Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τιμή υγραερίου,αισχροκέρδια ή όχι;

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Τιμη υγραεριου,αισχροκερδια η οχι?

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 19 Δεκ, 2013 15:48

Παρεπιπτοντως φιλε dermen για να ξερεις και εσυ σαν πρατηριουχος οτι ο κοσμος εχει αγανακτισει με την τιμη του υγραεριου θα σου πω τι εγινε σημερα, μετα την γιορτη της μικρης μου κορης στο σχολειο καπνιζαμε εξω απο το σχολειο εγω και αλλοι 2 μπαμπαδες και τους λεω αντε παμε για εναν καφε μην ξεπαγιαζουμε εδω εξω και μου λεει ο ενας αλλη φορα φιλε σημερα δεν γινετε γιατι κανονισαμε να πεταχτουμε μεχρι τα Σκοπια να γεμισουμε και βενζινη και υγραεριο, εσκασα στα γελια μιλαμε,ρε μπας και μπαινετε στο autogas.gr και σας παρεσυρα εγω να το κανετε τους ρωταω,οχι μου λενε τι ειναι το autogas εμεις πηγαινουμε εδω και εναν χρονο μια φορα τον μηνα και ζιγκαρουμε και βενζινη και υγραεριο,85χλμ μια γκαζια ειναι,το ξερω τους λεω και'γω το ιδιο κανω και πεθαναμε στα γελια,σημερα δεν μπορω γιατι εχω μια δουλιτσα μετα αλλα τον αλλο μηνα μεσα να παμε τριαδα τους ειπα!
Το ξαναλεω ο κοσμος εχει αγανακτησει,καινουργιες εγκαταστασεις σε αυτοκινητα δεν γινονται,ολο και περισσοτεροι πεταγονται μεχρι Βουλγαρια και Σκοπια για να βαλουν καυσιμα ,ποιος θα χασει στην τελικη εγω?
Εγω φιλε κερδισμενος ειμαι ,εσεις οι πρατηριουχοι ειστε οι χαμενοι και το κρατος που χανει τα ευρωπουλα μου απο τους φορους,το οποιος θελει τα πολλα χανει και τα λιγα το ξερεις?
Το ξαναγραφω μηπως και δεν το δαβασες στα προηγουμενα μου ποστ,αν ειχε η τιμη υγραεριου 0,83-0,88 οπως εχει σημερα στην Κατερινη και οχι 0,97 δηλ. οσο εχει παντου στην Θεσ/νικη δεν προκειτε να εδινα σεντ τσακιστο ουτε σε Σκοπιανο ουτε σε Βουλγαρο,ποιος θα κερδιζε,μα φυσικα ο Ελληνας πρατηριουχος!
Αλλα εγω ειμαι ο ενας στους τοσους σιγα τα λαχανα θα μου πεις αφου τα παιρνουμε απο τους πολλους,προσεξε σου ξαναλεω μην γινουν οι πολλοι αυτοι σαν και εμενα(για Θεσ/νικη,Κιλκις,Δραμα,Ξανθη,Σερρες κ.τ.λ μιλαω οπου ειναι σχετικα κοντα και συμφερει να πεταχτει καποιος σε γειτονικη χωρα να γεμισει!).
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό dermen » Πέμ 19 Δεκ, 2013 16:15

valsam έγραψε:Παρεπιπτοντως φιλε dermen για να ξερεις και εσυ σαν πρατηριουχος οτι ο κοσμος εχει αγανακτισει με την τιμη του υγραεριου θα σου πω τι εγινε σημερα, μετα την γιορτη της μικρης μου κορης στο σχολειο καπνιζαμε εξω απο το σχολειο εγω και αλλοι 2 μπαμπαδες και τους λεω αντε παμε για εναν καφε μην ξεπαγιαζουμε εδω εξω και μου λεει ο ενας αλλη φορα φιλε σημερα δεν γινετε γιατι κανονισαμε να πεταχτουμε μεχρι τα Σκοπια να γεμισουμε και βενζινη και υγραεριο, εσκασα στα γελια μιλαμε,ρε μπας και μπαινετε στο autogas.gr και σας παρεσυρα εγω να το κανετε τους ρωταω,οχι μου λενε τι ειναι το autogas εμεις πηγαινουμε εδω και εναν χρονο μια φορα τον μηνα και ζιγκαρουμε και βενζινη και υγραεριο,85χλμ μια γκαζια ειναι,το ξερω τους λεω και'γω το ιδιο κανω και πεθαναμε στα γελια,σημερα δεν μπορω γιατι εχω μια δουλιτσα μετα αλλα τον αλλο μηνα μεσα να παμε τριαδα τους ειπα!
Το ξαναλεω ο κοσμος εχει αγανακτησει,καινουργιες εγκαταστασεις σε αυτοκινητα δεν γινονται,ολο και περισσοτεροι πεταγονται μεχρι Βουλγαρια και Σκοπια για να βαλουν καυσιμα ,ποιος θα χασει στην τελικη εγω?
Εγω φιλε κερδισμενος ειμαι ,εσεις οι πρατηριουχοι ειστε οι χαμενοι και το κρατος που χανει τα ευρωπουλα μου απο τους φορους,το οποιος θελει τα πολλα χανει και τα λιγα το ξερεις?
Το ξαναγραφω μηπως και δεν το δαβασες στα προηγουμενα μου ποστ,αν ειχε η τιμη υγραεριου 0,83-0,88 οπως εχει σημερα στην Κατερινη και οχι 0,97 δηλ. οσο εχει παντου στην Θεσ/νικη δεν προκειτε να εδινα σεντ τσακιστο ουτε σε Σκοπιανο ουτε σε Βουλγαρο,ποιος θα κερδιζε,μα φυσικα ο Ελληνας πρατηριουχος!
Αλλα εγω ειμαι ο ενας στους τοσους σιγα τα λαχανα θα μου πεις αφου τα παιρνουμε απο τους πολλους,προσεξε σου ξαναλεω μην γινουν οι πολλοι αυτοι σαν και εμενα(για Θεσ/νικη,Κιλκις,Δραμα,Ξανθη,Σερρες κ.τ.λ μιλαω οπου ειναι σχετικα κοντα και συμφερει να πεταχτει καποιος σε γειτονικη χωρα να γεμισει!).

το θεμα με τις γειτονικες χωρες ειναι μαστιγα για το ιδιο το κρατος απο τους φορους που χανει στην τουρκια τα καυσιμα ειναι ακριβοτερα και μπενουν ελλαδα οι τουρκοι και βουλγαρια για φουλαρισμα.τα πρατηρια που ειναι κοντα στα συνορα οσα εχουν μεινει θα κλεισουν ειναι θεμα χρονου αλλα οπως φουλαρουν καυσιμα κανουν και τα ψωνια τους απο σουπερ μαρκετ κτλ.αν θες να εξετασουμε το θεμα το να πηγενουμε για αγορες σε αλλες χωρες θα εχει απποτελεσματα που ολοι ξερουμε ,ελπιζω οι φιλοι σου να μη χρειαστει να πανε να αγοραζουν γαλα και ψωμι καθημερινα απο τα σκοπια γιατι δεν θα εχει μεινει ανοιχτο μαγαζι στην χωρα τους.
Διαφορα τιμης απο νομο σε νομο τα 20 λεπτα δεν υπαρχουν αυτα ειναι παραμυθια ακομα και ο βολος πουλα σχεδων οσο η αθηνα και βγηκαν αλλοι νομοι πιο φθηνοι τωρα,πως τα καταφερνουν και δουλευουν στο κοστος και ακομα χαμηλοτερα δεν μπορω να το ξερω καθενα γνωριζει το δικο του καταστημα απλα ορισμενα βγαζουν ματια ...........
θα σας πω μονο κατι απλο,εδω και 6 μηνες θα επρεπε να λειτουργει το σηστημα εισροον εκροον και να κλεισουν οσα πρατηρια δεν το διαθετουν ,σας πληροφορω οτι στην θεσ/νικη απο τα 2500 περιπου πρατηρια εχουν συνδεθει περιπου 500 και αντε να ειναι σε διαδικασια συνδεσης αλλα 500 συνολο 1000 ολα τα υπολοιπα συνεχιζουν να λειτουργουν χωρις συστημα και οσοι το βαλαμε ειμαστε μαλ...κες που σκασαμε αλλα 17000 μεσα στη κριση .
το λαθρεμποριο ολοι το ξερουν και κανενας δεν κανει τιποτα και σας φταινε τα πρατηρια για το αν θα βγαλουν 5 και 6 λεπτα στη καλητερη θα πληροσουν φορους στη ελλαδα και,και,και.
το κρατος φταιει για τη τιμη του υγραεριου που εβαλε 30 λεπτα φορους τα τρια αυτα χρονια,αλλα αυτοι που εχουν τη καραμελα λαμογια πρατηριουχοι για μενα 2 περιπτωσεις υπαρχουν
ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΤΑ <ΦΤΗΝΑ>ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ
ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΣΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
dermen
Πρατηριούχος

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό dermen » Πέμ 19 Δεκ, 2013 16:17

valsam έγραψε:
dermen έγραψε:
apagogeas έγραψε:gakost, όλη η γκρίνια είναι ότι οι πρατηριούχοι LPG έχουν στήσει καρτέλ και όχι αν έχουν ακριβή τιμή κάποιοι από αυτούς. Δε μπορώ με κανένα άλλο τρόπο να εξηγήσω ότι στην ίδια περιοχή, όλοι μα όλοι αλλάζουν πάντα την ίδια μέρα με ίδιες τιμές (τις ακριβότερες φυσικά αλλιώς δε θα ήταν καρτέλ). Και αν δεν είναι καρτέλ αυτό, για ποιο λόγο δε παρατηρείται ακριβώς το ίδιο και με τη βενζίνη/πετρέλαιο στις ίδιες ακριβώς περιοχές; Φυσικά αναφέρομαι σε Πάτρα Θεσ/νίκη και Ξάνθη και ενδεχομένως το ίδιο να παρατηρείται και αλλού. ΑΝ απαντήσεις σε αυτό με κάτι λογικό, δέχομαι και όλα τα άλλα που λες. Και στην επιτροπή ανταγωνισμού δε στέλνουμε για να παραπονεθούμε για την ακριβή τιμή κάποιου, δικαίωμά του να πουλάει όσο θέλει, το πρόβλημα είναι ότι δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός γιατί τα έχουν βρει μεταξύ τους και όλοι πουλάνε το ίδιο πανάκριβα και απ'οσο ξέρω αυτό είναι παράνομο. Μόνο στο LPG γίνεται αυτό, γιατί;;;

το υγραεριο σαν νεο προιον δεν εχει κτισει ενα σοβαρο δικτιο λαθρεμποριας οπως συμβενει σε αλλα καυσιμα,και το υγραεριο εχει ετησιο ελεγχο απο το τελονιο τη αγορασες τη πουλησες

Εξηγησε μας σε παρακαλω το πως γινετε να πουλανε πιο φθηνα απ'οσο αγοραζουν οπως ισχυριζετε ο Qgas στην Πιερια η στον Βολο παλαιοτερα,Βεροια κ.τ.λ αν δεν παιζει λαιθρεμπορια(βιομηχανικο η οικιακο αντι για υγραεριο κινησης!)
Αφου οπως λες το υγραεριο εχει ετησιο ελεγχο απο το τελωνιο τη αγορασες τη πουλησες εγω ετσι οπως το καταλαβαινω πολυ δυσκολα να παιζει το σεναριο του Qgas,πως δηλ. βγαινει απο την αντλια σου της κινησης φιλε πρατηριουχε αναμικτο βιομηχανικο-κινησης και εχεις πουλησει 100,000 λιτρα αλλα εχεις αγορασει μονο 70,000 κινησης,θα ειχε πεσει τσακωτικη απευθειας!

ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΤΗΝΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ

mod: Δε γράφουμε με κεφαλαία
dermen
Πρατηριούχος

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 19 Δεκ, 2013 17:14

dermen έγραψε:
apagogeas έγραψε:gakost, όλη η γκρίνια είναι ότι οι πρατηριούχοι LPG έχουν στήσει καρτέλ και όχι αν έχουν ακριβή τιμή κάποιοι από αυτούς. Δε μπορώ με κανένα άλλο τρόπο να εξηγήσω ότι στην ίδια περιοχή, όλοι μα όλοι αλλάζουν πάντα την ίδια μέρα με ίδιες τιμές (τις ακριβότερες φυσικά αλλιώς δε θα ήταν καρτέλ). Και αν δεν είναι καρτέλ αυτό, για ποιο λόγο δε παρατηρείται ακριβώς το ίδιο και με τη βενζίνη/πετρέλαιο στις ίδιες ακριβώς περιοχές; Φυσικά αναφέρομαι σε Πάτρα Θεσ/νίκη και Ξάνθη και ενδεχομένως το ίδιο να παρατηρείται και αλλού. ΑΝ απαντήσεις σε αυτό με κάτι λογικό, δέχομαι και όλα τα άλλα που λες. Και στην επιτροπή ανταγωνισμού δε στέλνουμε για να παραπονεθούμε για την ακριβή τιμή κάποιου, δικαίωμά του να πουλάει όσο θέλει, το πρόβλημα είναι ότι δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός γιατί τα έχουν βρει μεταξύ τους και όλοι πουλάνε το ίδιο πανάκριβα και απ'οσο ξέρω αυτό είναι παράνομο. Μόνο στο LPG γίνεται αυτό, γιατί;;;

το υγραεριο σαν νεο προιον δεν εχει κτισει ενα σοβαρο δικτιο λαθρεμποριας οπως συμβενει σε αλλα καυσιμα,και το υγραεριο εχει ετησιο ελεγχο απο το τελονιο τη αγορασες τη πουλησες

Αλοίμονο, δε μιλήσαμε για λαθρεμπόριο, τουλάχιστον εγώ. Αυτό που λες δεν εξηγεί σε καμία περίπτωση πως γίνεται η τιμή στην αντλία να είναι ίδια μεταξύ πρατηριούχων σε μια περιοχή. Φυσικά όσο παρέλαβαν πούλησαν, αυτό δεν έχει να κάνει όμως με την τελική τιμή. Αν εννοείς κάτι άλλο ή δε κατάλαβα τι εννοείς, εξήγησέ το με παράδειγμα πως σχετίζεται η τελική τιμή που πληρώνουμε με το πόσο παρέλαβαν και πούλησαν.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό apagogeas » Πέμ 19 Δεκ, 2013 17:33

gakost έγραψε:Για την διαφοροποίηση των τιμών όλων μαζί, δεν γίνετε το ίδιο και στην βενζίνη; Δεν ανεβαίνει η τιμή γρήγόρα παντού και δεν κατεβαίνει πολύ αργά σε όλα τα πρατήρια; Αν ο γείτονας σου αγοράσει με ακριβή τιμή και ανεβάσει εσύ που μπορεί να έχεις ακόμα στοκ με παλιά τιμή δεν θα την ανεβάσεις επίσης για να βγάλεις κανένα φράγκο παραπάνω; :?: Όταν όμως κατέβει και κατεβάσει ο γείτονας τότε δύσκολα θα δουλέψεις με λιγότερο κέρδος ή θα κατεβάσεις μόνο αν αναγκαστείς πολύ.

Αν κατέβεις Αθήνα πέρνα μια βόλτα από την Κλεισθένους την "πιάτσα της φθηνής βενζίνης" και αν δεν ξέρεις ρώτα τον Φωκίον και τον Παππού που μένουν στην περιοχή να σου πούνε. Έχει αρκετά πρατήρια από διάφορες εταιρείες και όλες έχουν την ίδια τιμή στο χιλιοστό του € την ίδια μέρα. Εκεί υπάρχει καρτέλ; Το ίδιο συμβαίνει και προς τα κάτω στην Πειραιώς. Όλοι ίδια τιμή χώμα (αλλά εκεί κινδυνεύεις όντως να σου βάλουν χώμα αντί για βενζίνη μιας και έχουν πιάσει πολλούς για νοθεία και κλέψιμο).

Στην βενζίνη πάντως δεν βλέπω κανένα σκότωμα, κι εκεί οι τιμές αλλάζουν "τοπικά". Όσο είχατε βενζίνη γιατί δεν φωνάζατε για την βεζνίνη στην Κρήτη που έχει 30 λέπτά πιο πολύ από την θεσ/νίκη ή την Αθήνα ή για την Ζάκυνθο την Αιτωλοακαρνανία που κι εκεί νομίζω οι τιμές είναι στον θεό; Ρε τους άτιμους του πρατηριούχους παντού στην Ελλάδα καρτέλ και χειραγωγούν τις τιμές να κονομάνε για τα δισέγγονα τους.

Κάπου έχεις μπερδευτεί. Υπάρχουν 2 περιπτώσεις όπου μπορεί να παρατηρηθεί το φαινόμενο ίδιας τιμής παντού. Το ένα είναι το στήσιμο καρτέλ, το άλλο είναι η πιο έντονη μορφή ανταγωνισμού που μπορεί να υπάρξει μεταξύ πωλητών του ίδιου προϊόντος. Η διαφορά έγκειται στο που κλίνει η τιμή του προϊόντος. Στο δε καρτέλ, μεγιστοποιείται η τιμή, στη δεύτερη περίπτωση φτάνει στο κατώτατο δυνατό όριο.
Προφανώς στη Κλεισθένους με βάση αυτά που λες ισχύει το 2ο. Ο λόγος είναι ότι σε μια ευθεία που έχουν μαζευτεί όλοι αυτοί οι πρατηριούχοι, αφού δε μπορούν να τα συμφωνήσουν στη τιμή (καρτέλ), ο ένας προσπαθεί να πάρει τη πελατεία του άλλου με βασικό εγαλείο τη φθηνότερη τιμή σαν μέσο προσέλκυσης. Αυτό έχει σαν συνέπεια τελικά όλοι να συγκλίνουν στη κατώτερη δυνατή που μπορούν να πουλάνε και να έχουν κάποιο μικρό κέρδος. Αν τολμήσει ένας δηλαδή να ανεβάσει λίγο τη τιμή, εσύ σαν πελάτης θα πάς στους άλλους, στο κάτω κάτω δίπλα είναι όλοι αυτοί οπότε έχεις δυνατότητα επιλογής αντί να τριγυρνάς να βρεις τη φθηνότερη. Δε μπορεί συνεπώς να ανεβάσει τιμή γιατί δε θα έχει πελάτες, ή θα είναι ελάχιστοι.
Στη περίπτωση του καρτέλ, πάλι έχουμε ίδια τιμή παντού αλλά από την άλλη μεριά. Συμφωνούνε να πουλάνε πάντα στη τιμή που δίνει το μικρότερο κέρδος του πρατηριούχου που αγόρασε πιο ακριβά, δηλαδή αν ένα από τα πρατήρια που συμμετέχει στο καρτέλ αγοράζει πχ με 800ε + μεταφορικά και θέλει ένα κέρδος 10 λεπτά που κάνει τη τελική τιμή στην αντλία του πχ 1ε, τότε όλοι οι άλλοι θέτουν αυτομάτως αυτή τη τιμή στις αντλίες. Αν μετά αγοράσει κάποιος με 900ε + μεταφορικά και θέλει κέρδος 10 λεπτά που κάνει τελική τιμή της αντλίας του πχ 1.1ε, τότε όλοι αυτόματα θέτουν αυτή τη τιμή. Σε αυτή τη περίπτωση και ο πρατηριούχος με τα 800ε, κερδίζει επιπλέον 10λεπτά(=20) από τα 10 που εισέπρατε ως τώρα. Αν κάποιος τώρα πάρει φθηνότερο φορτίο πχ 700ε + μεταφορικά, η τιμή παραμένει στα 1.1ε αντί των 0.9ε πχ που θα έβαζε, εξαιτίας του άλλου πρατηριούχου που έχει ακόμα το φορτίο των 900ε. Συνεπώς αυτός με το φορτίο των 700ε αυτή τη στιγμή θα βγάζει υπερπολλαπλάσια.
Συνεπώς κάθε στιγμή ο κάθε πρατηριούχος βγάζει το λιγότερο το ελάχιστο κέρδος πχ 10λεπτά και μπορεί να φτάσει να βγάζει και 30-40λεπτά αν πετύχει να παραλάβει φορτίο πολύ πιο φθηνό όσο ένας άλλος πρατηριούχος του καρτέλ έχει ακόμα το ακριβό φορτίο να πουλήσει. Κάθε φορά δηλαδή η τιμή της αντλίας είναι του ακριβότερου φορτίου μεταξύ των πρατηρίων + το κέρδος που θέλει να βγάλει (ή ότι συμφωνήσανε). Με αυτό το τρόπο δε ρίχνεται κανένας τους γιατί κάποια χρονική στιγμή αυτός με το ακριβό θα βρεθεί στη θέση του φθηνού φορτίου και θα βγάλει με τη σειρά του πολλαπλάσια. Αυτό πιστεύω ότι γίνεται στη Πάτρα ένα χρόνο που το κοιτάω.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά του καρτέλ και αυτού που παρατηρείς στη Κλεισθένους.
apagogeas

Δημοσιευσεις: 385

Δημοσίευσηαπό gakost » Πέμ 19 Δεκ, 2013 17:48

apagogeas έγραψε:......

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά του καρτέλ και αυτού που παρατηρείς στη Κλεισθένους.

Τα καταλαβαίνω και τα ξέρω αυτά που μου λες και μπράβο που κάθισες να τα εξηγήσεις, έτσι ακριβώς είναι, αλλά σκέψου και αυτό:

Όπως σου είπα τα πρατήρια είναι πολλών εταιρειών άρα θεωρητικά οι πρατηριούχοι αγοράζουν σε διαφορετικές τιμές. Πως μπορεί αυτός που αγοράζει από μια ακριβή εταιρεία να πουλάει το ίδιο με κάποιον που αγοράζει από φθηνή; Μήπως τελικά δεν αγοράζουν σε διαφορετική αλλά στην ίδια και η τιμή διαμορφώνεται από πάνω προς τα κάτω; Αν κάποιος αγόραζε έστω και ελάχιστα πιο φθηνά δεν θα την περνούσε στον καταναλωτή να πάρει κόσμο από τους διπλανούς ; :think:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό dermen » Πέμ 19 Δεκ, 2013 18:00

apagogeas έγραψε:
dermen έγραψε:

Αλοίμονο, δε μιλήσαμε για λαθρεμπόριο, τουλάχιστον εγώ. Αυτό που λες δεν εξηγεί σε καμία περίπτωση πως γίνεται η τιμή στην αντλία να είναι ίδια μεταξύ πρατηριούχων σε μια περιοχή. Φυσικά όσο παρέλαβαν πούλησαν, αυτό δεν έχει να κάνει όμως με την τελική τιμή. Αν εννοείς κάτι άλλο ή δε κατάλαβα τι εννοείς, εξήγησέ το με παράδειγμα πως σχετίζεται η τελική τιμή που πληρώνουμε με το πόσο παρέλαβαν και πούλησαν.

Εσεις θελεται σε καθε περιοχη που μενεται να πλακονονται οι πρατηριουχοι μεταξυ τους για να εχετε αρεστες τιμες και βεβαια δεν θα χτυπησω τιν τιμη πιο κατω γιατι τοσα χρονια με τη βενζινη ολοι χαμενοι βγηκαν και αυτοι που πλουτισαν ηταν λαθρεμποροι ,καποτε πηγεναμε για 2 λεπτα στη βενζινη αλλα πουλουσαμε 20000 λιτρα τη μερα και εβγαινε τωρα με 2000 αμολυβδη μπορεις να υπολογισεις ποσα πρεπει να βγαζουμε και με τα εξοδα συνεχως ανοδικα.Μην εισαι τοσο σιγουρος οτι σε ολους τους νομους τα τελωνια λειτουργουν το ιδιο.και οι τιμες ειναι παρομιες γιατι πανω κατω ολοι το ιδιο αγοραζουν ,αν δεν κανουν αλλες ενεργειες για να βγουν οικονομικα.
Υ.Γ.που και που κανουν τη δουλια τους και επιασαν πρατηριο στα τρικαλα<φτηνο> να ξεφορτονη βιομηχανικο.
dermen
Πρατηριούχος

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 19 Δεκ, 2013 18:51

dermen έγραψε:
apagogeas έγραψε:
dermen έγραψε:

Εσεις θελεται σε καθε περιοχη που μενεται να πλακονονται οι πρατηριουχοι μεταξυ τους για να εχετε αρεστες τιμες και βεβαια δεν θα χτυπησω τιν τιμη πιο κατω γιατι τοσα χρονια με τη βενζινη ολοι χαμενοι βγηκαν και αυτοι που πλουτισαν ηταν λαθρεμποροι ,καποτε πηγεναμε για 2 λεπτα στη βενζινη αλλα πουλουσαμε 20000 λιτρα τη μερα και εβγαινε τωρα με 2000 αμολυβδη μπορεις να υπολογισεις ποσα πρεπει να βγαζουμε και με τα εξοδα συνεχως ανοδικα.Μην εισαι τοσο σιγουρος οτι σε ολους τους νομους τα τελωνια λειτουργουν το ιδιο.και οι τιμες ειναι παρομιες γιατι πανω κατω ολοι το ιδιο αγοραζουν ,αν δεν κανουν αλλες ενεργειες για να βγουν οικονομικα.
Υ.Γ.που και που κανουν τη δουλια τους και επιασαν πρατηριο στα τρικαλα<φτηνο> να ξεφορτονη βιομηχανικο.

Φιλε με αυτο και μονο που μας λες και το οποιο το εχω ακουσει και απο αλλους πρατηριουχους κατ'ιδιαν και το εχω γραψει εδω μεσα ειναι παραδοχη στην υπαρξη καρτελ ,"καρτελ εναρμονισμενης τιμολογιακης πολιτικης" ετσι το λεω εγω γιατι τετοιο ακριβος ειναι!
Εμεις οι καταναλωτες απαιτουμε να λειτουργησει ο υγειης ανταγωνισμος και δεν θελουμε "αρεστες τιμες" οπως τις χαρακτηριζεις θελουμε τις τιμες που θα φερει ο ανταγωνισμος και δεν μας νοιαζει αν θα πατε για 2-3-5 λεπτα στο λιτρο,αν δεν σε συμφερει κλειστο το μαγαζι,οποιαδοιποτε αλλη μορφη συνενοησης τιμης ειναι παρανομη!
Δηλ. τι μας ειπες τωρα ρε φιλε,μας λες οτι δεν θα χτυπησεις την τιμη και την πατησεις οπως με την βενζινη που πηγαινατε για 2 λεπτα στο λιτρο,και οτι πανω κατω οι τιμες ειναι πανομοιτυπες γιατι ολοι αγοραζουν το ιδιο και γιάυτο πουλανε και το ιδιο,και δεν μου λες ρε φιλε πως ειναι δυνατον να ειναι το ιδιο οι τιμες πωλησης χωρις συνενοηση (καρτελ!)?
αφου εσυ μπορει να θελεις να βγαζεις 10 λεπτα στπο λιτρο για να βγεις οικονομικα και να βγαζεις και ενα κερδος και ο παρακατω πρατηριουχος να θελει να βγαζει 20 λεπτα στο λιτρο για να "βγαινει" γιατι εχει να ξεπληρωσει και την καινουργια εγκατασταση ,ο πιο παρακατω να θελει να βγαζει 7 λεπτα στο λιτρο γιατι βγαινει μια χαρα γιατι εχει αποσβεσει την αντλια πριν 10 χρονια μιας και ηταν απο τους πρωτους με αντλια στην Θεσ/νικη!
Φιλε πραγματικα δεν θελω να σε χασουμε απο το φορουμ (εχουμε πολλα να πουμε!)γι'αυτο και σε εχω στα μαλακα αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα την κανεις με ελαφρα πηδηματακια .
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό dermen » Πέμ 19 Δεκ, 2013 19:22

valsam έγραψε:
dermen έγραψε:
apagogeas έγραψε:
dermen έγραψε:

Φιλε με αυτο και μονο που μας λες και το οποιο το εχω ακουσει και απο αλλους πρατηριουχους κατ'ιδιαν και το εχω γραψει εδω μεσα ειναι παραδοχη στην υπαρξη καρτελ ,"καρτελ εναρμονισμενης τιμολογιακης πολιτικης" ετσι το λεω εγω γιατι τετοιο ακριβος ειναι!
Εμεις οι καταναλωτες απαιτουμε να λειτουργησει ο υγειης ανταγωνισμος και δεν θελουμε "αρεστες τιμες" οπως τις χαρακτηριζεις θελουμε τις τιμες που θα φερει ο ανταγωνισμος και δεν μας νοιαζει αν θα πατε για 2-3-5 λεπτα στο λιτρο,αν δεν σε συμφερει κλειστο το μαγαζι,οποιαδοιποτε αλλη μορφη συνενοησης τιμης ειναι παρανομη!
Δηλ. τι μας ειπες τωρα ρε φιλε,μας λες οτι δεν θα χτυπησεις την τιμη και την πατησεις οπως με την βενζινη που πηγαινατε για 2 λεπτα στο λιτρο,και οτι πανω κατω οι τιμες ειναι πανομοιτυπες γιατι ολοι αγοραζουν το ιδιο και γιάυτο πουλανε και το ιδιο,και δεν μου λες ρε φιλε πως ειναι δυνατον να ειναι το ιδιο οι τιμες πωλησης χωρις συνενοηση (καρτελ!)?
αφου εσυ μπορει να θελεις να βγαζεις 10 λεπτα στπο λιτρο για να βγεις οικονομικα και να βγαζεις και ενα κερδος και ο παρακατω πρατηριουχος να θελει να βγαζει 20 λεπτα στο λιτρο για να "βγαινει" γιατι εχει να ξεπληρωσει και την καινουργια εγκατασταση ,ο πιο παρακατω να θελει να βγαζει 7 λεπτα στο λιτρο γιατι βγαινει μια χαρα γιατι εχει αποσβεσει την αντλια πριν 10 χρονια μιας και ηταν απο τους πρωτους με αντλια στην Θεσ/νικη!
Φιλε πραγματικα δεν θελω να σε χασουμε απο το φορουμ (εχουμε πολλα να πουμε!)γι'αυτο και σε εχω στα μαλακα αλλα πολυ φοβαμαι οτι θα την κανεις με ελαφρα πηδηματακια .

Εγω εδω ειμαι και μην φωναζεις για τα εκανα πανω μου,μαθε πρωτα τι σημαινει καρτελ και μετα γραψε http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE% ... E%AD%CE%BB
. και απο το να κλεισω εγω ελα ανοιξε διπλα μου πρατηριο και πουλα οσο θες .εμποριο κανουμε και θα κερδισουμε και δεν θα μου πεις εσυ ποσο θα κερδιζω και αν θα κερδιζω,καπιος μεσα στο forum εχει ενα μηνημα <οτι με τον βλακα μην τα βαζεις.> δεν απαντας εσυ εχεις κανενα φθηνο πρατηριο?
dermen
Πρατηριούχος

Δημοσίευσηαπό kostasSC » Πέμ 19 Δεκ, 2013 19:42

dermen έγραψε:Εσεις θελεται σε καθε περιοχη που μενεται να πλακονονται οι πρατηριουχοι μεταξυ τους για να εχετε αρεστες τιμες και βεβαια δεν θα χτυπησω τιν τιμη πιο κατω γιατι τοσα χρονια με τη βενζινη ολοι χαμενοι βγηκαν και αυτοι που πλουτισαν ηταν λαθρεμποροι ,καποτε πηγεναμε για 2 λεπτα στη βενζινη αλλα πουλουσαμε 20000 λιτρα τη μερα και εβγαινε τωρα με 2000 αμολυβδη μπορεις να υπολογισεις ποσα πρεπει να βγαζουμε και με τα εξοδα συνεχως ανοδικα.Μην εισαι τοσο σιγουρος οτι σε ολους τους νομους τα τελωνια λειτουργουν το ιδιο.και οι τιμες ειναι παρομιες γιατι πανω κατω ολοι το ιδιο αγοραζουν ,αν δεν κανουν αλλες ενεργειες για να βγουν οικονομικα.

Σιγά ρε μάγκα βενζινά,χαλάρωσε λίγο που μπήκες να μας δείρεις κιόλας..Ρε έχεις καταλάβει που ζείς???
Έχεις καταλάβει ότι ο κοσμακης δεν έχει να φάει??? Πως θα κονομάς εσύ το ίδιο ρε? Τι ανοδικά έξοδα έχεις ρε? Ανεβάσαν οι πακιστανοί τα μεροκάματα? Μας λες στα μούτρα μας για καρτέλ και το παίζεις κ μαγκιά...

Συνεχίστε με τα ίδια μυαλά και θα δούμε πόσοι θα μείνετε στο τέλος λαμόγια...
kostasSC

Δημοσιευσεις: 23

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες