηλια ηξερα τι παιζει με τις τιμες αλλα ελεγα οτι αυτο δεν γινετε με τιποτα να συνεχιστει,η μαλλον ηξερα τι επαιζε αλλα ελεγα εμ' τι διαλο παροδικο πρεπει να ειναι αυτο που γινεται στην Θεσ/νικη με τις τιμες που θα παει δεν γινεται να εχει εφ'ορου ζωης 20 λεπτα διαφορα με τον Βολο ,που θα παει θα αλλαξει το σκηνικο!
Και για να ξερεις (που το ξερεις αλλα παλι εσκεμενα κανεις το κοροιδο!)μαγαζι για να ψωνισω αλλου δεν υπαρχει αφου ολοι εχουν την ιδια τιμη στην Θεσ/νικη,ουτε θελω να τραβιεμαι στην Βουλγαρια και στα Σκοπια και ουτε βενζινη θελω να βαλω γιατι ειναι ακριβη,αυτο που θελω ειναι να κανω αποσβεση το γ@μημενο συστημα υγραεριου που εβαλα στο αυτοκινητο μου και οχι να κανω κανω πλουσια τα κοπροσκυλα τους πρατηριουχους καταλαβες?
Θελω να βαζω και στην Θεσ/νικη σημερα που μιλαμε με 0,80 οσο βαζει και ο Βολιωτης, αυτο θελω!

Ο Βολιωτης (και οχι μονο,ο Βεροιοτης ο Γιαννιωτης κ.τ.λ!)πρατηριουχος Ηλια δεν εχει και δεν συντηρει υπαλληλους, δεν πληρωνει φορους?
Αυτος πως βγαινει ρε φιλε,κουφανε μας παλι σε παρακαλω!

δεν χρειαζεται να σε κουφανω εγω μπορεις και μονος σου (πλακιτσα ειναι αυτο) τελευταια φορα που στο γραφω αυτο (τις προηγουμενες το εχεις προσπερασει, γιατι ετσι σε βολευε) εισαι σιγουρος οτι ο Βολιοτης αγοραζει στην ιδια τιμη που αγοραζει και ο Θεσσαλονικιος ή ετσι υποθετεις?
το συμφερον μου ειναι οτι εχω 3 πρατηρια (ειρωνια αυτο για τους μαγκες του πληκτρολογιου) εχω γραψει οτι εμενα με συμφερει το λιτρο να παει 20 λεπτα, αλλα απο το τι με συνφερει μεχρι να καθορισω εγω τιμη για του αλλουνου το μαγαζι και ειδικα ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα.
η τελευταια μου ερωτηση σε σενα και θελω να μου δωσεις απαντηση,
για το γαλα, το μακαρονι, το ψωμι εχεις κανει καποια καταγγελια?
για τα νοσοκομεια φαντασματα εχεις κανει καταγγελια?
για τα 300 λαμογια και τους αυλικους τους εχεις κανει καταγγελια?
για εσενα η τιμη του υγραεριου ειναι πιο σοβαρη για την καθημερινοτητα σου?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 15 Νοέμ, 2013 03:23

Ηλια το εχω ξαναγραψει δεν ξερω με βεβαιοτητα αν αγοραζει πιο φθηνα ο Βολιοτης απο τον Θεσσαλονικιο αλλα ενα πουλακι μου ειπε οτι δεν αγοραζει πιο φθηνα ο Βολιωτης,αντε και αγοραζε πιο φθηνα ο Βολιοτης νομιζεις οτι υπαρχει μια στο εκατομυριο περιπτωση να μην ξεσηκονονταν οι Θεσσαλονικεις πρατηριουχοι?
Η απαντηση που ζητας για το αν εχω κανει καποια καταγγελια για το γαλα, το μακαρονι, το ψωμι ειναι ΟΧΙ δεν εκανα γιατι δεν χρειαστηκε,γιατι υπαρχει ανταγωνισμος θελεις δεν θελεις να το πιστεψεις,γαλα βρισκεις και με 75 λεπτα το λιτρο και με 1,60,ψωμι απο 40 λεπτα εως και 1,50 ευρω και στα μακαρονια το ιδιο,για τα νοσοκομεια παλι οχι γιατι ειναι κρατικα και με το κρατος δεν τα βαζεις απλα και μονο γιαι γνωριζω οτι δεν υπαρχει πια κρατος,ασφαλος και αστειευεσαι για την καταγγελια των 300σιων αφου δεν υπαρχει τετοιο πραγμα, καταγγελια για αυτους ειναι να μην τους ψηφισουμε !
Θελεις δε θελεις να το πιστεψεις ναι να κανω κατι για την τιμη του υγραεριου ειναι πιο συμαντικο γιατι πιστευω οτι ειναι πιο εφικτο απο το να κανω καταγγελια τους 300σιους που λες η τα νοσοκομεια αφου εκει δεν προκειτε ποτε να βρω το δικιο μου!
Καποτε χαλασε ενα κινητο που ειχα παρει στον εναν χρονο και ενα μηνα και η εταιρια δεν μου το καλυπτε με την προφαση οτι ειχε εναν χρονο εγγυηση,καπου ειχα διαβασει ομως οτι η ευρωπαικες εγγυησεις των κινητων ηταν στα 2 χρονια ασχετα με αυτα που ελεγε η εταιρια,ετσι εκανα καταγγελια στον συνηγορο του καταναλωτη και να δεις για ποτε μου εδωσαν καινουργιο κινητο,τι δηλ. το κινητο ηταν πιο συμαντικο απο το αδικο χαρατσι που μου επιβαλουν?
Τι επρεπε δηλ. να κανω συμφωνα με την δικη σου λογικη,να κανω αγωγη στο κρατος για το αδικο χαρατσι(που ειναι πολυ πιο συμαντικο για εμενα απο το κινητο αλλα που δεν υπηρχε ουτε μια στο εκατομυριο πιθανοτητα να κερδισω!)και να μην ασχολιομουν με το κινητο?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 15 Νοέμ, 2013 03:34

valsam έγραψε:Ηλια το εχω ξαναγραψει δεν ξερω με βεβαιοτητα αν αγοραζει πιο φθηνα ο Βολιοτης απο τον Θεσσαλονικιο αλλα ενα πουλακι μου ειπε οτι δεν αγοραζει πιο φθηνα ο Βολιωτης,αντε και αγοραζε πιο φθηνα ο Βολιοτης νομιζεις οτι υπαρχει μια στο εκατομυριο περιπτωση να μην ξεσηκονονταν οι Θεσσαλονικεις πρατηριουχοι?
Η απαντηση που ζητας για το αν εχω κανει καποια καταγγελια για το γαλα, το μακαρονι, το ψωμι ειναι ΟΧΙ δεν εκανα γιατι δεν χρειαστηκε,γιατι υπαρχει ανταγωνισμος θελεις δεν θελεις να το πιστεψεις,γαλα βρισκεις και με 75 λεπτα το λιτρο και με 1,60,ψωμι απο 40 λεπτα εως και 1,50 ευρω και στα μακαρονια το ιδιο,για τα νοσοκομεια παλι οχι γιατι ειναι κρατικα και με το κρατος δεν τα βαζεις απλα και μονο γιαι γνωριζω οτι δεν υπαρχει πια κρατος,ασφαλος και αστειευεσαι για την καταγγελια των 300σιων αφου δεν υπαρχει τετοιο πραγμα, καταγγελια για αυτους ειναι να μην τους ψηφισουμε !
Θελεις δε θελεις να το πιστεψεις ναι να κανω κατι για την τιμη του υγραεριου ειναι πιο συμαντικο γιατι πιστευω οτι ειναι πιο εφικτο απο το να κανω καταγγελια τους 300σιους που λες η τα νοσοκομεια αφου εκει δεν προκειτε ποτε να βρω το δικιο μου!
Καποτε χαλασε ενα κινητο που ειχα παρει στον εναν χρονο και ενα μηνα και η εταιρια δεν μου το καλυπτε με την προφαση οτι ειχε εναν χρονο εγγυηση,καπου ειχα διαβασει ομως οτι η ευρωπαικες εγγυησεις των κινητων ηταν στα 2 χρονια ασχετα με αυτα που ελεγε η εταιρια,ετσι εκανα καταγγελια στον συνηγορο του καταναλωτη και να δεις για ποτε μου εδωσαν καινουργιο κινητο,τι δηλ. το κινητο ηταν πιο συμαντικο απο το αδικο χαρατσι που μου επιβαλουν?
Τι επρεπε δηλ. να κανω συμφωνα με την δικη σου λογικη,να κανω αγωγη στο κρατος για το αδικο χαρατσι(που ειναι πολυ πιο συμαντικο για εμενα απο το κινητο αλλα που δεν υπηρχε ουτε μια στο εκατομυριο πιθανοτητα να κερδισω!)και να μην ασχολιομουν με το κινητο?

θα σε καληνυχτησω λεγοντας οτι χαλαμε την ενεργεια μας σε δευτερευουσας σημασιας πραγματα και οχι στα πρωτευοντα, και τα νοσοκομεια μπορουν να φτιαξουν και τα λαμογια να φυγουν και τα χαρατσια να γινουν λογικα και πολλα αλλα ακομα που πιστευουμε οτι δεν γινονται, απλα βαζουμε λαθος προτεραιοτητες.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό Kostas75 » Παρ 15 Νοέμ, 2013 04:37

hlias έγραψε: θα σε καληνυχτησω λεγοντας οτι χαλαμε την ενεργεια μας σε δευτερευουσας σημασιας πραγματα και οχι στα πρωτευοντα, και τα νοσοκομεια μπορουν να φτιαξουν και τα λαμογια να φυγουν και τα χαρατσια να γινουν λογικα και πολλα αλλα ακομα που πιστευουμε οτι δεν γινονται, απλα βαζουμε λαθος προτεραιοτητες.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!!!!! Με βρίσκεις 100% σύμφωνο φίλε μου! ΟΛΑ γίνονται, αρκεί να θέλουμε και ιδίως αυτοί που έχουν τα πόστα κλειδιά και παίρνουν τις αποφάσεις και μπορούν να κάνουν κάτι να θέλουν, και με την βοήθεια όλων μας βέβαια, όχι να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε όταν μας συμφέρει, αλλά όταν υπάρχει η δυνατότητα να καταγγέλουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Δεν το λέω μόνο για τους άλλους αλλά και για μένα, όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Θα ήταν καλό όμως να ξέρουμε ότι υπάρχουν αρμόδιοι και σε διοικητικά πόστα που νοιάζονται και θέλουν να κάνουν και αυτοί περισσότερα και το σωστό, κάτι που είναι μακρινό όνειρο σε αυτόν τον τόπο, με πολύ λίγες εξαιρέσεις ίσως..
Kostas75

Δημοσιευσεις: 21

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 15 Νοέμ, 2013 08:01

παιδιά τσούζει η αλήθεια...το ξέρω, αλλά...ένας ένας γνωστός...(το ξαναλέω ακόμη και ταξιτζής συμφώνησε) σβήνει το σύστημα LPG....στο αμάξι του.
αν συνεχίσει το ελληνικό μίγμα έτσι...θα σας πω...πόσοι θα καίνε LPG...σε λίγους μήνες.
και δε μιλάω μόνο για τη τιμή (που είναι μέγα πρόβλημα η μικρή διαφορά πλέον) αλλά..και τα κακά μίγματα και οι αντλίες.
έχω κάνει 50.000 χλμ με LPG....δεν είμαι χθεσινός.οσο για την ειρωνειούλα του εγκαταστάτη ηλία,
καταλαβαίνω το πόνο του....
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό gakost » Παρ 15 Νοέμ, 2013 08:11

:-? Να ρωτήσω εγώ κάτι χαζό: Σίγουρα αυτήν την περίοδο η διαφορά έχει μικρύνει πολύ, αλλά ακόμη και 2 - 3 € /100 να γλιτώσει κάποιος τι λογική έχει να πατήσει το κουμπάκι για να κάψει βενζίνη την στιγμή που το έχει ήδη το σύστημα υγραεριοκίνησης;
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 15 Νοέμ, 2013 09:19

antonis8via έγραψε:παιδιά τσούζει η αλήθεια...το ξέρω, αλλά...ένας ένας γνωστός...(το ξαναλέω ακόμη και ταξιτζής συμφώνησε) σβήνει το σύστημα LPG....στο αμάξι του.
αν συνεχίσει το ελληνικό μίγμα έτσι...θα σας πω...πόσοι θα καίνε LPG...σε λίγους μήνες.
και δε μιλάω μόνο για τη τιμή (που είναι μέγα πρόβλημα η μικρή διαφορά πλέον) αλλά..και τα κακά μίγματα και οι αντλίες.
έχω κάνει 50.000 χλμ με LPG....δεν είμαι χθεσινός.οσο για την ειρωνειούλα του εγκαταστάτη ηλία,
καταλαβαίνω το πόνο του....

σε ευχαριστω πολυ για την κατανοηση και ο ταξιτζης γνωστος σου χαλαει περισσοτερα λεφτα με υγραεριο παρα με βενζινη για τις ιδιες διαδρομες σαν και σενα?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό papoys » Παρ 15 Νοέμ, 2013 09:31

Παιδιά δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να χορεύουμε κατά πως μας χτυπούνε το ντέφι.
Και εγώ πιστεύω πως όσο έχουμε κέρδος έστω και 2-3 ευρώ στα 100 χιλ. θα χρησιμοποιούμε το υγραέριο.

Όσο για την τιμή.Η γνώμη μου είναι ότι όσο μόνο το 10-15% των πρατηρίων διαθέτει υγραέριο οι τιμές θα
διαμορφώνονται σύμφωνα με τα γούστα τους κα κατά πως τους βολεύει γιατί άνετα μπορούν να συνενοηθούν
μεταξύ τους και να εναρμονίσουν την τιμή.
Κάπου ειπώθηκε ότι πρατήριια τν Αθηνών έχουν πολλά έξοδα.Θα συμφωνήσω σε αυτό αλλά πως γίνεται πρατήρια
ιδιόκτητα να πωλούν στην ίδια τιμή με πρατήρια των εταιρειών από τη στιγμή που τα ιδιόκτητα έχουν σαφώς πολύ
λιγότερα έξοδα??
Απλά είπαμε όσο το ποσοστό των πρατηρίων με υγραέριο παραμένει τόσο χαμηλό αυτές τις τιμές θα έχουμε.
Και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση (μικρό κέρδος απότο υγρέριο-ελεύθερη πετρελαιοκίνηση) δύσκολα
θα δούμε μεγάλο αριθμό πρατηρίων με υγραεριοκίνηση.γιατί απλά πλέον είναι μικρό το ποσοστό μετατροπής
βενζινοκίνητων σε υγραεριοκίνητα.

όταν πριν 8 μήνες έκανα την αλλαγή η βενζίνα είχε 1,75 και το υγραέριο 0,82,πολύ πάνω από το 50% και το
κερδος ήταν μεγάλο και έχω ξεχρεώσει το κόστος της μετατροπής με τα σχεδόν 15.000 χιλ που έχω κάνει.

Με τα σημερινά δεδομένα 1,55 βενζίνη 0,94 το υγραέριο δεν θα έκανα τη μετατροπή,γιατί απλά δεν ξέρω
πότε και αν θα άντεχε το αυτοκίνητό μου να κάνει απόσβεση της δαπάνης.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 14 επισκέπτες