papoys έγραψε:Παιδιά δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να χορεύουμε κατά πως μας χτυπούνε το ντέφι.
Και εγώ πιστεύω πως όσο έχουμε κέρδος έστω και 2-3 ευρώ στα 100 χιλ. θα χρησιμοποιούμε το υγραέριο.
Όσο για την τιμή.Η γνώμη μου είναι ότι όσο μόνο το 10-15% των πρατηρίων διαθέτει υγραέριο οι τιμές θα
διαμορφώνονται σύμφωνα με τα γούστα τους κα κατά πως τους βολεύει γιατί άνετα μπορούν να συνενοηθούν
μεταξύ τους και να εναρμονίσουν την τιμή.
Κάπου ειπώθηκε ότι πρατήριια τν Αθηνών έχουν πολλά έξοδα.Θα συμφωνήσω σε αυτό αλλά πως γίνεται πρατήρια
ιδιόκτητα να πωλούν στην ίδια τιμή με πρατήρια των εταιρειών από τη στιγμή που τα ιδιόκτητα έχουν σαφώς πολύ
λιγότερα έξοδα??
Απλά είπαμε όσο το ποσοστό των πρατηρίων με υγραέριο παραμένει τόσο χαμηλό αυτές τις τιμές θα έχουμε.
Και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση (μικρό κέρδος απότο υγρέριο-ελεύθερη πετρελαιοκίνηση) δύσκολα
θα δούμε μεγάλο αριθμό πρατηρίων με υγραεριοκίνηση.γιατί απλά πλέον είναι μικρό το ποσοστό μετατροπής
βενζινοκίνητων σε υγραεριοκίνητα.
όταν πριν 8 μήνες έκανα την αλλαγή η βενζίνα είχε 1,75 και το υγραέριο 0,82,πολύ πάνω από το 50% και το
κερδος ήταν μεγάλο και έχω ξεχρεώσει το κόστος της μετατροπής με τα σχεδόν 15.000 χιλ που έχω κάνει.
Με τα σημερινά δεδομένα 1,55 βενζίνη 0,94 το υγραέριο δεν θα έκανα τη μετατροπή,γιατί απλά δεν ξέρω
πότε και αν θα άντεχε το αυτοκίνητό μου να κάνει απόσβεση της δαπάνης.
να το δουμε λιγο διαφορετικα το υγραεριο?
της νυφης μου το αυτοκινητο κανει 4000km τον χρονο και εχει καταναλωση 6.5lt/100km με βενζινα στην πολη μεσα, θα κανει ποτε αποσβεση στο συστημα? οχι, αλλα δινοντας καποια λεφτα που ειχε στην τσεπη της εκεινη την ωρα για οσο ακομα κρατησει το αυτοκινητο της αυτη θα πληρωνει μονιμα το καυσιμο της φτηνοτερα απ οτι η βενζινα, ειτε 20% ειτε 50% δεν εχει διαφορα, παντα θα πληρωνει λιγοτερα (μην πεταχτει καποιος πονηρος και πει ποσο το πληρωσε, η διαφορα της τιμης που το πληρωσε αυτη σε σχεση με εναν πελατη ειναι πολυ μικρη).
εκανε ασχημα που εβαλε το υγραεριο? πριμενω αποψεις.
Υ.Γ. παππου σταματα να κανεις κακες παρεες γιατι εχεις αρχισει και χαλας